Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Там на тих підставках щось знизу було, здається. Наскільки пригадую щодо маминих. :)))

Мене ціна здивувала, правда. Пригадую, мама дешевші купувала, треба буде спитати скільки цього року платили. Бо за 50-сантиметрову ялиночку 50 грн - це щось. По гривні за кожен сантиметр. о_О

• Подобається Подобається x 1
  2. сестричка

сестричка Well-Known Member

У насзавжди булу ялинка під саму стелю, а в цьому році купили приблизно 1.70, але дуже пишна і зелена сосна.Вибору зовсім немає.А привозять з найближчих лісгоспів.Може якийсь % і є браконьєрські, але ті, що я бачала були з штампиками.
    а коштують ..50 гр маленька поганенька, а більш менш нормальна то всі 150

• Подобається Подобається x 5
  3. Anyuta

Anyuta Well-Known Member

а ми цього року наважились і купили штучну... хоча я ще минулого року казала "ніколи в світі!", але зараз розумію, що їх з кожним роком більше не стає:sad: та й дорого...

• Подобається Подобається x 8
  4. Summer

Summer Well-Known Member

ні, звичайно :nea:тож обрубані гілки - така собі саморобна ялинка.Нині вже за ялинку хотіли 100 грн, за 70 віддадуть, а чоловік каже за 40, та де.... може ввечері дешевше стане :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 4
  5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

От йо-майо, як до жирафи..... :crazy: до мене тільки що дійшло , а хоч хтось знає як ті штампики виглядати мають:nea:? Бо минулого року на додаток до великої купили і маленьку з гілочок,
    то на тій підставці був суто декоративний штампик, з квіточкою, чи сніжинкою, коротше кажучи просто для краси. А сьогодні на базарчику звернула увагу що в маленьких ялиночок зріз був просто якоюсь червоною фарбою вимазаний, типу проштамповані.. Штампик вирізати з гумки то не проблема, більшість ж і так не знає як він виглядати має :pardon:.

6. не, я останні два роки тільки штучну юзаю... живих мені шкода, та й виглядає вона не завжди файно, а ще тижні через два з неї голочки сипатися починають і це страшно бісить...

• Подобається Подобається x 6
  7. Liliyah Romanova

Має бути написана назва господарства, що проводило вирубку. Те, що я бачила, то печатки сині були. Вони їх спеціальний молотом б'ють, тому вони з одного боку ледь змазані. :)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

бідні ялинки.....:cry::cry::cry:

• Подобається Подобається x 4
  9. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Серед тих що я бачила в своєму районі, всі червоним "проштамповані".... н-да, цікаво, хтось з синіми бачив, чи офіційно зрубані ялинки це щось з рзряду міфів ?

10. Liliyah Romanova

Так господарств є кілька. Може, й червоні також є, і зелені. Кому яку фарбу видали. :))) Питання, що на них видно, на тих штампах. :)

На браконьєрських штампів немає. Їм то зайва морока. У них і так все відпрацьовано. Аби їх заарештувати, треба що доказати, що вони ялинку продають. Вони ж зазвичай кажуть, що "купив ялинку собі й кумові, чекав, що він машиною по мене приїде". Більше, ніж 2-3 ялинки вони не тримають при собі. Продадуть, що є, то напарник тоді ще принесе. Та й самі браконьєри не продають, а реалізатори.
    Хоча, показували також бабусь, що казали "та, якби я сесе дерево не зрубала, то би пройти в лісі не мож було". :)))

Останнє редагування: 30 гру 2008
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Того року криза і нікому фарби не видали - всі ялинки - легальні.

• Подобається Подобається x 2
  12. Liliyah Romanova

У нас нема килима, нам простіше. :)
    Я люблю дощані підлоги.
    Ех, миху, пора вам нік міняти. Чи мих - це тюркською флуд? ;) :tongue: :)))

• Подобається Подобається x 2
  13. карапуз

карапуз Well-Known Member

А це наша метрова красуня,зроблена з гілочок :).

• Подобається Подобається x 9
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви працювали лісником?

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ніц не видно, дуже змазані. До того ж проштампованих тільки частина.
    Вже кілька днів продають біля Арсену, практично біля входу в магазин, щось мені так здається, що без домовленності з адміністрацією магазину таке не можливо. Більшість дерев мають чистенькі зрізи :) І продається не кілька дерев, а добрий десяток біля стіни виставлено, якщо не більше. Це я до того що оті сюжети про те як браконьєрів ганяють, а міліціонери заслони на дорогах ставлять і докУменти перевірють - показуха, і щоб дійсно знайти ялинку зрубану законно дуже пошукати треба.

16. Liliyah Romanova

А вам не все одно?
    Гм, Гелена помилилася, схоже, що
    Ну, пишіть-пишіть. Може, хто плюса й поставить.
    Я графоманство не люблю. У нім смаку особливого нема. Знаєте, то як різниця між хлібом випеченим у печі, вдома, а хлібом з конвеєра. Ніби хліб, і добрий, а чогось вже бракує. :)

Зараз вам мих скаже, що то все криза й у них фарба скінчилася. :)))
    Можливо. Тут мені тяжко сказати.
    Хоча заслон на дорогах не бачила. У телебаченні показували лише тих, хто вже на базарі продає.
    Я бачила тих, які продають біля залізничного вокзалу хіба. Чомусь майже не було зв'язаних. Тут тільки зв'язані деревця продають. Правда, тут штампів немає, бо нема такої потреби.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну... заслони.... не заслони... то сі називає "брама".

• Подобається Подобається x 3
  18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Скажу зразу-святкував Новий рік у Львові.Слава Богу все було класно.На Галицькому базарі брали з братом маленьку ялиночку з гілочок.Ялинка гарна але не довговічна.Кажуть на декілька днів, а потім висихає.А жаль.Бо дуже гарно навчились їх робити.

• Подобається Подобається x 6
  19. Liliyah Romanova

Розмовляла з мамою 1 січня по скайпу. Вони, як завжди, купили маленькі ялиночки, складені з гілочок - 10 гривень за штучку, трошки більша - 15. :pardon:

Останнє редагування: 5 січ 2009
  20. Радість

Радість Well-Known Member

Зараз, проїзжаючи повз базари, дивлюся скільки ж ялинок полишалося! Шкода. Але надіюсь, що на наступний рік вони зрозуміють, що немає тепер такого попиту на живі ялинки.

а де твій аватар? :)