Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

За 50 гривень може бути легальна ялинка? Навряд чи, хоча все можлтво. Продавалась на закритому базарі....було десь з 7 ялинок всього... а може його власні? А може по дорозі з Закарпаття рубанув... Я думаю, що процентів 90 у нас продаються ялинки нелегально і хоча то зле, але й людей можна зрозуміти.... всі кинуті напризволяще з тою кризою. Кожен і живе як може.....

• Подобається Подобається x 3
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Добре, що є криза, бо на що би тоді спихати свою байдужість... :nea:

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мда..... свєта пішли вам на погіршення настрою.... ну нічого.... бува....
    в канаді криза не відчувається, відать .... приїдете в Україну, то купите си за 250, але з печєтков.....

Останнє редагування: 27 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Пані Ліля,я прошу мене вибачити,можливо Вам не сподобається те що я скажу,але на Україні ще довго люди будуть вибирати те що дешевше, а не те, що законніше.85 років брехні даремно не пройшли,і потрібно щоб виросло нове покоління.Для людей гріх вкрасти один в одного(не у всіх правда,але в основному)але ще довго не буде вважатися гріхом вкрасти у держави.Пам"ятаєте держава це великий колгосп.А в колгоспі то не моє,то нічиє.

• Подобається Подобається x 6
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Законніше... угу...
    Ялинка у Канаді вартує таку ж саму ціну, як в Україні. Правда, зарплати так десь у 10 разів вижчі і тому легко говорити про чесність і справедливість. Але то одна сторона медалі. Держава обманює народ як хоче, робить з людей просто бидло і в такому середовищі, коли чиновник дре в три шкіри бюджет (вважай кошти того ж робочого народу) і в той самий час бавиться у чесність за ялинку.... мов природа і таке інше.... а ніхто не задумався, чому Карпати так "облисіли"? І тут вам і печатки не треба і штучних дерев.... все рубається і тишком вивозиться... А ялинка.... ялинка на новий рік, за яку "боряться" чиновники - то крапля в морі.... показуха для простого народу....

• Подобається Подобається x 6
  6. Liliyah Romanova

Хе, таки браконьєрську. Молодець, миху. ;)
    Мені не сподобається? Та я цього на всі 200% (якщо не більше) свідома. То наскрізь видно і наперед відомо.
    Тут найдевше купити можна за 20 дольців. Ми цього року купили за 30. Нічого особливого не чекали, але принесли додому, розв'язали - красуня. Так що тут взагалі купуємо кота в мішку фактично. :)
    Один в одного теж вкрасти може, то так здається, що ні. Що в держави, що в ближнього. Хіба в кума не крадуть, та й то невідомо.
    Не бачила, аби чиновники боролися за ялинку. Розкажіть про це.

Останнє редагування: 28 гру 2008
  7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А я вже десь писала, що цього року ми мали ялинку з пригодами, але живу і заграманичну. Я завжди купую ялинку в продавця з Канади. У нього вони гарні і свіжі. Моя сестра купила ялинку мєстного виробництва. В неї ялинка рідонька два з половиною метри і коштувала вона 40 долларів, а моя півтора метра і коштувала 30. Правда моя густенька, густенька.

Криза в нас відчувається, бо цього року майже ніхто ялинок не купував... і ціни на них були досить високі. Минулого року я за таку саму, може трошки гіршого ґатунку, не ялицю а таки ялинку, заплатила 17 долларів. А цього вже треба було дати 30. Шкода було тих продавців, бо вони привезли велику фуру тих ялиночок з Канади а продати їм це так і не вдалось. Так і залишили ті ялинки лежати до січня місяця, коли почнуть їздити машини і збиратимуть ялинки на фабрику - на переробку. Буде файний папів.

• Подобається Подобається x 12
  8. Liliyah Romanova

Миху, деякі речі не міняються... свята тут ні до чого. ;) :tongue:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ви багато чого ше не виділи.....

Добре, шо вам з Канади видко яку, бо я чесно не дививсі і не знаю.

Останнє редагування модератором: 29 гру 2008
  10. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

Ох Лілю де тепер ті офіційні ялинки шукати??? В нас була виставка біля Потоцьких то казали шо були ялинки по 30-50 грн... і офіційні а де ше їх шукати незнаю... по=моєму всі браконєрські... А стосовно того що браконєрські купують за дешевшу ціну то я б не погодилася, щойно ходили на базар то там такі якинки, які б мені більш-менш підійшли коштують 200 грн... ніяких документів в них немає. Я думаю шо в офіційних і браконєрських ялинок ціни однакові тільки перших неможливо знайти... А стосовно наших цін і ваших смішно .... в вас за 30$ красуня а в нас за 200 грн така собі...

• Подобається Подобається x 8
  11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Якраз сьогодні приглядались до ялинок, чи навіть вірніше до сосен :). Стоять вже кілька днів біля Арсену, на половині виставлених штампи на зрізі є, на половині - не має. Частина видно таки офіційна, щоб було документи показати, а решта.... Ціни від 30 грн до 50-60 грн, але деревця не високі, десь до 1,70 м максимум.

Останнє редагування: 28 гру 2008
    • Подобається Подобається x 7
  12. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

а ми приглядалися на шуварі і таких цін і документів не було.... але нас цікавлять ялиці.... ніколи не купуємо сосен..

• Подобається Подобається x 5
  13. Liliyah Romanova

Як і ви, миху... ;)
    І коли ви навчитеся відповідати на те, що вас питають, а не аби-по-флудити? ;)
    Я чекаю розповіді.
    А те, чи браконьєрська ваша чи ні, то ви своїми ж дописами підтвердили, що вас такі речі не обходять. ;) Ви ж могли мене виправити, а не виправили. Що заважає?
    Та то таке, хто шукає, той знаходить. Відповідно, знаходить саме те, ЩО шукає. :)
    І якщо браконьєрські такі дорогі, то тим більше не купувати.
    То так випадково вдалося. Ми зазвичай купували "таку собі" за 20. А що конче мати красуню? Ми нераз святкували із бідненькою, і ніц, живі. :)))

• Подобається Подобається x 4
  14. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

А я собі купила ялиночку з гілочок. Така маленька, гарненька і пахне на всю кімнату. А дитина як тішиться! Залишилося тільки прикрасити її вогниками.

• Подобається Подобається x 8
  15. Liliyah Romanova

Мої батьки щороку такі купують. :)
    Але, коли ми з ними жили, то мали живу й велику...

Наш Дарко кілька днів тому теж ялинку перекинув. Зразу почав казати, що вона погана й треба нову купувати. :))) На щастя, лише одна бомбка розбилася, решта (з ікеї) виявилися досить міцними. Ми їх понавішували наново і Дарко сказав, що тепер ялинка знову "б'ютифул" (скільки не виправляю, що українською буде "гарна, красива", дитина переконана, що "б'ютифул" таки краще висловлює те, що він хоче сказати :sad:) і нової можна не купувати.
    У нас ялинка привілейованого місця не має. Стоїть чемно в кутику. Ще й її притиснули легенько з одного боку компутерним столиком. :)))
    Тут без вогників. Може, згодом зроблю інше фото, як матиму настрій. :)
    Цього року Дарко прикрашав, тому в деяких місцях іграшок багато наліплено, а в деяких майже ніц нема. Тільки перевішувати після нього не можна. :)))

• Подобається Подобається x 14
  16. Summer

Summer Well-Known Member

була нині на Шуварі є вибір, але мене цікавили маленькі ялинки з гілочок ціна 35-35 грн. так сама на Південному коштує....біля Нового Цуму така вже 50 грн :)

• Подобається Подобається x 3
  17. Багіра

Багіра Well-Known Member

ми тоже невеличку купили... правда я ще її не бачила))) завтра принесе коханий)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

а з пічєтков?

19. Liliyah Romanova

Миху, ялинка з гілочок, а ялинка велика, то різні речі, хіба ні? ;)
    Мене ціна здивувала, правда. Пригадую, мама дешевші купувала, треба буде спитати скільки цього року платили. Бо за 50-сантиметрову ялиночку 50 грн - це щось. По гривні за кожен сантиметр. о_О

Останнє редагування: 30 гру 2008
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

пічєтка мусит бути....

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)