Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. Forest

Forest Moderator

Не гнівайтеся, але в мене штучна ялинка асоціюється з лінню, поставив на стрих, наступного року зніс і стоїть скільки треба. Але ж скільки свята тратиться - яка то класна традиція збирати щороку ялинку, витягувати бомбочки, що передавалися з покоління в покоління, вішати їх на гілки, в місця, де просить композиція, підливати воду, вдягати гирлянди чи золотий дощик. Я вже не кажу про те, що запах це одне з найкращих споминів дитинства - інколи проходжу базаром напередодні НР і пригадую стільки всього. Хіба вартує того позбавляти дітей? Як на мене це як замість куті купувати щось в супермаркеті - навіщо стирати макогін, це теж дерево, навіщо сипати тільки маку, навіщо використовувати пшеницю, це ж рослина! Як на мене екологічність тут нідочого - ялинки нв те і вирощують, щоб продавати. Цій традиції вже сотні років і дійшла вона до нас, а це свідчить, що ялинки не зникають і вони відростають у достатній кількості.

Останнє редагування: 21 гру 2008
    • Подобається Подобається x 6
  2. левиця

левиця Well-Known Member

А для мене штучна ялинка - це вихід з положення. Особливо, добре, коли малі діти. Потім не прийдеться декілька місяців вигрібати з-під дивана колючки. І гілочки не гнуться від жари в хаті. І іграшки добре тримаються. Я за таку річ.

• Подобається Подобається x 1
  3. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

і ми вже чекаємо Різдва і Нового року:)
    сьогодні ялинку поставили
    п.с. в реалі виглядає краще ніж на фото

Останнє редагування: 21 гру 2008
  4. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

а ось і моя штучна красуня

перепрошую за неякісне фото, просто фотоапарат в машині, тому знято на камеру в телефоні

я завжди була проти штучної ялинки і не розуміла як це можна так зробити на свята і ялинку штучну поставити. але то було колись, адже дерева вирубують від чого і трапляються повені, зсуви грунту і т.д. рініше кожна людина за життя садила як мінімум одне дерево, а тепер???? дерева заважають будувати будинки!!!!!!! так я не спасу ліс, але як мінімум 10дерев. запах можна купити, тай жива ялинка пахне 2-4дня. тим більше що штучні ялинки тепер дуже гарні і є навіть такі, шо не відріхнити від живої, правда коштують вони не дешево

Останнє редагування модератором: 22 гру 2008
    • Подобається Подобається x 10
  5. Багіра

Багіра Well-Known Member

зате, якщо можна їх компактно скласти - то будуть не на один рік!! ;)

• Подобається Подобається x 4
  6. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

ми своєю натішитися не можемо. не дивлячись на кризу, таки витягнули з останніх фактично заощаджень штучну ялинку). дооовго вибирали - сосну брати чи ялинку. цілий денсьстратили - спершу епіцентр, потім метро, врешті спинилися пізно увечері в арсені. там і купили. змучені, знесилені, замерзші і гооодні привезли її додому. поки зібрали і поки прикрасили.. вже ніч. але задоволені - красиво)

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А скільки коштує штучна ялинка? Бо в нас тут штучна значно дорожча за живу.
    Як щодо легенів домашніх? Кожна штучна ялинка "скидає" із себе свинцевий пил. Саме тому вона для дітей дуже шкідлива.
    Якщо ялинки почнуть насаджувати на продаж, то їх насаджуватимуть набагато більше, ніж би насадили без певної мети. Такій ялиночці рости 20-30 років. За цей час вона зробить набагато більше користі для планети, ніж одна штучна ялинка за вдвічі довший період.
    Питання також скільки мусіли живі ялинки вдихнути діоксинів та інших токсинів від виробництва однієї штучної? Так що зі штучними, то все відносно.

Ми поставили ялинку в четвер і подумали, що саме тому, що вона жива, і дає відчуття свята. Штучна ялинка - це лише декорація, вона не надає атмосфери, до неї треба цю атмосферу додавати. Ну, якось так нам подумалося... :)

Останнє редагування: 22 гру 2008
    • Подобається Подобається x 5
  8. Да все пластиковые изделия вредные, не только ёлки. :pardon:

9. Forest

Forest Moderator

Три години тому був в супермаркеті "Фуршет". Там штучна ялинка коштує 320 грн, а (!) імпортна натуральна - 410! ...

• Подобається Подобається x 2
  10. Liliyah Romanova

Ну й ціни...
    У нас натуральна негуста від 20 долярів (це 2-метрова десь), за ту саму ціну хіба мацюпуську нещасну штучну купиш. Ми купили двометрову, дуже пишну за 31.

11. Так то ж импортная. Отечественные намного дешевле.

12. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Сьогодні бачила ті сосни, що в нас продають..Жовті, негарні , ціна від 25 гр до 100.От не розумію..для чого рубати їх,якщо завчасно вже знають, що ніхто такі не купить?:sad:

• Подобається Подобається x 1
  13. Liliyah Romanova

Чи зрубана ялинка є справді символом Різдва?

"Вічнозелені сосни, ялини та ялиці безперервно поглинають вуглекислий газ, затримують пил, сажу, різноманітні токсичні, канцерогенні та радіоактивні речовини, виробляють кисень та очищують повітря. Своїм корінням вони укріпляють ґрунти, вразливі до ерозії, поглинають та втримують надлишок води. Крім того, ці дерева є необхідними компонентами екологічних систем, а для багатьох істот – рідною домівкою. Відповідно, їх знищення спричиняє не тільки руйнування природи, але також цілу низку згубних наслідків для життя і здоров’я людини та суспільного блага, що в дуже трагічний спосіб підтвердили цьогорічні повені в Західній Україні", – наголошують автори звернення Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ із питань екології з приводу всесвітньої природозахисної акції "Живе різдвяне дерево" (текст документу див. у додатку).

На переконання д-ра Володимира Шеремети, керівника бюро, "часи змінюються, мусять видозмінюватись і традиції, зокрема якщо вони спричинюють катастрофічні наслідки. Людство просто змушене переосмислити свої стосунки з природою, змушене відійти від ролі "безпощадного експлуататора" та пригадати своє величне покликання "порати та доглядати" (Бут. 2, 15), що аж ніяк не може означати "знищувати ліси та опустелювати землю".

"Різдво нашого Спасителя – це, безперечно, свято життя, тому тільки живе дерево може бути відповідним символом для вираження його сутності. Але хіба жива ялинка не втрачає своєї символіки, коли є зрубаною і по суті мертвою? Хіба є прийнятливо, щоб біля різдвяного Вертепу – символу життя – стояв символ смерті – зрубане дерево? Чи не достатнім є символ різдвяних ясел? Хіба "святим символам" місце на смітнику, де, як правило, наприкінці опиняються зрубані "різдвяні" ялинки?", – запитує автор.

При цьому д-р Шеремета називає багато способів, які не будуть псувати святковий настрій і одночасно берегти дерева. "Деякі люди ставлять на свята штучні красуні ялинки, які сьогодні пропонуються в широкому асортименті, або ж прикрашають свої оселі оригінальним букетом з лапок хвойних дерев чи композицією з інших підручних матеріалів.

Маючи свій будинок та двір, можна виростити свою власну ялинку і прикрашати на свята. Можна придбати кімнатну ялинку – араукарію, яка круглий рік буде оздоровлювати атмосферу дому. Останнім часом з'явилася нова послуга – продаж, або ж навіть і оренда ялинок в горщиках чи контейнерах. Відповідно живу ялинку після свят можна повернути, або ж навесні висадити в ґрунт", – пропонує керівник Бюро УГКЦ із питань екології.

Звернення
    Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ із питань екології
    з приводу всесвітньої природозахисної акції "Живе різдвяне дерево"

14. Summer

Summer Well-Known Member

в парниках біля податкової казали, що таке буде, принаймні планувалось, але з тою кризою хто зна як воно буде....

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Хі-хі, купив чоловік кілька років тому ту араукарію, якраз в тих парниках біля податкової. Араукарії до ялинки як до неба пішки (принаймні в домашніх умовах). Росте ну дууже повільно, стовбур тоненький, нічого на неї не начепиш, дуже вимоглива щодо умов утримання. Тобто звичайно добре що купив, але ялинку на св"ята вона аж ніяк не замінить.

16. Alias

Ми колись татові кипарис подарували в горщику.мучився, бідний , років з два.Цього літа вже зовсім засох.

17. Alias

Куди поставити новорічну ялинку?

Якщо ви хочете, аби ялинка зміцнила ваші родинні взаємини, то поставте її зліва від входу в кімнату, вздовж стіни; а якщо бажаєте, аби вона більше радості доставила дітям - то з правого боку. Якщо головне для вас – сексуальні і любовні взаємини, то поставте ялинку в далекий правий кут, і Ваше інтимне життя стане набагато яскравішим і цікавішим. Взагалі, бажано, аби подружнє ліжко стояло в цьому місці, і, якщо вона дійсно там замість ялинки, підберіть соснові гілочки і повісьте їх над ліжком, створивши майстерну композицію.

Ялинка, розташована у далекому лівому кутку, може принести вам гроші та зміцнити матеріальне благополуччя. особливо якщо ви прикрасите її "золотими" (обгорнутими у фольгу) монетами і перев'єте гілки червоними стрічками: вони є символом успіху і процвітання. А якщо ялинка стоїть не на хрестовині, а у відрі з піском, то в пісок можна також закопати декілька монет, загорнутих в червоний папір.

Якщо поставити ялинку прямо біля входу в кімнату, то таке положення допоможе Вам відчути себе сильною, цікавою особою. Якщо при цьому вона розташовуватиметься в ближньому лівому кутку, то це сприятиме розширенню ваших контактів із зовнішнім світом, розвитку творчих і інтелектуальних здібностей.

Якщо ви зустрічатимете Новий рік на роботі, в колективі, то ялинка повинна стояти напроти вхідних дверей. Це сприятиме просуванню по кар'єрних сходах в тій або іншій мірі всіх співробітників. Втім, такий варіант можна повторити і вдома.

Але якщо ви за старою традицією поставите ялинку в центрі, то довкола неї буде чудово не лише танцювати і водити хороводи. Виявляється, ялинка посередині кімнати символізує з'єднання всіх вище перелічених бажань, які неодмінно збудуться, якщо не під Новий рік, то вже до наступної ялинки обов'язково!

http://newyear.rivne1.tv

• Подобається Подобається x 2
  18. iso

iso Well-Known Member

Свинцевий пил, а це звідки?

19. Summer

Summer Well-Known Member

нині біля Південного продавали такі малесенькі ялинки з гілок, такі ну дуже тоненькі та манюні, ціна 10 грн.

20. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Я сьогодні накупила гілок для гірлянди та вінка (за ялинкою дитині підемо в суботу). Прочитала, що можна консервувати гілки у суміші води і гліцерину. На англомовному сайті хтось навіть розказував, що один дядічка таку ялинку роками тримає...
    А в аптеках наших мало того, що більше 2-3 пляшечок не роздобудеш, то ще й того щастя там 25 мг, а розводити треба 1:2! Так що набовтала я пів склянки розчину, запхала туди пучок гілочок (навіть не третину!), і тепер страждаю, де би хоч грамів 300-400 того гліцерину роздобути, тим більше, що вартує він копійки... Ніхто не підкаже? Бо в аптеках на мене вже підозріло косяться...

а де твій аватар? :)