Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

навть не червоний день календаря:)))

2. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Як,що???традиції,свято,повага до чоловіків,солдатська дружба,дембельскій альбом,вино,горілка-святковий настрій та старечі спогади про то "как било харашо".А про восьмомарта ви не хочете запитати?
    ми ж по традиції і звичаї говоримо не тільки про ялинку

3. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А що, ялинку тільки в Росіїї св"яткували, чи тільки пострадянські держави св"яткують ? :pardon:

4. франц-йосип

Шановний,я ж кажу висловлюю крамольну думку про доцільність танців довкола дерева от і все а там радянські чи не радянські.Що святкуємо???З якого дива радість???Ще один рік пройшов??,так це ж не тюрма і не армія.
    Цікавлюсь для себе в чому сенс ВЕЛИКОГО НОВОРІЧНОГО СВЯТА?

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Для Вас це важливе свято (вино, горілка і т.д.) - ну то святкуйте. У мене в спогадах інші речі, тому і ставлю ялинку. Це для мене свято, а не дембельський альбом. Чи я ще й мушу день електрика, машиніста, лікаря, газовика і всіх решта святкувати, бо для когось це свято?
    23 фєвраля - це свято окремих людей, в кого в шуфляді лежить дембельський альбом і горілка для них - свято. А НР і ялинка - це спільне для всіх свято. І не важливо звідки воно пішло і хто то придумав. Головне, щоб було свято!
    Ця тема про ялинку! А про все решта є інші теми.

• Подобається Подобається x 4
  6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Шановна :)
    А з якого дива день народження св"яткують :pardon::pardon::pardon: теж сенсу немає.

• Подобається Подобається x 5
  7. франц-йосип

О,а особливо дні народження полюбляють святкувати жінки яким трохи за...
    от в них і попитайте.

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я не святкую! :good:

• Подобається Подобається x 3
  9. франц-йосип

Ви що?так все буквально сприймаєте?Це теоретично.

не важливо?так тоді вибачайте втрачається сенс.і день народження ведмедика Кнута (може чули)то теж свято.

10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Цікаве спостереження :))):haha: Але мене це питання не особливо цікавить, я не вважаю ДН особливим приводом для св"яткування, але зрештою мене не дивує чому інші це роблять, особиста справа кожного, як і НР до речі. Та й св"яткувати по різному можна.
    А можна особисте питання ? Що особисто ви св"яткуєте, і яким чином?

• Подобається Подобається x 3
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

як до чого? це дата, коли починаєш думати: пора розбирати ялинку.

• Подобається Подобається x 5
  12. франц-йосип

можна-особисто

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Галю, йдеться про викиди в атмосферу.
    І про те, що штучна ялинка не розкладається, тобто вона завдає подвійної шкоди.
    Натуральна ялинка, яку викинуть після свят, шкоди довкіллю не завдасть. У тому і є ще один її плюс.

А прикраси я у Львові купувала ті, що вироблені на львівській фабриці. Навряд чи це так аж накладно. Тут купую в Ікеї.
    А ще ми самі робимо коржики на ялинку та інші прикраси з натуральних матеріялів. :)
    Дощик? А чим це не українське слово?
    Ну, в них Різдво спершу, а вже тоді новий рік. ;)

А ви поцікавтеся історією виникнення святкування. Ну, і заодно тим, звідки прийшла традиція ставити ялинку.

Останнє редагування: 16 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  14. франц-йосип

Та ж знаю напевне от тому і питаю у правовірних .
    Я ж не знав що то вас так буде переймати оті мої дописи про червоні пластикові ялинки(он скільки ви мені пальців донизу наставили)
    ну то HAPPY NEW YEAR, буду перший із таким поздоровленням.(знаєте як шахтарі при совітах -виконали план в серпні от і ялинку запалили.)

15. Liliyah Romanova

Я не за ялинки, а за оффтоп.
    Мені свято Сильвестра якось байдуже. Ялинки запах мені більше подобається за запах снопа. Чи мало чого ми перейняли?
    Най вам Маруська розкаже нове богосолов'я щодо ялинки. Теж притягнули і навіть цілком незле. :mocking:
    А те, що ви раптом вирішили тут всі можливі теми обговорювати, то ні, це не тема для чогось іншого. А будете оффтопити, то ... самі знаєте.

16. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Повністю згідна з цим. Я ж еколог по спеціальності. :)
    Може маєте посилання, де можна почитати про токсичність штучних ялинок? Цікаво було б почитати ту статтю.

Мені щось завжди здавалося, що то діалектизм, вдома ми завжди називали дощиком. Просто чула колись по телебаченню, що його якось по-інакшому називають, тому і питала. Цікавило літературне слово, чи воно таке і є? (так, для загального розвитку :blush: ).
    А іграшки на ялинку теж люблю робити з підручних матеріалів, сама придумую з обгорток цукерок, з фольги, дроту, клаптиків тканин. Минулого року зробила мініатюрні санчата і стародавній ровер. А також багато маленьких цукерок з паперу або фольги, таких, як у нас колись на ялинку в центрі міста вішали.

Останнє редагування: 17 гру 2008
    • Подобається Подобається x 7
  17. Liliyah Romanova

Англійською знайшла тільки.
    http://www.premiumchristmastree.com...rees,-causing-REAL-problems/article_info.html
    http://www.doityourself.com/stry/realorartificial
    http://www.chengerians.com/real-artificial.html

До речі, особливо мене насторожили ось ці слова:
    The Children's Health Environmental Coalition warns that fake trees "may shed lead-laced dust, which may cover branches or shower gifts and the floor below the tree."

Штучна ялинка шкідлива для дітей, неважливо де її зробили.

Останнє редагування: 17 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  18. Liliyah Romanova

У львівських новинах нині казали, що ялиночки з лісництва коштують від 15 до 30 гривень. Це щось так дешево звучить, що мені досі тяжко повірити, що таке справді є. Щоправда, ялиночок тих мало завезли, але кажуть, що буде більше. Проте статистика невтішна. Львів'яни надають перевагу саме штучним...

19. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

:eek:Не може бути! То щ майже задаром!
    У миноулому році ми свою купили за 80 гр.А були і дорожчі.Ну то вже як виторгуєш.
    У цьому році менше ніж за 100 і не надіємось.

20. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Та чого не може бути...може! але то для тих, хто фурами ті ялинки возить і потім спродує втридорого.

а де твій аватар? :)