Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

З дитинства пам"ятаю передноворічну поїздку до бабці в село.Заходимо в магазин, а там такий аромат ялинки, мандаринів, яблук , шоколадних цукерок ...і тирси під ногами.
    Ялинка в магазині була справжня, жива і відчуття свята було настільки гострим, що я й зараз ХОЧУ відчути той аромат.
    У місті де я навчаюсь вже встановили на площі ялинку...штучну.Нічого проти не маю.Краще нехай буде штучна, вона і гарніше виглядає та й не треба кожен рікзавозити купу живих.

• Подобається Подобається x 4
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А ліцензія на такі мандри із сокирчиною у вас є?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

ліцензія? фу.... не люблю того слова. Ви ж знаєте я люблю свободу.

• Подобається Подобається x 3
  4. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

І у Львові вже поставили новорічну красуню....правда ще не прикрасили....обіцяють до Миколая...проходила вчора повз ялинку, а в голові пісенька:"Свято наближається,свято наближається....":preved::preved::preved:

• Подобається Подобається x 8
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Угу, і часом плутаєте її зі свавіллям. ;)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

абсолютно ні.
    ліс діда.... другі москалі відібрали.... без всякої ліцензії....

• Подобається Подобається x 4
  7. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Я ще от собі подумала: а як щодо дощику, (чи то сніжка), ялинкових прикрас, а також гирлянд? Цікаво, чи вони не з отрути зроблені. Адже теж, переважно все китайське. Особливо дощик цікавить (забула, як воно на українській, слово на язику крутиться але не можу ніяк згадати).

• Подобається Подобається x 1
  8. Alias

Дощики не люблю і ніколи ними ялинку не прикрашаю.Люблю виключно кульки і кожен рік обов"язково купую 4 шт.нових.таке у мене правило вже досить давно.

9. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Висловлю крамольну думку-А НАВІЩО ВЗАГАЛІ ставити оте дерево в хаті , а ще смішніше ставити пластикове дерево.Можна скільки завгодно розповідати про традиції і "всякоє такоє",але оте дерево в хату повелів ставити цар Петро(де ж тут наші свідомі?) Далі і саме святкування 31грудня теж Петя наказав.Можна ще й про дідухи яки спалюють вогнем теж розміркувати що це таке.
    Є чудове свято -Різдво от давайте про нього,а тут червона пластикова ялинка,на яку навішано пластикових китайських биків якось не пасує.

10. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

ну так це ж не відкриття. бо ці захворювання здавна лікували у Карпатах де є хвойні ліси. саме хвойні породи дерев виділяють фітонциди речовини, які лікують легеневі хвороби і туберкульоз.

• Подобається Подобається x 5
  11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

По перше, для створення святкового настрою (адже бея ялинки і в липні можна собі шампанського бахнути о півночі).
    По друге, для дітей. Ялинка для дитини - це вже свято і радість і купа позитивних емоцій! Та і не тільки для дітей. До нас тут майстер приходив, старенький такий, каже, що цього року вперше за 65 років не буде мати ялинки, бо має кількох котів і боїться, що вони нароблять шкоди. І він з таким сумом про це розповідав, з такою ностальгією за дитинством, коли збиралась його родина, батьки дарували дітям подарунки..
    Ялинка - це не просто дерево, яке мусимо щороку ставити для галочки. Це символ свята, радості, позитивних емоцій. Не всім дано це зрозуміти, що ж.. трудно :pardon:

• Подобається Подобається x 7
  12. франц-йосип

Та чому ж зрозуміло.Дуже просто бездумно йти за якимись незрозумілими традиціями,навчаючи іще і дітей.Не йдеться про те щоб не веселитись і радіти.Але можна і без хороводів довкола ялинки смереки чи просто пластикового опудала.
    Символ свята-це круто!А от в теперішніх дітей символом свята мимоволі і не залежно від виховання стане червоний Санта із пляшкою кока-коли(бо свята наближаються) і вони теж в старості будуть ностальгійно із сумом згадувати оці чудові часи свого дитинства-отака лірика вийшла.

13. Alias

Якось то для мене байдуже.Головне, що традиція живе і навіть дуже мені подобається.
    Різдво Різдвом, а Новий рік теж гарне свято.

14. Галюсік

Та й ялинку не обов'язково ставити лише на Новий рік. У нас бувало, що ставили перед самим Різдвом, головне, щоб на Різдвяні свята стояла. Але то, хто як звик. Подивитись ті ж американські фільми - то там завжди різдвяна ялинка, а не новорічна, той же "Один дома".. ну то моя думка.

15. Summer

Summer Well-Known Member

прикрашати ялинку от , що дуже люблю:).
    Цікаво, якого кольору модні іграшки-кульки та дощик в цьому сезоні та як оригінально прикрасити зелену красуню? :)
    в мин році переважали сині кульки та дощик, білий.... а тепер :dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  16. Галюсік

А знімати іграшки з запиленої ялинки не люблю. Може тому так довго у нас вона і стоїть, що ніяк руки не доходять розібрати. Хоча мама каже, що ялинка має стояти до Стрітеня.

17. франц-йосип

От і добре а там ще далі 23фєвраля Валєнтіна 8марта,-не має значення що аби весело і дітей було чим забавити,та й шампана бахнути при нагоді як ви кажете.Веселих Свят

18. Alias

То не я казала:)
    Валентина не дуже то й люблю, скоріше недолюблюю.Комерційне свято і більш нічого

19. франц-йосип

перепрошую то до п. nirvanka про шампанське)))

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Що має 23 фєвраля до ялинки? :dntknw:

а де твій аватар? :)