Була у супермаркеті Велика кишеня.Продається ялинка 2,5 метри, привезена з Угорщини,написано, що не треба ні води ні піску 2 місяці.Гарна, звичайно.Але ж і ціна-330гр.99 коп.
я йшла на роботу, дивлюсь на Південному нині біля фонтану поставили велику ялинку. Підійшовши ближче, побачила бідне деревце, так якби його до Львова по асфальту волочили всі нижні гілки обламані, певно їх будуть доштуковувати, шкода деревце
Ми також у себе вдома ставимо штучну ялинку. Якось шкода нам живу потім викидати. А на подвір'ї ми посадили ялиночку, щороку її прикрашаємо, тішить око і нам і перехожим. А щоб був у домі приємний хвойний запах, тоді купуємо гілочки ялинки.
Прочитала вчора статтю про шкоду штучних ялинок. Токсини, діоксини... Передумала купувати таке взагалі коли-небудь. Краще вже гілочки чи віночки або без ялинки, ніж таку отруту в хату. А шкода для довкілля взагалі ВЕЛЕТЕНСЬКА! Краще, якби їх не виготовляли, а просто більше зелених насаджували. Чим більший попит на штучні, тим більше викидів отрути (найбільше діоксинів власне) у довкілля.
Звичайно штучна, тільки внизу біля стояка буде кілька гілок живої для запаху і відчуття природнього стану. До штучних ялинок ставлення позитивне. Я противник незаконної вирубки ялинок. Якщо це законна планова вирубка, то я за. На місце зрубаних в такому випадку посадять інші саджанці. Для держави це прибуток плюс робочі місця для людей.
Не мертве, а штучне, в тому є різниця. Гарно виготовлена штучна ялинка теж формує святковий настрій та естетичне задоволення. Уявіть собі, що в один передноворічний рік всі захотіли живу ялинку... Що буде творилось на базарах, якими будуть ціни, скільки зелених красунь, які круглий рік прикрашають ліс, де ми любимо відпочивати, зрубають браконьєри, а через два, три тижні все це повезуть на сміттєзвалище і так кожен рік... Жива є жива, але коли починаєш задумуватись глибше, то навіть шкода стає, що ради втіхи на кілька днів ми змушені опустошувати те, що приносить нам втіху цілий рік і все життя.
компроміс для тих, хто. наприклад, читаючи цю тему не може визначитися - купувати штучну ялинку чи живу - на Новий рік прикрасити замість ялинки великий вазонок. і чим не вихід?
Я цього року куплю з гілочок зроблене деревце. Воно і пахне гарно і на вигляд симпатичне і по кишені не вдарить. Купувати велику ялинку - дорого. хоч вона вже і зрубана, але не хочу підтримувати вирубування цих красунь. Штучної ялинки не хочу. Виглядає гарно... але тільки виглядає.
а я ще й таку куплю.Їх привозять десь з ЗУ ГгггЗабула..я ж буду НР зустрічати у вас , у Львові! Тільки ялинку і там куплять живу...для мене, коханої
Once upon a time... коли я був малим шнурком, зимою на вулиці лежало багацько снігу, і про штучні ялинки мало хто думав вголос... в нас на левандівці стояло багато особнячків (мабуть ще й зараз стоять)... і на подвір"ї одного з них, перед вікнами росла гарна ялиночка, господарі кожного року прикрашали її іграшками і герляндами, які кожного вечору, як стемніє, світились "корольовими" лямпочками. і коли я проходив біля того дому мені здавалось, що той будинок із казки, щось типу тих, які намальовані на святкових листівках.
Звернула увагу, що останніх декілька років мама і бабуся мого чоловіка на Різдвяні свята мають проблеми з легенями та бронхами. Почалося все після того, як купили штучну ялинку, з того часу ще не було свят без кашлю . Може і просто так співпало, але я краще поставлю вдома живу з планової вирубки. Читала на якомусь форумі, що "ікея" минулого року продавала живі ялинки у вазонах, причому повертали гроші, якщо їм віддавали після свят ялинку назад. От би і у нас так...
Завжди ставимо справжню зелену красуню... дуже подобається запах хвої..аж настрій піднімається...і стає справжнім святковим...
А може то залежить від виробника? Наприклад,як дитячі іграшки: є китайські дешеві, у яких знаходять отруту, а є якісні, сертифіковані. Може не все так запущено, га? А то ми ставимо удома штучну ялинку і дуже задоволені. Гарно виглядає. І плюс - на штучну потрібно набагато менше іграшок, бо вона густа. Звичайно, що найкраще, то жива ялинка, але.. природу треба берегти. Я теж не проти, щоб пахло свіжою хвоєю в хаті, але...Колись завжди ставили живу, тепер - штучну. І живі гілочки у вазу, а також декілька хвоїнок на гарячу кухню,щоб був запах у хаті. У нас переважно стоїть аж до Стрітеня, 15 лютого. Іноді трохи менше.
Там говорилося про китайські. Проте китайські тутешні та українські часто різняться. Справа у самих технологіях. Було чітко написано, що більше користі (у будь-якому разі) із насаджування ялинок на продаж, аніж виробництва штучних, бо воно шкідливе для довкілля, якщо навіть для людей у хаті така ялинка буде безпечною.
У хаті є багато речей із ненатуральних складників. Якось я щодо штучної передумала цілковито, хоч і думала колись купити, саме тому й шукала інформацію про плюси й мінуси штучної ялинки. Мінуси занадто великі, тому штучної точно не купуватиму.
та є багато, але пластмаса.... от нарікають на пластикові вікна... а про ялинку ніхто ніц не каже.... а площа контакту розпушених пластикових голок ого яка велика! Три брати сокирчину і в ліс... і настрій тоді дійсно святковий....
В мене теж штучна ялинка....дуже гарненька...звичайно, що нема того запаху лісу,як від справжньої....але зате зручно....