Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Була у супермаркеті Велика кишеня.Продається ялинка 2,5 метри, привезена з Угорщини,написано, що не треба ні води ні піску 2 місяці.Гарна, звичайно.Але ж і ціна-330гр.99 коп.

• Подобається Подобається x 3
  2. Summer

Summer Well-Known Member

я йшла на роботу, дивлюсь на Південному нині біля фонтану поставили велику ялинку. Підійшовши ближче, побачила бідне деревце, так якби його до Львова по асфальту волочили о_О всі нижні гілки обламані, певно їх будуть доштуковувати, шкода деревце :cry:

• Подобається Подобається x 5
  3. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Ми також у себе вдома ставимо штучну ялинку. Якось шкода нам живу потім викидати. А на подвір'ї ми посадили ялиночку, щороку її прикрашаємо, тішить око і нам і перехожим. А щоб був у домі приємний хвойний запах, тоді купуємо гілочки ялинки.

• Подобається Подобається x 7
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Прочитала вчора статтю про шкоду штучних ялинок.
    Токсини, діоксини... о_О о_О о_О
    Передумала купувати таке взагалі коли-небудь.
    Краще вже гілочки чи віночки або без ялинки, ніж таку отруту в хату. :sad:
    А шкода для довкілля взагалі ВЕЛЕТЕНСЬКА!
    Краще, якби їх не виготовляли, а просто більше зелених насаджували.
    Чим більший попит на штучні, тим більше викидів отрути (найбільше діоксинів власне) у довкілля. :cry:

5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Звичайно штучна, тільки внизу біля стояка буде кілька гілок живої для запаху і відчуття природнього стану. До штучних ялинок ставлення позитивне. Я противник незаконної вирубки ялинок. Якщо це законна планова вирубка, то я за. На місце зрубаних в такому випадку посадять інші саджанці. Для держави це прибуток плюс робочі місця для людей.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я за живу... мертве - воно... не то....

• Подобається Подобається x 1
  7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не мертве, а штучне, в тому є різниця. Гарно виготовлена штучна ялинка теж формує святковий настрій та естетичне задоволення. Уявіть собі, що в один передноворічний рік всі захотіли живу ялинку... Що буде творилось на базарах, якими будуть ціни, скільки зелених красунь, які круглий рік прикрашають ліс, де ми любимо відпочивати, зрубають браконьєри, а через два, три тижні все це повезуть на сміттєзвалище і так кожен рік... Жива є жива, але коли починаєш задумуватись глибше, то навіть шкода стає, що ради втіхи на кілька днів ми змушені опустошувати те, що приносить нам втіху цілий рік і все життя.

• Подобається Подобається x 4
  8. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

компроміс для тих, хто. наприклад, читаючи цю тему не може визначитися - купувати штучну ялинку чи живу - на Новий рік прикрасити замість ялинки великий вазонок.:)
    і чим не вихід?;)

9. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Або можна навіть купити собі таку ялинку, яка з гілочок зроблена: і жива, і гарно пахне...:)

Останнє редагування: 12 гру 2008
  10. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Я цього року куплю з гілочок зроблене деревце. Воно і пахне гарно і на вигляд симпатичне і по кишені не вдарить. Купувати велику ялинку - дорого. хоч вона вже і зрубана, але не хочу підтримувати вирубування цих красунь.
    Штучної ялинки не хочу. Виглядає гарно... але тільки виглядає.

• Подобається Подобається x 2
  11. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

а я ще й таку куплю.Їх привозять десь з ЗУ
    Гггг:)Забула..я ж буду НР зустрічати у вас , у Львові!
    Тільки ялинку і там куплять живу...для мене, коханої:)

12. illia

illia Well-Known Member

Once upon a time... коли я був малим шнурком, зимою на вулиці лежало багацько снігу, і про штучні ялинки мало хто думав вголос... в нас на левандівці стояло багато особнячків (мабуть ще й зараз стоять)... і на подвір"ї одного з них, перед вікнами росла гарна ялиночка, господарі кожного року прикрашали її іграшками і герляндами, які кожного вечору, як стемніє, світились "корольовими" лямпочками. і коли я проходив біля того дому мені здавалось, що той будинок із казки, щось типу тих, які намальовані на святкових листівках.

13. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Звернула увагу, що останніх декілька років мама і бабуся мого чоловіка на Різдвяні свята мають проблеми з легенями та бронхами. Почалося все після того, як купили штучну ялинку, з того часу ще не було свят без кашлю :sad: . Може і просто так співпало, але я краще поставлю вдома живу з планової вирубки.
    Читала на якомусь форумі, що "ікея" минулого року продавала живі ялинки у вазонах, причому повертали гроші, якщо їм віддавали після свят ялинку назад. От би і у нас так...

• Подобається Подобається x 5
  14. egoistka

egoistka Well-Known Member

Завжди ставимо справжню зелену красуню... дуже подобається запах хвої..аж настрій піднімається...і стає справжнім святковим... :)

15. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

А може то залежить від виробника? Наприклад,як дитячі іграшки: є китайські дешеві, у яких знаходять отруту, а є якісні, сертифіковані. Може не все так запущено, га? А то ми ставимо удома штучну ялинку і дуже задоволені. Гарно виглядає. І плюс - на штучну потрібно набагато менше іграшок, бо вона густа.

Звичайно, що найкраще, то жива ялинка, але.. природу треба берегти. Я теж не проти, щоб пахло свіжою хвоєю в хаті, але...Колись завжди ставили живу, тепер - штучну. І живі гілочки у вазу, а також декілька хвоїнок на гарячу кухню,щоб був запах у хаті.

У нас переважно стоїть аж до Стрітеня, 15 лютого. Іноді трохи менше.

Останнє редагування модератором: 15 гру 2008
  16. Liliyah Romanova

Там говорилося про китайські. Проте китайські тутешні та українські часто різняться. Справа у самих технологіях.
    Було чітко написано, що більше користі (у будь-якому разі) із насаджування ялинок на продаж, аніж виробництва штучних, бо воно шкідливе для довкілля, якщо навіть для людей у хаті така ялинка буде безпечною.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

а таке буває?
    пластмаса - є пластмаса.

18. Liliyah Romanova

У хаті є багато речей із ненатуральних складників. Якось я щодо штучної передумала цілковито, хоч і думала колись купити, саме тому й шукала інформацію про плюси й мінуси штучної ялинки. Мінуси занадто великі, тому штучної точно не купуватиму.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

та є багато, але пластмаса.... от нарікають на пластикові вікна... а про ялинку ніхто ніц не каже.... а площа контакту розпушених пластикових голок ого яка велика!
    Три брати сокирчину і в ліс... і настрій тоді дійсно святковий....

20. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

В мене теж штучна ялинка....дуже гарненька...звичайно, що нема того запаху лісу,як від справжньої....але зате зручно....

а де твій аватар? :)