Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Десь така темка була ще з минулого року.
    Ні, я тільки за натуральну.Не уявляю свята з штучною ялинкою.Хоча зараз багато дуже гарних штучних , майже як натуральні.

• Подобається Подобається x 1
  2. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Натуральну, як завжди. Розумію і навіть частково погоджуюсь з прихильниками штучних ялинок - це геть не по-господарськи винищувати стільки дерев щороку...
    Але до нас приїде сестра з малими. Ну як дітей не порадувати справжньою красунею? Тим більше, що у нас традиція ставити високу - під стелю - ялинку (4 м.) Де ж вони ще таке побачать, як не у нас?

• Подобається Подобається x 3
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Витягла її на світло денне і додала опитування.
    Ми цього року знову живу будемо ставити. Ніщо так затишку та відчуття свята не створює, як запах хвої у хаті. :)
    Хоча в Україні має сенс штучну купувати, а не живу, аби якось боротися із вандалами.

• Подобається Подобається x 5
  4. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

Поки дітки маленькі - натуральна - це свято!
    А ми вже 3 рік зі штучною святкуємо, бо донька, побачивши на природі ялиночку в 15 см, так розчулилася. А потім ще ті гори кинутих ялинок вже 2 січня на смітники:cry:
    А запах додамо гілочками.

• Подобається Подобається x 6
  5. Liliyah Romanova

2-го??? о_О
    Тут другого, або й першого викидають лише ті, хто за новим святкує.
    У нас ялинка десь місяць стоїть зазвичай.

• Подобається Подобається x 2
  6. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

Саме так! Я малою була в мами питала: "На що їх тоді купують?" Минуло багато років, а традиції зберігаються, тепер ми намагаемося пояснити деякі безглузді речі донці.
    А в моєму дитинстві раз ялинка простояла до 8 березня!

7. bora

bora Well-Known Member

В нас - штучна з світлодіодним мерехтінням. Настрою також додає.:)
    Чи купувати її ми думали довго - прикидували скільки нафти може піти на виробництво тої пластмаси, і чи не шкідливіше це для природи ніж натуральна, бо вона певно утилізації ніякій не підлягає...:) Так і не вирахували. Просто купили, бо то буде тепер одна, а не щороку нова.:)

8. Alias

Ніколи не бачила викинутих ялинок зразу після НР, от в березні -бачила:)))
    У нас ялинка стоїть аж до 20 січня.

9. Liliyah Romanova

Я теж таку хотіла, але один мій голос проти двох чоловічих... :))) Особливо проти меншого не захотілося йти. Та й тут воно трошки інакше, ніж у нас.

10. У нас искусственная, очень красивая. Мне жалко ставить живую :sad:

• Подобається Подобається x 12
  11. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

категорично наполягаю на штучній ялинці! природу треба берегти!!! і цим все сказано! вже десь писав про це. але напишу ще раз поїдьте подивіться на лисі гори Карпати - там де колись стояли ліси, тепер полонини. звісно не від того, що люди ялинки собі на новий рік рубали, але ліс треба берегти!!!

• Подобається Подобається x 8
  12. Liliyah Romanova

Треба. Але є ті, хто ялинки вирощує саме на зріз. Та і мудре рубання має бути... А в нас народ про інших не думає, про майбутнє тим більше, головне нині пару сотень гривень вщибнути за деревце. Отаке нервує, що лише про свою д... думає і ні про кого іншого. Штрафували би їх за це подвійною ціною ялинки за кожну зрубану нелегально, то би й боялися... А то, як в анекдоті, мабуть, що "приїхала міліція і - разом поділили награбоване".
    Зрештою, винні й ті, хто від них купує, а не від підприємств, що навмисне цим займаються.

Останнє редагування: 8 гру 2008
  13. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

та по ідеї лісництва вирощують певну кількість деревець під зруб для продажу. тільки 1) де ті "законні" ялинки продаються? 2) перед святами привокзальний, краківськи інші ринки і навколишні вулиці біля них схожі на ліс, бо браконьєри (інакше їх назвати не можна) продають не законно зрубані дерева. і чомусь завжди усі люди купують саме ті браконєрські. взагалі то не по темі. просто маю на увазі, що в цій сфері треба навести лад.

Останнє редагування: 8 гру 2008
    • Подобається Подобається x 6
  14. olya_d

olya_d Well-Known Member

ми кілька останніх років ставимо штучну, а для запаху - кілька гілок у велику вазу на підлозі.
    І дуже шкода бачити ті ялинки, які до свят не продалися, на смітнику

• Подобається Подобається x 8
  15. Alias

мабуть тому, що браконьєрські гарніші, а лісові господарства вирубують всі підряд, так звана "чистка"

• Подобається Подобається x 4
  16. карапуз

карапуз Well-Known Member

Вже котрий рік вдома ,ставимо невеличку ялинку ,зроблену з гілочок .
    Насамперед ,через брак місця :nea:,а також, через присутність маленьких діточок,які хочуть знати,який ялинка матиме вигляд після того ,як її перекинути :).
    Ось таку

• Подобається Подобається x 10
  17. Summer

Summer Well-Known Member

я люблю живе деревце, але ставлю штучне + палю арома масло сосни і просто :good:
    а взагалі мені дуже шкода ялинок, ялиць, сосен і т.д їх вирубують нещадно, а потім викидають на смітник, шкода, що не продають у горщиках... так постояла б ялинка свята, назад висадили в природне середовище.... а як подумати, то скільки ж то років має рости та ялиночка :scratch_one-s_head:, а в нас таке варварське ставлення до природи. Цього року знов штучна! :yes:

• Подобається Подобається x 12
  18. Liliyah Romanova

А ми на таке дуже гостро реагуємо, не можемо витримати ароматичні олійки.

• Подобається Подобається x 1
  19. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

Прям як в анекдоті:
    Жалуется один мужик другу: "Все люди, как люди, на первомайскую демонстрацию собрались, шариков понадували, пивка прикупили, а моя-то, блин - Вынеси елку и вынеси елку!"
    А якщо чесно, в моему дитинстві ялинка простояла до 20-ого травня, навіть зелені гілочки пустила! Ми її висадили у двір, але не прижилась...

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А в нас цього року буде, мабуть, штучна. Бо живі тут рідкість і дуже дорогі. А вдома є кілька штучних маленьких. Іграшок теж небагато, треба буде щось придумати ще цікавого на прикраси.. Тільки б на все часу не забракло! :)

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)