Десь така темка була ще з минулого року. Ні, я тільки за натуральну.Не уявляю свята з штучною ялинкою.Хоча зараз багато дуже гарних штучних , майже як натуральні.
Натуральну, як завжди. Розумію і навіть частково погоджуюсь з прихильниками штучних ялинок - це геть не по-господарськи винищувати стільки дерев щороку... Але до нас приїде сестра з малими. Ну як дітей не порадувати справжньою красунею? Тим більше, що у нас традиція ставити високу - під стелю - ялинку (4 м.) Де ж вони ще таке побачать, як не у нас?
Витягла її на світло денне і додала опитування. Ми цього року знову живу будемо ставити. Ніщо так затишку та відчуття свята не створює, як запах хвої у хаті. Хоча в Україні має сенс штучну купувати, а не живу, аби якось боротися із вандалами.
Поки дітки маленькі - натуральна - це свято! А ми вже 3 рік зі штучною святкуємо, бо донька, побачивши на природі ялиночку в 15 см, так розчулилася. А потім ще ті гори кинутих ялинок вже 2 січня на смітники А запах додамо гілочками.
2-го??? Тут другого, або й першого викидають лише ті, хто за новим святкує. У нас ялинка десь місяць стоїть зазвичай.
Саме так! Я малою була в мами питала: "На що їх тоді купують?" Минуло багато років, а традиції зберігаються, тепер ми намагаемося пояснити деякі безглузді речі донці. А в моєму дитинстві раз ялинка простояла до 8 березня!
В нас - штучна з світлодіодним мерехтінням. Настрою також додає. Чи купувати її ми думали довго - прикидували скільки нафти може піти на виробництво тої пластмаси, і чи не шкідливіше це для природи ніж натуральна, бо вона певно утилізації ніякій не підлягає... Так і не вирахували. Просто купили, бо то буде тепер одна, а не щороку нова.
Ніколи не бачила викинутих ялинок зразу після НР, от в березні -бачила У нас ялинка стоїть аж до 20 січня.
Я теж таку хотіла, але один мій голос проти двох чоловічих... Особливо проти меншого не захотілося йти. Та й тут воно трошки інакше, ніж у нас.
категорично наполягаю на штучній ялинці! природу треба берегти!!! і цим все сказано! вже десь писав про це. але напишу ще раз поїдьте подивіться на лисі гори Карпати - там де колись стояли ліси, тепер полонини. звісно не від того, що люди ялинки собі на новий рік рубали, але ліс треба берегти!!!
Треба. Але є ті, хто ялинки вирощує саме на зріз. Та і мудре рубання має бути... А в нас народ про інших не думає, про майбутнє тим більше, головне нині пару сотень гривень вщибнути за деревце. Отаке нервує, що лише про свою д... думає і ні про кого іншого. Штрафували би їх за це подвійною ціною ялинки за кожну зрубану нелегально, то би й боялися... А то, як в анекдоті, мабуть, що "приїхала міліція і - разом поділили награбоване". Зрештою, винні й ті, хто від них купує, а не від підприємств, що навмисне цим займаються.
та по ідеї лісництва вирощують певну кількість деревець під зруб для продажу. тільки 1) де ті "законні" ялинки продаються? 2) перед святами привокзальний, краківськи інші ринки і навколишні вулиці біля них схожі на ліс, бо браконьєри (інакше їх назвати не можна) продають не законно зрубані дерева. і чомусь завжди усі люди купують саме ті браконєрські. взагалі то не по темі. просто маю на увазі, що в цій сфері треба навести лад.
ми кілька останніх років ставимо штучну, а для запаху - кілька гілок у велику вазу на підлозі. І дуже шкода бачити ті ялинки, які до свят не продалися, на смітнику
мабуть тому, що браконьєрські гарніші, а лісові господарства вирубують всі підряд, так звана "чистка"
Вже котрий рік вдома ,ставимо невеличку ялинку ,зроблену з гілочок . Насамперед ,через брак місця ,а також, через присутність маленьких діточок,які хочуть знати,який ялинка матиме вигляд після того ,як її перекинути . Ось таку
я люблю живе деревце, але ставлю штучне + палю арома масло сосни і просто а взагалі мені дуже шкода ялинок, ялиць, сосен і т.д їх вирубують нещадно, а потім викидають на смітник, шкода, що не продають у горщиках... так постояла б ялинка свята, назад висадили в природне середовище.... а як подумати, то скільки ж то років має рости та ялиночка , а в нас таке варварське ставлення до природи. Цього року знов штучна!
Прям як в анекдоті: Жалуется один мужик другу: "Все люди, как люди, на первомайскую демонстрацию собрались, шариков понадували, пивка прикупили, а моя-то, блин - Вынеси елку и вынеси елку!" А якщо чесно, в моему дитинстві ялинка простояла до 20-ого травня, навіть зелені гілочки пустила! Ми її висадили у двір, але не прижилась...
А в нас цього року буде, мабуть, штучна. Бо живі тут рідкість і дуже дорогі. А вдома є кілька штучних маленьких. Іграшок теж небагато, треба буде щось придумати ще цікавого на прикраси.. Тільки б на все часу не забракло!