Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти

Це і мала на увазі, хтось купує штучні ялинки, а хтось штучне хутро і не їсть м"яса. Мені чесно кажучи тварин більше жаль, ніж ялинки 1 раз на рік, тим більше що тільки ялинками використання деревини не обмежуються. При теперішньому НТП не тільки ялинки, а і одяг -їжу можна на штучне замінити, було б бажання. Але це вже особистий вибір кожного. І питання, що краще - штучна ялинка чи жива лежить швидше в площині смаку ніж в площині "птічку жалко"(с).

Перепрошую, але я так зрозуміла що ви поділяєте цю думку.

• Подобається Подобається x 1
  2. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

так можна гілочку поставити...

не шкода вам деревця такого гарного, ех...

3. zet

zet Дуже важлива персона

Это вам его не жаль. Не будет спроса, то и сажать перестанут.

4. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

п. zet так рубають по лісах...

а так, в принципі я просто противник свят і Нового Року втч, тому стоїть в мене гілочка от і все.

5. sem41

sem41 Well-Known Member

Можливо і поділяю, але це просто гарні слова, стараюсь не бути надто категоричним в вислювлюваннях в позитиві чи в негативі. Тим більше життя трохи міняє з часом співвідношення романтика-реальність на користь останнього. А тварючок теж шкода. Коли люди вбивали тварин щоб не померти з голоду це одне, а коли для забави ідуть в ліс з рушницями... Я б не заперечував але проводив такий собі прийом в мисливці.Хочеш бути мисливцем тебе відправляють без зброї в ліс і полюють на тебе годинку другу з рушницями- виживеш йди полюй. Думаю після цьго мисливців поменшало б.

6. Кася

Кася Well-Known Member

двору не стане...Пильнувати цілодобово?Та й не в тім річ,а в тім,що бидлота.

7. sem41

sem41 Well-Known Member

Перепрошую, але то не мої слова. Де ви їх взяли?

8. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А Ви знаєте, чомусь не шкода.Шкода коли закінчуються свята і ялинку треба виносити на вулицю.
    Я взагалі не розумію для чого це сльозопускання по ялинках.Ви ж не проти натуральних дерев"яних меблів, і т.д? Нічого страшного немає в тому, що вирубують.Наскільки я знаю, то це просто проріджування посадок.Принаймні у нас так.

• Подобається Подобається x 6
  9. Кася

Кася Well-Known Member

ем..не знаю..слова то Левандівки..глюк мабуть,чи що?

10. Юстина

Юстина молода мама

Ну що ви! Все в порядку. Для цього подібні форуми і існують. Поважаю усі думки і рада спілкуванню.

11. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Я тільки за меблі з натуральної деревини, бо меблі з тирсоплит також робляться з дерев, але при цьому ще й смердять різними хімікатами, в результаті чого кабінетна робота стає малоприємною і небезпечною для здоровя.
    Просто халявщикам-бізнесменам простіше робити меблі з тирсоплит, а розмови про екологію - просто сказки.

• Подобається Подобається x 2
  12. Юстина

Юстина молода мама

Щорічно у системі лісового господарства планується і затверджується вирубка певної кількості деревини для потреб народного господарства (виготовлення меблів і т. д.). Також вирощуються спеціально для новорічного призначення і ялинки. Деревця, що продаються на наших ринках, вирубані незаконнно, з порушенням норм природоохоронного законодавства. Це шкодить довкіллю і щорічно зменшує запаси цих деревних порід, які, насправді, вирощуються для зовсім інших потреб.

13. Alias

Якась частина з них вирубана незаконно, але не всі!І в лісництві спеціально висаджують ялинки для новорічного призначення . як Ви самі сказали.То в чому проблема? Порушення були і будуть , хоч якугалузь не візьми.Питання в тому. як з цим боротись?

• Подобається Подобається x 1
  14. Юстина

Юстина молода мама

Хоча би не купувати ялинок у людей, які не мають на це дозволу. Все залежить від свідомості кожної людини.

15. Alias

Повірте, пересічний громадянин не буде вимагати відповідні документи на продаж ялинок.Перш за все його цікавить щоб вона була гарною , ну і ціна, звісно.А перевіркою нехай займаються відповідні органи.У нас у місті я не бачила щоб продавці ялинок непокоїлись при вигляді людей у формі, що перевіряли документи.Ті, які незаконно зрубали ялинки не продають їх на ялинкових базарах.

16. Юстина

Юстина молода мама

У нас також міліціонери поважно походжають немов охоронці навколо тьотів і дядьок, котрі понарубували ялинок і продають. А я з цікавості запиталася у кількох людей про дозволи. Одна пані так довго і голосно сміялася мені в спину, допоки я не вийшла з ринку. Жах.

17. Liana

Liana Member

Для мене жива ялинка - принципова справа. Щороку ми нібито виконуємо ритуальне дійство, купуючи та прикрашаючи ялинку. Яке задоволення можна отримати від штучної - не розумію. В цьому році купили чудову ялицю, стоїть досі, і хоча вже суха, не сиплеться і пахне.
    А викидати дійсно шкода, але все минає.

• Подобається Подобається x 4
  18. Олюн

Олюн Active Member

Можна купити ялиночку з спаравжніх гілочок, дуже гарна та пахне справжньоє хвоєю!З цим запахом ніщо не зрівняти!

19. Alias

у нас такі продавали, по ціні звичайної ялинки.То краще я вже купля нормальну і поставлю у відро з піском, підливатиму водичку, щоб довше стоялаҐ, ніж гілочки затиснуті в кусок деревини

20. Марусино

Марусино Well-Known Member

А хто яку ялинку поставить в цьому році? Штучну чи натуральну?

Ми другий рік ставимо штучну красиву ялинку...розумію, нема того аромату і т.д, і т.п., проте краще хай ялинка росте на природі багато-багато років і тішить нас своєю красою не пару днів, а значно-значно більше... га?

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)