Шо там у файному місті тернополі: грип, тиф... ?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Deus igrok, 29 жов 2009.

1. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Продавці на базарах проводять "профілактику" - біля них стоїть міцний запах суміші цибулі, алкоголю і часнику - їм ніякий грип не страшний:) І настрій хороший;)

• Подобається Подобається x 2
  2. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

3. nata-k

nata-k Well-Known Member

В даному випадку слово "етикет" вживаеться у значненні - правила поведінки.
    А не просто беззмістовні умовності.

Повторю ще раз. Маска, в першу чергу, має бути на хворому.

• Подобається Подобається x 4
  4. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

...носіння масок могло б зменшити поширення (переміщення, передачу) грипу...
    У світі грип лікують, а українці будуть спиватися, проводячи "профілактику" алкоголем, та? :)
    Точно. Але оскільки багато людей кашляють-пчихають навколо і не зважають на оточуючих, тому маска не завадить у такий грипозний період і на здоровому. Приклад: стою біля газетного кіоску і купую пресу, а поруч кобіта безпардонно і потужно кашляє, і навіть елементарно рота не прикриває. І дивиться на мене з посмішкою, бо я трохи відійшла від неї та й була у масці. Бачте, тішиться, кепкує, а подумати як не про своє здоров'я, то хоч про інших, видно, не може. Тому, будь ласочка, не кремпуйтесь (не стидайтесь), люди, носіть маски. :)

p.s. До речі, про шкоду маски на здоров'я людини ніде ще не знайшла. ;)

• Подобається Подобається x 5
  5. Ука

так то залежить, з чим вживати...

6. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Якщо це грип... А чи хто впевнений, на 100 відсотків, що те, проти чого він оберігається - грип?

7. Ука

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Молодчинка Коробова...
    Розумію,що декого з наших покоробить від її "перлів"(і картинок),але характеристика моменту точна...

Характеристика момента

Что наша жизнь — трехпалый хрен

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ось таке повідомив мій знайомий - литовський журналіст.
    Симпатик України.

З трансліту. Помилки - на совісті автора та транслітератора.

• Подобається Подобається x 3
  10. Ука

Борисе, тут нюанси
    В Україну не можна ввозити незареєстровані в Україні медичні препарати. Такий закон. Це, правда, їм не завадило ввести Пентаксим, і навіть почати ним калічити дітей в масовому порядку. І зараз під шумок спробують проштовхнути "спрощену реєстрацію", але не дай Боже. Нам КаКи вистарчило по вуха. А вже на підхваті індійська вакцина від хрю-грипу, і наш таміфлю на індійських складових (лише не питайте про джерела - читала в якійсь з мед.розсилок, не зберігала, тому гугл в поміч).

Щодо укр. інструкції, то вже зажралися, чесно кажучи. Наше законодавство вимагає, щоб була укр. інструкція. Міг би й МОЗ замовити переклад і додрук - то копійки в порівнянні з обсягом допомоги. Але кому то тре? Якщо все це затіяно з метою зрубати побільше грошей?

• Подобається Подобається x 3
  11. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Харьковская фармацевтическая компания Здоровье наладила производство препарата Тамивир, который является стопроцентным аналогом швейцарского Тамифлю, сообщил директор предприятия Александр Доровский.

Между тем, себестоимость Тамивира составляет 114 грн. По словам Доровского, препарат по договоренности с Кабинетом министров будут продавать по этой цене, без надбавок.
    Также зампредседателя харьковской ОГА сообщил, что изготовление Тамивира и закупка импортного сырья компании обошлось в 650 тыс. грн. Предоплаты от Минздрава завод пока не получал.

==========

На біса їм закордонний гуманітарний по 67 грн , якщо є наш рідний по 114 ? Це ж не вигідно олігархам.

Не забуваймо на виборах за них голосувати, ми ж живемо в найкращій державі світу, де влада турбується про народ.

• Подобається Подобається x 1
  12. Ука

якщо маєте час, то пошукайте, звідки сировина.

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

будь-ласка, спростуйте хтось інформацію про те, що проводяться розтини в протичумних масках через те, що померло вже четверо патологоанатомів, хто проводив розтини... і про підписки про мовчанку...

14. nata-k

nata-k Well-Known Member

Як Ви собі уявляєте можливість спростування пліток :)? Та ще й невідомого походження....

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

уявляю...
    походження - теща (львівський лікар) мого хорошого знайомого...
    шлях спрощення - від людини, яка має достовірніші джерела

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

А хто, на Вашу думку, є достовірнішим джерелом?

17. Arthur

Arthur Well-Known Member

Про чуму тут вже говорили. І я думав, що вже всі переконались, що її (чуми) немає.
    Може патологоанатоми маски переплутали, може інших не було. Може вони одівають таки маски, щоб краще захиститись, ви ж самі розумієте, що звичайна маска не дуже допомагає. Про смерть лікарів передавали, але переважно, це були звичайні лікарі, які контактують з хворими, їздять на виклики.
    А краще перечитайте ще раз пост №261 (на 14 сторінці цієї теми і побачити, як появляються плітки)

• Подобається Подобається x 5
  18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Може МОЗ?:scratch_one-s_head:
    Або тойвово?:nea:
    А може сам:girl_angel:?

19. Ука

Багіро, на ДП вже не одне повідомлення про смерть рідних чи знайомих. І жодного - що не видали тіло. Думаю, Ви розумієте, що після чуми тіло ніхто б родичам не віддав. Хіба урну з попелом. можливо.

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

дякую.. цього я й чекала, важливого аргументу.. а бажано сукупність аргументів...
    а то мене зараз затягнуть в непотрібні розмови бла-бла-бла про достовірні джерела і плітки(для того можна іншу тему створити)

якщо ви думаєте, що я почула плітку і прибігла настрашена на ЛФ, то це абсолютно не так.. до того перерила півгугля на цю тему.. де теж суперечності... і про підписи про мовчанку.. і про те, що звідки наші патологоанатоми бачили легеневу чуму, щоб могти сказати так голосно про те, в чому не мають досвіду і подібні суперечності... і про випадки чуми у світі в сучасні дні і статистику і тд...

бо нема остаточних доказів як одного так і іншого...

а де твій аватар? :)