Шо там у файному місті тернополі: грип, тиф... ?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Deus igrok, 29 жов 2009.

1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Хочу поделиться своими впечатлениями об эпидемии гриппа, как медика, врача-реаниматолога с 22-летним стажем. Постараюсь передать только свой медицинский взгляд на проблему, не вдаваясь в политические нюансы событий.

Первый случай, похожий по клинике на «калифорнийский» грипп случился у нас 24 октября – поступила молодая девчонка, студентка Тернопольского мединститута, с высокой температурой, общей интоксикацией и пневмонией. Тамифлю у нас в больнице был запасен еще с лета, поэтому лечение начали немедленно, но в связи с поднятой в стране паникой и двумя смертями в нашей области, наш областной шеф распорядился перевести ее в областную больницу, где был создан центр по лечению тяжелых случаев гриппа А\H1N1, куда она и была успешно доставлена в тот же день – пятницу.

+

в субботу на базаре стали рассказывать, что в городе уже несколько человек больны тяжелой пневмонией, двое умерло, еще трое находятся на аппаратах искусственного дыхания, и вчерашняя девочка уже умерла в обл.больнице.

+

Но самое интересное произошло в воскресенье, 26 октября. В обед в отделение позвонил главврач и попросил срочно перезвонить в обл. реанимацию и уточнить от чего умерла отправленная к ним девочка. У меня чуть глаза на лоб не полезли от такого заявления, еще вчера чувствовала себя хорошо. Но главный продолжал настаивать, уверяя, что только что к нему пришел сосед и рассказал, что наша студентка умерла, и завтра должны быть похороны в закрытом цинковом гробу. Мы немедленно перезвонили и над нами долго смеялись, оказывается, девчонка уже переведена в терапевтическое отделение и реаниматолог, только - что проходя по больнице, видел, как она целуется с каким-то парнем на лестничной площадке.

(с) http://hvylya.org/index.php?option=...8-52-30&catid=4:2009-04-12-12-01-18&Itemid=10

• Подобається Подобається x 5
  2. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Очень интересно.

3. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Епідемія очима лікаря

.

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене брат прихворів... температура 37.5

Ну пішли зробили флюрографію. Медсестра сказала, що нічого нема. Викликали дільничну, сказала що на знімку не розуміється, а на слух нічого не чує. От і вся користь.
    Якби не той піар, то би ніколи і тої флюрографії не робили... а так... черга там кілометрова... ажіотаж.

• Подобається Подобається x 2
  5. QWERTAS

QWERTAS Member

Я дякую всім за відповіді. Мабуть мене дійсно налякала присутність крові, але на сьогоднішній день я здається одужую. Температура 36,3, кашель помірний, вже без крові. Хочу сказати, що скоріш за все подіяли народні методи: дуже багато (літри зо 2 вживала гарячого чаю з калиною, а також "Гербіон" - сироп з подорожника, запиваючи склянкою гарячої води, а до того 5 днів профілактично вживала "Амізон" - 1 табл на день на протязі 5 дн.) І ще мабуть важливо що я 2 дні просиділа вдома і просто відпочила. Жоден з моєї родини не захворів, тому завтра спокійно після роботи відвідаю лікаря, вже й знимок буде готовий. Вибачте за тимчасову паніку, думаю все буде добре.
    P.S. приписаний лікарем антібіотик: "Ципринол" 500 мг 1т Х 2р/день 5 дн.
    Можливості придбати "Таміфлю" я не розглядала, але думаю все обійдеться.
    І ще, я зменшила кількість цигарок, що викурюю в день у 3р. І перейшла на самі легкі що є у продажу. Тому і в цьому вважаю є позитив. Мабуть треба було злякатись! Вже серйозно думаю кинути курити

• Подобається Подобається x 7
  6. Полковник

Полковник миється в бані

дУМАТЬ МОЖНО, КОНЕЧНО.
    бРОСАТЬ НЕ НУЖНО.
    с ВЫЗДОРОВЛЕНИЕМ.
    Искренне рад.
    Если радость москаля Вам не безразлична, конечно!

• Подобається Подобається x 5
  7. nata-k

nata-k Well-Known Member

З того, що Ви робили, лікуванням було - велика кількість теплої рідини, віт С (калина), змншення куріння і спокій.

Якщо вживати такі міри кожного разу при зустуді і грипі, то негативних наслідків буде менше.

Амізон - пустушка. Антибіотики (у цьому випадку) - невиправдане марнотратство і , навіть, можливо, шкода.

Видужуйте!

Останнє редагування: 8 лис 2009
    • Подобається Подобається x 6
  8. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Позвольте присоединиться

• Подобається Подобається x 3
  9. QWERTAS

QWERTAS Member

Дуже дякую, і чому "москаля", якщо Ви в цьому форумі то вже частинка Вашої душі є українською :) Мої батьки родом з Москви, але я народилась вже в Україні і кохаю її всім серцем!

10. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

"Таміфлю" - протигриповий препарат, і як і кожен медичний препарат має свої плюси та мінуси, але! на відміну від України, його у високорозвинених державах так не ґанджують (не паплюжать), а навпаки, рекомендують при грипових захворюваннях. Наприклад, про вживання "Таміфлю" йдеться на офіційній сторінці Міністерства охорони здоровя Канади:
    https://healthyontario.com/DrugDetails.aspx?brand_id=1127&brand_name=Tamiflu

Напевно, якщо би ті міністри рекомендували своєму народу якусь трутку, то на другий день би вже позбулись своєї посади, якщо не більше. Хто як думає?
    А в багатьох українських інформаційних джерелах продовжується тенденція - "не носіть маски, не вживайте"Таміфлю", ніц не робіть - то все сезонне і як завжди"...Я шокована. Для чого така гра йде? Для того, аби більше людей похворіло?...

• Подобається Подобається x 2
  11. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Я уже привык,с детства.Мои родители из России,однако я родился на Украине.И мне не безразлично,что происходит,тем более,что в Москве приезжающие украинцы рассказывают про ситуацию с гриппом гораздо в более черных тонах,чем СМИ

12. QWERTAS

QWERTAS Member

Я вважаю люди завжди мають спокусу перебільшувати і пліткувати. ВОЗ у серпні цього року направила у всі країни світу на всіх мовах рекомендації щодо лікування грипу A\H1N1, а також можливі симптоми і перебіг хвороби. І ось з цих рекомендацій я і отримала саму заспокійливу інформацію:
    "Во всем мире у большинства пациентов, инфицированных пандемическим вирусом, наблюдаются типичные симптомы гриппа и полное выздоровление наступает через одну неделю даже при отсутствии какого-либо медикаментозного лечения. Здоровые пациенты с болезнью, протекающей без осложнений, не нуждаются в лечении противовирусными препаратами. "
    І в четверг мені дзвонила кумася з Нью-Йорку - каже що в вас за паніка - у всьому світі люди хворіють на цей грип і одужують, мабуть у вас вибори скоро? Вгадала всі наші симптоми!!!

13. Ука

не носіть маски надворі
    не вживайте Таміфю без припису лікаря

Відчуваєте різницю з тим, що Ви написали?

До речі, ВООЗ уже повідомила про випадки резистентності вірусу до Таміфлю.

14. pukhnastyk

Звичайно, плітка. От якщо Ви назвете прізвища тих лікарів, або якесь хоч офіційне посилання на такі дані - тоді це буде інформація.

А за що -1, Уко? :) Сайт міністерства охорони здоров'я - то не офіційна інформація, чи Канада - то "відстала" країна?

Чому? От, наприклад, йдемо купувати продукти на ринок і, вочевидь, будемо спілкуватись з продавцями, які не виключено, що кашляють, але стояти і продавати мусять, бо заробляти гроші теж мусять. Проте одягати маски не збираються, бо в маски-шоу не бавляться...І що тоді? Купили Ви, до прикладу, картопельки, а продавець в момент купівлі-продажу кашлянув пару раз у Вашу сторону і не знати чому він кашляє...То чим у такий момент буде заваджати маска на обличчі покупця?
    А що я не так написала? Ще в жодному своєму дописі не написала (і не напишу), що треба без відома лікаря приймати будь-які ліки, абсолютно проти "бавлення" з ліками, але ця позиція "тільки народні методи медицини допоможуть при грипі" мені зооовсім не подобається, врешті-решт ми ж не у Середньовіччі живемо.
    А Ви хоч на один сайт, де є інструкція "Таміфлю", заходили? Десь пише, що треба ліки приймати самовільно і без припису лікаря???

15. Ука

а Ви читали, про що там ідеться? Чи просто побачили знайоме слово?
    наприклад:
    Не давайте препарат нікому іншому, навіть якщо у ньогло ті ж симптоми. Приймання без припису лікаря може бути шкідливим
    Перелічені нижче побічні дії виникали щонайменше в 1% з тих, хто приймав препарат:

прояви, з якими слід звернутися до лікаря
    біль в животі, кашель,діарея, головокружіння, втома, головний біль, нудота, безсоння, рвота
    Зауважте, це симптоми, а не діагнози!

Звертатися до лікаря негайно, бо можливі серйозні проблеми:
    симптоми стосовно печінки: пожовтіння шкіри чи очей, темна сеча

негайно припинити приймати препарат і звернутися за невідкладною допомогою:
    симптоми важких алергічних реакцій, зокрема висипка, свербіж, почервоніння, набряк, утруднене дихання, головокружіння

А Ви самі дали посилання на офіційні джерела. Тільки не потрудилися їх прочитати

А -1 за передьоргування і викривлення слів. Чи Ви можете вказати, де хтось тут радив не носити маску чи не вживати Таміфлю?

16. Ука

"Десь" не пише. А от наші медичні світила ака Тітієвський посилено призначають у форумному режимі. З чого і заварилася вся каша з таміфлю. От лишень Ви ж не вникали, вхопилися за фразу і ну критикувати.

запитайте в гуглі - вона вам все авторитетно і з посиланнями пояснить. бо я втомилася одне і те ж повторювати

17. pukhnastyk

ЧИЇХ?
    Будь ласка, цю тему спочатку і до кінця прочитайте, а ще тему "Грип/Застуда", якщо не важко - здається, у цих темах дописувачі чітко висловлюються про маски і "Таміфлю" і про своє відношення до цього.
    Уко, "геніальні" слова з інструкції - такі слова пишуть в КОЖНІЙ інструкції до медпрепаратів, будь-яких, закинути сюди різні інструкції???
    Якщо Вам буде цікаво дізнатись, то я читала цю інформацію перш ніж закинути на форум і роблю так завжди.

18. Ука

посилання? я такого не бачила
    отже, ними можна нехтувати і призначати препарат на форумі?
    як добре, що Ви сказали, бо інакше не помітила б. Хоча, пригадую, в нас ще в школі були окремі школярі, про яких інакше як "смотрю в книгу, вижу..." сказати годі було :)

19. pukhnastyk

Наводжу конкретний приклад і ставлю Вам запитання:
    а Ви, замість відповіді, пишете таке:
    І не соромно посилати мене до ґуґля? :)
    Якщо Ви добре вчилися в школі, то дайте самі відповідь, але аргументовано, будь ласка.

20. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

"... the use of masks could reduce the transmission of influenza..." - використання масок МОЖЛИВО зменшує передачу грипу (зверни увагу на граматику умовного речення)
    "... In the community, however, the benefits of wearing masks has not been established ..." - в громаді (тобто, не в мед-установах) користь від носіння масок не встановлено
    "... using a mask is part of cough etiquette..." - носіння маски є частиною ЕТИКЕТУ кашляння (тобто, її повинен носити той, хто сам є хворий і кашляє - заради етикету!!!)

а також на підтвердження мого попереднього повідомлення:
    http://www.cdc.gov/flu/professionals/infectioncontrol/maskguidance.htm
    http://jem.rupress.org/cgi/content/abstract/79/3/267
    http://learn.genetics.utah.edu/content/begin/cells/scale/

(c)

а де твій аватар? :)