Шо там у файному місті тернополі: грип, тиф... ?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Deus igrok, 29 жов 2009.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

я біолог за освітою і щось таки про грип знаю. Крім того перед виборами булоб вигідніше приховувати стан речей а не виставляти таку статистикуі не наганяти паніку

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

От цілком погоджуюсю з нищесказаним
    Крім того

• Подобається Подобається x 1
  3. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

ну це я вже зрозуміла. і про грип, і про щеплення, і взагалі спец в медициині. Цього сумніву ніхто не піддає.
    Сумнівним звучить оце:
    Ви ще й політолог? аналітик? фінансист?

• Подобається Подобається x 4
  4. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

«Станом на сьогодні в нас 93 тис. хворих із 2 млн. 700 тис. мешканців Львівщини. Це є 3,4% хворих зі всіх.
    Тобто на 100 людей – 3-4 пацієнти хворі на ГРЗ.

Госпіталізовано 2,5 тис. хворих – це 2,6 % від всіх хворих, тобто на 100 хворих – 2-3 людини у лікарні.

У 2007 році у нас від пневмонії померло 215 осіб,
    у 2008 – 152 особи,
    у 2009 році – 140 осіб за 9 місяців. 140 осіб - це 111+29 тих, які станом на вчорашній день померли», - сказав він.

===================

А от і кумедія:

«Крім цього ми отримали 100 тис. масок зі Словаччини, 500 масок від Міністерства охорони здоров’я – це було направлено в лікувальні заклади. Також ми отримали зараз 118,5 тис. м. марлі, з якої буде пошито 2 млн. масок», - зазначив Роман Ілик (перший заступник голови Львівської обласної ради Роман Ілик під час вчорашнього ефіру ЛТБ в передачі «Чому так?»). (с)

Ти диви нам прислали 100 000 і тєлежку у пів тисячі від українського МОЗу .... Боже! В якій державі я живу!

• Подобається Подобається x 5
  5. maga

maga Well-Known Member

Ну в такий цікавий час ми зараз живемо,майже як в кіно.Ніні телевізійні новини зародили в мене ще єдну мислю:" різке подорожчання основних продуктів лікування застуд вже аж надто посмерджує виборчим душком і нечистоплотністю народних обранців-за...ців.Бо,видите,кризова ситуація вже вичерпала всі методи висосувати бацулі в народу.Так можливо,сотворили цілий психологічний спектакль з пандемією.Штучний дефіцит чи завищена ціна лікарських препаратів-попит завівся-і ріхтуй комори для бабла.А грошей на своє і рідних здоров"я жаліє хіба що камікадзе." Так як все постачання в руках фірм обранців-то і ця думка має право на життя. Далі бачу такий розвиток подій-нагребуть бабла і ми всі враз забудемо про той страшний грип.

Останнє редагування: 3 лис 2009
  6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

давайте не плутати економічні наслідки епідемії з її причинами.

7. Romko

і причини...і наслідки..і сама епідемія...і істерія навколо неї - це

• Подобається Подобається x 3
  8. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Ульяна, в какой раз Вас захлествыают эмоции. Даже в цитируемой Вами статье Сережи Диброва есть ссылка на рекомендацию ВОЗ по лечению гриппа в очаге эпидемии.

На всякий случай повторю её:

http://www.who.int/csr/disease/swineflu/notes/h1n1_use_antivirals_20090820/ru/index.html

Конечно, эти препараты должны быть прописаны врачем. В ЕС их и нельзя купить без рецепта. Первую часть Вашей фразы можно убрать, грипп развивается очень быстро и невозможно по клинической картине первого-второго дня узнать - будет опасность для жизни или нет. Поэтому, повторюсь, Тамифлу и Реланза - ЕДИНСТВЕННЫЕ эффективные лекарственные препараты в зона эпидемии нынешнего гриппа и принимать их надо (по рекомендации врача, разумеется) в течение первых 48 часов после начала заболевания.

Останнє редагування: 3 лис 2009
  9. Summer

Summer Well-Known Member

то все так, але нині по трк люкс був економічний сюжет: як сказала одна продавець торгівля впала суттєво, беруть тільки молочку, сало йде на ура горілку... Тобто попиту не має, він впав різко, бо багато людей закупились, затарились як не знати шо ( я таких знаю -сидять дома і не виходять), так от до чого веду обіцяли ціни не піднімати. Як в то повірити? якщо завжди до Миколая, до свят ціни росли , а тепер коли магазини мають збитки, то ціни зростуть суттєво.... нова закупка вже буде по новій ціні, а ми будемо купувати, бо харчуватись то треба.

10. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Олексію, ці препарати - єдині ефективні при свиному - він же каліфорнійський - він же гаш1ен1. Але не для звичайного сезонного.

Ми маємо епідемію звичайного сезонного і одиничні випадки свинського. І радити вживати в цих умовах таміфлю - це гробити людей. Бо таміфлю - це прощай печінка і нирки. як мінімум.

Благо, наші лікарі це здебільшого усвідомлюють і принаймні я знаю, що в ряді лікарень його прийняли і заховали від гріха подалі. видавши персоналу "на свій страх і ризик" і часто кажучи пацієнтам, котрі з двома пчіхами вимагають таміфлю, "бо Юля сказала", що його просто нема. Тримають саме на такі екстрені випадки.

Ну а рекомендації ВООЗ... вперше чи що? Вони нам вже КаКу рекомендували.

• Подобається Подобається x 6
  11. maga

maga Well-Known Member

Я обома руками за те,щоб Ви не путали.

12. Agaton

Agaton Well-Known Member

Уко, емоції тут зайви, Алексей правий.
    Нікому не хочу підказивати, яки ліки брати, а яки ні, але декілька інформації не зашкодить для власьного рішення

1. Tamiflu (Roche) на ринку десь від 2001 року, коли ще нихто про свинського грипа не чув.

2. Лік цей є тзв інгібітором (сповільнювачом) неврамінідази (NAI), тобто ензиму, що відповідає за проникнення віруса через матеріал цитоплазматичної мембрани.
    Досі коритсувалось ним у лікуванії грипу взагалі типу А та Б протягом останних років.

3. Тип Н1N1 не стосується особливо до свинского грипа. Точно ця сама комбінація стосується до більшості епидемії сезонного грипа.

4. Щодо побічних ефектів: FDA робило дослідження у Японії (2006?), де підтверджено 16 випадків смерті у осіб що брали*) Таміфлю. Не підтверджено зв'язку.

*на 12 мілльонів осіб

Останнє редагування: 4 лис 2009
  13. Romko

А я вчора включив радейко.."Радіо Ера",чи шо...на мобілці...:music:
    Якийсь комуняка виступав...
    Виявляється,вся тота епідемія була задумана з одною метою - не дати комуністам проводити агатацію за Симоненка в масах.:diablo:
    В трудових колективах на підприємствах і в ВУЗах,серед молоді..
    Отак то...:cowboy:

14. hrobak

hrobak Well-Known Member

так, але японці проводили після того дослідження, в результаті яких заборонили Таміфлю в своїй країні.

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

Справжні (ще раз підкреслюю, справжні) противірусті препарати мають побічні дії. Тому приймати їх можна лише за призначенням і під наглядом лікаря.

Не треба займатись самолікуваннням!!!

• Подобається Подобається x 5
  16. Agaton

Agaton Well-Known Member

Навіть не знав. Таким чином японьци стали жертвами істерії.
    Цікаво чи дехто в них підрахував кількість жертв вітамина D3.

ps. Якщо Україна не захце - не дістане, но проблем.:dntknw:
    pps. Якщо серьозно трактувати загорозу епідемію
    ( ІМХО це така сама епідемія як у прошлому року, 2 роки тому, 3 ітд...)
    - то світовим проблемом таки не буде шкідливість Таміфлю а патентові права Roche. :crazy:

17. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

гугл каже, що заборона стосується тільки підлітків:

Japan officials said the anti-flu drug Tamiflu should not be given to teenagers, after two boys aged 12 and 16 broke their legs jumping from the second floor of their houses.
    The ban follows earlier cases of odd behaviour - including some suicides - in Japanese teens taking Tamiflu (с)http://www.newscientist.com/article/dn11451-japan-bans-tamiflu-for-teenagers.html

18. hrobak

hrobak Well-Known Member

та вони не жертви істерії, вони просто вирішили, що ще не готові випробовувати цілою країною не до кінця перевірений препарат, побічні дії якого та взаємодію з іншими ліками ще зовсім не вивчено. не знаю, може нашим запропонували який відкат за таку масову пропаганду того Таміфлю?.. бо як не включиш ТБ, так там або - шийте пов"язки, або - урра, в нас вже є стільки-то тисяч упаковок Таміфлю :)

пошукайте ще про дослідження британців, які знайшли дуже негативний ефект при одночасному прийманні Таміфлю з препаратами для лікування серця

19. Agaton

Agaton Well-Known Member

Принципяльно - ліки переписують лікарі (особливо таки ліки).
    Усі ліки мають інтeракції з йншими ліками.

Та нічого дивного, у нормальному режимі фармацевтичного обороту ті ліки дороги, а ресурси обмежені.
    А може просто це усе тільки деяка інтрига, троха цей хімії зі світових засобів цап-царап :crazy:

20. hrobak

hrobak Well-Known Member

та, тільки виробник Таміфлю дізнається про це вже тоді, коли ті ліки масово використовують у світі. дізнається з численних скарг пацієнтів та лікарів, після чого дописує ще кілька рядочків в інструкції...

а де твій аватар? :)