Шо си за мода дівкам спідницю задирати на обливний понеділок?

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Полковник, 7 кві 2010.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я також саме про це подумав. Дуже схоже, що у таких "гуманітарних акцій" - один автор. І цей автор має мету компрометувати Західну Україну перед світом, насамперед, перед постсовєцким, тягнути його в бік від демократії.

Останнє редагування: 8 кві 2010
    • Подобається Подобається x 1
  2. Чупага

Чупага Well-Known Member

Бельбаси завжди були ,після народ їх романтизує, називають "красивим" іноземним словом батяри.
    Хто замовив антіукраiньску провокацію ЕНКАВУДЕ або Секурітате?
    Рус.патріоти не сумніваюся б що це підступи жидомасонів.

Останнє редагування: 8 кві 2010
    • Подобається Подобається x 2
  3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

В усякому разі, щонайбільше - то може бути біля сільскої школи. Але не в місті.

Ми самі колись мацали "своїх" дівчат, шкільних колєжанок, але то була сільська школа, гормони..., а задирати "на голову" спідниці на міських вулицях? Незнайомим жінкам і дівчатам? Зграєю? Напасти на якогось чоловіка за 40 і вдарити його ногою? То батярство? Думаю, ні. То вже інше, і виглядає як інше, і є іншим. Звертаємо увагу на фотографів з хорошими фотоапаратами.

• Подобається Подобається x 5
  4. Чупага

Чупага Well-Known Member

Біда нi у тому що хтось (можливо) підучив "батяр" в тому що дурних багатьо і вони з радістю виконають "злочинну команду".

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Код:

Кілька мейлів надіслали до міскьради дівчата з Посиденьок. sani створив тему на форумі міста. Ще планують на понеділок флеш-моб зробити та офіційне звернення до влади міста. І також пошлемо пару мейлів до преси, бо дивно, що про це лише в неті балакають.

Щодо провокацій не згідна. Не треба нам ворогів, бо ми самі собі вороги.
    Такі банди по Львову гуляли ще я не була заміжня. Пригадую, як через вікно спостерігала за зграями з бутлями та каністрами, що йшли до гаю поливатися. Такі банди були й на Личаківській та на бічних вуличках коло парку культури й простих перехожих не оминали. Поливання із машин та поливання у відчинені вікна міського транспорту й приватних машин також було частим явищем вже 5-6 років тому. Минулоріч це не з'явилося. Нераз спостерігали з батьками власне оте поливання пасажирів у трамваі.
    Так що це дикунство не замовлене, а усталене протягом щонайменше 7-ми років, однак думаю, що таки більше часу триває, просто до того я не надто звертала на це увагу. І з кожним роком традиція тільки гіршає, а банди більшають. А організовані тому, що заздалегідь домовляються про час і місце. Це робили ще до поширення інтернету, а зараз організуватися - оком змигнути. Думаю, що якби дуже хотіти, то би знайшлося обговорення цього в контактах чи однокласниках.
    Місця гуртування таких банд зазвичай визначені джерелом "зброі". І це лише додає тим бандам кількості.
    Та й не бояться тому, що як не чіпали правоохоронці 7 років тому, так і зараз не чіпають. Чого ж боятися??

Неетичність фото із задертими спідницями також дуже вразила. На Посиденьках ми викинули ці знимки із обговорення, думаю й тут також не варто тримати. Хай то на совісті фотографів залишиться, не розпрвсюджуймо того, бо то псує дівчиськам репутацію та й узагалі то бридко...
    До речі, в замовлення фотографів теж не вірю. Вони просто за кадром гналися й своє вполювали. Зважаючи на те, що писав dimalozz у схожій темі на ДП, іншоі мети вони й не переслідували. Головне, що "забацали крутий фоторепортаж". А якщо я знаю, де щороку такі банди "промишляють", то дивно якби фотографи не знали. А ще дивніше, що поліцаі не знали....

До речі, іще один вид поливання - із балконів та вікон, і водяними бомбами особливо - теж ненова річ. Люди дичіють на очах і ніц замовляти не треба. Лиш іди й лови.

• Подобається Подобається x 17
  6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якщо це традиція, то най буде. Аби не заходила в такі потворні форми! А щоб того не було, мають бути лекції у школах, заходи міськради, міський фестиваль тощо. Щоб було в якомусь цивілізованому вигляді, а не брутально.

7. Locke

Locke невиправний реаліст

Таких негідників слід каструвати, щоби не розмножувалися і не мали кому передати таких "традицій".

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

У моєму дописі то слово вартувало би в лапки вкласти, але на айподі незручно друкувати.
    То вже псевдо-традиція. Оригінально то є дохристиянська традиція. Поливали хлопці дівчат символічно, і то старався хлопець "свою" дівчину полити. Котру на той понеділок полили - та скоро заміж вийде. А поливання водою символізувало побажання бути чистою, здоровою та чесною, як вода. Моя мама захоплено розповідала (після споглядання отих дикунських зграй власне), як їх хлопці в шкільні часи кропили духами...

У перебільшення та дикунство ця традиція почала переростати ще 15 років тому, тоді я вперше почула про смерть дівчинки в бабусиному селі, котра померла від запалення легень, що підхопила після того, як хлопчаки полили її зимнющою водою з криниці.
    Про те, що дівчата хворіли на бронхіт та запалення легенів теж нераз чула.
    Та й інші історії були, як колись мої однокласниці сховалися в костелі Антонія від поливальників, а вони й туди забігли та їх таки полили. На спроби їх вгамувати "хлопці, що ви робите? це ж храм!" вони відповіли "а нам все одно, ми православні". Хоча в ту їхню православність узагалі не вірю, бо таке дикунство до християнства не має ані найменшого відношення.
    Я теж пригадую "людські" забави, як ото пухнастик описувала. Про поливання із бутлів не через проштрикнуту накривку чи з відра мови не було. Ми не поливалися, а бризкалися. То вже в класі 8-ому за один понеділок ми з коліжанкою тричі в хаті сушилися. І то полили нас на розі Харківської та Личаківської. Ну, ми ґудза тоді шукали, то й не нарікали. Але хоч нас і полили добряче, то не зневажали. Як побачили, що вже маємо досить, то відпустили. Ще й додому провели, аби нас більше ніхто по дорозі не полив. :)))
    Щодо лекцій у школі, то наша школа на поливані понеділки плавала. Ми боялися з класу на коридор вийти, а про подвір'я й мови не було, бо з четвертого поверху кидали водяні бомби. Тому в лекції у школах слабо вірю, особливо тоді, коли роль школи й учителя намагаються понизити.

І на оце дикунство нема управи, бо ніхто, вочевидь, не жаліється. Обличчя спостерігачів на фото радісні, задоволені... Ніхто й не думав когось захищати, втручатися... Тому добре, що є нарешті розголос, може, наступного року нарешті продумають якісь дії та заходи. Та й може, люди нарешті перестануть на то реагувати, як на "звичне божевілля одного дня".

---------- Додано в 01:37 ---------- Попередній допис був написаний в 01:36 ----------

Та нащо так жорстоко? То ж дітлахи переважно: вітер в голові, гормони, глупоти...
    Агресивна позиція нічого окрім агресії не викличе. Я вважаю, що спершу треба спробувати цивілізовані методи.

До речі, цікавий коментар із блогів:
    Щиро дивує така позиція. Ми в Світлий понеділок сина хрестили. Удома треба було сидіти? До церкви не піти?
    Так, моторошно було з кількамісячним малям у той день до церкви йти, досі пам'ятаю, як серце в грудях гриміло, навіть не калатало, але пошкодували, тільки по плечах мені полили, дитини не зачепили. Добре, що день був сонячний, то швидко суха була, але приємного в тому мало.
    Тільки чому я маю через вар'ятів удома сидіти - мені не зрозуміло.

• Подобається Подобається x 13
  9. Яка гидота! А якщо таке з'явиться у Києві?

10. Полковник

Полковник миється в бані

О!
    Я ждал - ЭТО должно было прозвучать.
    Вот, отличная версия (спёр с другого форума):

Не только детишки так забавляются, можно встретить и великовозрастных дебилов бросающих кульки с водой из авто. Пассаж про русских детишек района Чупринки просто великолепен, только надо было расширить тему: “Чергова московська провокація! Поливаний понеділок-справа рук НКВС-КДБ-ФСБ! Кацапські дикуни плюндрують украЇнські традиціЇ!” И привести пример как это было во времена Франца-Иосифа и Польши. Гарно вдягнений пан чемно вклонився вродливій панянці, і запитав -Чи можу я порскнути на вас декілька краплинок води? -Певні же так красний пан-відповіла львівська краля. Пан дістав пляшечку скропив дівчину водою, вони мило посміхнулись і вони пошпацерували в бік Жовківського передмістя. Примерно так, а потом пришел 1939год и вот во что это превратилось.

• Подобається Подобається x 6
  11. Locke

Locke невиправний реаліст

Шановні форумляни, адміністратор, модератори!
    Звертаюся до вас взяти активну посильну участь в припинення подібних хуліганських дій, адже лише нашого обурення є мало.
    Я маю конкретну пропозицію і щойно створив нову тему До уваги форумлян!!! Звернення ЛФ до громадськості http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=620333#post620333
    Уклінно прошу всіх перечитати запропоноване, внести свої пропозиції і посильну допомогу. Може в когось будуть інші, кращі пропозиції.
    Пора покласти край таким хуліганським виходкам.
    НЕ БУДЬМО БАЙДУЖИМИ!!!

12. Чупага

Чупага Well-Known Member

"Полковник
    О!
    Я ждал - ЭТО должно было прозвучать."

У мене навпаки.
    Коли чую про жарт із почуттям гумору думаю це наші католики.
    Вирізати квадрат у дамського плаття з тилу на транспорті ,акуратне набити гаманець собачим лайном і залишити в публічному месте.Ще насмарувати сидіння унітазу в ресторані супер клеем.
    Православни простіше жартують обслюнявіть зустрічного на Великдень або ліхтар йому під оком засвiятiть.Немае в них специфічно шаленого гумору.

"Locke
    Може в когось будуть інші, кращі пропозиції."

Якщо за це не судять, швидше ,тому що у суддів більше важливих справ багато і арештантських місць для шпани не вистачить.

Тільки добрим прикладом і пропагандою що це погане дійство символічне осіменіння улюбленої , не жарт вар'ята.
    Не захочуть нефайних й симболiчне запліднювати. Файних будуть "заплодняти" чемно.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не думаю, що з тим важко боротися. Справа в тому, що просто з тим ніхто не боровся. Адже зовсім не важко зорганізувати бобік з хлопцями, озброєних гумовими палицями. Не бити, а просто загребсти на 2 доби з виправними роботами, щоб запамяталося надовго. Міліція просто не готувалася до цього, тому от таке вийшло, хоча передбачити це було можливо.

• Подобається Подобається x 9
  14. bora

bora Well-Known Member

Так, нехай би мили той центр, або підмітали. Як не соромно спідниці комусь задирати, то най би не соромно було з віником там ходити - прибирати за собою.

• Подобається Подобається x 11
  15. Чупага

Чупага Well-Known Member

За рішенням трійки, без адвоката і права на оскарження , або таке правосуддя не схвалюємо?:dntknw:

16. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

З тим елементарно боротись - вартувало просто поставити патрулі біля фонтанів, або взагалі їх вимкнути. І все. З псикалками б бігали, але до такого маразму б не дійшло. Ну але для нашої "влади" все несподівано, що сніг в грудні, що обливання в обливаний понеділок.

• Подобається Подобається x 10
  17. nikolas

nikolas Well-Known Member

У нас теж ця традиція існує,але хлопці або чоловіки ходять по знайомих,кумах і т.п.,обливають вітають з паскою,але шоб так по варварськи,поки шо не помічав.

• Подобається Подобається x 3
  18. Urtica

Urtica Well-Known Member

Агов, модератори, в нас на форумі ті фото засвітилися вже в трьох темах. Об"єднати б чи повикидати зайве якось... )

Мене дуже дивує позиція "знаєш же, що обливний понеділок, то чого поперся на вулицю". Тобто по суті, нормальні люди мають себе обмежувати через купку здичавілих вар"ятів?
    Кожну традицію можна довести до маразму. Пам"ятаю, була ще школяркою, клас 10-11, іду в цей самий понеділок до магазину. До мене підходить хлопчик років десяти з пляшкою і каже: "Христос воскрес! А можна, я вас облию?" Я відповідаю "Воістину воскрес. Просила би того не робити, бо щойно вичухалася після хвороби." Хлопчина перепросив і пішов далі. Десятирічне дитя. А тут здорові, перепрошую, бики не мають і десятої долі тої клепки в голові.
    У нас в костелі цього року бризкалися водою на паству самі молоді отці ) Але перед тим вийшли і попередили, що хто хоче взяти участь в забаві - просимо он туди на подвір"я. І ніхто ні на що не нарікав.
    Людина - воно не тільки дві руки, дві ноги і 46 хромосом...

• Подобається Подобається x 11
  19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

10 хвилин, як повернувся з Консуляту. Свіжа історія. І ніби не в тему. Їздив маршруткою, бо біля Консуляту не знайдеш парковки.

В маршрутці хлопчина, з вигляду студент, який стояв біля задніх дверей, просто реально ЗАВЕРЕЩАВ НА ПОВНИЙ ГОЛОС: "На зупинці, будь-ласка!". Він це крикнув українською, яка в Києві, звичайно, звучить не так часто, як це має бути в столиці України. Але це є реалії. А він крикнув "показово".

Цей хлопчина ЗАВЕРЕЩАВ. Оце так він "бореться за українську мову"... Підстрибнули всі, заплакала чиясь дитина, водій зненацька різко пригальмував...

Ну і я запитав хлопця, чи він глухий? Він зробив нібито здивоване лице - "Ні".

Питаю - чого верещиш, наче хворий? Нахабно відповідає "А що?" і показує табличку в маршрутці - "Голосно повідомляйте водія про зупинку за 150 м"...

Очевидно, він - "за солов"їну мову". Очевидно, він цю "акцію" спланував особисто, або хтось навчив. Але результат - просто обурення оточуючих.

Я також розмовляю з людьми в публічних місцях українською. Бо я мешкаю в Києві. У Вроцлаві чи Варшаві я розмовляю польською. В Ліверпулі - англійською. В Дубаї чи в Каїрі - я можу висловлюватись арабською (знаю чимало слів, бо працював в Еміратах, Ємені тощо) - в магазині, або коли я відвідую сук. :))) "Сук" - це, перепрошую, "базар" арабською... :haha:

Але ж я не верещу, наче різаний!? :ireful1:

Хто вставив в голову того хлопця не ту "клепку"? Думаю, цього разу не данєцкіє. І не Тимошенко.

Це, на жаль, ще один поганий результат поганої політики.

20. Полковник

Полковник миється в бані

Точно. На ЭТОТ раз - москали, однозначно.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)