можна хоч банани - тільки у теплиці, на вулиці - холодостійкі... шо там у місцевих лісах росте, я не знаю ------------------------------ Власне, будь-яку роботу при бажанні можна довести до абсурду... Ніхто не казав, що дерева садяться рівномірно цілий рік у будь-якому регіоні... Але дерев є - десятки різних видів навіть у нашому кліматі... фахівці підбирають види під конкретні завдання - для вітрозахисту, для дров чи для плодів.. треба працювати! - і теоретично, і фізично..
смисл робіт пізньою осінню і зимою - у тому, щоб забрати частину роботи з весни... бо весною завжди багато роботи... можна і зараз тикати в землю жолуді... вони будуть лежати до тепла.. весною проростуть...
цікава рослина... бамбук... у відкритому грунті... Брестська область... View: https://m.youtube.com/watch?v=8eg9V2AAFhk&pp=ygUb0JHQsNC80LHRg9C6INCx0LXQu9Cw0YDRg9GB
Ні, не так. Правильно буде: списали грошей на висадку 240 мільйонів дерев. Площа житомирщини менше 30 000 кв. км. Ділимо кількість дерев на площу, отримаємо 8 000 дерев на 1 кв. км. Мама-міа. Гарно відмили бабки.
Турист, не пиши херні, мова йде не про користь дерев, а про байки, 8000 дерев на 1 кв. км. дерева - то тобі не білокачанна капуста.
Уявіть квадрат 1000 метрів на 1000 метрів і у цьому квадраті 8 000 дерев. Уявили? От, а тепер уявіть, що цими деревами забита вся житомирська область.
А що тут розуміти? 1. У Житомирі ви теж будете садити 8000 дерев на 1 км. кв.? 2. Загальна площа земель лісового фонду Житомирської області становить 1094,4 тис. га - 11000 кв. км. Будете садити ліс в лісі? 3. Сільськогосподарські угіддя валимо все під ліс?
1. ок, у місті Житомирі можна взагалі не садити... 2. внаслідок вирубок, пожеж і т.д. - кількість лісів постійно зменшується у фахівців є розуміння - скільки лісу має бути, і скільки є зараз... в одиницях площі, які види потрібні, на яких ділянках, яка кількість дерев, насінням чи саджанцями садити... і т.д. зайдіть на сайти житомирських лісників - там вам усе розкажуть - нашо вони посадили 50 млн дерев, і скільки вкрали грошей... (думаю, що вони розуміють - якщо тільки рубати, то скоро не буде чого рубати... доведеться їхати у Польщу на заробітки...) ------------------------ 3. розкажіть мені, що таке ''сільськогосподарські угіддя'' ? у мене є власна картинка зараз - безкрайні зернові поля до горизонту, з вирубаними або спаленими вітрозахисними лісосмугами... зерно на експорт - рятуємо африку від голоду... а в нас ціни на їжу чомусь щороку ростуть, і кількість населення зменшується... щось не те з сільским господарством...
От власне, у фахівців є розуміння. А ще залежить від місцевості. Житомирщина дуже лісиста, а ваша місцевість менша. Мають розбиратися фахівці і на місцях. Ми не рятуємо Африку від голоду. Ми даємо заробляти трейдерам.
Ну ось чому ви такі тупі?Україна збирає близько 55 мільйонів тон зернових. Експортний потенціал- десь 32-35 мільйонів тон. Сполучені Штати тільки на біопаливо перероблюють близько 160 мільйонів тон. Забрати український ринок зерна для них- раз плюнути. Але де Україна буде брати валюту у цьому разі?
1) ну так вони розібралися, передали наверх свої пропозиції... після обробки, узагальнення внформації по всій країні, були озвучені плани про мільярд дерев... А ви кричите тут Онде вище - стаття голови Державного лісового агантства - куди вже більший фахівець вам потрібен 2) повинні цією темою займатися фахівці, але не тільки фахівці....... Тому що в мене був неописуемий случай... Бачу дим - хтось підпалив поле... стерню.. Я стрибнув на велосипед - поїхав лаятися Стоїть машина, поруч двоє - підпалили поле, і стоять спостерігають... Кажу - тушіть бігом, бо зараз викличу пожежну, поліцію, екологів, омон і т.д. Кажуть - іди нафіг, це наше поле... шо хочемо, те й робимо... Ну ладно... Дзвоню... викликаю пожежників... Думаю... треба якось зафіксувати це безобразіє... бо потім скажуть - воно саме згоріло... Починаю телефоном цих красавців фотографувати - на фоні палаючого поля... номери машини заодно... Вони кажуть - та це наше поле... потім один ще для більшого авторитету дістає... червону книжечку - посвідчення лісника ...тіпа мені можна... Оце посвідчення мене найбільше обурило - він же по роботі зобов'язаний слідкувати за природою, а самі знищують... Ну я поїхав собі ... виклав усі фото у місцеву групу в контакті... тоді ще був... хай їм буде соромно... Отакі бувають фахівці на державній службі
Вони розібралися, що можна викласти потребу й 10 ярдів дерев, лиш би бабло посипалося. Лісництво має власні кошти і відтворює ліс без державної допомоги, але хто від грошей відмовиться?