Відповідь: Шлюб і хрестини А ви об цім... Ну а як було робити з тим Содомом і Гоморю, потопити треба було трохи аби наново все почати, тай Єгиптянами впертими ... ? Але всеодно, подивіться, стільки людей було покарано і має бути покарано, а то ітак ніц людисок не навчило.
Відповідь: Шлюб і хрестини І знов не те. Додано через 3 хвилини От, до прикладу. Так сказав Господь Саваот: Я згадаю, що зробив був Амалик Ізраїлеві, що клав йому перешкоду на дорозі, коли він виходив із Єгипту. Тепер іди, і поб'єш Амалика, і вчиниш закляттям усе, що його, і не змилосердишся над ним. І позабиваєш усе, від чоловіка аж до жінки, від дитини й аж до немовляти, від вола й аж до штуки дрібної худобини, від верблюда й аж до осла. (1Сам.15:2,3)
Відповідь: Шлюб і хрестини знаю відавна один забобон: не можна брати хресними батьками людей, які самі не мають дітей. не знаю чи то поширний забобон чи то тільки в наших краях... не розумію чому в моєї дитини хресною буде моя тьотя, їй 45 років, а дітей яких вона дуже любить власних в неї нема її ніколи ніхто не брав через це хресною я вважаю, що це жорстоко і несправедливо не брати бездітних за хресних якщо Бог не дав власних дітей, то добре мати хоч похресників, але от існують такі обмеження ще хтось чув про таке? яка ваша думка з цього приводу?
Відповідь: Шлюб і хрестини Вперше чую про таке. Якийсь дуже злий забобон. Однозначно нехристиянський. Антилюдський якийсь. А ви молодець! У мене, мого брата, багатьох моїх знайомих інша проблема: хресний батько - просто жах. А хресна мама - хоч до рани прикладай.
Відповідь: Шлюб і хрестини У мене як в якої дитини, але таких що ЖАХ то нема. Але он у мене в Андріанки «мама і тато» мої племінники, і хресна мама навіть ще не мала 16-ти як до хресту тримала, але то шшшшшшшшшш... нікому не кажіть. Але вони свідоміші того ніж деякі 30-ти літні. Он у мого племінника мама (се я) хоч до рани прикладай, а тато - навіть і не знаємо де він і що.
Відповідь: Шлюб і хрестини Жах у тому, що я свого хресного в житті не бачила. За винятком того дня, коли мене хрестили. Тобто хресний - це просто чужа людина. Тому ми малому хресного шукали дуже відповідально та обережно.
Відповідь: Шлюб і хрестини я свого теж а хресна колисть приходила до нас, пам’ятала про мене, а потім я підросла і забулося для своєї дитини хочу хресними якихось близьких людей, які вже її люблять і ніколи не забудуть
Відповідь: Шлюб і хрестини Вперше це чую !!! Важаю що це повна нісенітниця! В моєї дитини хресні батьки обоє не одружені і своїх дітей не мають, але від цього абсолютно нічого не міняється. Хресна мама Вікторії- то моя сестра, вона обожнювала малечу ше далеко до її народження, а коли мала народилась, то тільки і мріяла стати хресною, хоча їй лише 16.А от хресний в нас живе в Києві(друг мого чоловіка) і хоча рідко приїжає, але подарунками балує малечу на кожне свято.А вона з ним через аську спілкується(пише йому всякі абра-кадабри).Надіюсь, шо так буде і надалі, бо дуже обідно коли немає хресних батьків або вони просто про тебе забули...
Відповідь: Шлюб і хрестини ааааааааааааааа.... і ви в це вірите??? як можна ходити до церкве і вірити в Бога... а з іншої сторони вірити в такі забобони
Відповідь: Шлюб і хрестини Одні наші знайомі якраз завагітніли після довгих намагань після того, як чоловік став хресним моєї Орисі. Мені мама теж казала, що не варта брати, але не через забобони, а суто з етичних міркувань.
Відповідь: Шлюб і хрестини малося наувазі, що от в людей проблема, не можуть мати дітей, а тут немовля до хресту тримати - ніби ятрити рану. але то таке - таргани моєї мами
Відповідь: Шлюб і хрестини О тепер зрозуміла, але маю протилежну думку. Хресна мама моєї рідної сестри також немає дітей, але вона так не важає, тому що має похресницю, яку обожнює понад усе на світі!!! Вона для неї як друга мама: завжди допоможе,підтримає і коли треба насварить! Але, мабуть це все залежить від людини,кожен це сприймає по своєму. Власне, я маю уже 2-ох похресників і кожного разу я була на сьомому небі від щастя, наче сама народила ще одне дитя,але при цьому усвідомлюю всю відповідальність, яку несу за моїх похресників Остапчика та Назарчика.
Відповідь: Шлюб і хрестини Навпаки треба тих бездітних брати на хресних. Там гормон якийсь пробуджується. Часто так люди потім вагітніють.
Відповідь: Шлюб і хрестини маю друзів, які довго довго чекали на дитину, а завагітніли лише після того як обоє стали хресними таке от чудо маленьке
Відповідь: Шлюб і хрестини якби вірила, то би взяла іншу хресну ви неуважно прочитали мій допис мені просто стало цікаво що про це інші думають і чи взагалі чули про це
Відповідь: Вибір дружки Ото начитаєшся того всього і дивуєшся… В нас так все пообростало забобонами, що далі нікуди!!! За свідків можна запросити і одружену пару ваших найкращих друзів – це ні на що не впливає, в нас так не прийнято робити, але це не означає, що так не можна. Ще зустрілася з такою ситуацією і мене це здивувало, що не можна запрошувати за хресних батьків людей з різним «цивільним статусом» тобто, хтось одружений, а хтось ще ні, бо життя не складеться у того, хто неодружений. У зв’язку з перечитаним вище в мене виникло запитання (до Лілі швидше за все), а чому хресні батьки не можуть один з одним одружитись? То перешкода релігійного характеру?
Відповідь: Вибір дружки Так. То хто на богословії вчився? А якщо серйозно, то це Роман щось таке каже. Може, наплутав. У канонах говориться лише про хресних та похресника. Кан. 811– § 1. На підставі хрещення між хресним батьком і похресником та його батьками виникає духовне споріднення, яке розриває подружжя. § 2. Якщо хрещення повторюється умовно, то духовне споріднення не виникає, хіба що знову брав участь в обряді той самий хресний батько.
Відповідь: Вибір дружки Я на Канонічне право ходила тільки коли про шлюб розказували :D А от ті цитати, що Ти, Лілю, нижче навела, то мені знайоме, таке знаю. Навіть знаю таку історичну байку про Княгиню Ольгу, котра використала канон про духовну споріденість між хрещеником і хресними, і запросивши за хресного батька Візантійського імператора, тим самим відмовила йому в одруженні. Мене про шлюб між хресними батьками збентежило, я думала, можливо це особливість візантійських традицій, бо в латинських канонах я з таким не зустрічалась.
Відповідь: Вибір дружки Ну, це якраз у розділі Подружжя. Я теж. Треба би ще знати, що там у православних. А в нас - чергові забобони.