Відповідь: Шлюб і хрестини Про оцерковлення згідна з ТарасК, "Оцерковлення є потрібним, бо тут бачимо це покликання хлопців до царського священства, про яке описано в Старому Завіті".
Відповідь: Шлюб і хрестини От саме так я й вважаю, тому про це ми дискутуємо. А порядку з цим в нашій церкві нема. Один робить для всіх, один для хлопців лише, один взагалі не робить. Я недостатньо обґрунтувала? Хіба не кожен християнин має царське священство?
Відповідь: Шлюб і хрестини Я також, бо нічого такого само собі не придумала а все прийшло від церкви і нашої Митрополії! Отут щось в вас недостатні знання чи недостатньо добре викладений аргумент. Оцерковлення, як я вже писала вище, не лише важливий обряд для хлопчиків і він нічого не має до діла з майбутнім можливим покликанням хлопця чи мужчини до священства. Он наприклад, коли хрестили мого чоловіка то обряду уцерковлення йому священник не давав але це не віднімає в нього можливості в майбутньому стати священником, якщо він відчує таке покликання. Уцерковлення це приєднання охрещеної людини до лав церкви і християнської общини. Щераз, обрад уцерковлення перші християни проводили однаково як жінкам так і чоловікам. Додано через 26 хвилин http://www.melkite.org/Baptism.html http://www.evangelicalorthodoxcatholic.org/teach_13.html Прошу поцікавитись, бо я шукаю шукаю і ніде не можу знайти про різні обряди в залежності від статі дитини.
Відповідь: Шлюб і хрестини правду кажете пані Лілю, я просто механічно написав царське замість службового. (Це технічна помилка) У старому Завіті, кожен хлопець з роду Левітів міг бути священиком. Зараз кожен хто отримав Тайну Хрещення має здатність бути священиком, але не в значенні того, що кожен може уділяти Святі Тайни чи тому подібне - це радше відноситься до розуміння міністрального священства (службового). Лише священик міг ввійти в святилище, жінки стояли перед ним (не мали права входити туди). Це пішло з того часу і ми маємо це розуміння. Додано через 2 хвилини У семінарії
Відповідь: Шлюб і хрестини Ну, так, у Старому. Тепер у нас є Левіти? Правда, багато хто з поповичів стає потім священиком, але головно не з покликання, а з тиску батька та й з того, що місце вже забезпечене. Тільки я би це переємництвом не назвала. Я більше згідна саме з Марусею щодо розуміння обряду оцерковлення. Матимете диплом УКУ? Звідки мій висновок. Ви подали лінк на форум Семінарії Святого Духа, а він ще дуже новий і не розбудований, ну, і ґуґл не дає на нього посилання. Додано через 34 секунди Ну та, бо жінка взагалі була особою нижчою і мало не бездушною. Просто я більше належу до тих, хто вірить у Христа та Новий Завіт, аніж досі сповідує на 100% Старий.
Відповідь: Шлюб і хрестини Дитина не винна, що її батьки живуть в гріху, її необхідно обов"язково як найшвидше охрестити, щоб зняти з неї первородний гріх. Але батьки повинні обов"язково взяти Шлюб.
Відповідь: Шлюб і хрестини Загляньмо в Катехизм Католицької Церкви, що він пише про оцерковлення: Через Таїнство Хрещення і Миропомазання відбувається оцерковлення. Надання імені у цьому таїнстві впроваджує до приєднання у церковну спільноту і дає можливість стати вірним воїном Христовим у збереженні віри через Таїнство Миропомазання і сходження Святого Духа, залишаючи незмиваючий знак — печать християнина Додано через 1 хвилину Приймаючи Таїнство Хрещення, людина, як через двері, входить у Церкву, у миропомазанні — їй визначається місце у Церкві, а приймаючи Євхаристію, вона разом з іншими причасниками стає членом Тіла Христового
Відповідь: Шлюб і хрестини Ага, тобто сам обряд оцеркволення - це взагалі часові нашарування і від нього можна відмовитися?
Відповідь: Шлюб і хрестини Ідучи за вашою логікою, нам можна буде відмовлятися від всіх обрядів які ми маємо. Східний обряд, Західний обряд - це за вашими словами мало б бути часове нашарування, але це ж не так!!!! Додано через 3 хвилини Навіщо його шукати в пошуковій системі, :agree: заходьте зразу на сайт і там великими буквами є написано ФОРУМ.
Відповідь: Шлюб і хрестини Заходила, нерозбудований ще. У мене тільки одне питання виникло: а семінаристи там власні думки писатимуть? То не моя логіка, Тарасе, то ви так пишете. То ви кажете, що нема чого дискутувати про обряд оцерковленя, бо він взагалі пізніше з'явився і вже так виходить, що мало ніц спільного з хрещенням і не має.
Відповідь: Шлюб і хрестини Щоб його розбудовувати потрібний час, а він сам не розбудується - потрібен людський фактор. Над цим ми і працюємо!!! Додано через 5 хвилин Дискутувати потрібно, щоб хто не розуміє дійшов до істини. Я навіть ні разу не написав, що обряд оцерковлення є не потрібний. Ми просто повинні зрозуміти розвиток Святої Тайни Хрещення. В перших часах ось такий обряд хрещення не був як ми маємо зараз, а творився, розвивався. Додано через 9 хвилин А ви пишите свої думки, чи вам хтось диктує?
Відповідь: Шлюб і хрестини Я не мушу писати, як говорить Церква. Я можу говорити, що думаю. Тому й запитала. Це не аби вас принизити, справді цікаво знати вашу думку. То важливий цей обряд чи ні? І якщо так, то чому такий із ним балаган у нашій церкві? І ЩО заважає заносити дівчаток до святилища так само як і хлопчиків. Ми ж не жиди, ні?
Відповідь: Шлюб і хрестини Зараз маю перерву. Я вже все приготувала. Гості через годину прийдуть. Малий сидить мультик дивиться.
Відповідь: Шлюб і хрестини А як тоді коли говорите про догматичні речі? Ми так само говоримо завжди свою думку, але в багатьох випадхах повинні свої думки опирати на авторитетних джерелах і цими джерелами є документи, котрі видає Церква, Святе Письмо.... Чи я не правильно думаю? Додано через 4 хвилини Читаючи усі ваші дописи у різних темах (зокрема у релігійних) бачу, що ви все по цій тематиці розумієте!!! Цей обряд є важливий. Наша Церква вийшла з підпілля - це ще дуже малий період часу вільного розвитку. У підпіллі цього не робили, бо хрестили лише по квартирах, але це все потребує часу і вирозуміння і все стане на своє місце Додано через 6 хвилин Напевно що ні, але багато що від них взяли. Христос сказав, що я не прийшов усунути закон, а його доповнити.
Відповідь: Шлюб і хрестини Я не про догматичні питаю. І ви це чудово розумієте. Колись одна моя подруга, випускниця УКУ, сказала цікаву річ: що богослови СП не читають, вони читають інші книжки і тому їм часом легко втратити віру. Це не до вас. Просто пригадалося. І як там із нечистотою жінки і чоловіка? І чи маємо виконувати всі приписи, що виконуються євреї? А ви в цьому сумнівалися? У мене із цим більшої проблеми не буде, мабуть. Колись переживала, як буде, якщо матиму доньку. Думаю, просто знайду когось із своїх друзів, хто погодиться зробити дівчинці таке ж оцерковлення, як хлопчикові. Мати шлюб під час Літургії, а згодом і хрещення також, не було великою проблемою. Я тільки маю надію, що з цим наведуть порядок. Здається, те саме було з обрядом спільної чаші. Десь було, десь не було. Тепер є практично всюди, наскільки мені відомо. Тут вже ви мене можете поправити, бо я статистикою нашої Церкви не володію.
Відповідь: Шлюб і хрестини Ви запитали в загальному: чи семінаристи пишуть там свої думки? Коли говориться про догматичні речі - ми опираємось це що говорить нам Церква, а все інше ми повинні висловлювати свою думку. Додано через 3 хвилини Не робімо ніколи так як сказала ця випускиня УКУ Додано через 5 хвилин Що саме ви розумієте під нечистотою чоловіка і жінки? Христос доповнив і пояснив все, а через Христа говорить нам Церква, що ми повинні зараз виконувати. Додано через 9 хвилин Друзів? я підрозуміваю, що під цим ви розумієте священиків? Якщо так, то кожний священик повинен розуміти, що він є посланий Христом і він повинен слухати тещо говорить йому Церква. Уявіть собі, якщо до священика будуть приходити всі люди і говорити, щоб він їм відправив літургію так як хочуть вони... - що тоді буде в Церкві?
Відповідь: Шлюб і хрестини Чесно кажучи, я зараз точно не пригадую, бо було давно, а я тоді тому такого значення не надавала. Моїх старших хрестили в храмі св.Євхаристії. І чомусь мені здається, що Орисю таки несли довкола Престолу. Дарцю точно ні. Але гарантії не даю... А от Лідусю з дуру вирішили не везти аж туди і похрестили в церкві поруч. Потім дуже шкодувала. 5 дітей одночасно, в окремому приміщенні, оцерковлення якесь формальне... Чи не єдина річ, котра мені не сподобалася в редимптористів...
Відповідь: Шлюб і хрестини Запрошуємо до нашої Філадельфійської Митрополії. Тут Митрополит Сорока навів отакий порядок, бо сказали що такі наші Східні обряди: Шлюб і Хрестини під час Служби Божої. Похорон - окремий обряд, а Служба за Упокій вже на 40-вий день. Діти до 7 років приймають Святе Причастя.