Шлюб і хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем viltis, 16 гру 2007.

1. vanilia

vanilia Well-Known Member

Відповідь: Шлюб і хрестини

Про оцерковлення згідна з ТарасК, "Оцерковлення є потрібним, бо тут бачимо це покликання хлопців до царського священства, про яке описано в Старому Завіті".

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

От саме так я й вважаю, тому про це ми дискутуємо. А порядку з цим в нашій церкві нема. Один робить для всіх, один для хлопців лише, один взагалі не робить.
    Я недостатньо обґрунтувала?
    Хіба не кожен християнин має царське священство?

3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я також, бо нічого такого само собі не придумала а все прийшло від церкви і нашої Митрополії!

Отут щось в вас недостатні знання чи недостатньо добре викладений аргумент. Оцерковлення, як я вже писала вище, не лише важливий обряд для хлопчиків і він нічого не має до діла з майбутнім можливим покликанням хлопця чи мужчини до священства. Он наприклад, коли хрестили мого чоловіка то обряду уцерковлення йому священник не давав але це не віднімає в нього можливості в майбутньому стати священником, якщо він відчує таке покликання.
    Уцерковлення це приєднання охрещеної людини до лав церкви і християнської общини. Щераз, обрад уцерковлення перші християни проводили однаково як жінкам так і чоловікам.

Додано через 26 хвилин
    http://www.melkite.org/Baptism.html
    http://www.evangelicalorthodoxcatholic.org/teach_13.html

Прошу поцікавитись, бо я шукаю шукаю і ніде не можу знайти про різні обряди в залежності від статі дитини.

• Подобається Подобається x 3
  4. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

правду кажете пані Лілю, я просто механічно написав царське замість службового. (Це технічна помилка) У старому Завіті, кожен хлопець з роду Левітів міг бути священиком. Зараз кожен хто отримав Тайну Хрещення має здатність бути священиком, але не в значенні того, що кожен може уділяти Святі Тайни чи тому подібне - це радше відноситься до розуміння міністрального священства (службового). Лише священик міг ввійти в святилище, жінки стояли перед ним (не мали права входити туди). Це пішло з того часу і ми маємо це розуміння.

Додано через 2 хвилини
    У семінарії

• Подобається Подобається x 1
  5. Liliyah Romanova

Ну, так, у Старому. Тепер у нас є Левіти? Правда, багато хто з поповичів стає потім священиком, але головно не з покликання, а з тиску батька та й з того, що місце вже забезпечене. Тільки я би це переємництвом не назвала.
    Я більше згідна саме з Марусею щодо розуміння обряду оцерковлення. :)
    Матимете диплом УКУ?
    Звідки мій висновок. Ви подали лінк на форум Семінарії Святого Духа, а він ще дуже новий і не розбудований, ну, і ґуґл не дає на нього посилання. ;)

Додано через 34 секунди
    Ну та, бо жінка взагалі була особою нижчою і мало не бездушною.
    Просто я більше належу до тих, хто вірить у Христа та Новий Завіт, аніж досі сповідує на 100% Старий. :)

6. Ira

Ira Well-Known Member

Дитина не винна, що її батьки живуть в гріху, її необхідно обов"язково як найшвидше охрестити, щоб зняти з неї первородний гріх. Але батьки повинні обов"язково взяти Шлюб.

7. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Загляньмо в Катехизм Католицької Церкви, що він пише про оцерковлення: Через Таїнство Хрещення і Миропомазання відбувається оцерковлення. Надання імені у цьому таїнстві впроваджує до приєднання у церковну спільноту і дає можливість стати вірним воїном Христовим у збереженні віри через Таїнство Миропомазання і сходження Святого Духа, залишаючи незмиваючий знак — печать християнина

Додано через 1 хвилину
    Приймаючи Таїнство Хрещення, людина, як через двері, входить у Церкву, у миропомазанні — їй визначається місце у Церкві, а приймаючи Євхаристію, вона разом з іншими причасниками стає членом Тіла Христового

8. Liliyah Romanova

Ага, тобто сам обряд оцеркволення - це взагалі часові нашарування і від нього можна відмовитися?

9. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Ідучи за вашою логікою, нам можна буде відмовлятися від всіх обрядів які ми маємо.
    Східний обряд, Західний обряд - це за вашими словами мало б бути часове нашарування, але це ж не так!!!!

Додано через 3 хвилини
    Навіщо його шукати в пошуковій системі, :agree: заходьте зразу на сайт і там великими буквами є написано ФОРУМ.

10. Liliyah Romanova

Заходила, нерозбудований ще.
    У мене тільки одне питання виникло: а семінаристи там власні думки писатимуть?
    То не моя логіка, Тарасе, то ви так пишете.
    То ви кажете, що нема чого дискутувати про обряд оцерковленя, бо він взагалі пізніше з'явився і вже так виходить, що мало ніц спільного з хрещенням і не має.

11. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Щоб його розбудовувати потрібний час, а він сам не розбудується - потрібен людський фактор. Над цим ми і працюємо!!!

Додано через 5 хвилин
    Дискутувати потрібно, щоб хто не розуміє дійшов до істини. Я навіть ні разу не написав, що обряд оцерковлення є не потрібний. Ми просто повинні зрозуміти розвиток Святої Тайни Хрещення. В перших часах ось такий обряд хрещення не був як ми маємо зараз, а творився, розвивався.

Додано через 9 хвилин
    А ви пишите свої думки, чи вам хтось диктує?

12. Liliyah Romanova

Я не мушу писати, як говорить Церква. Я можу говорити, що думаю. Тому й запитала. Це не аби вас принизити, справді цікаво знати вашу думку.

То важливий цей обряд чи ні? І якщо так, то чому такий із ним балаган у нашій церкві? І ЩО заважає заносити дівчаток до святилища так само як і хлопчиків. Ми ж не жиди, ні? ;)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ліля, Ви не на свєтах?

14. Liliyah Romanova

Зараз маю перерву.
    Я вже все приготувала. Гості через годину прийдуть. Малий сидить мультик дивиться. :)

15. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

А як тоді коли говорите про догматичні речі? Ми так само говоримо завжди свою думку, але в багатьох випадхах повинні свої думки опирати на авторитетних джерелах і цими джерелами є документи, котрі видає Церква, Святе Письмо.... Чи я не правильно думаю?

Додано через 4 хвилини
    Читаючи усі ваші дописи у різних темах (зокрема у релігійних) бачу, що ви все по цій тематиці розумієте!!! Цей обряд є важливий. Наша Церква вийшла з підпілля - це ще дуже малий період часу вільного розвитку. У підпіллі цього не робили, бо хрестили лише по квартирах, але це все потребує часу і вирозуміння і все стане на своє місце

Додано через 6 хвилин
    Напевно що ні, але багато що від них взяли. Христос сказав, що я не прийшов усунути закон, а його доповнити.

• Подобається Подобається x 2
  16. Liliyah Romanova

Я не про догматичні питаю. І ви це чудово розумієте.
    Колись одна моя подруга, випускниця УКУ, сказала цікаву річ: що богослови СП не читають, вони читають інші книжки і тому їм часом легко втратити віру. Це не до вас. Просто пригадалося.
    І як там із нечистотою жінки і чоловіка?
    І чи маємо виконувати всі приписи, що виконуються євреї?
    А ви в цьому сумнівалися? ;)
    У мене із цим більшої проблеми не буде, мабуть. Колись переживала, як буде, якщо матиму доньку. Думаю, просто знайду когось із своїх друзів, хто погодиться зробити дівчинці таке ж оцерковлення, як хлопчикові.
    Мати шлюб під час Літургії, а згодом і хрещення також, не було великою проблемою.
    Я тільки маю надію, що з цим наведуть порядок. Здається, те саме було з обрядом спільної чаші. Десь було, десь не було. Тепер є практично всюди, наскільки мені відомо. Тут вже ви мене можете поправити, бо я статистикою нашої Церкви не володію. :)

17. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Ви запитали в загальному: чи семінаристи пишуть там свої думки? Коли говориться про догматичні речі - ми опираємось це що говорить нам Церква, а все інше ми повинні висловлювати свою думку.

Додано через 3 хвилини
    Не робімо ніколи так як сказала ця випускиня УКУ

Додано через 5 хвилин
    Що саме ви розумієте під нечистотою чоловіка і жінки?
    Христос доповнив і пояснив все, а через Христа говорить нам Церква, що ми повинні зараз виконувати.

Додано через 9 хвилин
    Друзів? я підрозуміваю, що під цим ви розумієте священиків? Якщо так, то кожний священик повинен розуміти, що він є посланий Христом і він повинен слухати тещо говорить йому Церква. Уявіть собі, якщо до священика будуть приходити всі люди і говорити, щоб він їм відправив літургію так як хочуть вони... - що тоді буде в Церкві?

18. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Чесно кажучи, я зараз точно не пригадую, бо було давно, а я тоді тому такого значення не надавала. Моїх старших хрестили в храмі св.Євхаристії. І чомусь мені здається, що Орисю таки несли довкола Престолу. Дарцю точно ні. Але гарантії не даю...
    А от Лідусю з дуру вирішили не везти аж туди і похрестили в церкві поруч. Потім дуже шкодувала. 5 дітей одночасно, в окремому приміщенні, оцерковлення якесь формальне... Чи не єдина річ, котра мені не сподобалася в редимптористів...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нова течія, нє?:)

20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Запрошуємо до нашої Філадельфійської Митрополії. Тут Митрополит Сорока навів отакий порядок, бо сказали що такі наші Східні обряди:
    Шлюб і Хрестини під час Служби Божої.
    Похорон - окремий обряд, а Служба за Упокій вже на 40-вий день.
    Діти до 7 років приймають Святе Причастя.

а де твій аватар? :)