Шлюб і хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем viltis, 16 гру 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Шлюб і хрестини

нє, не боюсь. просто марнота це все.... ще ніколи, нікого, ні в чому не переконав.
    ;)

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А вам, миху, не здається, що тим, хто пережили і жили за совєтів важче насправді, бо та система сидить у їх головах? Вона там настільки вкорінилася, що вони ніколи її не позбудуться так насправді. Тим людям видається, що вона від них відійшла, але насправді це не так. Я стільки разів мала непорозуміння зі старшими людьми саме тому, що в них якесь обмежене мислення, вони ніби в якомусь ящику живуть. І все, що в ящику - добре, а поза - зле. Тим, хто за совєтів не жив, неможливо зрозуміти певні погляди тих, хто жив. У мене дуже часто враження таке, що тими людьми керує одне - страх, причини якого вони навіть не знають і тому бояться всього "іншого". І це не є безпека чи спосіб себе захистити, це звичайна обмеженість, недалекість, називайте як хочете, це невміння дивитися на щось широко, відкритими очима, з піднесеною головою, без постійного шукання, перед ким би пригнутися.

А ваші цитати щодо мене і Марусі, то так, я священиком бути не збираюся, навіть якщо це буде дозволено. Я цілковито задоволена тим, що Бог мені дав і що дає.

Ви прокоментуйте не те, за що вам вигідно зачепитися, аби звести дискусію в інше русло, а ті інші 5 пунктів, які я навела.
    Чому нема зануді +10 чи й усі +100 за її останнє повідомлення? Чому нема навіть +1?

• Подобається Подобається x 4
  3. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Є одна дуже важлива, просто незаперечна відмінність між жіночою і чоловічою статтю. Основоположна. Чоловік-постать агресивна і войовнича за своєю природою, а якже інакше, він-- завойовник!!! Призначення жінки-- знімати вселенську напругу, яку створюють чоловіки і створювати гармонію, злагоду, її жіноча сутність миротворча, дбайлива про свої нащадки...
    І взагалі, за законами Природи людина є парне сотворіння і потребує собі протилежного для гармонії.
    Чоловік: Створює форму, народжує ідеї, будує будинок. Він-- сила, він--розум
    Жінка: Створює зміст, народжує дітей, оздоблює дім. Вона--душевне втепло, вона--почуття.
    У жінки є прихована сила, у чоловіка--приховані почуття.
    Якщо ми прагнемо до "рівности" за будь-яку ціну і у всьому, то порушуємо Єдинство і Рівновагу; і позбавляємо себе самим тим, що "забираємо" від іншого.
    Мене особисто повністю задовільняє, що народилася жінкою і відчуваю свої жіночі переваги перед чоловіками, маю насолоду від свого покликання....
    І не ставлю під сумнів волю Творця...
    Теж не розумію неонаковість ритуалу Хрещення дівчаток і хлопчиків--мого молодшого сина підносили до Хреста, мою похресницю ні..

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Справа не в тому, Ліля. Просто у Вас є один "недолік" - Ви ще дуже молоді, але то не страшно, це пройде....

5. Liliyah Romanova

То вже зовсім оффтоп, але повторю, бо це важливо.
    Те, що жінку створено з ребра, є Божою вказівкою на її рівність чоловікові. Якби з голови - була би вищою, з коліна - нищою.
    Тому апостол каже, що:
    Нема юдея, ні грека, нема раба, ані вільного, нема чоловічої статі, ані жіночої, бо всі ви один у Христі Ісусі! (Гал.3:28)
    Бо всі рівні і поділу не має бути. ;)

Додано через 1 хвилину
    Та ні, миху, то вам так здається. І це не є аргумент з вашого боку, це брак аргументів. Хочете мені рота заткати тим, що мені років мало? А може, ще й тим, що я просто дівчисько на ваш погляд?
    Я думаю, що проблема в зовсім іншому, тому ви й сходите от на такі "аргументи".

А непорозуміння не стосувалися дискусій взагалі. Я з людьми тими не дискутувала, як ото з вами. Просто вони іноді говорили такі речі, що було враження, ніби я з ними на різних планетах живу. Просто в них такий світогляд і бачення світу, де будь-яка дискусія зайва. Про що дискутувати з особою немислячою? Її послухаєш - і руки розведеш.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я довіряю церкві і мене б не гнітило це навіть тоді, коли би я був жінкою.

Розумієте, просто коли людина молода, вона думає, що є дуже оригінальна, що вона прогресивна, а що не так - то це старе і нікому непотрібне, пережитки вчорашнього. Може комусь навіть добре себе почувати таким собі модернізатором правил чи догм у церкві, більшість з людей, особливо молодих, думає, що прочитавши Біблію (5 років), побачив щось таке, що старі вже й не бачуть і не хочуть бачити. Це звичайна хвороба "дитячої лівизни", гляньте на молодих осіб: кульчики в носі, в писку і ще на деяких місцях, але пройде років 20, вітер вивітриться і все стане на свої місця і кульчики будуть лише на вухах, якщо це жінка, або й зовсім зчезнуть, якщо це мужик.
    Цей тінейджерський максималізм пройде і людина тоді більш тверезо подивиться на світ.

Що до Церкви, то я переконанаий консерватор, виходячи не з емоцій, а з простої логіки - церква у 50 разів старша за мене і кожна справа, яка є у церкві, сто і один раз перевірена, та й крім того Церква є проваджена Святим Духом, крім того я не є тим сміливцем і мене ніхто не повноважував змінювати в церкві якісь правила. Чому? Бо то є справа церкви в першу чергу. І навіть, якщо припустити, що щось у церкві робиться на мій мізерний і нікчемний погляд не так, то не я за це відповідаю, я не є той, хто має давати оцінку церкві і щось у ній міняти.
    Така є моя думка.

Додано через 6 хвилин
    Та ні, Ліля, це аргумент, бо я також був такий, як Ви, але в тому віці, а Ви не були у моєму. От і вся різниця. А погляди з часом міняються, я вже про це писав...

Додано через 8 хвилин
    Тоді й Ваша боротьба за рівність є марна, нє?

7. Liliyah Romanova

Є ще така річ, миху, як елементарні знання.
    Я вже казала, чого наші бояться зі свідками говорити. Бо в голові пустота.
    Аби могти дискутувати, треба знати, на чому стоїш і твердо стояти.
    То не моя боротьба, миху. Якби ви хоч трохи хотіли подумати, що я пишу, то би зрозуміли.
    Бог поставив рівними, а люди вирішили, що вони мудріші.
    І тут не я за це борюся. А окремі священики. Тільки боротися треба з людьми, а не з Церквою, бо люди завжди мудріші за священиків і краще знають, як кадилом махати.
    Не дай Боже у Львові священик не зробить вивід, то купа зварйованих кобіт женуть в захристію на розборки. А ви кажете...
    Ваш консерватизм, це не консерватизм. Це просто позиція "мояхатаскраю". Типу "про свою церкву ніц не знаю і не треба".

• Подобається Подобається x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

я розумію, що я не як ті кобіти, що не побіжу сваритися з священником за невивід. :D :D :D :D

Додано через 54 секунди
    Є, і ще є мудрість і Ви знаєте, що це дві великі різниці.

9. Liliyah Romanova

Миху, а розум до мудрості вдіношення має?
    Бо от досвід до розуму не завжди.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Має, але не завжди, не в повній мірі.

11. Liliyah Romanova

:D:D:D
    Безрозумні зате досвічені.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Саме так досвід без розуму....

13. Liliyah Romanova

Як на мене, цілковито совєтські залишки. Може, пора вже від того відійти? Вже можна думати. Досить за нас думали. Хіба ні?

14. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Давайте не будемо шукати якийсь гачок за який можна зацепитись і критикувати Церкву. Ніхто не хрестить хлопчиків і дівчаток по різному. Найосновніше в Тайні Хрещення є обряд поливання водою, або занурення у воду - це є найголовніше. Якщо не було б цього хрещення не було б дійсне. А обряд оцерковлення сформувався вже досить давно до вашого відому, якщо воно було б поганим, то воно б не встоялось у Церкві.

15. Liliyah Romanova

Тарасе, можна вас спитати, де саме ви вчитеся?

16. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Цікаво мені знати, чому вас так це цікавить? Чи вам не вистачає, що я називаюсь Тарас? ....

Додано через 5 хвилин
    І ще одне запитання до вас пані Лілю: Чому вам не сподобався мій допис, що в ньому поганого чи можливо навіть єретичного? Я вже декілька раз перечитую його і не можу знайти нічого там поганого.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добре, а таке запитання. Що означає первинець у богословському розумінні?

Додано через 40 секунд
    то був аванс.

18. Liliyah Romanova

Яка проблема? У нас тут ціла гілка є про це. Так що відомо з ким говориш, які є впливи на свідомість та мислення. Вам так важко сказати? Маєте що приховувати? ;)

Про мінус.
    Про критику Церкви є інша гілка. Ніхто тут Церкву не критикує. Принаймні не безпосередньо. Говориться про певні речі, які (фактично) кожен священик робить по-своєму, а загального рішення нема. ЧОМУ про це не можна дискутувати?
    А щодо обряду оцерковлення, то ви хочете сказати, що він взагалі неважливий?

Додано через 2 хвилини
    Та ні, я мінуси просто так не ставлю, Миху. Лише тоді, коли цілковито не погоджуюся, або тоді коли є якась неправда у сказаному, відверта неправда.
    Зрештою, ви Тарасові старанно мої поставлені йому мінуси компенсовуєте, тому йому нема чого переживати.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не компенсовую, взагалі нічого, просто сподобалося - дав +, а ні, то й ні.

20. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Я такого навіть не сказав, що оцерковлення є не потрібне - це є дуже потрібний обряд для дитини. Просто дуже легко сказати що мені не подобається ваш допис, але обгрунтуйте це. Хрещення є дійсне коли відбувся обряд поливання на голову воду, а все інше доповняє. Коли охрестила дитину лікарка в пологовому будинку (все виконала, як приписує церква про хрещення в небезпеці смерті), то хрещення є важним. Священик повинен, якщо все буде добре лише доповнити святу Тайну так як є приписано Церквою.
    Оцерковлення є потрібним, бо тут бачимо це покликання хлопців до царського священства, про яке описано в Старому Завіті.

а де твій аватар? :)