Шлюб і хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем viltis, 16 гру 2007.

1. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Відповідь: Шлюб і хрестини

Дякую за пораду, неодмінно скористаюся нею! Поки що поступово "опановую" теми, а їх все більшає...І постійно відволікаюся на маленького, бо ще маленький, а нині синочок уже почав протестувати проти маминої нової забави...

• Подобається Подобається x 3
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

І коли поблизу немає священика. :)

Додано через 5 хвилин
    Безпідставні забобони, які до християнства відношення не мають.
    Колись пішла з малим до парку, то потім, коли плакав, почула від мами, що то я його сон у ліс віднесла. Він тоді ще не був хрещений.
    Хрений мого сина свою малу не хрестив до більше ніж року. І щоразу як мала хворіла, всі шепотілися, що нехрещена. Похрестив. І коли через якийсь час дитина перенесла страшне отруєння і з нею лежали в лікарні, вже ніхто не казав, що того, охрещена.
    А мені вже на охрещену дитину почіпити хотіли і нитку червону, і казали на вроки "злизати з чола". Як я тоді нервувалася! І розуміла той праведний гнів Христа у храмі. Дуже добре розуміла. Бо ті забобони то суцільна чортівня.

Забобони то річ безрозумна. Ніколи не хрестіть дитину через забобони бабів, сусідів, тіток і т.д.

Додано через 12 хвилин
    У мене того не було. Ні після шлюбу. Ні після народження дитини. БО я не вважаю, що жінка є нечиста. А народження дитини - то взагалі великий, найбільший дар від Бога. На щастя, у мене було достатньо друзів священиків з ідентичними поглядами і мене цілковито підтримали. І до церкви я ходила до хрещення малого БЕЗ виводу.

• Подобається Подобається x 5
  3. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Відповідь: чому потрібно хрестити :?

Але тоді ваше християнство буде якимсь магічним. Якщо батьки приносять дитину до хрещення, то батьки беруть на себе відповідальність виховувати у християнському дусі. Тому я з вами не погоджуся з тим, якщо дитину приносите до хрещення, то ви повинні зрозуміти, що це велика відповідальність на все життя. Свята вода нікому не зашкодила, але помагає лише тоді, коли її з вірою приймають!!!

• Подобається Подобається x 4
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тільки лише тоді?
    Мдя...
    "Сильну і стійку структуру має свята вода. Вона надзвичайним чином може передавати позитивну інформацію — якщо усього 10 грам такої води розвести в 60 літрах звичайної, то уся вона набуває властивостей тієї, яку взято з храму."

Думка в кристалі води

• Подобається Подобається x 1
  5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

тобто?
    я не думаю, що мене можна назвати справжньою християнкою.
    не всі церковні обряди я розумію і підтримую, не у всіх відчуваю потребу, наприклад, до сповіді не ходжу. я впевнена, що Бог все знає і чує і те таїнство нічого мені не дасть. кривити душею я не можу, тож взагалі не ходжу
    а на Службу Божу коли не прийду - завжди Великдень
    до церкви заходжу свічки ставити коли маю такий потяг
    молюся як мене навчили по-християнськи і просто своїми словами коли відчуваю таку потребу.
    про почуття, мотиви, віру взагалі ніхто, крім Бога, не знає, тому ніякого сенсу не бачу робити щось для вигляду чи з огляду на те, що скажуть чи подумають інші
    я постраюся виховати дитину доброю, совісною, справедливою
    це хіба протирічить християнському духові?
    я не знаю, що значить в християнському дусі, з огляду того, що я написала вище. якщо мене незаслужено вдарять по щоці, то я другу не підставлю, а по можливості дам здачі. так і дитину навчу.
    чи може я просто занадто буквально розумію цитату з Біблії?
    дитина не знаю чи прийме з вірою, сумніваюся, що дитина розуміє, що з нею відбується під час хрещення :)
    в мене вдома завжди воду святили і я знаю, що вона скільки б не стояла ніколи не псується і має цілющі здібності. думаю дитині краще бути хрещеною і вона буде знати, що її хрестили і що це значить. в такому обряді я відчуваю потребу і тому обов’язково дитину похрещу. я не думаю, що Бог може бути проти хрещення малої дитини, навіть якщо мама в неї дурна і не все розуміє чи не у все вірить :)

• Подобається Подобається x 2
  6. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Пані Гелено, я так думаю що ви живете за приказкою: Як тривога то до Бога, як по тривозі то по Бозі. Я вважаю, що це не правильно. Якщо я називаюся християнином, я повинен виконувати це, що мене зобов"язує бути християнином. В іншому випадку я буду християнином лише на папері (отримав довідку, що я християнин). Не бажаю нікого переконувати, але потрібно задуматися над питанням: Чому я є християнин і що мені це дає?

А щодо відвідування Церкви лише на Пасху і щоб поставити свічку, то це погано, що так відбувається. Господь даючи 10 заповідей, котрі має виконувати кожен християнин, повинен знати, що одна заповідь говорить: "Пам'ятай день святий святкувати". Хто не молиться в Церкві цілою спільнотою на літургії - має гріх.

7. Гелена

за приказками я не живу :)
    я живу як вважаю і відчуваю за правильне і довідки що я християнка не вимагаю і т.д. і т.п.
    з чого ви це взяли?
    а що гріх, що ні хай Бог судить

я вам інше намагалася пояснити - я думаю Бог всяку людину приймає і від моєї дитини не відмовиться незалежно від того, що в мене як в мами тої дитини в голові і в серці
    а ви наче думаєте, що ні? ну то як хочете

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ніхто не заперечує що народження і зачаття дитини то просто величезний ДАР БОЖИЙ! І дуже тішусь що священники підтримали вас. Я своїх дітей хрестила зразу тижднів так через два-три тому сказати що я рік не заявлялась до церкви не можу. Плюс, є служба по-радіо або телебаченні для тих хто не може бути присутній в церкві. Мені особисто деякі старі традиції подобаються і я їх з власної волі дотримуюсь. Тому коли мені священник сказав що він так хоче зробити з виводом то я йому перечити не стала, бо зрозуміла звідки йде така традиція.

Також вважаю що забобони, як наприклад вішати червону нитку, чи чіпати аґрафку дитині на шапку, або одягати в червоне аби не врікли і купа різних речей - це від нечистого бо треба мати глибоку віру в Бога і тоді ніякі забобони не страшні. Забобони в першу чергу від маловірства.

Я також не сприймаю щоб стояти в притворі під час місячних а чи не ходити до причастя, бо вважаю що більшим гріхом буде якщо я піду до причастя з матом на устах а ніж коли я ніби «нечиста». :8:

Тому і кажу, що все треба робити з вірою.

• Подобається Подобається x 3
  9. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Я не говорю суто до вас. Я стараюсь сказати чому потрібно хреститись. Чи не таке питання стоїть на початку?
    Щодо гріху, то ви правильно говорите, що нехай Бог судитиь, але тоді навіщо Господь давав 10 заповідей, навіщо є сповідь і на саме завершення: тоді навіщо хреститись??????????

10. Гелена

так? ну то перепрошую. просто в вашому дописі було звертання до мене, то я і подумала, що то ви мені кажете... інакше нащо було до мене звертатися? але менше з тим :)
    ви знаєте, мене ніхто не питав нащо я хрещуся
    може тому, що мені тільки один місяць від роду був? :)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

це дійсно забобони, а те, що Марта-2 не написала - не забобони можуть бути.

12. Liliyah Romanova

Цікаво, що у нас від тих, що треба, не відмовляються, а тільки від тих, що не треба. Я в тому плані більш радикальна.
    І я вже казала безліч разів, що сам Христос показує на прикладі з кровоточивою, що християни не повинні зберігати цю традицію. І католики від того вже давно відійшли. Як і від слова "послух" у шлюбній присязі жінки. Чоловік і жінка мають однакові тексти.
    І ще одна чорна несправедливість - дівчаток не воцерковлюють, а кладуть як "негідних" перед вратами. Це сумно.
    Краще би зберігали, що справді повинні, а не навпаки.

• Подобається Подобається x 6
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

так і дунуло феміністичним вітром, нє?

14. Liliyah Romanova

Прочитала ваш допис і згадала, що хотіла написати одну з причин, чому діток почали хрестити. До речі, деякі протестанти теж вже дітей починають хрестити. І теж є ця причина.
    Коли ми, батьки, маємо і знаємо, що щось є добре, то ми хочемо і дитині своїй це дати. І це дуже логічно. Тому християни, котрі глибоко переживали віру в Бога, любили Його, жили з Ним у серці, хотіли це дати і своїм дітям. Тобто так, як ми даємо дітям щось їсти, бо це добре і корисне, так само християнин прагне свою дитину присвятити Тому, Хто йому її дав, Хто її оберігає і любить не менше, ніж самі батьки. :)

Додано через 3 хвилини
    Однозначно. А як інакше? Тільки в Цатолицькій Церкві це зовсім не феміністки зробили.
    Якщо християнство є релігією, що поставила жінку високо, нарівні з чоловіком, то чому така нелогічність залишається?
    І вже казала, так жидів ґанимо у церковних текстах, а зберігаємо їх традиції. Суцільний брак послівдовності.
    А хтось читав молитви, які священик над жінкою читає? Я читала. Не буду казати, яка була реакція.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D :D
    :D :D

16. Liliyah Romanova

Миху, римо-католики відійшли.
    А православні з тим лишилися. І власне це є нелогічним зберіганням застарілого.
    Чого так смішно?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це все, Ліля, розтлінний Захід.... то все з Гамерики прийшло.

Додано через 1 хвилину
    Та й при чому тут застаріло. В Біблії ж не сказано, що чоловік створений для жінки, а навпаки, нє?

18. Liliyah Romanova

Я вже вас стільки разів питала чи ви часом на юдаїзм не перейшли і чомусь видається, що таки перейшли. :D:D:D :p

Додано через 2 хвилини
    Тільки одне зауваження. Не спрощуйте так будь ласка.
    Дитину не просто кроплять, як під час посвячення різних овочів, фруктів, предметів.
    Хрещення, це щось набагато глибше, як і миропомазання, що наступає після нього.

• Подобається Подобається x 4
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

ХА-ХА-ХА єврей-грекокатолик.

20. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

В ваших словах, я нібито можу розгледіти якесь нарікання?
    Але ми вже дуже далеко заїхали. Коротко кажучи: Дитину потрібно хрестити в будь якому випадку, але кожен нехай зрозуміє чому він християнин.

Додано через 4 хвилини
    Чоловік повинен поважати свою жінку.

Але питання на початку не таке стоїть!!!

а де твій аватар? :)