Шлюб і хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем viltis, 16 гру 2007.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Відповідь: чому потрібно хрестити :?

...а може і нехрещеному нічого не шкодити

2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та зразу в руку гроші дати - нехай має Євро або Доллар за бога. [​IMG] А то ще дитина виросте і буде в щось не матеріальне вірити...

• Подобається Подобається x 3
  3. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Відповідь: Шлюб і хрестини

Мої батьки не були в церковному шлюбі, лише в цивільному і мене похрестили без проблем! Я, що правда, була охрещена два місяці після народження!

4. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

та чого ви так відразу? йдеться просто про свідомий вибір людини - хреститися чи ні
    а хіба так зле було б, якби хрестилися в дорослому віці? Біблія хіба забороняє?

• Подобається Подобається x 1
  5. malyatko

malyatko Well-Known Member

дякую ..

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Сестра мого чоловіка прожила в цивільному шлюбі дуже довгий час. Боялась бо замужем за синком парторга. Але дітей охрестили в Православній церкві.

Мене он часами мучать сумніви а якщо священник кґбіста [​IMG]то таке хрещення важне? Напевне що важне...

7. Зануда

Зануда така зануда

Деколи хрещення дітей допомагає батькам зробити важливий крок до таїнства шлюбу. Колись давно була присутня при тому, як вся сім"я - батьки, старша донька з чоловіком і маленьким синочком, а також молодша донька були спочатку охрещені а потім тато з мамою і донька з чоловіком були повінчані - ото подія :sad: надзвичайно зворушливо.

• Подобається Подобається x 6
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Стара вже тема, було то вже.

Я - "ЗА", щоб дитину хрестили зразу.

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

В принципі, більшого значення, коли саме хрестити дитину, нема. Можна раніше, можна пізніше. Зразу після народження зазвичай хрестять лише тоді, коли є загроза смерті.

Додано через 5 хвилин
    Важне.

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

А чо’?А,якщо він був в КГБ і покаявся?
    Соррі,щось я пригальмував...

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ромцю, наскільки я памятаю, і так говорить символ Віри - вірю в одне хрещення на відпущення гріхів. Отже якщо над дитиною/особою був проведений обряд омивання водою і сказані слова що хрещається в ім*я Отца і Сина і Святого Духа, то це все. Така людина вже охрещена.
    Плюс, охрестити може навіть мирянин в випадку коли є загроза смерті.

Ліля, ніби так?

12. vanilia

vanilia Well-Known Member

Саме так
    Якщо є загроза, то охрестити може любий християнин.

13. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Рада з Вами крокувати і познайомитись ближче. :radist: Та тут, як бачу, усе наше форумне військо звитяжне! :naci:

• Подобається Подобається x 2
  14. vanilia

vanilia Well-Known Member

Кан. 683 – Хрещення повинно уділятись згідно з літургійними приписами Церкви свого права, до якої, згідно з правом, має бути приналежний той, хто приймає хрещення.

Кан. 684 – § 1. Відповідно до найдавнішого звичаю Церков, той, хто має бути охрещеним, повинен мати принаймні одного хресного батька.

§ 2. Обов'язком хресного батька, на підставі прийнятого завдання, є супроводити того, що вийшов з дитинства і має охреститися, під час християнського втаємничення або представляти дитину до хрещення і старатися, щоб охрещений вів християнське життя, відповідне хрещенню і сумлінно виконував пов'язані з ним обов'язки.

Кан. 685 – § 1. Для того, щоб хтось важно виконував завдання хресного батька, вимагається, щоб:

1-е - прийняв три Святі Тайни: Хрещення, Миропомазання і Євхаристію;

2-е - належав до Католицької Церкви, з дотриманням § 3;

3-є - мав намір виконувати це завдання;

4-е - був призначений тим, хто має бути охрещеним або його батьками чи опікунами або, якщо таких немає, то служителем;

5-е - не був батьком або матір'ю чи в подружжі з тим, хто має бути охрещеним;

6-е - не був покараний карою екскомуніки, навіть малої, суспензи, усунення або позбавлення права виконувати завдання хресного батька.

§ 2. Для того, щоб хтось дозволено виконував завдання хресного батька, крім того потрібно, щоб він був у віці, що його вимагає партикулярне право і вів життя, згідне з вірою і завданням, яке має прийняти.

§ 3. З виправданої причини можна допустити вірного якоїсь східної некатолицької Церкви до завдання хресного батька, але завжди разом із хресним католиком.

(З Кодексу Канонів Східних Церков)

15. Zirnycja

Мартуся-гарно! Весняно.

16. Марта2

Марта2 Well-Known Member

То просто по нашому "селі" кажуть що треба зразу хрестити, мамі з дитиною не можна на вулицю виходити, до хати чужих не пускати як що дитина не охрещена! То сплашні забубони! Свою дитину охрещу коли буде зручно!

17. Zirnycja

Кажуть, що до 6 тижднів дитя оберігає материнська аура, але після- бажано нести до Хреста якнайшвидше.. Я думаю, що аура матері оберігає протягом усього життя...

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мартуся, це не забобони а єврейські закони які успадкувала наша церква. Я всіх своїх малих хрестила швидко а до часу поки не охрестила до церкви не ходила ні сама ні з дитиною. А коли прийшли хрестити дитину то священник попередив що поки мені не дали вивід я не можу заходити до церкви то мені він дав вивід перед Службою Божою.

Якщо ви хочете дотримуватись певних традицій - то прошу дуже. А якщо ні, то також ваш вибір. Знаю що хрестять дітей вже і в зрілому віці, навіть 3-річному. Плюс, в старі часи радили хрестити як найшвидше на випадок якби з дитиною щось сталось аби вона не відійшла зі світу нехрещена. Тепер медицина трошки більш розвинена то такого страху вже нема.

Це все питання вашого вибору і віри. Я вірю так, то я цього дотримуюсь.

Додано через 52 хвилини
    Також дуже рада знайомству. Можна продовжити спогади і знайомства в Про те і про це, або Будьмо знайомі. Бо якщо почнемо засмічувати цю гілку нам можуть дати по шапці :o

19. viltis

viltis Well-Known Member

Всім дякую ....за такі змістовні відповіді.

Собі згадалось , як братика хрестили...в хаті....священник без ряси прийшов, а вже потім в нас перевдягнувся. ... Бо то були часи комуністів....

Єдине, що тепер кажуть , щоб шлюб брати, треба посвідку, що хрещений, або щоб хрещені батьки підтвердили. Мені ще півбіди, а от в брата хресна в Англії, а хресний став бабтистом....чи ще кимось ( я їх не розрізняю)

20. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я нікого не хотіла образити, просто мені здавалось завжди що це забубони, значить я помилялась! Дякою вам що просвітили!

а де твій аватар? :)