Відповідь: чому потрібно хрестити :? Та зразу в руку гроші дати - нехай має Євро або Доллар за бога. А то ще дитина виросте і буде в щось не матеріальне вірити...
Відповідь: Шлюб і хрестини Мої батьки не були в церковному шлюбі, лише в цивільному і мене похрестили без проблем! Я, що правда, була охрещена два місяці після народження!
Відповідь: чому потрібно хрестити :? та чого ви так відразу? йдеться просто про свідомий вибір людини - хреститися чи ні а хіба так зле було б, якби хрестилися в дорослому віці? Біблія хіба забороняє?
Відповідь: Шлюб і хрестини Сестра мого чоловіка прожила в цивільному шлюбі дуже довгий час. Боялась бо замужем за синком парторга. Але дітей охрестили в Православній церкві. Мене он часами мучать сумніви а якщо священник кґбіста то таке хрещення важне? Напевне що важне...
Відповідь: Шлюб і хрестини Деколи хрещення дітей допомагає батькам зробити важливий крок до таїнства шлюбу. Колись давно була присутня при тому, як вся сім"я - батьки, старша донька з чоловіком і маленьким синочком, а також молодша донька були спочатку охрещені а потім тато з мамою і донька з чоловіком були повінчані - ото подія надзвичайно зворушливо.
Відповідь: чому потрібно хрестити :? Стара вже тема, було то вже. Я - "ЗА", щоб дитину хрестили зразу.
Відповідь: Шлюб і хрестини В принципі, більшого значення, коли саме хрестити дитину, нема. Можна раніше, можна пізніше. Зразу після народження зазвичай хрестять лише тоді, коли є загроза смерті. Додано через 5 хвилин Важне.
Відповідь: Шлюб і хрестини Ромцю, наскільки я памятаю, і так говорить символ Віри - вірю в одне хрещення на відпущення гріхів. Отже якщо над дитиною/особою був проведений обряд омивання водою і сказані слова що хрещається в ім*я Отца і Сина і Святого Духа, то це все. Така людина вже охрещена. Плюс, охрестити може навіть мирянин в випадку коли є загроза смерті. Ліля, ніби так?
Відповідь: Шлюб і хрестини Рада з Вами крокувати і познайомитись ближче. :radist: Та тут, як бачу, усе наше форумне військо звитяжне! :naci:
Відповідь: Шлюб і хрестини Кан. 683 – Хрещення повинно уділятись згідно з літургійними приписами Церкви свого права, до якої, згідно з правом, має бути приналежний той, хто приймає хрещення. Кан. 684 – § 1. Відповідно до найдавнішого звичаю Церков, той, хто має бути охрещеним, повинен мати принаймні одного хресного батька. § 2. Обов'язком хресного батька, на підставі прийнятого завдання, є супроводити того, що вийшов з дитинства і має охреститися, під час християнського втаємничення або представляти дитину до хрещення і старатися, щоб охрещений вів християнське життя, відповідне хрещенню і сумлінно виконував пов'язані з ним обов'язки. Кан. 685 – § 1. Для того, щоб хтось важно виконував завдання хресного батька, вимагається, щоб: 1-е - прийняв три Святі Тайни: Хрещення, Миропомазання і Євхаристію; 2-е - належав до Католицької Церкви, з дотриманням § 3; 3-є - мав намір виконувати це завдання; 4-е - був призначений тим, хто має бути охрещеним або його батьками чи опікунами або, якщо таких немає, то служителем; 5-е - не був батьком або матір'ю чи в подружжі з тим, хто має бути охрещеним; 6-е - не був покараний карою екскомуніки, навіть малої, суспензи, усунення або позбавлення права виконувати завдання хресного батька. § 2. Для того, щоб хтось дозволено виконував завдання хресного батька, крім того потрібно, щоб він був у віці, що його вимагає партикулярне право і вів життя, згідне з вірою і завданням, яке має прийняти. § 3. З виправданої причини можна допустити вірного якоїсь східної некатолицької Церкви до завдання хресного батька, але завжди разом із хресним католиком. (З Кодексу Канонів Східних Церков)
Відповідь: Шлюб і хрестини То просто по нашому "селі" кажуть що треба зразу хрестити, мамі з дитиною не можна на вулицю виходити, до хати чужих не пускати як що дитина не охрещена! То сплашні забубони! Свою дитину охрещу коли буде зручно!
Відповідь: Шлюб і хрестини Кажуть, що до 6 тижднів дитя оберігає материнська аура, але після- бажано нести до Хреста якнайшвидше.. Я думаю, що аура матері оберігає протягом усього життя...
Відповідь: Шлюб і хрестини Мартуся, це не забобони а єврейські закони які успадкувала наша церква. Я всіх своїх малих хрестила швидко а до часу поки не охрестила до церкви не ходила ні сама ні з дитиною. А коли прийшли хрестити дитину то священник попередив що поки мені не дали вивід я не можу заходити до церкви то мені він дав вивід перед Службою Божою. Якщо ви хочете дотримуватись певних традицій - то прошу дуже. А якщо ні, то також ваш вибір. Знаю що хрестять дітей вже і в зрілому віці, навіть 3-річному. Плюс, в старі часи радили хрестити як найшвидше на випадок якби з дитиною щось сталось аби вона не відійшла зі світу нехрещена. Тепер медицина трошки більш розвинена то такого страху вже нема. Це все питання вашого вибору і віри. Я вірю так, то я цього дотримуюсь. Додано через 52 хвилини Також дуже рада знайомству. Можна продовжити спогади і знайомства в Про те і про це, або Будьмо знайомі. Бо якщо почнемо засмічувати цю гілку нам можуть дати по шапці :o
Відповідь: Шлюб і хрестини Всім дякую ....за такі змістовні відповіді. Собі згадалось , як братика хрестили...в хаті....священник без ряси прийшов, а вже потім в нас перевдягнувся. ... Бо то були часи комуністів.... Єдине, що тепер кажуть , щоб шлюб брати, треба посвідку, що хрещений, або щоб хрещені батьки підтвердили. Мені ще півбіди, а от в брата хресна в Англії, а хресний став бабтистом....чи ще кимось ( я їх не розрізняю)
Відповідь: Шлюб і хрестини Я нікого не хотіла образити, просто мені здавалось завжди що це забубони, значить я помилялась! Дякою вам що просвітили!