Шлюб і хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем viltis, 16 гру 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Залишу таку почесну місію "церковним церберам". Я маю до людей повагу й не буду їх понижувати через їхній вибір. Я не кажу, що є за таким вибором чи його попираю, але й за нього переслідувати не збираюся. І не люблю я чуже життя контролювати, бо маю велику довіру до Бога в тому, що Він знає шлях до людського серця.
    Я би радше молилася, аби люди, котрі вважають, що якимось чином кращі від тих, хто не брав шлюбу, не відкинули інших від Церкви й Бога своєю надопікою та нападами. Не люблю я вогне-мечевих методів. Я вірю, що добрий приклад і повага до особи можуть зробити набагато більше.

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Думаєте, багато таких знайдеться - що не визнають? )))

А щодо сукні - то вже якийсь фетиш. Знаю багато таких, що повінчались в тихості, без таких "потрібних" атрибутів.

Тут я не зрозуміла, що Ви кому вичитуєте. Що їх таки вінчають? Чи те, що священник "не виховав правильно"?

3. Liliyah Romanova

Сергію, ви робите глобальні висновки на підставі винятків. Притому винятків, які стосуються не вірян церкви, а обрядовців, котрі християнами жодним чином не є.
    Крім того, ви виключаєте ще такий момент, як прощення.
    Та й покарання буде научкою виключно для тих, кого покарають. Ті, хто свідомий, і так знають і живуть по-Божому, а хто ні - навряд чи їх то настрашить.
    Зрештою, Церква не практикує публічних екзекуцій. Як не практикує реєстру та виключення із громади. І якщо хтось бажає народити дитятко в шлюбі, то це їхній вибір, у якому можна максимально посприяти, через науки також.
    Ви ж сказали, що не зрозуміли ні слова, то яким чином воно могло збігтися?

• Подобається Подобається x 1
  4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

те що статеве виховання в церкві і вродині віруючих вкрай погане
    Більшість звернеться доіншого священника-))))
    Що повинен зробити християнин якщо бачить що йог друг робить явно не християнський вчинок?
    В біблії є недвохзначні висловлювання щодо життя без офіційного оформлення шлюбу і людина має пинаймі усвідоммлювати що такіїї вчинки ставлять її поза християнством. Якщо таке її рішення - його слід поважати
    Прощення можливе після розкаяння
    скажіть це обрядовцям - хоча це всеж завдання священника
    але до незгодних з рішеннями вищого духовенства священників застосовують позбавлення спілкування.
    Хоча така практика ьула в 1 ст і існує в багатьох протестантських конфесіях.

Останнє редагування модератором: 21 чер 2010
  5. Un.Known

Добре, що Ви сказали "і".

Церква - не панацея, це шлях.

Чи хорошим вихованням була б анафема?

6. Liliyah Romanova

Сергію, майте хоч трохи поваги до людей і не пишіть таких пустих узагальнень. То вже навіть не смішно читати, а просто бридко.
    А цей друг християнин чи не християнин? Ви вибачте, але фанатичних замашок не маю.
    Мій чоловік ніколи не витикав людям їхніх вчинків та того, як живуть, але завдяки ньому його друзі й знайомі, які не були в шлюбі, ані навіть не були християнами, охрестилися й узяли шлюб кілька років після знайоства.
    Я також навернулася завдяки людям, які світилися Богом зісередини, але які ніколи би мені не сказали "а ти знаєш, як Церква дивиться на таку поведінку". А каменування та плямування - то не християнський принцип проповіді.
    Це само собою зрозуміле. Мені власне про таке й ішлося.

7. Сергій аспірант

Але якщо люди вважажють себе віруючими вони повинні розуміти що це накладає на них певні обовязки. Якщо церква буде дивиться на подібні речі крізь пальці то ми матимемо дуже сумну картину. х.
    Фактично не церква впливає на суспільство а суспільство на церкву

Чомусь в протестантських громадах подібних випадків неморальності є менше ніж в традиційних і самим лише контролем свідомості це не поясниш-)))))

---------- Додано в 19:11 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

Можливо в Канаді інакше але в Україні діти дізнають ся про секс з ЗМІ, від друзів але не від батьків.

8. Liliyah Romanova

Так і є. Ті, хто шлюбу не мають, не можуть приступати до Причастя, ані не отримають розрішення після Сповіді.
    Священик - це не простий вірянин все-таки. Та й не так їх багато. Ви тут змішуєте непорівнювані речі. :)
    Ну так, тільки то були мацьопкі громади, як і громади протестантських церков малі. Можливо, саме тому нечисельні, щоби контролювати було легше.

9. Сергій аспірант

Сається на увазі коли друг христинянин і тут і справа не вфанатизмі а в любові.
    Звичайно якщо друг напоялгає на своєму це його справа. Але н ащоб перетворилась церква якби Павло спокіно спостерігав за життям християн і не виправляв їх коли це бцло необхідно.

---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 19:13 ----------

Я не побачив в білії щоб для старійшин і звичайних християн були різні стандарти поведінки

10. Liliyah Romanova

Мусите враховувати ще й те, що батьки були виховані в певній системі, тому вони не вміють про це говорити. Зараз усе йде на покращення.
    У Канаді та Америці на цьому взагалі помішані, бо те, що ми вчили з анатомії в 9-ому класі, тут вчать у 5-ому. Християни зазвичай підписують відмови, аби їх діти на ці лекції не ходили.
    А те, що диявол не дрімає й ловить у свої сіті, кого лиш може, то я знаю. Тільки звинувачувати в цьому батьків чи Церкву доволі дивно. Я би такими заявками, як ви тут, не розкидалася суто з поваги до співрозмовників, та й з браку доказів також, бо це є просто голослівні узагальнення на прикладі кількох осіб (при тому, підозрюю, що виключно у Львові). Не стільки світа, що в вікні.

---------- Додано в 12:17 ---------- Попередній допис був написаний в 12:15 ----------

Це інша ситуація. Й тут реакція само собою зрозуміла. Мій друг християнин мені за завваження й підтримку тільки подякує. Я ж писала про осудження тих, хто Бога визнає, але не належить до жодної конфесії чи релігії.
    Але окремі вказівки для них перелічені, чи не так? ;)

11. Сергій аспірант

І що хорошого вони роблять? та думаю замість навязування таких уроків варто спочатку пояснити батькам важливість статевого виховання і допомогти робити такі речі тактовно
    перелічені але позбавлення спілкування застосовувалось з огляду на вчинки а не на положення

---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:20 ----------

Нажаль це приклади які Львовом не обмежуються. Врешті свідкам Єгови доводиться спілкуватись з багатьма людьми і наслухатись можна дуже різномантних поглядів від нібито вірних прихожан.

або щоб була можливість приділити увагу кожному

12. Liliyah Romanova

Напишіть ваші думки та поради їхньому міністерству освіти. Тільки вра(цвірінь)те, що в Канаді дві шкільні ради: публічна й католицька.

Якщо реєстр священиків є і відповідні документи вони підписують, то щодо вірян це не застосовується.
    Я більше на це не буду відповідати, бо мені шкода часу на дискусії, які не вносять нічого й ніякого позитивного плоду не дають.

13. Un.Known

Сергію, Ви знаєте, яким НЕ має бути священник, де церква робить помилки, разом з батьками, але виходи із ситуації у Вас якісь все ще середньовічні (якщо це виходи).

Спокійно-спокійно. З чого такі висновки? Моїй доньці 18, і усе з сфери статевих стосунків вона дізналась від мене. І діти моїх друзів також. Моє покоління - так, то було табу, але часи міняються.

14. Сергій аспірант

Трохи давніші-)))) відомі ще з бібілйних часів.

добре що є приємні винятки

---------- Додано в 19:48 ---------- Попередній допис був написаний в 19:35 ----------

Враховуєче те що україна є поліконфесійною країною вводити статеве виховання в школі чи релігійну етику досить проблематично. причина- дуже різні погляди на ці питаня у різних конфесіях , навіть христинських. Приклад - католики негативно ставляться до розлучень, для православних це річ допустима причому з найрізноманітніших причин.

15. Nevermind

Nevermind Просто персона

Хрещення православної дитини та католики

Допоможіть розібратися з такою ситуацією: подруга збирається хрестити дитину. У храмі, де вона збирається хрестити, їй видали папірець, де написано, що потрібно для хрещення. І в тому числі там написано, що римо-католикам і греко-католикам бути присутнім на церемонії хрещення заборонено.
    Чи дійсно за православними канонами католики не мають права бути на церемонії хрещення?

16. Кохана

Кохана LuBimaya

Я не знаю, чи то дійсно таке правило, а не їхня забаганка... Але, коли ми хрестили свою молодшу доньку, теж з тим зіткнулися. З початку хотіли хрестити в православній церкві саме московського патріархату, бо я сама там хрещена і відвідую її постійно. Але мій чоловік греко-католик, і нам відмовили. За те пішли в греко-католицьку церкву, то нас і не питали хто де хрещений і взагалі про присутніх на христинах. Були тільки деякі вимоги до хрещених батьків, їм має бути по 18 років або одружені. і все...
    А старшу доньку я хрестила в Українській Православній Церкві, то там теж ніяких питань не задавали...
    Взагалі, Московський патріархат дуже примхливий...

17. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Не знаю почему у вас так или вы что то не до поняли. У нас без проблем, хоть в мечете. А уж присутствовать тем паче. При входе в Мечеть обувь снимать обязательно и женщины отдельно.

18. Nadan

Nadan Well-Known Member

Не знаю звідки вони таке взяли, але в постановах Соборів і апостольських правилах такого нема. Не заморочуйте собі голову, а похрестіть дитину в православній КП, або в греко-католиків.

Останнє редагування модератором: 26 гру 2010
  19. Зануда

Зануда така зануда

Католики не можуть бути хресними батьками у православних, але що заважає їм бути присутніми на обряді? Для присутності перешкод немає. Офіційних.

• Подобається Подобається x 2
  20. Nevermind

Nevermind Просто персона

Дякую! Тобто це саме цей храм так чудить.
    Хрещені батьки - ясна річ, не католики.

І, взагалі, я ніколи не бачила на хрещенні, що хтось питає про релігію кожного присутнього.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)