Нехрещена людина, котра живе за моральними законами, спастися може? У Православній Церкві це ВЖЕ назвали залишками радянських часів і почали з цим боротися. Я вірю, що їм то вдасться. Відмовлятися й не треба. Жодна релігійна організація не є підприємством чи фабрикою, тому й живе із пожертв. Тільки якщо у протестантів, окрім пожертв, є обов*язкова десятина, то в традиційних такого нема. І повірте, що одиниці жертвують таку десятину на Церкву в додаткових пожертвах. За всі неділі місяця пересічна людина добре, якщо 10 гривень назбирає, зазвичай це будуть 4-5 гривень. Навіть із тими пожертвами, що є за чиєсь здоров*я чи інші намірення не дійдуть і близько до десятини. Тільки це вже геть інша тема. ---------- Додано в 10:55 ---------- Попередній допис був написаний в 10:54 ---------- Він був свячений у Львові, миху. І там служив досить часто й багато. Грошей ніколи не вимагав. Ні там, ні в Канаді. Ви хочете мене образити? Мені нині геть не смішно, так що я би вас просила підбирати слова. Наперід дякую.
повертаючись до теми то мене особисто дивує легковажне ставленнядо шлюбу і статевих стосунків навіть серед нібито постіних прихожан церков. Фактично ці теми відсутні в проповідях і на буденному рівні перестали сприйматись як гріх
неможе. Священне Писання свідчить, що без хрещення всі, тобто включно з малими дітьми, нечисті від народження (1Кор. 7:14), тому що заражені первородним гріхом. "Хто, — говорить праведний Іов, -- народиться чистим від нечистого? жодний" (Іов 14:4). А ап. Павло навчає: "Як через одного чоловіка гріх увійшов у світ, і гріхом смерть, так і смерть перейшла на всіх людей, бо в ньому всі згрішили" (Рим. 5:12). Священне Писання говорить, що діти народжуються в гріхах (Пс. 50:7). "З самого народження відступили нечестиві, — говорить пророк Давид, — з утроби матері заблуджуються" (Пс. 57:4). Будучи "дітьми гніву" (Єф 2:3) і нечестивими, діти без хрещення не можуть зодягнутися в Христа (Гал. 3:27). і увійти в Його Царство, тому що в те Царство "не ввійде ніщо нечисте" (Об. 21:27). Сам Спаситель вказав єдиний шлях до Царства Небесного: "Якщо хто не народиться..." (Ін. 3:5). Тому дітей неодмінно потрібно очистити від гріхів і відкрити їм двері до Царства Божого, а це можливо зробити тільки через хрещення, тому що тільки в хрещенні людина омивається, освячується і виправдовується "іменем Господа нашого Ісуса Христа і Духом Бога нашого" (1Кор. 6:11).
Гроші рахують не отці, а хтось із вірних зазвичай. І оплатою за церкву та багатьма речами іншими теж вірні займаються. Тому точно знають. І те, скільки отцеві йде з тих зборів також. Інша справа, коли священик починає вимагати собі більшої плати, або щоби йому те купили, а ще те, а ще ремонт зробили, а город перекопали, бо й такі випадки бувають. Благо, що нечасто. Люди є люди, зрештою, в кожній організації таке трапляється.
Ну так, я, Сергій Аспірант, щонеділі буваю у церкві, слухаю проповіді і зробив такий висновок. Ви то хотіли сказати?
Конкретні приклади стосуються конкретних людей і наводити їх без їх згодли я не буду. та йне хочу давати підставу для звинувачення що Сє обливають священників брудом
Я вас правильно зрозумів, що ви дружина священника і живете без шлюбу? Як це тоді узгоджується з вашою, а головне з його вірою?
Ну, проти лома не попру. Католицька Церква вчить, що поза Христом спасіння нема, як і нема його поза Вселенською Церквою. Відповідно ті, хто не пізнав Христа, бо вихований у іншій релігії, або відкинув Його через неправильну чи неправдиву науку, можуть спастися, бо Бог - один! Це те, що я вам раніше не могла написати, бо боялася, що перекручу, тому навмисне розпитала тих, хто науку Церкви знає достеменно.
Вистачає поспілкуватись з вірянами і поспостерігати за практикою вінчання 17 річних дівчат на 5 місяці вагітності.
Ви мене своїми заявками вбиваєте. На цьому ґрунті є багато розмов із молоддю. І на проповідях про це теж говорять. Ну як можна виставляти такі звинувачення не маючи ні найменшого підтвердження на це? Про дошлюбну й шлюбну чистоту говорять часто й багато. ---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 11:05 ---------- Ні, неправильно. Ми в шлюбі довше, як він священик. Але ви тільки доказуєте, що люди легко судять, не дочитавши й не розібравшись. Зразу такі питання глобальні. ---------- Додано в 11:08 ---------- Попередній допис був написаний в 11:06 ---------- Миху, де ж тоді новонароджені дітки, що померли нехрещені? От у наших друзів дитинка померла в тракті пологів, серденько спинилося й дитя народилося мертвим. Похрестити не було можливим. Де це дитятко? Яким правом ви відбираєте в нього Бога?
Я добре знаю що говорять але знаю також що не практикують. Пітверження надто приватні щоб обговорювати їх тут. Тут потрібні постіні нагадування і відповідні дії які показували б що церква не схвалює статевого життя до шлюбу - а так причиною одруження часто стає не любов а вагітність. Часто студії перед взяттям шлюбу відвідують тільки тому що треба а не тому що вбачають в цьому потребу.
прочитав пару раз.... і нічого не зрозумів. А ви зрозуміли? Я відбираю? Смієтеся? Я вам привів цитати з Біблії, які підтверджують мої слова. Так говорить Біблія. Ви не згідні? То прошу заперечити згідно Писання. Ви ж жодної цитати не привели згідно Біблії, а просто розмірковуєте вголос. Я просто написав те, що є в Біблії (відповідно зробив висновок), а остаточне питання "хто спасеться" залишимо Богові.
Свідки Єгови дбають щоб їх діти отримували наллежне виховання і таких випадків не ставалось . наприклад парі яка почала зустрічатись не рекомендують залишаптись на одинці а проволити час в колі друзіів чи бути в людних місцях.
Я не розмірковую вголос. Я просто вам кажу про вчення Церкви, до якої ви належите. Так буває, то правда. Але саме ці науки дуже часто стають дорогою тих людей до навернення й життя із Богом. Іноді Бог дозволяє нам учинити гріх, аби ми з цього винесли плідний урок.
Вибачайте, це я видно вас переплутав з LuBimaya, це вона писала, що шлюбу не брала. Якщо вона ваша подруга, то поясніть їй, що вона займається перелюбом.
11 Але Христос, Первосвященик майбутнього доброго, прийшов із більшою й досконалішою скинією, нерукотворною, цебто не цього втворення, 12 і не з кров'ю козлів та телят, але з власною кров'ю увійшов до святині один раз, та й набув вічне відкуплення. 13 Бо коли кров козлів та телят та попіл із ялівок, як покропить нечистих, освячує їх на очищення тіла, 14 скільки ж більш кров Христа, що Себе непорочного Богу приніс Святим Духом, очистить наше сумління від мертвих учинків, щоб служити нам Богові Живому! 15 Тому Він Посередник Нового Заповіту, щоб через смерть, що була для відкуплення від переступів, учинених за першого заповіту, покликані прийняли обітницю вічного спадку. 16 Бо де заповіт, там має відбутися смерть заповітника, 17 заповіт бо важливий по мертвих, бо нічого не варт він, як живе заповітник. 18 Тому й перший заповіт освячений був не без крови: 19 Коли бо Мойсей сповістив був усі заповіді за Законом усьому народові, він узяв кров козлів та телят із водою й червоною вовною та з ісопом, та й покропив і саму оту книгу, і людей, 20 проказуючи: Це кров заповіту, що його наказав для вас Бог! 21 Так само і скинію, і ввесь посуд служебний покропив він кров'ю. 22 І майже все за Законом кров'ю очищується, а без пролиття крови не має відпущення. 23 Отож, треба було, щоб образи небесного очищалися цими, а небесне саме кращими від оцих жертвами. 24 Бо Христос увійшов не в рукотворну святиню, що була на взір правдивої, але в саме небо, щоб з'явитись тепер перед Божим лицем за нас, 25 і не тому, щоб часто приносити в жертву Себе, як первосвященик увіходить у святиню кожнорічно із кров'ю чужою, 26 бо інакше Він мусів би часто страждати ще від закладин світу, а тепер Він з'явився один раз на схилку віків, щоб власною жертвою знищити гріх. 27 І як людям призначено вмерти один раз, потім же суд, 28 так і Христос один раз був у жертву принесений, щоб понести гріхи багатьох, і не в справі гріха другий раз з'явитися тим, хто чекає Його на спасіння. (Євр.9:11-28)
Недопущення до причастя, принаймі дотого моменту поки нмолоді не визнають неідповідність вчинку відмова вінчати наречену у білій сукні Покарання має мати виховне значеня і повинно ддопомогти подружню пару від виявів подружньої невірності. ---------- Додано в 18:37 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ---------- Хоча для багатьох шлюб в церкві це традиція а не якийсь вагомий крок який має релігійне значення.