Шлюб і хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем viltis, 16 гру 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Читаю я допис Селени з заду наперід, з переду назад і ніяк не можу зрозуміти: звідки у вас, Ліля, такий висновок народився і яке він має відношення до того, що написала Селен?

---------- Додано в 12:03 ---------- Попередній допис був написаний в 11:59 ----------

У Сихові багато церков і різних конфесій. Якщо у вас добрі стосунки з священиком, що на Короленка, то очевидно, що це московський патріархат.

---------- Додано в 12:09 ---------- Попередній допис був написаний в 12:03 ----------

А я не дуже згідний з цим.
    Хрещення є згори, а не від людей. І якщо у непрактикуючих батьків присутнє відчуття, що треба, то таке хрещення ніколи не пропаде даремно. Та й взагалі, як може віра/невіра батьків вплинути на саме хрещення дитини, яке проводиться священником?

• Подобається Подобається x 1
  3. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Хлопець і дівчина сприймають один одного як товар на базарі: підійде чи не підійде? Якщо не підійде, то не страшно, бо він на гарантії і можна вчасно повернути, обмінявши на новий.
    Сумно...

Звичайно, адже Бог зі свого рахунку в небесній канцелярії щомісяця перераховує гроші для церкви за комунальні послуги (світло, опалення), на зарплати священикам (у яких є свої сім'ї) і членам братств, які допомагають при церкві, на поточний ремонт і т.п.

«Хіба не знаєте, що ті, які коло святого працюють, їдять із святого, і ті, які служать жертовникові, мають частку з жертовника? Так само й Господь звелів тим, що проповідують Євангелію, з Євангелії жити» (1Кор.9:13-14)

«Нехай учень ділиться всяким добром з тим, хто його навчає слова» (Гал.6:6)

• Подобається Подобається x 3
  4. Liliyah Romanova

Тобто хрещення - це панацея для всіх?
    Миху, вам треба було в часи хрещення Русі родитися. :girl_crazy:
    Спастися може і нехрещений. Церква - це не кілька конфесій, які можна на пальцях перелічити, а щось набагато більше.

---------- Додано в 08:47 ---------- Попередній допис був написаний в 08:45 ----------

Вочевидь, великою ознакою християнськості є ліплення етикеток на інших людей. У чому наслідування Христа? У неприйманні людей такими, якими вони вибрали бути?
    Тобто сказати "з вас 500 гривень" після хрещення - це нормально??

Останнє редагування: 21 чер 2010
    • Подобається Подобається x 2
  5. Aquinas

1) Ні, великою ознакою християнськості є жити разом, але без шлюбу, і при цьому всім розповідати про палку віру в Бога. Може, вже досить гратися в лицемірну толерантність?

2) Вас насторожує сума чи сам факт прохання про оплату? Якщо сума, тоді раджу вам сісти за калькулятор і зробити певні підрахунки, аби визначити, скільки насправді потрібно цій чи іншій церкві. А то в нас всі дуже великі "фінансисти" і думають, що церква - це прибуткова організація, яка заробляє мільйони на знедолених парафіянах. А тим часом, якщо ви зауважили, дуже часто "найбільш знедолені парафіяни" в неділю кидають на тацю аж по 1 грн.
    До речі, з цього приводу є дотепний анекдот:
    Помирають дві купюри – одна гривнева, а інша п’ятсотгривнева. Гривнева потрапляє в рай, а п'ятсотгривнева – в пекло. П’ятсотгривнева обурюється:
    - Як!!!? Мене таку нову, гарну і чисту відправили в пекло, а ота нещасна, обшарпана і подерта гривня в раю? І за що це їй такі почесті, а мені така несправедливість?
    Почула ті нарікання гривнева купюра, підходить до неї і питає:
    - А ти в церкві хоча б раз в житті була?

А що стосується самого факту, коли священик просить про оплату, то пардон - читайте Біблію.

6. Кохана

Кохана LuBimaya

Саме так, то православна церква московського патріархату... а що?

То Ви зі свого досвіду кажете?

І що?
    Добре, ось Вам приклад. Я працюю в школі, на групі продовженого дня. Ваша дитина ходить до мене в групу. Мій робочий день закінчується о 18.30. Ви в цей час маєте її забрати, але не приходите - запізнюєтесь, ну... на 30 хвилин. Приходите, а я Вам кажу "Мій робочий день закінчився 30 хв. назад, прошу, з Вас 50 грн.!" І що? Я теж має сім'ю, сплачую комунальні послуги і т.д.... Ви мені заплатите? Ні! Бо я не маю ніякого права ВИМАГАТИ з Вас гроші... Ось і все...

В церкві не має бути "послуг"!!!! Чи Ви це не зрозумієте? Є таке поняття, як пожертва... яких і без того достатньо...

7. Liliyah Romanova

Я не граюся в толерантність. Я знаю багато людей, котрі не вважають себе християнами, але існування Бога визнають, атеїстами не є. І живуть гарно, мирно, можуть слугувати прикладом для багатьох шлюбованих християн. Ви ж їх судите. Яким правом?
    Сам факт! Християнство - це в першу чергу покора, церква - храм Божий, а священик - служитель людям. Перетворювати церкву на бюро сакральних послуг, а священика на чиновника не можна.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

тобто звідки у вас таке заключення?
    як воно випливає з того, що я сказав?

Та то не я вирішую.

Не можу повязати то речення з темою нашої розмови. При чому тут конфесії? Ми говоримо про хрещення, нє?

---------- Додано в 17:11 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

Та нічо... зле, що вони так вимагають.

9. Aquinas

1) Вибачте. Просто є речі, яких я категорично не сприймаю. Деколи не стримуюся, щоб про них не сказати.

2) У вас у школі є ОКЛАД, є ставка, на яку ви працюєте. У священика в церкві є оклад? З чого має жити священик і його сім’я?

3) Особисто ви скільки останнім часом пожертвували на свою церкву? І звідки ви знаєте, якими великими чи малими є пожертвування?

1) Я знаю Гітлера, який був віруючою людиною, і який особливо дбав про соціальну справедливість для німецького народу. І що з того?

2) «Хіба не знаєте, що ті, які коло святого працюють, їдять із святого, і ті, які служать жертовникові, мають частку з жертовника? Так само й Господь звелів тим, що проповідують Євангелію, з Євангелії жити» (1Кор.9:13-14)

«Нехай учень ділиться всяким добром з тим, хто його навчає слова» (Гал.6:6)

10. Liliyah Romanova

Миху, по-жидівськи дискутувати розівчилася. Як маєте, що написати конкретне, дайте знати.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не дуже вдале порівняння. Чому? Бо вам заплатять за регламентований час полюбому. Ви закінчите роботу - підете на пенсію, а священик немає регламентованого гарантованого заробітку і пенсії немає.

12. Кохана

Кохана LuBimaya

ага... хай тільки кишені не тріснуть...

А з того, на який машині їздить священник з церкви, яка біля мого будинку... йому ж зарплату не платять, звідки він її взяв???
    А на свою церкву я жертвую достатньо... не сумнівайтеся... Але то пожертва, а не плата "по прайсу" ...

---------- Додано в 17:18 ---------- Попередній допис був написаний в 17:16 ----------

Правильно, за регламентований час... а якщо я працюватиму позачергово, хто мені за то буде платити?

13. Liliyah Romanova

Мій чоловік священик. От не уявляю я, щоби він після хрещення сказав "з вас 500 гривень". Скільки дали, стільки є.
    За деяких наших отців мені взагалі соромно, бо те, ЯК вони живуть, не відповідає тому, КИМ вони є. І тим, хто власне не має лиця говорити "з вас 500 гривень", явно тих грошей не бракує. Наглість - друге щастя, що називається.
    На недільні пожертви жодна парохія й не живе. Зрештою, таці часто збирають дві: одну на храм, одну священикові. Впевнена, що ви чудово знаєте, що в церкві є багато інших пожертв. Тільки не треба прибідняти парохії, бо вони є дуже різні.
    Це так Христос вчить порівнювати людей, про яких я писала, із Гітлером? Зрештою, судіть, на здоров*я, то є ваша відповідальність, а не моя.
    Люди схильні цідити муху, ковтаючи слона й навіть не думають про те, що можуть своїми словами відкинути людей від Бога. Зате мають відчуття виконаного християнського обов*язку. Головне, аби мішок із камінням не дуже в плечі тиснув.
    Не бачу ні слова про "священики вимагайте заплату за свої послуги". Бачу настанову до вірних. А священик, як той, хто вбирає на себе священичі ризи й наслідує Христа на кожній Літургії, мають бути в першу чергу покірні, а не захланні.
    Я чудово знаю, яка в них ситуація, тому оправдання такому вчинкові не збираюся шукати навіть, бо його нема! Якщо священик так поводиться, це означає одну просту річ - він НЕ МАЄ надії на Бога, він Йому не довіряє й покладається лише сам на себе.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от ваш цей коментар як сприймати? нема нічого кокретного, чи по-жидівськи?

15. Liliyah Romanova

Як те, що у вашому дописі №248 я не бачу відповіді на мій допис №244. Навіть не знаю, як відповідати на ваші питання, бо вони не питання по суті, а просто - для підтримки розмови. На них хіба питаннями й відповідати. Тільки що ж то за розмова тоді? :dntknw:

16. Кохана

Кохана LuBimaya

Шкода, що таких забагато....

17. Liliyah Romanova

Та не забагато. Я багатьох отців знаю. Таких наглих насправді одиниці.
    От що мене щиро дивує, то це те, що вірні такого захищають. Це ж як треба не поважати ні себе, ні свою церкву... :dntknw:

18. Кохана

Кохана LuBimaya

Це точно...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оцей допис?

Хрещення є небхідною, але недостатньою умовою для спасіння.

Я відповів?

---------- Додано в 17:46 ---------- Попередній допис був написаний в 17:43 ----------

Ну це й не дивно, в Канаді гривні не ходять.:haha:

20. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Для Православної церкви така ситуація є звичайною і це прикро. Церква має свої підприємства чи спільні підприємства які уникають опадаткування, в її руках торгівля коштовностями, предметами культу тощо.
    Але навіть УКГЦ не може цілком відмовитись від практики збору коштів - на словах її заперечують а на ділі все як істоліттями до того.

---------- Додано в 17:49 ---------- Попередній допис був написаний в 17:46 ----------

Може з огляду на складну ситуацію в Україн і варто дозволити священникам працювати ане перетворюати те що має бути покликанням на засіб для заробляння грошей. Тай тут свідки Єгови можуть дати непоганий приколад - обовязків встарійшини не менше ніж у священника тай відповідальності він відчуває більше але тим не менше його діяльність добровільна і не оплачується коштом громади.

---------- Додано в 17:50 ---------- Попередній допис був написаний в 17:49 ----------

А чи відомо прихожанам які суми збираються в церкві і на що витрачаються?

а де твій аватар? :)