Шлюб і хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем viltis, 16 гру 2007.

1. murawka

murawka Member

Дівчата, підкажіть. Хоча, може, питання не дуже і по темі та й не вельми коректне. Скільки коштує охрестити дитину? (маю на увазі, скільки священнику давати). Бо у Львові живу відносно недавно і нема в кого то вияснити. Не буду ж під церквою до бабульок приставати:)

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ніскільки. Дасте пожертву на церкву, скільки схочете. А не дасте, то так і буде.
    І до бабульок власне краще не приставати, а то ще таке скажуть... :wacko:

• Подобається Подобається x 2
  3. Provincial

Provincial Well-Known Member

нам то зразу у храмі ціну сказали-(як у відділі маркетингу))). було 110 гривень. чому саме така ціна-поняття не маю!)))

4. Кохана

Кохана LuBimaya

Нещодавно друзі хрестили синочка, священник сам назвав суму 500 грн... то, звичайно не приємно, бо в церкві ніякої плати бути не може... але так є в багатьох церквах...
    ми коли хрестили малу, дали пожертву на церкву, нам ніхто нічого не називав...

• Подобається Подобається x 1
  5. Liliyah Romanova

Питали не про Київ, а про Львів. Так між іншим. ;)

Де? о_Оо_Оо_О І нащо питали? :scratch_one-s_head:
    Пригадуються студентські приколи: хто питає - той блукає. :girl_haha:

6. Кохана

Кохана LuBimaya

то ще "по-Божеськи!"

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 17:54 ----------

Так річ у тім, що нічого не питали! Після служби священик вийшов і сказав: "Прошу, з вас 500грн " ... То церква на Сихові.

7. Provincial

Provincial Well-Known Member

я не бачив ,що питали про конкретне місто...та й не про Київ говорив..так,між іншим...перепрошую що втрутився. На все добре.

8. Liliyah Romanova

Застрілитися. Ото вже... :bad:
    Та ніц, на другий раз. :)))

• Подобається Подобається x 2
  9. Кохана

Кохана LuBimaya

ага... при чому, то не поодинокі випадки, на жаль... і стосуються не тільки хрещення, а взагалі "послуг" церкви!

10. Liliyah Romanova

Та я знаю. Була про це дискусія на ДП. Що православні виставляють цінники при вході, а греко-католики нагліють і просто в очі...
    Могли би просто відмовляти, якщо є підстави, й не бавитися в бюро послуг.

11. Кохана

Кохана LuBimaya

та знаєте, якось їм не зручно стало... в церкві все ж таки.. хай то на совісті тих священиків лишається... добре, що в нас інший випадок був... а зараз малявку будемо хрестити на Короленка, там маємо дуже доброго священика знайомого... завжди до нього ходимо... і "такси" саме в нього немає, не буду говорити за решту, бо не знаю... Ми і тим друзям його пропонували, але вони не схотіли, бо то російська церква, тепер мають.. але то таке, особиста справа кожного...

12. Liliyah Romanova

Так і лишається.
    Я мала на увазі, що священики могли би відмовляти й не хрестити, чи шлюбу не давати, а не робити з таїнств "послуги".
    Усім раджу звертатися до монахів. І проповіді завжди якісні, і такси не виставляють, і відношення дуже хороше!

• Подобається Подобається x 3
  13. Кохана

Кохана LuBimaya

ага, зараз! відмовляться вони!!! То ж їхній заробіток! Ви колись бачили на яких машинах вони пересуваються? Не всі, є й чесні! Іх мало, але вони є!
    Але то вже дискусія не для даної гілки...

14. Liliyah Romanova

Тут є розділ філософія. Можу перенести дискусію туди.
    До речі, хрестити таки відмовляють.
    Не думаю, що мало. Просто їх менше помітно. ;)

15. Кохана

Кохана LuBimaya

Можливо й так! Добре, якщо є так. Ви ж знаєте, що помічається той, хто виділяється...

---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ----------

Цікаво, на якій підставі? Просто ніколи з тим не зіткалася...

16. Liliyah Romanova

Я про те й кажу. Дзвін голосний, бо порожній. ;)
    Колись почали хрестити дітей тому, що було багато християн, були сильні християнські спільноти, відповідне виховання. Зараз більшість хрестять про форма, показуючись у церкві час від часу й фактично не будучи її членами взагалі. Навіщо батькам-нехристиянам чи формальним християнам хрестити дитину, якщо наступного разу вони її приведуть до церкви аж на Першу Сповідь та Причастя? А потому аж на шлюб? Хрещення - це не талісман, а приєднання дитини до спільноти, до Церкви, до Тіла Христивого.

• Подобається Подобається x 3
  17. Selena

Selena Member

Батьки зобов'язані охрестити дитину! Навіть якщо вони не є практикуючими християнами. Не хрестячи дитини вони дуже сильно грішать, і щонайголовніше позбавляють свою дитину можливості потрапити в рай! Тому ніколи нікого не потрібно відмовляти від хрещення!

---------- Додано в 19:21 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

18. Liliyah Romanova

Де таке сказано? Нащо хрестити дитину невіруючим та непрактикуючим?
    Дитина підросте і, якщо така буде Божа Воля, сама прийде до Бога. А хрестити "бо треба" - найгірше, що може бути, бо то є мертвота.

• Подобається Подобається x 4
  19. murawka

murawka Member

У нас в церкві та й на заняттях, на які ми з майбутнім чоловіком ходили перед шлюбом священник казав, що хрещення змиває з людини(дитини) первородний гріх. Без того, якщо дитина (людина) помирає, то наскільки б праведне життя не вела, все рівно не наслідує Царства Божого. От так

20. Кохана

Кохана LuBimaya

Абсолютно згодна! Якщо батьки невіруючі люди, то й хрестити дитину вони не стануть... Моя мамка до 40-ка років була нехрещена, а потім зрозуміла, що їй то треба, пішла й охрестилася...

а де твій аватар? :)