Шлюб і хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем viltis, 16 гру 2007.

1. Зануда

Зануда така зануда

Відповідь: Вибір дружки

Тоді, значіцца, точно такого нема. Я той розділ увааааажно слухала:)

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Угу, родичаються хресні з похресником, а не між собою... Ну, але наші люди, що недочують, то додумають... [​IMG]

• Подобається Подобається x 5
  3. Галинка

Галинка Well-Known Member

В темі про дружку обговорили хрестини:) Ліля, може перкиньте це в відповідну гілку - там буде цікавіше про це почитати.

4. vanilia

vanilia Well-Known Member

Питали мене недавно чи можна щоб для близнят з одного подружжя чоловік був одній дитині хресним, а жінка другій дитині хресною. Бо священик сказав, що категорично не можна. А пояснив так: " Саме це духовне родство, яке виникає між кумами і забороняє вступати в статевий зв.язок кумам. Це великий гріх." Процитувала я дослівно :) Але те, що то навіть ен одній дитині вони хресними будуть, то все одно каже: не можна.
    Я такого з канонічного права не пам.ятаю:ninja: І в кодексі канонів східних церков теж нема. Люди повигадували. А священики різні бувають...

• Подобається Подобається x 2
  5. Liliyah Romanova

Відповідь: Шлюб і хрестини

Питання таке: православні чи католики східного обряду?

Додано через 10 хвилин
    З іншого боку, перечитала ще раз канон щодо хрещення і споріднення. Споріднення між хресними батьками НЕ ВИНИКАЄ. Воно виникає між хресними і батьками похресника, а також між хресними та самим похресником. Хресні батьки через буття хресними НЕ стають спорідненними. Най занесуть до церкви витяг із канонів. Якщо не допоможе, нехай підуть до студитів, до церкви Михаїла. Там зле не порадять.

• Подобається Подобається x 4
  6. Liliyah Romanova

Ваніліє, навмисне ще розпитала свого приятеля, він фахівець із канонічного права. Подружжя МОЖЕ бути хресними для дітей з однієї сім"ї.

7. Nata

Nata Well-Known Member

Може. Знаю не один випадок, коли за хресних дитині беруть подружжя.

• Подобається Подобається x 1
  8. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Дівчата, є питаннян, а чи правда, що коли ідуть до дитинки несуть цукор і хліб...мама колись говорила, але не знаю чи то правда, не хочу виглядати на христинах...як...

9. Nata

Nata Well-Known Member

Про хліб взагалі вперше чую, а солодке нам всі приносили (можете купити цукерки). Це все якісь забобони, я потім ще три місяці всіх солодощами частувала :)

10. Ная

Ная Well-Known Member

Нам хтось зі старшого покоління таки приносив і хліб,і цукор. Пам"ятаю шо теж тоді здивувалася,бо не знала,шо хліб на хрестини несуть. І на відвідини теж було,шо приносили.

11. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

та та і на відвідини тоже, просто я не знаю чи то так має бути...

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Нам всі несли печення, цукорки і гроші :)

• Подобається Подобається x 4
  13. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Здається це має означати побажання дитині багатого і солодкого життя. Думаю, що то не є чимось обов’язковим. ;)

• Подобається Подобається x 3
  14. viltis

viltis Well-Known Member

ПИтання до Лілі, як до експерта ---чи можна вагітній бути за хресну?

15. Liliyah Romanova

Можна.

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну так хіба щоб не вродила на христинах але навіть як вродить то ніц страшного:dance:

• Подобається Подобається x 5
  17. Liliyah Romanova

Та на хрестинах, то вже може родити. Аби лиш не на хрещенні. [​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  18. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

Відповідь: Секс до весілля: ЗА і ПРОТИ

Хм-Хм
    Панове, дозвольте запитати?
    Дві історії:
    1. Спілкуюсь з дівчиною, а вона каже, мол, проблеми незабаром заміж виходжу, знову ця сукня, гості, церква... Питаю, ти вже була заміжня і ви вінчались? - Так. А як інакше? Але щось не склалося, він мене кинув. Зараз зустріла классного чоловіка. Хочемо одружитись. - А як церква, розлучення? - Офіційно ми розвелися, а церква. А хто буде перевіряти, чи я вже вінчана? :eek:.

2. Хлопець і дівчина разом багато років. Зустрічались до весілля майже 7 (!) років. :) Зараз мають сім"ю, 2 дітей, кохають один одного до нестями, одружені вже 6 років. Але шлюбу у церкві не брали. Душа не просила... в обох... Та й дратували настанови "Так треба, бо всі так роблять..."

Питання: Яка історія правільніша?

19. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Правильніше з точки зору кого (чи чого)?
    У першому випадку кобіта попросту лицемірить, ІМХО, бо як не надаєш шлюбові ніякої ваги - то нашо тоді його взагалі брати? Це, як мінімум неповага до почуттів інших християн.
    Другий випадок не є нічим особливим. Власне таке зустрічається всюди. Ну не хочуть люди...

20. Liliyah Romanova

Некоректно питання поставлене.
    Що брати за правильне, а що за неправильне, якщо порівнювати ці два приклади?

Людям, які не належать до церкви, які не вважають себе християнами шлюб непотрібен. І друга пара мала рацію, що раз їм це не треба, то нащо трактувати церкву, як бюро послуг. От перший приклад і є віддзеркаленням саме такого трактування.
    Якщо люди є живими членами своєї церкви та спільноти, то в них і питання про те, чи брати шлюб, не виникає. А якщо люди і так є "мертвими душами", то яка їм різниця? Їм церква не треба. У них навіть не язичницьке, а взагалі якесь неандертальське сприймання, що Бога чи батьків, чи ще когось, хто каже "так треба", мається задобрити. Не треба нікого задобрювати. Таким людям Божого благословення не треба, вони його закопують і воно діяти не буде, бо вони просто його відкинули чи викинули. Бог насильно діяти не буде.

а де твій аватар? :)