Шляхи інвестування. Обмін думками.

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Radzik, 13 кві 2011.

?

Я інвестую в:

1. Депозит в банку

7 голосів
    25,9%
  2. ПІФ

5 голосів
    18,5%
  3. Акції

4 голосів
    14,8%
  4. Нерухомість

8 голосів
    29,6%
  5. Золото (злитки)

2 голосів
    7,4%
  6. Твори мистецтва

1 голосів
    3,7%
  7. Недержавний пенсійний фонд

2 голосів
    7,4%
  8. Нерухомість/земля.

4 голосів
    14,8%
  9. Власний бізнес

10 голосів
    37,0%
  10. Тримаю гроші вдома

6 голосів
    22,2%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Radzik

Radzik Особистий консультант

На даний момент найбільша частка вкладників інвестують кошти у власний бізнес... (думаю тому, що гілка все ж про бізнес і фінанси)... Цікаво було б дізнатись, в який? :)

2. Freedomseeker

Freedomseeker миється в бані

Вибачте, що довго не заходив, не мав нагоди.

Так от - освіта дітей звісно гарна інвестиція, особливо якщо є нагода відправити їх подорожувати по світу, щоб подивилися, як же живуть, що в них добре виходить, що в нас краще.

Львів є дійсно одним з основних українських міст, в якому буде проведено частину чемпіонату та не забувайте, що це одне з найвідвідуваніших туристичних міст України. Чому ж має бути все одно до рейтингу? 13% облігації мені особисто здаються не дуже перспективними через невисоку дохідність. Але зараз це тренд по всій Європі - дохідність боргу дорожчає та держава намагається його викупити аби уникнути подальшого здорожчання.

Щодо інвестицій - бізнес так! Депозити радше накопичення, аніж заробіток. Нерухомість - лише як бізнес. Тобто має сенс професійним ріелтерам. Іпотеку не дають, житло не беруть. Математика проста. Ціни падають. А забудовниками на добудову та будівництво нових будинків кредитів також коштів не дають. Тобто зараз не бачу сенсу вкладати у нерухомість через низьку ліквідність інвестицій.

• Подобається Подобається x 1
  3. Radzik

Вже дають... Поки що не в докризових обсягах і на гірших умовах, але вже дають... Думаю, рік часу і іпотека відновиться...

4. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

а кто дає? і на яких умовах?

5. Radzik

Близько 30 банків вже пропонують дану послугу.
    Перший внесок - від 30%.
    Ставка - від 15%
    Термін - до 20 років...

А загалом треба дивитись на деталі...

6. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

Мені здається, це занадто оптимістично. У 2011 році доходи людей (у т.ч. бізнесів) будуть тільки падати. Скоріш за все така ж ситуація буде і в 2012 році. Це загальносвітова тенденція (без врахування деяких краін Азіі). Є така приблизна формула, що на один рік падіння економіки потрібно два-три роки на відновлення. От і ра(цвірінь)те, ми падаємо три роки, значить на відновлення на сьогоднішній день потрібно щонайменше 4-6 років. Іпотека швидко не відновиться, навіть якщо зменшать відсотки по кредитам - у людей просто нема і у найближчі роки не буде грошей. Подивіться, як швидко згортаються бізнеси і як швидко зростає безробіття. А не за горами ще і невідворотний обвал гривні.
    Резюме-прогноз: нерухомість продовжуватиме знецінюватись і стане вигідною для інвестування не раніше ніж за 2-3 роки. Взагалі, говорити про інвестування сьогодні важко. Понизили рейтинг США, розвалюється фінансова система Євросоюзу. Тому інвестувати у фінанси занадто ризиковано. Той же Сорос значну частину своіх активів перевів у золото. А це вже про щось говорить. Людина, яка все життя займалась валютними потоками, перестала ім довіряти.

7. delavar

delavar New Member

Інвестую в ПАММ рахунки на Форекс (брокер на Кіпрі). Скажу прямо - це зовсім не лохотрон, потрібно чітко розуміти як інвестувати (правильно вибрати ДЦ, далі можете працювати трейдером, або ризикове інвестування в ПАММ рахунки - 100% ризик або ПАММ2.0 рахунки - 50% ризик). А на рахунок СОРОСА - скажу так - золото теж присутнє на валютному ринку Форекс і за останні 4 роки воно подорожчало мінімум в 3 рази. Хоча з іншої сторони - це абсолютно не стратегічний метал.
    На рахунок ПАММ рахунків - прибуток в місяць в середньому - 10-15% (звичайно трейдер може показати прибуток в 120% на тиждень, але це скоріше виняток, ніж правило), а на рахунок ризиків - вони є, але не потрібно класти яйця в одну корзину, кошти потрібно розподіляти на 4-5 а то і більше трейдерів, тоді і ризики мінімізуються.
    А на рахунок банку - 4-8% в валюті на рік.... при рівні інфляції 10-15% в рік --- ХТО кого інвестує????? кошти навіть не зберігаються на нульовому рівні. Тоді краще вже тримати в 3-и літровій банці, бо депозит можна закрити в будь-який момент без втрат....

---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ----------

Той, хто називає ринок Форекс лохотроном - скажу так - він АБСОЛЮТНО нічого не знає про цей ринок. Звичайно ринок Форекс - це трохи специфічний ринок, т.як він не має фізичної площадки на відміну від фондових, але працювати на ньому можна.....

8. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

Делавар, нічого не маю проти Форексу, але поясніть мені одну річ. Скільки людей заробляє на Форексі і скільки втрачає. Адже щоб хто-небудь заробив, хтось повинен втратити? Особисто мені це нагадує фінансову піраміду, адже гравець виходить на Форекс через фінансового посередника, який у будь-якому випадку точно залишається у виграші завдяки цим дрібним гравцям. Особисто для мене показовим являється факт, що не всі акули Форексу являються фінансово успішними і ведуть курси, видають книжки. Тобто розширюють клієнтську базу, на якій і можна буде заробляти. Може я й помиляюсь.

• Подобається Подобається x 5
  9. delavar

delavar New Member

-------------------------
    Coffefan, скільки людей заробляє - стільки ж і втрачає... це не зовсім так!!! Справа в тому, що хтось купує валюту, а хтось і продає. І це не є прямо пропорційним. Тому справа виглядає так - мені потрібна певна валюта і її ціна на ринку - 5.57 (але к-сть недостатня), Я готовий платити 5.61 тому що вкрай потрібно - ось тут і видно заробіток трейдера. Якщо є попит - є і пропозиція. Мені валюту продадуть, той хто поставив на продаж - заробить, той що на купівлю - втратить. А на рахунок піраміди - абсолютно не згоден. Форекс існує з 1973 року, коли була відмінена фіксація валюти.
    Наприклад, компанії Тойота потрібні долари для фінансування своїх філіалів в США (продають йєни - купують долари), а Мерседесу потрібно купувати запчастини в Японії - потрібні Йєни (продають євро - купують йєни).... і так далі......
    На рахунок успішності - фінансові посередники заробляють на спреді і на тому, що трейдер не професіонал і 95% практично "зливають" свої депозити - тому що думають, що вони уже все знають і вміють.
    Успішний трейдер - не має часу вчити інших, а той що вчить - далеко не успішний трейдер .... ось і вся математика.
    Дрібний гравець не може сам вийти на Форекс НА ПРЯМУ. Для цього потрібна мінімалка - 1 лот 100 000 доларів. Тут то і потрібен брокер і дуже важливо правильно вибрати ДЦ (інакше - "кухня" .... іншими словами трейдеру покажуть картинку,з якої видно, що він злив весь депозит). Ось ці маленькі ньюанси і наводять багатьох на думку, що Форекс - це лохотрон чи піраміда.

10. bandido

bandido NaBazari.com менеджер

Дуже слушні слова:
    потрібно відокремлювати форекс, як ринок і форекс, як засіб заробітку для дц (не той, що тепер watsons:) )

11. sokrat lviv

sokrat lviv Member

Як довго у США шукають роботу?
    У США, де все пораховано, ведуть статистику середньої тривалості безробіття (Duration of Unemployment).
    Цей показник свідчить про час, який необхідний для пошуку нової роботи.

http://fundmarket.ua/images/doc/c85ac-tryvalist0bezrobittia.jpg
    Рис. Середнє значення тривалості безробіття в США.

Багаторічні дані свідчать, що до кризи 2008 р. громадяни США знаходили нове місце праці, в середньому, впродовж 5-10 тижнів.
    Після кризи цей показник почав стрімко рости і росте далі, незалежно від росту ВВП США й інших позитивних зрушень в економіці.
    Причини такої динаміки:
    • постійне збільшення виплат по безробіттю і продовження термінів, упродовж яких виплачується допомога;
    • експорт трудоємкого виробництва з США в інші країни світу;
    • зростання продуктивності праці.
    Щоб змінити ситуацію США необхідно кардинально змінювати пріоритети і повертати в державу виробництво.

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Можна жити, як у НьюЙорку... Навіщо щось шукати? Рим є Рим...

13. Radzik

До речі, останнім часом почали набирати популярність ПАММ-рахунки. Тобто ви даєте свої кошти трейдеру, який торгуючи на Форексі намагається заробити кошти собі і Вам.
    Хто вже має досвід в цьому напрямі? (попрошу без реклами, тільки власний досвід).

14. sokrat lviv

sokrat lviv Member

Гроші у ПАММ-рахунки не вкладав. Торгую самостійно.
    Але чув про таку схему:
    Трейдер набирає інвесторів і ділить їх на 2 частини.
    За кошти однієї частини купує певний фінансовий інструмент, а за кошти іншої частини інвесторів - продає.
    Що далі, ви самі здогадалися....

Висновок. Треба навчитися торгувати самостійно

15. Radzik

Трейдерство - це не забавка, а серйозна діяльність. Я б навіть сказав - спеціальність... Якій треба довго навчатись, а потім ще довше практикуватись...
    Тому я трейдерство інвестуванням не вважаю... Це скоріш робота.

16. sokrat lviv

sokrat lviv Member

Український фондовий ринок після стрімкого падіння в останні два тижні, ймовірно, "нащупав" дно.

Ф'ючерс індексу української біржі, який впав з позначки 2350 грн.
    до 1685 грн. (28 відсотків) за останні 9 торгових сесій, сьогодні зростає.
    Ймовірно це найвдаліша мить для інвестування у фондовий ринок.

Впевненості у подальшому зростанні українського ринку додає ріст на американських майданчиках, аналіз поточних процесів в економіці та досвід торгівлі у подібних ситуаціях.
    Не пропустіть свій шанс.

З повагою,
    Василь Карабин

17. Radzik

А вам не здається, що це - просто внезначний відкат після величчччезного спаду? :)
    Наступним реченням мало бути - подзвоніть мені і я вам розповім, як діяти і куди вкладати? :)
    З.Ы. Шансів ще буде безліч, тим більше на фондовому ринку... Тому немає куди спішити. Ринок нестабільний, тому тим більше немає куди спішити.

18. skole

skole Well-Known Member

Тут слід чітко розрізняти інвестиції і спекуляції.
    Спекуляції - це вкладання грошей з надією у ріст вартості.
    Інвестиції - це вкладання грошей, щоб отримувати постійний грошовий потік, тобто постійний прибуток.

Тому спекуляціями будуть:
    Земля
    Золото (злитки)
    Форекс
    інтернет-трейдинг, акції

Інвестиціями будуть:
    Депозити в банку (універсальні, накопичувальні).
    Тільки Нерухомість, що здається в оренду.
    Депозит (кредитна спілка)
    Власний бізнес
    ПІФи (відкриті, закриті, інтервальні)
    Акції в тому випадку, якщо купуються для отримання дивідендів.

19. sokrat lviv

sokrat lviv Member

20. Owner

Owner New Member

Перш за все хочеться розвіяти ваші думки, що депозит терміном в 1 рік - довгостроковий... маячня. Починаючи з трьох років вже можна говорити про довгостроковий депозит. От якщо вас і цікавить довгострокове інвестування, то тут перш за все виступають страхові компанії з лайф страхуванням і інвестиційні фонди де заробляють реальні гроші.

а де твій аватар? :)