На даний момент найбільша частка вкладників інвестують кошти у власний бізнес... (думаю тому, що гілка все ж про бізнес і фінанси)... Цікаво було б дізнатись, в який?
Вибачте, що довго не заходив, не мав нагоди. Так от - освіта дітей звісно гарна інвестиція, особливо якщо є нагода відправити їх подорожувати по світу, щоб подивилися, як же живуть, що в них добре виходить, що в нас краще. Львів є дійсно одним з основних українських міст, в якому буде проведено частину чемпіонату та не забувайте, що це одне з найвідвідуваніших туристичних міст України. Чому ж має бути все одно до рейтингу? 13% облігації мені особисто здаються не дуже перспективними через невисоку дохідність. Але зараз це тренд по всій Європі - дохідність боргу дорожчає та держава намагається його викупити аби уникнути подальшого здорожчання. Щодо інвестицій - бізнес так! Депозити радше накопичення, аніж заробіток. Нерухомість - лише як бізнес. Тобто має сенс професійним ріелтерам. Іпотеку не дають, житло не беруть. Математика проста. Ціни падають. А забудовниками на добудову та будівництво нових будинків кредитів також коштів не дають. Тобто зараз не бачу сенсу вкладати у нерухомість через низьку ліквідність інвестицій.
Вже дають... Поки що не в докризових обсягах і на гірших умовах, але вже дають... Думаю, рік часу і іпотека відновиться...
Близько 30 банків вже пропонують дану послугу. Перший внесок - від 30%. Ставка - від 15% Термін - до 20 років... А загалом треба дивитись на деталі...
Мені здається, це занадто оптимістично. У 2011 році доходи людей (у т.ч. бізнесів) будуть тільки падати. Скоріш за все така ж ситуація буде і в 2012 році. Це загальносвітова тенденція (без врахування деяких краін Азіі). Є така приблизна формула, що на один рік падіння економіки потрібно два-три роки на відновлення. От і ра(цвірінь)те, ми падаємо три роки, значить на відновлення на сьогоднішній день потрібно щонайменше 4-6 років. Іпотека швидко не відновиться, навіть якщо зменшать відсотки по кредитам - у людей просто нема і у найближчі роки не буде грошей. Подивіться, як швидко згортаються бізнеси і як швидко зростає безробіття. А не за горами ще і невідворотний обвал гривні. Резюме-прогноз: нерухомість продовжуватиме знецінюватись і стане вигідною для інвестування не раніше ніж за 2-3 роки. Взагалі, говорити про інвестування сьогодні важко. Понизили рейтинг США, розвалюється фінансова система Євросоюзу. Тому інвестувати у фінанси занадто ризиковано. Той же Сорос значну частину своіх активів перевів у золото. А це вже про щось говорить. Людина, яка все життя займалась валютними потоками, перестала ім довіряти.
Інвестую в ПАММ рахунки на Форекс (брокер на Кіпрі). Скажу прямо - це зовсім не лохотрон, потрібно чітко розуміти як інвестувати (правильно вибрати ДЦ, далі можете працювати трейдером, або ризикове інвестування в ПАММ рахунки - 100% ризик або ПАММ2.0 рахунки - 50% ризик). А на рахунок СОРОСА - скажу так - золото теж присутнє на валютному ринку Форекс і за останні 4 роки воно подорожчало мінімум в 3 рази. Хоча з іншої сторони - це абсолютно не стратегічний метал. На рахунок ПАММ рахунків - прибуток в місяць в середньому - 10-15% (звичайно трейдер може показати прибуток в 120% на тиждень, але це скоріше виняток, ніж правило), а на рахунок ризиків - вони є, але не потрібно класти яйця в одну корзину, кошти потрібно розподіляти на 4-5 а то і більше трейдерів, тоді і ризики мінімізуються. А на рахунок банку - 4-8% в валюті на рік.... при рівні інфляції 10-15% в рік --- ХТО кого інвестує????? кошти навіть не зберігаються на нульовому рівні. Тоді краще вже тримати в 3-и літровій банці, бо депозит можна закрити в будь-який момент без втрат.... ---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ---------- Той, хто називає ринок Форекс лохотроном - скажу так - він АБСОЛЮТНО нічого не знає про цей ринок. Звичайно ринок Форекс - це трохи специфічний ринок, т.як він не має фізичної площадки на відміну від фондових, але працювати на ньому можна.....
Делавар, нічого не маю проти Форексу, але поясніть мені одну річ. Скільки людей заробляє на Форексі і скільки втрачає. Адже щоб хто-небудь заробив, хтось повинен втратити? Особисто мені це нагадує фінансову піраміду, адже гравець виходить на Форекс через фінансового посередника, який у будь-якому випадку точно залишається у виграші завдяки цим дрібним гравцям. Особисто для мене показовим являється факт, що не всі акули Форексу являються фінансово успішними і ведуть курси, видають книжки. Тобто розширюють клієнтську базу, на якій і можна буде заробляти. Може я й помиляюсь.
------------------------- Coffefan, скільки людей заробляє - стільки ж і втрачає... це не зовсім так!!! Справа в тому, що хтось купує валюту, а хтось і продає. І це не є прямо пропорційним. Тому справа виглядає так - мені потрібна певна валюта і її ціна на ринку - 5.57 (але к-сть недостатня), Я готовий платити 5.61 тому що вкрай потрібно - ось тут і видно заробіток трейдера. Якщо є попит - є і пропозиція. Мені валюту продадуть, той хто поставив на продаж - заробить, той що на купівлю - втратить. А на рахунок піраміди - абсолютно не згоден. Форекс існує з 1973 року, коли була відмінена фіксація валюти. Наприклад, компанії Тойота потрібні долари для фінансування своїх філіалів в США (продають йєни - купують долари), а Мерседесу потрібно купувати запчастини в Японії - потрібні Йєни (продають євро - купують йєни).... і так далі...... На рахунок успішності - фінансові посередники заробляють на спреді і на тому, що трейдер не професіонал і 95% практично "зливають" свої депозити - тому що думають, що вони уже все знають і вміють. Успішний трейдер - не має часу вчити інших, а той що вчить - далеко не успішний трейдер .... ось і вся математика. Дрібний гравець не може сам вийти на Форекс НА ПРЯМУ. Для цього потрібна мінімалка - 1 лот 100 000 доларів. Тут то і потрібен брокер і дуже важливо правильно вибрати ДЦ (інакше - "кухня" .... іншими словами трейдеру покажуть картинку,з якої видно, що він злив весь депозит). Ось ці маленькі ньюанси і наводять багатьох на думку, що Форекс - це лохотрон чи піраміда.
Дуже слушні слова: потрібно відокремлювати форекс, як ринок і форекс, як засіб заробітку для дц (не той, що тепер watsons )
Як довго у США шукають роботу? У США, де все пораховано, ведуть статистику середньої тривалості безробіття (Duration of Unemployment). Цей показник свідчить про час, який необхідний для пошуку нової роботи. http://fundmarket.ua/images/doc/c85ac-tryvalist0bezrobittia.jpg Рис. Середнє значення тривалості безробіття в США. Багаторічні дані свідчать, що до кризи 2008 р. громадяни США знаходили нове місце праці, в середньому, впродовж 5-10 тижнів. Після кризи цей показник почав стрімко рости і росте далі, незалежно від росту ВВП США й інших позитивних зрушень в економіці. Причини такої динаміки: • постійне збільшення виплат по безробіттю і продовження термінів, упродовж яких виплачується допомога; • експорт трудоємкого виробництва з США в інші країни світу; • зростання продуктивності праці. Щоб змінити ситуацію США необхідно кардинально змінювати пріоритети і повертати в державу виробництво.
До речі, останнім часом почали набирати популярність ПАММ-рахунки. Тобто ви даєте свої кошти трейдеру, який торгуючи на Форексі намагається заробити кошти собі і Вам. Хто вже має досвід в цьому напрямі? (попрошу без реклами, тільки власний досвід).
Гроші у ПАММ-рахунки не вкладав. Торгую самостійно. Але чув про таку схему: Трейдер набирає інвесторів і ділить їх на 2 частини. За кошти однієї частини купує певний фінансовий інструмент, а за кошти іншої частини інвесторів - продає. Що далі, ви самі здогадалися.... Висновок. Треба навчитися торгувати самостійно
Трейдерство - це не забавка, а серйозна діяльність. Я б навіть сказав - спеціальність... Якій треба довго навчатись, а потім ще довше практикуватись... Тому я трейдерство інвестуванням не вважаю... Це скоріш робота.
Український фондовий ринок після стрімкого падіння в останні два тижні, ймовірно, "нащупав" дно. Ф'ючерс індексу української біржі, який впав з позначки 2350 грн. до 1685 грн. (28 відсотків) за останні 9 торгових сесій, сьогодні зростає. Ймовірно це найвдаліша мить для інвестування у фондовий ринок. Впевненості у подальшому зростанні українського ринку додає ріст на американських майданчиках, аналіз поточних процесів в економіці та досвід торгівлі у подібних ситуаціях. Не пропустіть свій шанс. З повагою, Василь Карабин
А вам не здається, що це - просто внезначний відкат після величчччезного спаду? Наступним реченням мало бути - подзвоніть мені і я вам розповім, як діяти і куди вкладати? З.Ы. Шансів ще буде безліч, тим більше на фондовому ринку... Тому немає куди спішити. Ринок нестабільний, тому тим більше немає куди спішити.
Тут слід чітко розрізняти інвестиції і спекуляції. Спекуляції - це вкладання грошей з надією у ріст вартості. Інвестиції - це вкладання грошей, щоб отримувати постійний грошовий потік, тобто постійний прибуток. Тому спекуляціями будуть: Земля Золото (злитки) Форекс інтернет-трейдинг, акції Інвестиціями будуть: Депозити в банку (універсальні, накопичувальні). Тільки Нерухомість, що здається в оренду. Депозит (кредитна спілка) Власний бізнес ПІФи (відкриті, закриті, інтервальні) Акції в тому випадку, якщо купуються для отримання дивідендів.
Запрошую прочитати мою нову статтю "Тисяча і одна причина, щоб купити нафту" Запрошую також обговорити цей цікавий інструмент
Перш за все хочеться розвіяти ваші думки, що депозит терміном в 1 рік - довгостроковий... маячня. Починаючи з трьох років вже можна говорити про довгостроковий депозит. От якщо вас і цікавить довгострокове інвестування, то тут перш за все виступають страхові компанії з лайф страхуванням і інвестиційні фонди де заробляють реальні гроші.