Все залежить від а) виду бізнесу, б) вміння керувати бізнесом, в) грамотно розрахованого бізнес-плану. Іноді ще на етапі розробки бізнес-плану стає зрозуміло, що вкладати гроші в цей бізнес надто ризиковано. Але свій бізнес - це однозначно менш ризиковано, ніж різні форекси. Надійними - так. Нехай буде експертна оцінка Дурниці. Це теж інвестиція. Наприклад, випускник МВА буде заробляти більше, ніж слюсар на заводі без освіти. Навіть якщо все життя буде працювати найманим працівником й не матиме власного бізнесу.
Ну, топікстартер чомусь згадав цей лохотрон. А якщо взяти інвестиції в інші підприємства (не у свій бізнес): я розумію, якщо б ця тема обговорювалася десь у США, де люди дійсно масово давно і успішно інвестують. Але в Україні?.... Куди в Україні можна інвестувати? Довгостроковий депозит у банку - це просто напросто захист коштів від інфляції. Купувати акції великих підприємств - маячня: зараз навіть мало хто дивіденди нараховує... Пайові інвестиційні фонди - велика ймовірність, що це виявиться лохотроном...
Стоп. Стоп. Стоп. Замітьте, форекс як варіант інвестування НЕ вказаний в опитуванні. А в пості до теми вказаний "для обговорення", так як багато хто думає, що це - інвестування. Подивіться на паралельний топік і можете пересвідчитись в цьому... Якщо б ви інвестували в акції, ви б знали, що основний дохід = не від дивідендів. А кажете, експертна оцінка... Назвіть мені будь-яку розвинену країну, де депозит виконує іншу функцію Ви знаєте особисто багато людей, яких "злохотронили" на ПІФах останніми роками?
вкладатись в акції підприємств які не виплачують дивіденди це як лотерея-базові рекомендації по інвестуванню дуже не рекомендують.а щоб грати на курсовій різниці активно то треба в тому сидіти день і ніч і то з великими грошима. в що би не вкладалися гроші треба дивитись на ліквідність-як швидко можна перевести в кеш і якими втратами
У деяких країнах (Британія, на приклад) не можна взяти кредит на житло, не маючи депозиту. Тож, люди роблять депозити аж ніяк щоб захиститись від інфляції, а щоб отримати кредит. Я працювала в українських топових страхових компаніях в бек-офісі (називати компанії я не буду) чи вкладати в них? - Ну, це ви повинні самі вирішити, але мені якось не хочеться... ) Роботою самих компаній я не задоволена. Купувала тільки ОСАГО, через те , що держава вимагає. Інвестиції в себе вважаю найкращими і найпершочерговішими. Як показує життя - банки, організації, навіть держави зникають дуже швидо. Ми самі - це, по суті, все, що в нас є.
Абсолютно не погоджуюсь. Почитайте будь-якого фондовика (того ж Шеффера) країни, в якій живете і побачите, в чому помиляєтесь. Або ще більше станете впевненими в своїх словах. Скільки людей, стільки думок ---------- Додано в 20:46 ---------- Попередній допис був написаний в 20:18 ---------- Обгрунтуйте, будь-ласка. А це як? Ви впевнені в цьому? То з якими? Якщо я накопичую дітям на навчання, мені потрібна ліквідність??
пахне українофобством Кредит тут не самоціль. Прочитайте макроекономіку, баланс заощаджень-інвестицій. В розвинутих країнах люди фінансово грамотні і частку доходу відкладають, зменшуючи пропозицію грошей на ринку. Це один з факторів сповільнення інфляції. І тут працюють не тільки банки і ПІФи (короткі гроші) але і СК, НІФ (довгі гроші) які і надають громадянам впевненість. Чим депозит, як резерв, не інвестиція в себе, щоб мати деякий час гроші на випадок втрати роботи? Чим лайф+стахування не інвестиція в себе, як захист від непередбачуваних обставин для себе і сім"ї? Чим фонди не інвестиція в себе, якщо в мене частина активів будуть працювати навіть тоді, коли мені працювати вже не захочеться? Якщо сьогодні mirawoo має достовірну інформацію про зловживання певними ск, то чому б не розповісти всім? Якщо українець не вірить іншим українцям, то що він ще робить в Україні? З іншого боку, ми можемо виділити тих українців (компанії) які серйозно ставляться до своєї роботи.
Я писала про своїх знайомих , які живуть в Британїї і хочуть купувати житло. Я не писала про зловживання, я писала, що