Шляхи інвестування. Обмін думками.

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Radzik, 13 кві 2011.

?

Я інвестую в:

1. Депозит в банку

7 голосів
    25,9%
  2. ПІФ

5 голосів
    18,5%
  3. Акції

4 голосів
    14,8%
  4. Нерухомість

8 голосів
    29,6%
  5. Золото (злитки)

2 голосів
    7,4%
  6. Твори мистецтва

1 голосів
    3,7%
  7. Недержавний пенсійний фонд

2 голосів
    7,4%
  8. Нерухомість/земля.

4 голосів
    14,8%
  9. Власний бізнес

10 голосів
    37,0%
  10. Тримаю гроші вдома

6 голосів
    22,2%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. bandido

bandido NaBazari.com менеджер

Треба додати пункт:
    "Я диверсифікую інвестиції залежно від моїх потреб і можливостей"

• Подобається Подобається x 1
  2. Nevermind

Nevermind Просто персона

Все залежить від а) виду бізнесу, б) вміння керувати бізнесом, в) грамотно розрахованого бізнес-плану. Іноді ще на етапі розробки бізнес-плану стає зрозуміло, що вкладати гроші в цей бізнес надто ризиковано.

Але свій бізнес - це однозначно менш ризиковано, ніж різні форекси. :pardon:

Надійними - так.

Нехай буде експертна оцінка :)

Дурниці. Це теж інвестиція. Наприклад, випускник МВА буде заробляти більше, ніж слюсар на заводі без освіти. :pardon:

Навіть якщо все життя буде працювати найманим працівником й не матиме власного бізнесу.

• Подобається Подобається x 3
  3. bandido

ми тут інвестиції порівнюємо а не забавки в "інвесторів", тому чи доречно брати форекс до уваги?

4. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ну, топікстартер чомусь згадав цей лохотрон. :pardon:

А якщо взяти інвестиції в інші підприємства (не у свій бізнес): я розумію, якщо б ця тема обговорювалася десь у США, де люди дійсно масово давно і успішно інвестують.

Але в Україні?.... Куди в Україні можна інвестувати? Довгостроковий депозит у банку - це просто напросто захист коштів від інфляції. Купувати акції великих підприємств - маячня: зараз навіть мало хто дивіденди нараховує... Пайові інвестиційні фонди - велика ймовірність, що це виявиться лохотроном...

• Подобається Подобається x 2
  5. bandido

А вас ніхто не просив підтримувати.

А довгостроковий це на який термін для вас?

6. Nevermind

Nevermind Просто персона

Довгостроковий депозит - це зазвичай від року та більше.

• Подобається Подобається x 3
  7. Radzik

Radzik Особистий консультант

Стоп. Стоп. Стоп. Замітьте, форекс як варіант інвестування НЕ вказаний в опитуванні. А в пості до теми вказаний "для обговорення", так як багато хто думає, що це - інвестування. Подивіться на паралельний топік і можете пересвідчитись в цьому...

Якщо б ви інвестували в акції, ви б знали, що основний дохід = не від дивідендів. А кажете, експертна оцінка... :pardon:
    Назвіть мені будь-яку розвинену країну, де депозит виконує іншу функцію ;)
    Ви знаєте особисто багато людей, яких "злохотронили" на ПІФах останніми роками? ;)

8. Nevermind

Nevermind Просто персона

9. coolzak

coolzak Well-Known Member

вкладатись в акції підприємств які не виплачують дивіденди це як лотерея-базові рекомендації по інвестуванню дуже не рекомендують.а щоб грати на курсовій різниці активно то треба в тому сидіти день і ніч і то з великими грошима.
    в що би не вкладалися гроші треба дивитись на ліквідність-як швидко можна перевести в кеш і якими втратами

10. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

У деяких країнах (Британія, на приклад) не можна взяти кредит на житло, не маючи депозиту. Тож, люди роблять депозити аж ніяк щоб захиститись від інфляції, а щоб отримати кредит.
    Я працювала в українських топових страхових компаніях в бек-офісі (називати компанії я не буду) чи вкладати в них? - Ну, це ви повинні самі вирішити, але мені якось не хочеться... :)) Роботою самих компаній я не задоволена.
    Купувала тільки ОСАГО, через те , що держава вимагає.
    Інвестиції в себе вважаю найкращими і найпершочерговішими. Як показує життя - банки, організації, навіть держави зникають дуже швидо. Ми самі - це, по суті, все, що в нас є.

11. Nevermind

Nevermind Просто персона

+1000.
    Тим більше, в акції українських підприємств.

12. Radzik

Radzik Особистий консультант

Абсолютно не погоджуюсь. Почитайте будь-якого фондовика (того ж Шеффера) країни, в якій живете і побачите, в чому помиляєтесь. Або ще більше станете впевненими в своїх словах. :) Скільки людей, стільки думок ;)

---------- Додано в 20:46 ---------- Попередній допис був написаний в 20:18 ----------

Обгрунтуйте, будь-ласка.

А це як?:pardon:

Ви впевнені в цьому?

То з якими?

Якщо я накопичую дітям на навчання, мені потрібна ліквідність?? ;)

13. bandido

пахне українофобством
    Кредит тут не самоціль. Прочитайте макроекономіку, баланс заощаджень-інвестицій.
    В розвинутих країнах люди фінансово грамотні і частку доходу відкладають, зменшуючи пропозицію грошей на ринку. Це один з факторів сповільнення інфляції. І тут працюють не тільки банки і ПІФи (короткі гроші) але і СК, НІФ (довгі гроші) які і надають громадянам впевненість.

Чим депозит, як резерв, не інвестиція в себе, щоб мати деякий час гроші на випадок втрати роботи?
    Чим лайф+стахування не інвестиція в себе, як захист від непередбачуваних обставин для себе і сім"ї?
    Чим фонди не інвестиція в себе, якщо в мене частина активів будуть працювати навіть тоді, коли мені працювати вже не захочеться?

Якщо сьогодні mirawoo має достовірну інформацію про зловживання певними ск, то чому б не розповісти всім?

14. Ravin

Ravin Well-Known Member

:haha::haha::haha:
    Уже и тут (в теме инвестиций) политлозунги.

15. bandido

16. Ravin

Ravin Well-Known Member

Хамите?
    Вот и все ваше "высокое".:mocking:

17. bandido

18. mirawoo

Я писала про своїх знайомих , які живуть в Британїї і хочуть купувати житло.

Я не писала про зловживання, я писала, що

19. bandido

залишається в силі:
    розкажіть будь-ласка детальніше. думаю, форумчанам буде цікаво

20. mirawoo

вибачте, не можу. На те є причини.

а де твій аватар? :)