шкідливість радіоопромінення

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем ГаЛоЧкА, 16 лип 2009.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

К сожалению, мобильник не является полезным для здоровья. Существующие нормы лишь гарантируют, что сразу не скопытишься. :)

Да и КПД у антенн бывает разный, как вариант, по нормам они вписываются только по минимальной мощности передатчика, а используют их на максимальной, наконец прошивки "пиленые" бывают и многое другое. Море нюансов. Не видя железки и не зная её настроек - ничего определённого сказать нельзя.
    Вспоминается анекдот:

В одной глухой деревне поставили вышку сотовой связи. Через пару месяцев жители деревни накатали в сотовую компанию петицию, что мол с тех пор как поставили вышку рядом с деревней, у них коровы стали меньше молока давать, куры нестись перестали, у всех головы болят и старые болячки открылись. Ответ из компании: "Толи ещё будет когда мы её включим..." ;)

Шутки-шутками, а мне известны примеры когда люди поголовно жаловались на головные боли после внедрения вайфая в организации.

2. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Галочка, мой вам совет: у вас антенна наверняка направлена в окно, поэтому просто старайтесь не сидеть между антенной и окном. По сторонам она мало излучает.

• Подобається Подобається x 1
  3. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

Дякую і прийму до уваги всі поради)))) :)і що я без ЛФ робила б:)))

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Галочко, якби Ви написали про цю проблему 2 тижні тому, я би прихватизував великий рефлектор від подібної антени (гратчастий) і передав би Вам потягом. Але потяг пішов...

А так... за відсутністю мідного (люмінівого) тазу можна зробити сітчастий (гратчастий) екран між антеною і Вами.

"Крок" сітки - не рідше 4 сантиметрів (краще 2 см)
    Затуляти Вас повинна із "запасом" по куту опромінювання.
    Відстань від антени до екрану - не менше 45 см.
    Ідеально - з товстого мідного дроту діаметром від 1 мм і більше.
    Усі переплетення пропаяти (точково) припоєм, що містить у своєму складі срібло (для високочастотних пристроїв). Інше - не пролуджувати.
    Бажано з"єднати товстим мідним дротом (якомога коротшим) з клемою "GND" на антенному пристрої (якщо такий є).

І буде Вам щастя!

5. ГаЛоЧкА

Щиро дякую... ви якраз вгадали, моє робоче місце так і розташоване... а антена сама прикріплена близько біля вікна...над підвіконником )))
    поки керівництво думає, я перебазуюсь в іншу частину кімнати:)

6. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

оно то хорошо, але як уявити дівчину яка копотить над пайкою такої сітки, та ще й з припоєм з вмістом срібла. Тут напевно треба щоб ГаЛоЧкА написала: "Хлопаки, подаруйте мідну сітку в рахунок майбутнього 8 березня..." :) А проста зварна (методом контактної зварки) сітка не підійде? В мене десь мають бути залишки. Я навіть дріт для заземлення можу припаяти до неї. Залишиться питання як її облагородити в офісі.
    А по- друге, я щось не зовсім впевнений що та антена дає такі сильні випромінювання що аж барикадуватись потрібно :)

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

високочастотне випромінювання йде по поверхні провідника. Відповідно, товстий дріт чи тонесенький як мереживо - особливої ролі не грає :)
    друге - ви порахували довжину хвилі? 3.5 Ггц (візьмемо по максимуму 3.6) - довжина хвилі приблизно 1/12 метра = приблизно 8 см. і 4 см сітка - то вже з запасом :)
    і таки я б то на землю антени не чіпляв - до батареї було б краще. Або - до заземлення будь-якого іншого електроприладу (навіть до корпусу комп’ютера). Бо інакше може статися, що замість екрану у вас вийде звичайний "повторювач" :)
    Стосовно пайки пару слів - при частотах вище 10 Мгц краще не пайка, а "на дотик". Наприклад, якщо BNC кабелі (частота 10 Мгц) ще паяли (як ви правильно зауважили, спеціальним припоєм) - то виту пару (100-1000 Мгц) підєднують "на дотик". Адже високочастотний струм іде по поверхні, і суттєвою є площа поверхні з’єднання, а не якість плавки :)
    (зауважу, що золоті та срібні пайки в побуті дико дорогі, і ми їх не розглядаємо)
    ==
    допис прохання розглядати як офтоп - такий собі допис "для галочки"
    цілком. Оскільки ті всі понти радіозв’язку несуттєві, адже ми не антену робимо, а "глуху стіну", основне призначення якої - не проводити струм, а не пропускати хвилі.
    Єдине що - поставити ту сітку на якісь міцні підпорки, і зробити на ній кріплення для вазонків.
    І начальству пояснити - "тут буде вирощено сад для прикрашання кімнати"

8. Picasso

фсьо, біжу на склад питати які куски є. Якщо знайду, в понеділок вже зможу віддати з припаяним дротом для заземлення (сьогодні не встигну, оскільки їду зі Львова і приїду в понеділок вранці)

9. ГаЛоЧкА

ого, як всьо оперативно, а воно не перешкоджатиме для роботи нету, а то мене пошлють подальше з такими конструкціями:)))

10. Boris_Kiev

Хлопці, в принципі все правильно. Але все ж у товстому дроті скін-ефект проявиться на поверхні "товстішого" циліндру.

Батарея опалення як радіозаземлення не годиться. Скільки там до землі десятків метрів ? Заліза! Це скоріш ізольована антена.

Зауважу: рефлектор антени на 2,4 Гіга - гратка 5 х 10 см чутливий до поляризації. Тобто не так причепиш - різниця у 12-16 децибел! І куди пішли ті децибели ? Правильно, на Галочку!

Скоріш за все ODU - активний (тобто там передавач) і мусить бути клема заземлення хоча би для грозозахисту. Саме туди й треба чіплятися.

А щодо припою зі сріблом - тут Ромко може підказати, де його купити і скільки він коштує.

Здається, ODU має 50 - 100 міліватт в антені. Навіщо дівчині щодня сидіти в цьому полі ?

Краще знайти слюсаря, який зробить штангу кріплення за вікном (наприклад, нижче підвіконня) і просвердлить дірку для кабеля.

А у мідному тазі Галочка зварить для нас варення. :)

P.S. Сытку проварити мідним припоєм (з горілкою - не тією, що п"ють, а тією, де горить газ) може майстер, що ремонтує біжутерію.
    Галочка посміжнется йому і він зробить нахаляву! Я би зробив, якби вмів працювати зі згаданою горілкою. :)

11. ГаЛоЧкА

ойой, я нічо не розумію, що ви тут пишете...

12. Boris_Kiev

Малчи, жэнщина, кагда джігіти разгаваривают!

13. Picasso

Здається за Вас уже все вирішили :) Отож потрібно вирішити чи вмовляєте директора щоб виніс антену за кабінет, або ,пліз, на примірку екрану з сітки :)). До речі, хто там знає який розмір екрану робити? Є кусок зварної поцинкованої сітки розміром 1х1,5 м і є просічна поцинкована розміром 1х2 м. То з того всього робити екранище чи обрізати?

14. Boris_Kiev

Треба напроситися у гості до Галочки і на місці подивитися, як забезпечити "тінь" із запасом.

А може скинемося великий на мідний таз ?

Кінець кінцем можна взяти якийсь стенд / дошку для нотаток і обмотати її фольгою для кулінарії.
    Велика конструкція і без заземлення не буде перевипромінювати.

З Галоччиного боку можна поклеїти картинки і все буде в ажурі.

Це якщо директор виявиться упертим і не захоче винести антену назовні.

15. ГаЛоЧкА

сподіваюсь, що антену все таки перекріплять....

16. afterstep

це вже не допоможе...
    краще - фото кабінету - в студію
    ==
    після пересадки в інший кінецю кабінету - і з простого розрахунку (тріангуляції) - будемо виходити, що сітка метр-на-метр, встановлена на віддалі метр від антени - даватиме тінь 2х2 метри на віддалі метру від сітки :)
    Чого вже напевно цілком достатньо :)
    Ящо можна більшу ширину сітки - тоді антену можна просто "відгородити" від кімнати тою сіткою.
    ==
    у вас же на Сихові ніби провайдерів достатньо - чому таки використовується радіоканал? Що за віддалений/відірваний від світу закапелок Сихова?

17. Boris_Kiev

Фото директора -у студію!
    А також час, коли він виходить з будинку і де переходить вулицю!

18. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

а як на мене, краще фото ГаЛоЧки в студію;)

п.с. відзначали мій магістреський диплом на даху будинку, то там виведені антени для інтернету нагорі. мій друг, який працює ан цього провайдера, каже, що якщо постояти довго між 4 такими антенами, то можуть яй.. лопнути.:blush: ефект мікрохвильовки.

а Ви, ГаЛоЧко, маєте право на безпеку праці!

19. afterstep

вже не кажучи про те, що не маєте того, що може лопнути...
    і не кажучи про те, що стояти доведеться таки дуже довго :)
    ==
    а диплом на даху відмічати - думка цікава та непересічна.... треба подумати :)

20. Boris_Kiev

Маюнко,
    то базова станція, а не юзер-дівайс.

Я вже писав, що оглядовий майданчик на Замковій Горі у Львові прицільно опромінюється радіорелейними передавачами (4-6-8 Гігагерц) зі Львівської телевежі.
    Тож більше 15 хвилин тусуватися на "гірці, що на горі" не радять інженери Львівського телецентру.
    Пофоткали панораму, пофоткали себе, випили пляшку горілки - і все гаразд.

А на рівні алейок - все відносно спокійно.

а де твій аватар? :)