Країни Бенілюксу - Бельгія, Нідерланди, Люксембург - це такий собі регіон з певними економічними і митними угодами між собою.
Це воно так . Але пан , який ними цікавиться , каже що вони - англомовні......-????. Англійська , не є офіційна мова ні в одній з цих держав. Те що більшість населення розуміє і говорить англійською , це не дає право називатися їм - англомовними. З таким самим успіхом можна і Європу , включаючи Албанію назвати англомовною.... В Німеччині дуже багато людей говорять по-англійськи.Причому в молодих людей англійська дуже добра. Бігла , розмовна мова , з ледь-ледь помітним акцентом.Це чується з перших слів , як тільки вони починають говорити. Зразу видно , що вони нею користуються .I Це не заучені фрази з підручника. Але ніхто при тому Німеччину англомовною не називає.
Люксембург всемовний... там мож почути практично будь-яку мову сусідніх держав... а інші країни... в нас теж не російськомовна країна, але російську розуміють і говорять... Німеччина говорить німецькою коли їй це вигідно...
англомовність у Бенілюксу Я не мав на увазі, жодного разу що англ то є офіційна мова у Бенілюксу, я просто ще знаюсь дещо на Нідерландс, але саме думаю через поширеність англ більш порозумітись на теренах. В мене є приятелі з НЛ та Бельгії, але зарадить чимось у моїй справі вони не в змозі
Віза у Францію Привіт усім мешканцям форуму! Я тут нова людина і хочу дуже розізнати від людей бувалих яким "лекшим чином" поїхати у Францію. Маю відмову у паспорті (у 2006р відкривав - "зарубали") їхав до родини на Різдво, документи всі грали, а вони ще й "штампанули" паспорта. Тепер хочу ще спробувати, але незнаю як зробити щоб знову "не відфутболили". Може хтось знає, порадить як. Наперед вдячний
Питання: чи можливо одночасно отримати декілька шенгенських віз до різних країн? Я бажаю отримати візу в Угорщину на термін з кінця липня - до 10-го серпня. Але також я планую відвідати Грецію з середини і до кінця серпня. Першу візу ймовірно робитиме турфірма, другою я буду займатися самостійно, але все відбуватиметься приблизно в один і той самий період. Можливо хтось має доствід у подібній ситуації і може відповісти чи виникають у таких випадках проблеми з отриманням віз? буду дуже вдячна
неможливо. був у мене випадок, коли був шенген, виданий Польщею, вже "погашений", тобто це була одноразова віза, по якій вже була здійснена подорож. візовий коридор був до (умовно) 15 червня. хотіла відкрити шенген у консульстві Швеції на період з 10 по 20 червня. паспорт навіть не прийняли - сказали анулювати польську візу. у польському консульстві правда покрутили коло виска і тупо перекреслили свою візу (навіть не вносили ніяких змін у свої дані, комп*ютерну систему і т.д.). після цього паспорт прийняли у шведське консульство і видали нову візу. хоча теоретично, якщо Ви будете просити першу візу чітко до 10 серпня і без "коридору", то можливо греки зможуть відкрити візу. просто турфірми зазвичай взагалі не заморочуються на такі нюанси я б спершу робила ту візу, яка важливіша
Я так зрозумів що відкривали через французьке консульство?.Потрібно паспорт поміняти,і спробувати відкрити через консульство іншої держави ЕС(наприклад Польщі).
Доброго дня! Хочу самостійно з дружиною здійснити туристичну подорож літаками по маршруту Київ-Краків-Париж-Прага-Осло-Київ Маємо чисті закордонні паспорти. Реально отримати самостійно туристичну візу Шенгену на 14 днів? Чи краще з пустими паспортами звертатися до ТурФірм?
Хочу поїхати до Болгаріїї я студент денної форми навчання, маю карту ISIC, цікавить чи можу я отримати візу не оплачуючи консульский збір 35евро? згідно договору про спрощення візового режиму, якшо так чи потрібне запрошення? Бронь готелів? Наскільки мені відомо Болгарія на данний момент ще не входить у Шенгенський Договір а тільки планує у 2011 році.
Студенти не оплачують консульський збір при виїзді до Болгарії..то точно..бо сама не давно з тим стикалася..і саме з Болгарією..
З власного досвіду кажучи..( маю вже 6 шенгенських віз в паспорті) надивилась я всякого. З чистим паспортом практично не реально отримати візу самостійно. Принаймі в посольствах Італії, Німеччини чи Франції. Найпростіший варіант це подавати документи в Польське консульство. Але нема гарантії що там видадуть власне шенгенську візу а не польську з якою можна лише по території Польщі пересуватись. Маючи шенгенську візу будь якої країни ви маєте право заїхати в будь яку іншу при умові що перший раз ви виїдете в країну яка вам її видала. Після відмови візу отримати реально. Але процес це довгий. І бажано щоб запрошувальною стороною виступала якась серйозна іноземна компанія. ( так було у моєму випадку). Мені дали відмову з штампом в паспорті. І це після річної візи. Причиною було те, що їм здалось що інформація про себе я подала недостовірно. Після цього два тижні дзвінків, апеляцій і нервів візу я все таки отримала.
Доброго дня. Питання дуже важливе. Залишається тиждень до поїздки. Подав в київський Консулат Польщі документи на шенген, на службовий в*їзд, прийняли, сказали : "Шенген перший - віза буде на 30 днів." Все це я розумію... Але сьогодні прийшов за паспортом та візою, паспорта нема, а консул каже, що можливо видати лише національну візу. Запрошення польських партнерів - ось і буде вам тільки Польська національна віза... Що це таке??? Ну добре, хай буде національна. Але!.. Якщо я потрапив в Польщу, через декілька днів я зможу потрапити в Чехію чи Словаччину? Який це вигляд буде, якщо мене запросять проїхати в будь-яку іншу страну... На кордоні будуть проблеми? А Словаччині - якщо знайдуть, то виженуть? Що тут можливо зробити?
Запастися сухарями і постіллю перед перетином кордону країн, куди не маєте візи. Бо невідомо, коли зможете потрапити в Україну.
))))))) Це смішно.... А це - не дуже.... Але дякую! Все одно. Одне я не розумію... Національна віза - це віза D, робоча? Нащо вона мені для звичайної службової поїздки?