Дякую.треба і собі з'їздити ---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:19 ---------- В яке місто їздите?
Я, в принципі, їду, як турист. Закупи - побічне. Варшава, Гданськ, Лодзь, Краків. Зараз - коротко: Перемишль та Жешув.
так, але ще треба отримати той паспорт. Зараз проблем немає, кажуть Польша буде видавати на 2 роки. були б гроші, та страховка _Страхування під час перебування за кордоном! передбачаює можливість отримати медичний, адміністративний, юридичний та технічний асистанс.
Польща при своїх розвинених законах і юридичній базі + підтримки з евросоюзу вводила біометричні паспорти 3 роки.ви уявляете скільки нам потрібно часу щоб це зробити?чи ви дальше вірити в казки про европу?народу кидають косточку а в цей час крадуть як крали,взятки беруть.що помінялось?
Хочу купити авто польських номерах для користування в україні.маю змогу раз в тиждень їздити до польщі.якщоикомусь потрібно щось привезти на продаж звертайтесь.
Це ви кому тут, місцевим хворумлянам?! Їх думаючих на весь хворум штук шість. А більшість вже з нового року по безвізовому режиму в Європу збирається, а новососію закатрубили ще в серпні. Так шо не гоніть тут, всепропалик, всьо буде.)
Збиратись по безвізовому і поїхати-2 різні речі.візи ще ніхтотне відміняв.6 думаючих а решта хто? нада нада нада нада робити ДОБРО
Де ви їх надибали, разкажіть ) Зараз в діапазоні від 50 до 300 і більше злотих. Множимо на 5. Сьогодні прокаталась в Жешув Але все одно виходить дешевше, ніж брати в Україні, то так Є розпродажі і знижки до Миколая (нормальні, як всюди в Європі на 70-80%, а не на 20-30, як в нас))
Їду в понеділок раненько. Перемишль, Жешув. Може знаєте там якісь автомобільні гуртовні? Треба свічки для двигунів для наших зеніток на фронт.
Я там літом була, спеціально заїхали, але не купила нічого. Дуже багато чула про цей новий аутлет, але по факту розчарована ним (
Нажаль, НІ. Біометричні паспорти наразі не відрізнятимуться нічим від звичайних - така сама книжечка, тільки в обкладинку буде вшито чіп, який міститиме відбитки пальців та оцифровані фото та підпис. Але так само потрібно буде і отримувати візи, і ставити на кордоні штампи при перетині. Лише в травні 2015 року на якомусь там самміті в Різі лише НАЗВУТЬ ДАТУ, з якої в Україні лише ПОЧНУТЬ впроваджувати процедуру безвізового режиму. Як не секрет для всіх, хто розуміє, як швидко діють такі спрощення - навряд раніше 2016 року цей безвізовий режим буде впроваджено. Для тих, хто сумнівається - я думаю, вже всі відчули, як останніми місяцями "спростилася" процедура отримання навіть закупівельних віз. Тому особисто я не сподіваюсь на такий легкий перехід бо безвізових поїздок - в реаліях він буде ще нескоро, незважаючи на видачу біометричних паспортів. Тому я собі спокійненько роблю річний шенген, поки поляки не придумали чергових додаткових умов, які той процес ускладнять.
Два моменти. 1. Не стільки поляки, скільки вимоги Шенгену. Поляків просто заставляють їх потрохи дотримувались. 2. Ну і "звинувачувати" в цьому потрібно насамперед себе самих. Подивіться чи на Лугандон, чи на наших контрабандистів на західному кордоні. У більшості, оцій всій ваті чи вишиваті я б взагалі віз не давав. Поки ми не займемось самі собою - нема що вимагати у ЄС.
Я прекрасно це розумію. Як і те, що якби так просто нашій країні хотіли погодити спрощення потрапляння в країни Шенгену - це було б швидше, прозоріше, простіше. Останній раз я робила візу влітку, наразі подаю документи і дізнаюсь про ускладенення, а не спрощення процедури. Розумію, що це "відсів" небажаних елементів, але трохи якось... всупереч безвізовій політиці. Моя інтуіція мені підказує, що ЄС і так має велику проблему з дикою кількістю нелегалів, і відкрити кордон з Україною - то нерозумне рішення, бо саме ця вата і хлине нестримним потоком. А Польща - то ніби буферна зона між такою зараз неспокійною Україною та країнами ЕС, в яких і в кращі часи українців не дуже й хотіли. Тому вимоги ці я чудово розумію і не чекаю ані спрощень, ані безвізового режиму, ані нових паспортів. Тихою сапою роблю візу.
Виробляла туристичну шенген візу в Болгарію у візовому центрі Гарант (Городоцька). Фірма хороша, надійна! скільки їздила - проблем ніколи не було! директор і персонал-привітні прості люди. думаю багато хто мене підтримає. Стосовно документів потрібно було: закордонний паспорт; укр. паспорт; фото. Віза обійшлась мені в 55 евро, послуги по оформленню 450 грн. Кому беде цікаво ось перехід на ціни центру.
Всі візи робив самостійно. І з принципу, і для економії грошей, і з небажання годувати і розмножувати трутнів. Звісно, важче, ніж дати комусь бабла. Зате... зараз маю третій польський мультик на рік з одним виїздом на день в Польщу. Перед тим був грецький разовий Шенген і подорож, потім разова польська на закупи. Всюди їжджу на авто. Зараз в Чорногорії. Багато чув про поганих угорських митників і т.п., які не впускають в Угорщину з польським мультиком. Жодних проблем і питань не виникало. Навіть Букінгів і т.п. не питали. "Куди їдеш? Чого?" - і все. Ну а пункти дорожніх зборів по Європі - суттєво презентабельніші та обладнані ніж внутрішньо-європейські митниці. Повернусь - закину десь фото.