Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну не знаю, може через польське пробуйте у Львові... думаю інші будуть ще важчі.. або ще чеське..хоч там напевно треба буде побільше грошенят сплатити...

2. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

Всім привітик!!!
    Вибачайте, що не в тему, але... тут є багато любителів мандрувати, можливо ви мені допоможете порадою.... будь-ласка, в мене закордонний паспорт закінчується 6 серпня цього року, я хочу продовжити термін його дії, знаю це можна зробити на 5 років.... дзвонила в ВВІР і мені сказали, що з таким паспортом візу не відкривають підкажіть чи це дійсно так, не хочеться чекати кілька місяців на новий, бо є цікава поїздка. дякую.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Новий паспорт видається за 2 тижні, але офіційну подвійну платню (7ХХ грн.). Сам міняв в лютому.

4. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

То ви, Левандівко, в лютому за старою ціною міняли. Тепер нормально паспорт виробити десь в 500 коштує

Візу дають на паспорт, який дійсний не менше 2 місяців після завершення поїздки.

5. ГаЛоЧкА

візу дають не менше трьох місяців по прибутті з поїздки........ і паспорт виробити - тре чекати 2-3 місяці, і вартує 600 грн.

отже, відповідаю сама на своє питання, мо комусь пригодиться....
    в продовжених паспортах візи не відкривають в іспанському, австрійському, угорському, чешському консульствах....;)

прийдеться новий виробляти.......

Останнє редагування модератором: 13 кві 2009
  6. Vasilius

Vasilius миється в бані

можу сказати з недавного власного досвіду: паспорт треба було за 2 дні!!!(у києві відкривали візу треба було бути особисто присутнім). то у ВВІРі пообіцяли цілком легально з оплатою в держкасу за 1370 грн. і паспорт а-ля за 2 дні!!

• Подобається Подобається x 1
  7. ГаЛоЧкА

я можу поїздку перенести:mocking:

8. Esmeralda

Esmeralda New Member

Дякую за пораду!Буду пробувати..

9. Bogun

Bogun Well-Known Member

Хотів, спитати. Шукав інформацію про візу в Європу надибав саме це посилання. Називаються, вернувся туди саме :).

Ми з друзями бажаємо поїхати "дикарями" чи через фірму у Європу. Але у мене питання, чи можна поїхати у Німеччину, Чехію та Польщу так.

Коли для деяких відкривається перша віза, скільки її відкривати. Та чи можна ночувати у "хостелах" - це нормальні місця.

Компанія нормальна набирається? Як не дивно мої батьки за "дикарів", а я хвилююся. Вони кажуть, що у Європі набагато безпечніше, ніж в Україні, порадьте будь ласка.

Де ліпше ночувати та харчуватися? І все інше.

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я б радила в неті пошукати якісь дешеві хостели в місцях, де плануєте ночувати. В неті і ціни є, і адреси, і вся інфа. На місці це проблемніше вияснити. Якось знайомому шукати хостел в Польщі, то знайшли найдешевший хостел, в якому були кількамісні номери і всі вигоди.
    Харчуватись ліпше в ресторанах, дешевше - в фастфудах та піцеріях :)

11. Agaton

Agaton Well-Known Member

Якщо хочеться ночувати цілком дешево - можна коритуватися тзв ПТСМ-ом => Polskie Towarzystwo Schronisk Młodzieżowych, вони є майже всюди.
    А у туристичних теренів - найдешевше звичайно з палаткою, хоча буває місця, де навіть це трохи коштує.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

А чому не можна дикарями? що стримує? вам головне мати мету виїзду... нпр, дала вам якась польська фірма виклик... тому при виникненні питань - вказуєте на ту фірму... або ви туд збираєтесь, або вже там були, а зараз ще собі схотіли віддихнути:) щодо хостелів - зі свого досвіду - забронюйте наперед, бо доведеться спати аби де або за великі гроші... до речі, памятаю, що сама опинилась з компанією в такій ситуації, що не було де, то ми їхали цілу ніч, лиш стали на пару годин, щоб водій поспав... то на тій стоянці чи де ми були то там народ виходив з машини і розкладали на землі спальні мішки і так спали... і то в Німеччині... то навіть нам було дивно, хоч ми в Україні ще не таке бачили...:)
    щодо першої візи... ну до "першачків" завжди відносяться прискіпливіше.. і візу відкривають на досить короткий термін... тому найкращий варінт - по першій візі їхати з кимось з "благородною" ціллю, а другий раз то вже собі як хочете... ну але то таке... в ідеалі...

13. Natal'ka

Natal'ka Well-Known Member

Народ, хто підкаже... Друзі-поляки запрошують в Варшаву на week-end. :good: Як простіше всього отримати Шенген? Я так здогадуюсь, що є два варіанти: запрошення від друзів або через турфірму. Через турфірму вийде дорого і, крім того, мене мало цікавить сам тур - їду-то я в гості до друзів.
    А от запрошення... Наскільки реальним є те, що візу таки відкриють, якщо запрошення буде? Є ймовірність відмови? І, не менш важливе: що це за запрошення, якої форми і наскільки "менінгітним" буде для моїх друзів зробити його для мене?
    Коротше, суть питання: як на вихідні (бажано неодноразово - якщо вже буде віза ;)) махнути в найближчий Євросоюз?

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Виробити запрошення дуже проблематично. По-перше, поляку треба подати заяву на запрошення (з енною кількістю сторінок про нього і Вас, і хату, де він прописаний, і підпис власника тої хати і т.д.). Цю заяву треба подати за 45 днів до запланованої поїздки. Якось так. А розглядати заяву будуть десь місяць. Крім того, ця заява є платна (не пам'ятаю точно, здається 80 злотих). Знайомий поляк може взяти бланк заяви в Ужонді Міаста, або на його сайті. Якщо Ужонд дасть добро, то знайомому дадуть запрошення, з яким мусите звернутись в консульство.
    Гарантій ніякий нема, що запрошення дадуть, а також нема гарантії, що дадуть візу.

Є ще другий варіант, який я вважаю простішим, але дорожчим. Нехай поляки зарезервують для Вас номер в готелі на стільки днів, на скільки плануєте приїхати. Щоб зекономити, можна зробити резервацію в найдешевшому готелі, або домовитись, якщо мають знайомих в готелі. По цій резервації Ви зможете отримати туристичну візу.

Можна також попитати турфірми (тільки не біля консульства! там багато шахраїв!) скільки буде коштувати зробити візу. Не обов'язково купувати тур ;)
    Першу візу, особливо таку (туристичну, для відвідин), дають на 7-10 днів, а можуть і на 3 дні дати. До того ж одноразово. Хоча якщо мати везіння, то можна і більше отримати. Отримання польської візи, як лотерея, - ніяких гарантій.

15. Agaton

Agaton Well-Known Member

Хай друзі виробляють запршення - це не так знову складно !
    Запрошення виробляє Уряд Воєводства ( не Місто !)
    Є тільки одне обмеження - запрошуючи мусить бути або власником квартири, або мати договір про ій наймання. І це треба передложити.

Ну, та ще людина (запрошуючи) мусить мати легальну заробитку - і це теж терба посвідчити.
    Разом це коштує < 30 злотих ( 28 ?...)

Це усе триватиме якесь 10 днів. Тре передати бусом на Україну - потім скільки у консульстві - точно не знаю.

У Вроцлаві мені проблем не робили.

Чув, що коли є запрошення - дадуть. Звісно, якщо совість чиста - принаймій у папірів.

16. Patrick

Patrick Well-Known Member

....значиться , що бомж нікого не може запросити....то є зле.

17. Natal'ka

Natal'ka Well-Known Member

Дякую за консультацію :good:
    Насправді знайомі і офіційний заробіток мають, і квартиру, однак дуже вже це
    трудозатратно для них буде :sad:
    Виглядає так, що варто спробувати через турфірму :)

Як воно все тепер складно! :sad: Якщо через кілька місяців я захочу поїхати собі на вєцєчку в Краків, для прикладу, то процедура почнеться спочатку - турфірма і т д і т п ....

18. Agaton

Agaton Well-Known Member

На жаль - складно.
    Ніби після саміту ЄС у Прагі є надія на спрощення, але це на жаль мусить бути рішення усіх країн ЄС - у т.ч. нп Франції чи Португалії, котрим це по цимбалах :dntknw:.

19. genuks

genuks New Member

Шановні, мене цікавить можливість поїхати до Нідерландів, Бельгії, або ін., також англомовної країни Бенілюксу протягом 2 наступн, місяців. Візи немає. За гарантований результат готовий платити коли дістанусь до місця призначення. Такж цікавить допомога у сезонному працевлаштуванні.
    +38 096 3454375
    skype name: genukz

20. Максим

Максим Well-Known Member

Це яка? :scratch_one-s_head:

а де твій аватар? :)