це правда... мені також прийшлося переробити - закінчився термін дії паспорта, в минулому було купа віз (французькі, польські, болгарські). З новим поїду відкривати візу... не знаю як там буде. але... моя перша віза - була у Францію, так що, думаю проблем не буде ні в кого, особливо, якщо "польську" шенгенку робити (звичайно, якщо якихось інших проблем немає)...
потрібно було їхати в Італію у справах - вирішила, що простіше робити шенген через польське консульство. (щоб не витрачати часу на поїздку до Києва) оплачувала турфірмі 150 євро за послуги - липове (?) бронювання, тур і все таке. шенген - одноразовий. летіла в Італію з Варшави і назад - жодних більше претензій до мене ні від кого - ні в аеропорту, ніде - тобто нікого не цікавила моя віза, адже я вже потрапила в зону шенген. може, тому, що робила це, перетинаючи польський кордон - то очевидно, що перевіряли мене ретельно ))))) жах! але це вже інша неприємна історія...
Доброго дня, підскажіть будь-ласка Хочу поїхати до брата в Португалію на роботу, зробити там документи і там залишитись, чи можу я туди потрапити по Польській Шенген візі, і там вже з часом зробити собі документи і залишитись? як це має виглядати? Дякую
Мдя-я-я... Наспівуючи: Виростеш ти, сину, вирушиш в дорогу, Виростуть з тобою приспані тривоги. За тобою завжди будуть мандрувати Очі материнські і білява хата. І якщо впадеш ти на чужому полі, Прийдуть з України верби і тополі. Стануть над тобою, листям затріпочуть, Тугою прощання душу залоскочуть. Можна вибрать друга і по духу брата, Лиш не можна, сину, матір вибирати. Можна все на світі вибирати, сину, Вибрати не можна тільки Батьківщину.
Можна вибрать друга і по духу брата, Лиш не можна, сину, матір вибирати. Можна все на світі вибирати, сину, Вибрати не можна тільки Батьківщину.[/QUOTE] не на завжди )))на пару років..)
Надо было попросить оставить Вам старый паспорт (обложка отрывается, а все страницы остаются у Вас) и сделать заверенный перевод свидетельства о браке (мэрридж сертификат). Наверное было б не лишним. Тут сложно прогнозировать. Мне визу в Испанию (третью) дали в целом без проблем, но... через четыре дня после того, как улетел мой самолет. Ни объяснений, ни комментариев.
Доброго дня! Можливо хтось зможе підказати. В мене є Литовська шенген віза. Я хочу поїхати в Італію, перетнувши перше кордон Угорщини. Чи так можливо? Буду вдячний за інформацію.
Можете перетинати при в'їзді в якості першого кордон будь-якої країни-учасниці Шенгенської угоди. Шенгенська віза дає Вам право перебувати на території будь-якої країни-учасниці, незалежно від того, якою країною була видана віза.
Тут всё же Вам лучше проконсультироваться в посольстве-консульстве либо в каной-нибудь туристической фирме. Могут быть нюансы и неприятно будет узнать о них уже там. Вспомните недавний скандал с нашими заробитчанами, возвращавшимися из Испаниии. Их арестоваи в Германии и, как выяснилось, справедливо. Вроде бы есть такое правило, что первой точкой въезда в Шанген должна быть именно граница той страны, которая дала визу. Не буду утверждать однозначно, но когда мне надо было ехать в Германию, но не получалось быстро получить германскую визу, я получил голландскую и мне сказали, что я обязан въехать через Голландию, а далее куда хочешь. Пришлось так и делать. Правда это была бизнесс виза. Может к туристической другие требования. Я как-то ездил в Португалию по туристической визе Испании, даже не заезжая в Испанию. А может тогда (давненько было) не придирались, а сейчас придираются? В любом случае это достаточно серьёзный вопрос, поэтому советую Вам узнать всё точно. Вы ж понимаете как будут выглядеть объяснения "А мне так сказали на форуме".
Для підкріплення сказаного мною вище зверніться до розділу 19 Шенгенської угоди: Виняток - віза типу D (національна) або FTD чи FRTD (транзитні візи для росіян для проїзду до Калінінградської області). Зрештою, подивіться самі на Вашу візу - в ній написано "дійсна для країн Шенгенської угоди" а не "дійсна для Литовської республіки".
Не сумнівайтесь - є нюанси - на жаль. Особливо - коли в одну строну летите, а назад їдете машиною або поїздом. якраз йде більш-менш про це, про що писав ОльдМан.
Так, можуть запитати, в яку країну їдете і чому кордон перетинаєте саме тут. Але пан Yuraa питався, чи можна поїхати в Італію з шенгенською візою, виданою Литвою, перетнувши українсько-угорський кордон. Відповідь - можна, просто угорському прикордоннику треба казати, що їдете в Литву поїздом з Будапешту через Варшаву, бо вам так зручно. Щодо того, що в одну сторону літаком, тобто прямо в країну, яка видала візу, а назад - по землі транзитом через інші країни - є протизаконним тільки у випадку візи типу D, яка, хоча візуально і виглядає як шенгенська, але є національною візою тільки одної країни, яка її видала.
Так у тому суть справи... навіть хіба треба так сказати - Правило - про котре казал Ольдман, дійсно каже ( наскільки чув ) що віза може бути витставлена країною, котра є метою подорожи...
В принципі - так. Це стосується клопотання про візу. Але на практиці ті мої знайомі, які в силу свого державного підданства не можуть насолоджуватися безперешкодним подорожуванням, їздять по Європі з якоюсь одною довготриваючою шенгенською візою. Справа в тому, що тут є певний нюанс, який корисний саме для подорожуючого, і який актуальний і в даному випадку. Якщо в нього є дійсна, скажімо, французька шенгенська віза, а йому треба поїхати на цей раз тільки до Австрії. Просити про видання австрійської шенгенської візи він не може, оскільки він вже має видану чинну шенгенську візу, а терміни дії окремих віз не можуть навзаєм перекриватися. Тому в цьому випадку він просто їде в країну, яку йому потрібно. Протизаконним це не є, оскільки шенгенська віза (будь-яка) дає право на вступ до всієї шенгенської зони. Інша справа, що при клопотанні про візу передбачено, що звертатися треба в консульство саме тієї країни, яка є основною метою подорожі. Оскільки основна мета первинно і була Франція (чи в нашому конкретному випадку Литва), формальності людина дотримала. Оскільки віза досі чинна - людина може перетинати з нею будь-який кордон шенгенської зони і перебувати на її території. В згаданому випадку заробітчани мали іспанські візи типу D, які, як я вже написав вище, не є шенгенськими, хоча візуально виглядають так само, оскільки друкуються на тих самих наліпках. Тип візи вказаний прямо на ній у відповідній графі.
Да, именно так и было. Однако Yuraa не дал никакой дополнительной информации ни о виде его визы, ни о способе пересечения границы. Поэтому я ему и посоветовал узнать самому подробнее. А вдруг получилось бы так, что в аэропорту Милана он с удивлением бы узнал, что его не могут выпустить в шангенскую зону потому-то потомуто. Но он вполне может всего за 400 евро купить обратный билет и спокойно улететь в Киев. Два рейса в день, проблем нет.
Безперечно, з цим я згідний. Просто він написав "В мене є Литовська шенген віза", от я з того і виходив.
Привіт усім форумчанам! Я планую поїхати в Італію на футбольний матч. В мене є лише одна,іранська віза.Так ось,я тут вичитала,що якщо закордонний паспорт "чистий",то візу отримати важко.А якщо в ньому є іранська гостьова віза,то чи не буде це ще важче?Я розумію,що навряд чи у когось з вас є такий самий досвід,але що можна припустити в цьому випадку?І в якому посольстві ви б мені порадили пробувати відкрити візу(наскільки я розумію,мені потрібно шенгенську,короткотривалу)?(я чула,що в італійському в Києві мало шансів її отримати ) А я б дуже не хотіла отримати відмову
Втретє подаю документи на оформлення візи, щоб поїхати у Швейцарію...і тричі отримую відмову...Чому саме в цю країну так важко поїхати ексурсійним туром?