Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Як дадуть - скажу. У мене після зміни прізвища "дєвствєнний" паспорт. А в минулому було купа віз :sad:

• Подобається Подобається x 2
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Хто заважає відксерувати? Мені при обміні повидирали всі сторінки з візами і подарували.

3. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

це правда... мені також прийшлося переробити - закінчився термін дії паспорта, в минулому було купа віз (французькі, польські, болгарські). З новим поїду відкривати візу... не знаю як там буде. але... моя перша віза - була у Францію, так що, думаю проблем не буде ні в кого, особливо, якщо "польську" шенгенку робити (звичайно, якщо якихось інших проблем немає)...

4. Oddly

Oddly Well-Known Member

потрібно було їхати в Італію у справах - вирішила, що простіше робити шенген через польське консульство. (щоб не витрачати часу на поїздку до Києва)
    оплачувала турфірмі 150 євро за послуги - липове (?) бронювання, тур і все таке. шенген - одноразовий. летіла в Італію з Варшави і назад - жодних більше претензій до мене ні від кого - ні в аеропорту, ніде - тобто нікого не цікавила моя віза, адже я вже потрапила в зону шенген.
    може, тому, що робила це, перетинаючи польський кордон - то очевидно, що перевіряли мене ретельно ))))) жах!
    але це вже інша неприємна історія...

• Подобається Подобається x 3
  5. doom2

doom2 New Member

Доброго дня, підскажіть будь-ласка
    Хочу поїхати до брата в Португалію на роботу, зробити там документи і там залишитись,
    чи можу я туди потрапити по Польській Шенген візі, і там вже з часом зробити собі документи і залишитись?
    як це має виглядати?
    Дякую

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Мдя-я-я...

Наспівуючи:
    Виростеш ти, сину, вирушиш в дорогу,
    Виростуть з тобою приспані тривоги.
    За тобою завжди будуть мандрувати
    Очі материнські і білява хата.

І якщо впадеш ти на чужому полі,
    Прийдуть з України верби і тополі.
    Стануть над тобою, листям затріпочуть,
    Тугою прощання душу залоскочуть.

Можна вибрать друга і по духу брата,
    Лиш не можна, сину, матір вибирати.
    Можна все на світі вибирати, сину,
    Вибрати не можна тільки Батьківщину.

7. doom2

doom2 New Member

Можна вибрать друга і по духу брата,
    Лиш не можна, сину, матір вибирати.
    Можна все на світі вибирати, сину,
    Вибрати не можна тільки Батьківщину.[/QUOTE]

не на завжди )))на пару років..):crazy:

8. OldMan

OldMan Well-Known Member

Надо было попросить оставить Вам старый паспорт (обложка отрывается, а все страницы остаются у Вас) и сделать заверенный перевод свидетельства о браке (мэрридж сертификат). Наверное было б не лишним.

Тут сложно прогнозировать. Мне визу в Испанию (третью) дали в целом без проблем, но... через четыре дня после того, как улетел мой самолет.
    Ни объяснений, ни комментариев.

Останнє редагування модератором: 3 кві 2009
  9. yuraa

yuraa New Member

Доброго дня! Можливо хтось зможе підказати. В мене є Литовська шенген віза. Я хочу поїхати в Італію, перетнувши перше кордон Угорщини. Чи так можливо? Буду вдячний за інформацію.

10. Максим

Максим Well-Known Member

Можете перетинати при в'їзді в якості першого кордон будь-якої країни-учасниці Шенгенської угоди. Шенгенська віза дає Вам право перебувати на території будь-якої країни-учасниці, незалежно від того, якою країною була видана віза.

11. OldMan

OldMan Well-Known Member

Тут всё же Вам лучше проконсультироваться в посольстве-консульстве либо в каной-нибудь туристической фирме. Могут быть нюансы и неприятно будет узнать о них уже там. Вспомните недавний скандал с нашими заробитчанами, возвращавшимися из Испаниии. Их арестоваи в Германии и, как выяснилось, справедливо.
    Вроде бы есть такое правило, что первой точкой въезда в Шанген должна быть именно граница той страны, которая дала визу. Не буду утверждать однозначно, но когда мне надо было ехать в Германию, но не получалось быстро получить германскую визу, я получил голландскую и мне сказали, что я обязан въехать через Голландию, а далее куда хочешь. Пришлось так и делать. Правда это была бизнесс виза. Может к туристической другие требования. Я как-то ездил в Португалию по туристической визе Испании, даже не заезжая в Испанию. А может тогда (давненько было) не придирались, а сейчас придираются?
    В любом случае это достаточно серьёзный вопрос, поэтому советую Вам узнать всё точно. Вы ж понимаете как будут выглядеть объяснения "А мне так сказали на форуме". :)

• Подобається Подобається x 3
  12. Максим

Максим Well-Known Member

Для підкріплення сказаного мною вище зверніться до розділу 19 Шенгенської угоди:
    Виняток - віза типу D (національна) або FTD чи FRTD (транзитні візи для росіян для проїзду до Калінінградської області). Зрештою, подивіться самі на Вашу візу - в ній написано "дійсна для країн Шенгенської угоди" а не "дійсна для Литовської республіки".

13. Agaton

Agaton Well-Known Member

Не сумнівайтесь - є нюанси - на жаль.
    Особливо - коли в одну строну летите, а назад їдете машиною або поїздом.

якраз йде більш-менш про це, про що писав ОльдМан.

14. Максим

Максим Well-Known Member

Так, можуть запитати, в яку країну їдете і чому кордон перетинаєте саме тут. Але пан Yuraa питався, чи можна поїхати в Італію з шенгенською візою, виданою Литвою, перетнувши українсько-угорський кордон. Відповідь - можна, просто угорському прикордоннику треба казати, що їдете в Литву поїздом з Будапешту через Варшаву, бо вам так зручно.

Щодо того, що в одну сторону літаком, тобто прямо в країну, яка видала візу, а назад - по землі транзитом через інші країни - є протизаконним тільки у випадку візи типу D, яка, хоча візуально і виглядає як шенгенська, але є національною візою тільки одної країни, яка її видала.

15. Agaton

Agaton Well-Known Member

Так у тому суть справи... навіть хіба треба так сказати -
    Правило - про котре казал Ольдман, дійсно каже ( наскільки чув :dntknw:) що віза може бути витставлена країною, котра є метою подорожи...

• Подобається Подобається x 1
  16. Максим

Максим Well-Known Member

В принципі - так. Це стосується клопотання про візу. Але на практиці ті мої знайомі, які в силу свого державного підданства не можуть насолоджуватися безперешкодним подорожуванням, їздять по Європі з якоюсь одною довготриваючою шенгенською візою.

Справа в тому, що тут є певний нюанс, який корисний саме для подорожуючого, і який актуальний і в даному випадку. Якщо в нього є дійсна, скажімо, французька шенгенська віза, а йому треба поїхати на цей раз тільки до Австрії. Просити про видання австрійської шенгенської візи він не може, оскільки він вже має видану чинну шенгенську візу, а терміни дії окремих віз не можуть навзаєм перекриватися. Тому в цьому випадку він просто їде в країну, яку йому потрібно. Протизаконним це не є, оскільки шенгенська віза (будь-яка) дає право на вступ до всієї шенгенської зони.

Інша справа, що при клопотанні про візу передбачено, що звертатися треба в консульство саме тієї країни, яка є основною метою подорожі. Оскільки основна мета первинно і була Франція (чи в нашому конкретному випадку Литва), формальності людина дотримала. Оскільки віза досі чинна - людина може перетинати з нею будь-який кордон шенгенської зони і перебувати на її території.

В згаданому випадку заробітчани мали іспанські візи типу D, які, як я вже написав вище, не є шенгенськими, хоча візуально виглядають так само, оскільки друкуються на тих самих наліпках. Тип візи вказаний прямо на ній у відповідній графі.

17. OldMan

OldMan Well-Known Member

Да, именно так и было.
    Однако Yuraa не дал никакой дополнительной информации ни о виде его визы, ни о способе пересечения границы.
    Поэтому я ему и посоветовал узнать самому подробнее.
    А вдруг получилось бы так, что в аэропорту Милана он с удивлением бы узнал, что его не могут выпустить в шангенскую зону потому-то потомуто.
    Но он вполне может всего за 400 евро купить обратный билет и спокойно улететь в Киев. Два рейса в день, проблем нет. :)

18. Максим

Максим Well-Known Member

Безперечно, з цим я згідний. Просто він написав "В мене є Литовська шенген віза", от я з того і виходив.

19. Esmeralda

Esmeralda New Member

Привіт усім форумчанам!:)
    Я планую поїхати в Італію на футбольний матч.
    В мене є лише одна,іранська віза.Так ось,я тут вичитала,що якщо закордонний паспорт "чистий",то візу отримати важко.А якщо в ньому є іранська гостьова віза,то чи не буде це ще важче?Я розумію,що навряд чи у когось з вас є такий самий досвід,але що можна припустити в цьому випадку?І в якому посольстві ви б мені порадили пробувати відкрити візу(наскільки я розумію,мені потрібно шенгенську,короткотривалу)?(я чула,що в італійському в Києві мало шансів її отримати :sad: )
    А я б дуже не хотіла отримати відмову :sad:

20. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Втретє подаю документи на оформлення візи, щоб поїхати у Швейцарію...і тричі отримую відмову...Чому саме в цю країну так важко поїхати ексурсійним туром?

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)