Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сказали, що у мене крута віза....:vinsent:

2. Yuramilan

Yuramilan New Member

Народ привіт..буду вдячний за доромогу)
    Я вперше відкрив шенген візу до польщі
    віза
    from 19-06-12 until 18-12-12
    type c mult 60
    cel wydania 04

1.скажіть будьласка скільки часу я можу перебувати в Польщі?
    2.планую зразу поїхати в Нідерланди ..чим кращи їхати щоб не виникало проблем з контролем?(автобус з Польщі, чи з бусовщиком з України)
    3. читав що можуть виникнути проблеми під час перетинання німецького кордону...(що через німеччину краще не їхати?) що казати в разі непередбачиних зупинок чи питань?)
    наперед вдячний

3. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Піврічна мультивіза. На протязі з 19 червня по 18 грудня можете багаторазово відвідувати Польщу, перебуваючи на її території 60 днів

автобус з Польщі

В теорії, добре мати письмове підтвердження мети подорожі з місця маршруту. Мотивувати тим, що другу шенгенвізу не відкривають в момент дії однієї, а їхати потрібно. В добавок було б добре один раз погасити (просто в один день вискочити в Польщу і назад) перетином візу трохи раніше. Якщо переночуєте в Польщі на початку мандрівки в Нідерланди, і збережете чек з готелю, теж буде непоганим прибавком до легенди. Хоча залежить на якого поліцая попадете, і, як говориться в народі, ніхто не знає що йому в той момент в голову стрілить...
    З.І. При перетині українсько-польського кордону на запитання куди прямуєте чітко вказуйте місто, що написане у запрошенні, яке подавали у посольство
    Щасливої мандрівки :)

• Подобається Подобається x 2
  4. Yuramilan

Yuramilan New Member

Picasso, Дуже дякую)ціну вашу допомогу

5. OldMan

OldMan Well-Known Member

Недавно случайно узнал, что в Донецке визовый центр (якобы) от Консульства Польши в Харькове (открытый только на период Евро-2012) для получения документов другим лицом требует нотариально заверенную доверенность на получение.
    В принципе эти визовые центры есть частные лавочки, но их сложно перепрыгнуть.
    Это я в дополнение к вопросу о том может ли жена забрать документы мужа из Консульства.

6. sani

sani Well-Known Member

я забирав документи за дружину, спитались хто вона мені, подивились в паспорт і віддали...

• Подобається Подобається x 1
  7. Anna Ch

Anna Ch New Member

Вибачте, Ви пишете, що з довгостроковою візою можна перебувати три місяці, а в тому документі, який Ви надаєте, написано, що це неможливо. Так що є правда?
    Я маю довгострокову національну візу Чеської Республіки і хотіла б на тиждень поїхати до Італії, але я зовсім не розумію, чи можу. У посольстві казали, що я не маю права знаходитись в інших країніх Шенгенського простору, у поліції з іноземних справ офіцер казав, що він не знає, у документах Євросоюзу нібито написано, що можу бути в ШП три місяці :) Я не хочу мати жодних проблем в італійському аеропорті, а тому дуже хочу розібратися з цим питанням! Підкажіть, якщо можете! Дякую!

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Процитуйте, будь ласка.
    :mocking:

9. Anna Ch

Anna Ch New Member

Ось, дивіться:

на сторінці 30-31:

довгострокова віза типу D – віза для перебування строком понад 90 днів
    dlouhodobé vízum typu D – vízum k pobytu nad 90 dnů
    Чи можу я з цією візою подорожувати по країнах Шенгену?
    Нi – лише максимально 5-денний транзит через територію інших країн Шенгену у напрямку до ЧР (проїзд у напрямку з ЧР не регулюється шенгенськими інструкціями, тому його не можна гарантувати).

Не смійтеся, прошу, сама була в шоці)) Хто, як не іноземна поліція, повинен це знати?

Я розмовляла з дівчиною, яка мала польську національну візу, так її в аеропорту в Італії відправили назад)) А я цього дуже боюся))

10. Un.Known

Якщо у Вас віза тільки цього типу - так.

Читайте ст. 7, про національну довгострокову візу типу D+C.

11. Anna Ch

Anna Ch New Member

Ні, в мене D.

Ось, що я знайшла на сайті іноземних зправ ЧР:

Long-term visa - issued as national visa with Schengen visa properties (i.e. grants a possibility of stay in the Schengen area for a maximum of 90 days within a half-year)

1. Visa for a stay over 90 days (visa “D”)

for the purpose of employment
    for the purpose of entrepreneurship
    for the purpose of participation in a legal entity (managerial position)
    for the purpose of study
    for the purpose of scientific research
    for the purpose of family unification
    for the purpose of sport
    for the purpose of medical treatment
    2. Visa for a stay over 90 days for the purpose of collecting a long-term or permanent residence permit

Це ж про D візу, так? Отже, за цими даними можу.... Боже, кожен говорить різні речі!)))

12. focus

focus New Member

Добрий вечір, цікавить таке питання можливо хтось знає, маю відкриту візу PANSTWA SCHENGEN, тип візи С, MULT, термін перебування 60 днів, ціль видання 08, видана в 2012 році, планую поїздку на відпочинок автомобілем в Болгарію, їхати планую через Румунію тобто Польщу перетинати не буду, чи зможу я за допомогою цього польського шенгену потрапити в Болгарію???, а то читав в інтернеті що спочатку потрібно перетнути Польщу а вже від Польщі в любому напрямку шенген зони.

13. Witalij Gl

Witalij Gl Member

Спершу потрібно "відкрити" візу-тобто заїхати через митний контроль держави яка видала візу (у вашому випадку Польща)
    а далі цитую:

27 января 2012 года Советом Министров Республики Болгария было принято Решение о применении безвизового режима к владельцам действительных единых (Шенгенских) виз, действительных виз для долгосрочного пребывания и разрешений для пребывания, изданных государствами - членами Шенгенского Соглашения, а также Швейцария и Лихтенштейн.

Название документа по-болгарски: "Решение № 48 от 27 януари 2012 г. за прилагане на безвизов режим към притежателите на валидни единни (Шенгенски) визи, валидни визи за дългосрочно пребиваване и разрешения за пребиваване, издавани от държавите членки, които изцяло прилагат достиженията на правото от Шенген, както и от Швейцария и Лихтенщайн".

Решение опубликовано в "Государственной Газете" ("Държавен Вестник") и вступило в силу 31 января 2012 года.

Согласно этого решения, владельцы действующих шенгенских виз, виз для долгосрочного пребывания и разрешений для пребывания, могут въезжать в Болгарию и пребывать в ней не более 3 месяцев в рамках каждого 6-месячного периода, считающегося от даты первого въезда - без болгарской визы.

На сайте Консульства Болгарии опубликована уточняющая информация:
    - если количество разрешенных въездов по шенгенской визе исчерпано, то в Болгарию въехать нельзя;
    - въезд в Болгарию не считается въездом в Шенгенскую зону и не уменьшает количество въездов, разрешенных по шенгенской визе;
    - если есть и болгарская и шенгенская визы, то въезжать в Болгарию нужно по болгарской визе;
    - возможен транзитный проезд по территории Болгарии с шенгенской визой, даже если количество въездов по шенгенской визе исчерпано;
    - при въезде и при выезде с территории Болгарии необходимо предъявлять одни и те же документы;
    - нельзя въехать на территорию Болгарии по шенгенской визе с территориальными ограничениями.

14. focus

focus New Member

хочу ще уточнити :shy: якщо я зїжджу в Польщу десь за два тиждні перед поїздкою в Болгарію, тобто заїду на територію Польщі відмічусь на митниці і вернусь, а після того через два тиждні поїду напряму з України в Болгарію через Румунію, це буже вважатись "відкритою візою" ?, тобто я не порушую ось це правило "Правило первого въезда и правило основной страны" ?, чи все одно потрібно буде їхати в Болгарію через Польщу?
    Дякую.

15. Witalij Gl

Witalij Gl Member

Так. Все правильно-перший в'їзд має бути до Польщі. Я сам з Ужгорода так у нас так само їздять до Болгарії по угорському шенгену.

16. загубили карту прикордонного руху пидскажіть що краще робити і чому

17. Привіт усім! Хочу розказати історію своєї подорожі- може комусь допоможе!
    Одже, відкрила я польський шенген с04,зробили запрошення. Їхала я з чоловіком та дочкою 3 роки. Іхали відпочивати до моїх батьків на ібіцу(іспанія).виїхали автобусом Львів-Варшава через Раву. Де мали зареєстровані авіа квитки Варшава -Мадрид-Ібіца.Тут же і стався перший прокол- коли таможніки перевіряли наші документи їм не сподобалось наше запрошення.Виявилось шо ми не мали права перетинати кордон на раві а тільки на Краковець. І шо ви думаєте? Нас знімають з автобуса і навертають назад на україну( а перед тим відсиділи 3 год. і писали пояснення чому ми з цієї сторони їдемо).ми вертаємось назад і заїджаємо вже з краківця-де жодних питань не виникало-але обідно шо не встигли на літак,прийшлось брати інші квитки.В кінцевому результаті я вже боялась летіти далі-бо не знала шо чекати від поляків у Варшаві а тим більше від іспанців.Але ні у Варшаві а ні в Мадриді ніхто нічого не питався-подивились чи стоїть шенген і все-ми на морі!!Хотя поки ми туди добрались мені вже моря не хотілось.Так шо народ перевіряйте свої запрошення до них придираються! Цього року хочу знов їхати але шось вже не резикую- після того випадку з нашими в Німечені кажуть шо можуть в іспанії в аеропорту спитатись ціль приїзду і показати якийсь документ чого ми тут.Шо робити сама не знаю -і хочеться на море і водночас страшно а якшо спитають:sad:

• Подобається Подобається x 2
  18. Templar

Templar Дуже важлива персона

Валентина Левандовська, якщо навіть і спитають...
    Якщо віза норм, скажете, були в Польщі, вирішили до мами в гості полетіти, ось і все. Тільки не видумуйте нічого, і все буде добре!)

19. Un.Known

• Подобається Подобається x 1
  20. Margaritka

Margaritka Member

Чи правда що прикордонники польські у поїздах чи автобусах мають базу даних аеропортів на вильти в найближчі дні?

а де твій аватар? :)