Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. OldMan

OldMan Well-Known Member

Если бы Вы попытались вникнуть в тему, то увидели бы, что есть такое понятие как транзит. Если Вы по пути следования не задерживаетесь в странах транзита более оговоренного шенгенскими правилами срока, то никаких проблем не будет.
    Извините.
    Я ж сказал, я по-быстрому погуглил. Что подвернулось, то и запостил.
    Найдите аналогичный материал для граждан Украины на украинском языке, выложите здесь и принесёте пользу вопрошающим.

П.С. Не думаю, что шенгенское соглашение делает большую разницу в правилах для Украины и для России. Хотя любопытно бы узнать, насколько иначе они к нам относятся. :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

От і я так думав, як ви: в будь-яку країну через країну, яка відкрила шенген. Але то не так. Читайте уважно: "правило першого виїзду". Подальші виїзди є вільні в будь-яку країну прямо з України.

Та надійніше їхати через країну, де відкрита віза - менше питань на кордоні.

я думаю, що вїзд у шенгензону є одинаковий для совка.

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Механізм контролю практично відсутній.

Умови прикордонного контролю при перетині зовнішніх кордонів можуть відрізнятись від окремих категорій громадян третіх країн:

без візи
    з короткостроковою візою
    з довгостроковою візою
    з видом на проживання
    з єдиною шенгенською візою

Якщо у людини довгострокова віза (понад 90 днів), то така віза їй дає право перебувати на території інших країн шенгенської угоди не більш, ніж три місяці протягом півроку.

Якщо хлопець нашої Kp Gianna має єдину шенгенську візу з одноразовим вступом - віза буде закрита після його повернення в Україну. Тому у цьому випадку йому краще захзати в Польщу, а звідти махнути в Грецію якимось внутрішнім рейсом від Віз Ейр.
    Це похвально, що робите хоч щось. Інша річ - чи буде від цього користь.
    Це я вже робила неодноразово. Прошу, скачуйте, друкуйте, читайте. Пояснення базується на правилах в"їзду в ЧР, але від інших країн не відрізняється.

• Подобається Подобається x 2
  4. OldMan

OldMan Well-Known Member

Подождите, зачем вы на меня набросились?
    Я не есть великим спецом по визам и шенгену и не готов втягиваться в разные дискуссии на эту тему.
    Я всего лишь сказал (поскольку предположил, что у парня обычная туристическая виза), что надо обратить внимание на два момента:
    1. Если сразу рвануть из Львова в Грецию самолётом, то греки могут его не впустить, т.к. точкой въезда должна быть страна, выдавшая визу (если между Грецией и Польшей нет отдельного соглашения, что вряд ли).
    2. Если он въедет в Польшу и сразу из неё выедет имея визу с одним въездом, тогда он потеряет (закроет) визу и о Греции можно забыть.
    Я думаю я высказал вполне обоснованные опасения, и не давал указания.
    В любом случае лучше всего узнать в консульстве.

---------- Додано в 14:11 ---------- Попередній допис був написаний в 14:06 ----------

Но это не значит что его нет.
    И будет чертовски обидно нарваться на эту практически отсутствующую вероятнось.
    Вспомните, не так давно был скандал, немцы чуть ли не арестовали целый автобус из-за нарушения именно визовых правил. И формально они были правы.

5. Un.Known

З чого Ви взяли? Я всього лиш не хочу, аби в когось були такі ж неприємності, як у людей в тому автобусі. Бо у декого може бути ще менше знань, ніж у Вас. Тому й повірять на слово.
    Абсолютно вірно в обох випадках.
    Є. Але тут треба розглядати конкретний випадок з конкретним типом візи. А інакше - практично нема.

6. Slav Zacharko

Slav Zacharko New Member

Люди, я той хлопець Gianna Kp..... Опишу вам свій документ, а ви поясніть чи не буде в мене проблем вїзду в Афіни зі Львова, якщо до дати вильоту я один раз перетну польський кордон:

Бізнес-віза, тип С, вікно: 6 місяців, перебування за кордоном: 60 днів

наперед всім дякую!

7. Un.Known

Ви маєте право відвідувати інші країни шенгену, але погранці кожної країни в свою чергу вправі вимагати від Вас підтвердження мети перебування - це як у випадку з українцями з візою 04, котрих люблять депортувати німці. Можуть вимагати підтвердження мети поїздки (бізнес), або підтвердження платоспроможності.

В кожному випадку першим кордоном мав би бути кордон з Польщею.

8. Slav Zacharko

Slav Zacharko New Member

До речі, забув добавити немаловажний факт в мене С 04 - категорія якої призначена до бізнесу, фінансової і економічної діяльністі
    Можуть вимагати підтвердження мети поїздки (бізнес), або підтвердження платоспроможності.

Що може виступати метою поїздки (бронювання готелю чи запрошення) а якщо платоспроможність то про яку суму йдеться? (готівка чи безнал)

Я через Німеччину не лечу, маю єдину пересадку в Борисполі (Львів-Київ-Афіни) - тому наслухавшись про прискіпливих німців, цікаво наскільки лояльні будуть греки....

9. Un.Known

Запрошення грецького бізнесмена.
    В Греції? Поняття не маю.

10. sani

sani Well-Known Member

але все таки краще через польщу

---------- Додано в 23:03 ---------- Попередній допис був написаний в 23:00 ----------

як на мене набагато вигідніше летіти через варшаву

11. Kp Gianna

Kp Gianna Member

так дісно вигідніше....якщо заказувати білети раніше а так як ми заказали в оствніій момент виходить ті самі гроші та шей з 2 пересадками з Варшави))))

12. OldMan

OldMan Well-Known Member

Если лететь из Польши в Грецию, то погранцов не будет - шенген всё же.
    А вот если лететь из Украины в Грецию, то погранцы неизбежны.
    И тогда запросто можно нарваться на вопросы типа "а можно посмотреть Вашу бизнес кард?" (визитку по-нашему); "а почему у Вас приглашение от греческого бизнесмена, а бизнес виза польская?" и т.д.
    Тут еще надо суметь уверенно сплясать партию бизнесмена средней руки, чтоб этот краковяк убедил погранца. :)

---------- Додано в 10:15 ---------- Попередній допис був написаний в 10:04 ----------

А количество въездов указано на визе?

13. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Народ, я також Gianna Kp не останній хлопець.... Якщо в мене шведське ПМЖ з правом безстрокового перебування та необмежений дозвіл на роботу в будь-якій країні Європи, а також п"ятирічна американська віза, то чи пустять мене греки до Афін з трьома тисячами евро?! В них же зара криза, драхма і всьо таке...
    ДОПОМОЖІТЬ, дуже важливо попасти до дівчини раніше першого хлопця!!!
    Наперед вдячний.

14. Kp Gianna

Kp Gianna Member

количество въездов не указано ....а от дивітся якшо в греціі почнуться такі запитання то хіба не можна показати запрошення від польського бізнесмена і сказати шо так дісно я був по роботі в польщі а в грецію іду відихати віза все ж таки на 60 днів))))просто припустила такий варіант)))))чи обовязково в грецію теж по роботі їхати????

---------- Додано в 10:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:17 ----------

і взалалі всяке може буте)))))от в мене знайома до мене летіла тамтого року вона мала теж С АЛЕ 01 теж польську вона навіть до польщі ні разу не іздила і її впустили плюс шо вона летіла ЛЬВІВ-РУМУНІЯ(ТІМІШОАРА)-АФІНИ і на скільки я знаю румунія не є в шенген зоні.....іі навіть нічого не питали.)))я заплуталась як це все складно...:sad:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нірванко, глянув на свою візу
    у мене номер візи 18, я шоці, що це означає?

категорія С, правда, та все ж...

Що казати, коли мене запитають в Німеччині чого я приперсі?

16. Kp Gianna

Kp Gianna Member

http://ovisa.org/poleznye-sovety/zn...e-vydanoj-polskim-posolstvom-cel-wydania.html можете тут подивитись

• Подобається Подобається x 3
  17. Un.Known

Na naklejce wizowej w polu "uwagi" zamieszcza się napis "cel wydania:" oraz następujące oznaczenia celu wydania dla wiz Schengen lub wiz krajowych:
    1) "01"- gdy wiza jest wydawana w celu turystycznym;
    2) "02" - gdy wiza jest wydawana w celu odwiedzin;
    3) "03" - gdy wiza jest wydawana w celu udziału w imprezach sportowych;
    4) "04" - gdy wiza jest wydawana w celu prowadzenia działalności gospodarczej;
    5) "05" - gdy wiza jest wydawana w celu wykonywania pracy w okresie nieprzekraczającym 6 miesięcy w ciągu kolejnych 12 miesięcy, na podstawie oświadczenia o zamiarze powierzenia wykonywania pracy, zarejestrowanego w powiatowym urzędzie pracy;
    6) "06" - gdy wiza jest wydawana w celu wykonywania pracy kierowcy wykonującego międzynarodowy transport drogowy;
    7) "07" - gdy wiza jest wydawana w celu wykonywania pracy na podstawie dokumentów innych niż określone w art. 26 ust. 1 pkt 5 ustawy lub pracy innej niż określona w art. 26 ust. 1 pkt 6 ustawy;
    8) "08" - gdy wiza jest wydawana w celu prowadzenia działalności kulturalnej lub udziału w konferencjach;
    9) "09" - gdy wiza jest wydawana w celu wykonywania zadań służbowych przez przedstawicieli organu państwa obcego lub organizacji międzynarodowej;
    10) "10" - gdy wiza jest wydawana w celu odbycia studiów pierwszego stopnia, studiów drugiego stopnia lub jednolitych studiów magisterskich albo studiów trzeciego stopnia;
    11) "11" - gdy wiza jest wydawana w celu szkolenia zawodowego;
    12) "12" - gdy wiza jest wydawana w celu kształcenia się lub szkolenia w innej formie niż określona w art. 26 ust. 1 pkt 10 i 11 ustawy;
    13) "13" - gdy wiza jest wydawana w celu dydaktycznym;
    14) "14" - gdy wiza jest wydawana w celu prowadzenia badań naukowych;
    15) "15" - gdy wiza jest wydawana w celu leczenia;
    16) "16" - gdy wiza jest wydawana w celu realizacji zezwolenia na zamieszkanie na czas oznaczony, zezwolenia na osiedlenie się lub zezwolenia na pobyt rezydenta długoterminowego WE;
    17) "17" - gdy wiza jest wydawana w celu dołączenia do obywatela państwa członkowskiego Unii Europejskiej, państwa członkowskiego Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - stron umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym lub Konfederacji Szwajcarskiej lub przebywania z nim;
    18) "18" - gdy wiza jest wydawana w celu udziału w programie wymiany kulturalnej lub edukacyjnej albo programie pomocy humanitarnej lub programie pracy wakacyjnej, a w przypadku gdy program jest uregulowany umową międzynarodową, której Rzeczpospolita Polska jest stroną, na naklejce wizowej zamieszcza się także nazwę programu;
    19) "19" - gdy wiza jest wydawana w celu przyjazdu ze względów humanitarnych, ze względu na interes państwa lub zobowiązania międzynarodowe;
    20) "20" - gdy wiza jest wydawana w celu innym niż określony w art. 26 ust. 1 pkt 1-26 ustawy.
    3. Na naklejce wizowej w polu "uwagi" zamieszcza się napis "cel wydania:" oraz następujące oznaczenia celu wydania dla wiz krajowych:
    1) "21" - gdy wiza jest wydawana w celu udziału w postępowaniu w sprawie o udzielenie azylu;
    2) "22" - gdy wiza jest wydawana w celu, o którym mowa w art. 61 ust. 3 lub art. 71a ust. 3 ustawy;
    3) "23" - gdy wiza jest wydawana w celu przesiedlenia się jako członek najbliższej rodziny repatrianta;
    4) "24" - gdy wiza jest wydawana w celu korzystania z uprawnień wynikających z posiadania Karty Polaka;
    5) "25" - gdy wiza jest wydawana w celu repatriacji;
    6) "26" - gdy wiza jest wydawana w celu korzystania z ochrony czasowej.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

бачу третю розшифровку тих кодів і всі різні....:)

19. OldMan

OldMan Well-Known Member

Не, я пас. :) моего опыта на это не хватает.
    Я, честно говоря, в Польше ни разу не был.
    Самолётом транзитом лететь можно как угодно. В аэропортах есть транзитные зоны из которых транзитных пассажиров могут и не выпускать. Если для этого требуется местная виза.

Kp Gianna, теоретически в задуманном Вами путешествии может и не возникнуть никаких проблем, но могут и возникнуть, т.к. определённые основания для этого таки есть.
    Как человек осторожный и ленивый, я бы предпочёл вариант въезда в Польшу и из Польши добираться в Грецию. Самолётом ли, поездом ли или комбинировано.
    Какие-то дискаунтеры летают же из крупных городов Польши в Афины или куда там надо в Греции.

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Без поняття. Останній раз робила візу 4 роки тому - з того часу все помінялось.

а де твій аватар? :)