Спасибі! Дивно: сказали, що взагалі не можна - не пустять. Але дали ще один номер телефону; коли передзвонять, відпишуся.
Доброго дня усім! Скажіть будь ласка,може вже хтось стикався з подібним,хочу поїхати в Іспанію цього літа,з польською візою (типу С на закупи). Збираюсь перетнути польський кордон зі Львова до Катовіце і тоді з Катовіце літаком до Мадриду.Чи можуть виникнути якісь проблеми?
Проїхала, не було проблем. Їхали, правда, не через Вишня-Німецьке, а через Ублю (Малий Березний з українського боку). Трохи довго на кордоні було, чесно кажучи, але претензій до візи не було. Дуже мені допоміг той пан, до якого додзвонилася. Сам не дав точної інформації, але дав телефон, до кого звернутися. Для мне це було шоком - людина-прикордонник добровільно і безкоштовно консультує мене, передзвонює поцікавитися, чи все гаразд, чи дізналася.... І фотозвіт Замок в Бойніце Братислава Замок Братислава ринок
Мова йде про візовий центр що на Бр. Міхновських 1? Я подавав через них документи до посольства Нідерландів. Візу зробили за 3 робочих дні, щоправда на 3 місяці замість півроку, що було вказано у анкеті і у запрошенні від фірми.
Доброго дня!Якщо я здам анкету на візу особисто,чи може забрати мій паспорт вже з готовою візою моя дружина?Дякую.
Обычно да, только надо обязательно написать доверенность на неё на получение вашего паспорта. Не нотариально заверенную, просто от себя. Я, имярек, доверяю забрать мой паспорт такому-то имярек. Уточните в консульстве (посольстве) или в визовом центре.
люди поможіть будьласка!!!!!живу в греціі хоче до мене приіхати мій хлопець він украінець має шенген через польске консульство у львові все ок!!! люди поможіть будь ласка!!!!!живу в греціі хоче до мене приіхати мій хлопець він украінець має шенген через польске консульство у львові все ок!!чи може він просто поіхати в польщу перетнути кордон і вернутись у львів і вже зі львова летіти в грецію чи це треба безпосередньо летіти з польщі??
Пустять, але перший раз за кордон краще в Польщу поїхати (хоч на пару годин). Інакше потім можуть виникнути питання при отриманні нової польської візи.
Ні, я чув юриста. Якщо маєш польську візу, то тре перший раз похати у Польщу, вернутися, або з Польщі куди завгодно. А після того можете їхати з України хоть через Угорщину, хоть через Румунію - це вже немає значення.
С шангеном надо чтобы страной въезда (пересечения границы) была страна, давшая шанген. Это правило. Бывает проходят варианты, что можно въехать в другую страну, но тут есть риск нарваться на бдительность и вернуться назад. Раньше было много проще, с визой одной страны шангена можно было въезжать куда угодно и ездить где угодно, щас сторже. Если шангенская виза на один въезд (entry), то выезд их Польши закроет визу и тогда уже никуда въехать не получится, несмотря на то, что по сроку действия виза будет ещё годной. Всё это касается туристических виз. Есть ещё бизнес визы и многократные, но получить их куда труднее и дороже. Есть ещё вроде и "трудовые". Но об этом я почти ничего не знаю. Знаю что по бизнес визе надо не просто въехать в стану, давшую визу, но и остаться там минимум на день. Потом можно двигаться дальше, где пиво вкуснее. Хотя действие правила въезда вроде распространяется на все визы.
що таке шенген-віза? Це віза, яка дає право вїзду в шенген - зону. В шенген-зону входять майже всі єврокраїни. То чому неможна?
Мих, я не большой спец по шангену, но знаю, что такое правило есть. Это правило шангенской зоны. Думаю они спецом подняли его из пыли, чтоб нам сделать труднее, не очень им нравятся наши хаотические евроустремления. Думаю что любое консульсво страны шангена даст профессиональные разъяснения по этому поводу. Погуглил на скорю руку. Вот что нашёл, типа объяснение правила: источник: http://www.ugavia.ru/spravka-mvl/schengen-visa#visa1 Т.к. европейцы жуткие бюрократы, то надо быть с этим осторожным, чёрт их знает какие они могут найти закорючки в своём законодательстве. Но если найдут, то "договорится" невозможно.
А якщо в чеському посольстві отримали - то тільки літаком в тому випадку? І взагалі, для чого нам умови для громадян РФ, приведені у статті? Ви новини з іншого, ніж російський, інформаційного простору, вмієте читати?