Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. Natal'ka

Natal'ka Well-Known Member

Я теж чула, що польської візи вони не люблять, а свою неохоче дають (просять багато різних дурниць: типу записи розмов в скайпі, спільні фотографії з друзями). І ще знаю дівчину, яка на воззєднання сімї до чоловіка, який легально працює в Берліні, кілька разів безуспішно намагалася виїхати.

Нормальне запрошення формату А5 приблизно. Зверху дані сторони, що запрошує, ціль перебування - zaproszenie w gościnę чи odwiedziny. Запрошення робиться в Ужонді Воєвудскім Особа, що Вас запрошує, має заплатити 30 чи 40 злотих (вже не памятаю точно), і показати купу документів - про те, що працевлаштована, що володіє помешканням (чи має укладений договір оренди житла). Може, ще щось. Ну, і анкетку заповнити. І за 2 тижні - вуаля!

• Подобається Подобається x 1
  2. koti

koti New Member

Всім привіт. Мені моі родичі прислали гостьове запрошення з Чехіі.Підкажіть будь-ласка шо робити далі .

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

4. nelegalkaya

nelegalkaya Member

Wizz Air

Привіт! Хто літав цього року у Венецію з Wizz Air зі Львова відгукніться:). Цікавить чи не чіпляються митники за польський шенген(перша поїздка по візі вже була у Польщу).

5. Templar

Templar Дуже важлива персона

Чесно кажучи, також цікавить)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну нічого... приїдуть ЧЄ-2012... ми їх задовбаємо паперами...

7. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Молода незаміжня дівка і вперше за кордон, по гостьвому запрошенню?! За нім. візу забудьте.
    Та й Мих правий, німців вже почали задовбувати різні пшеки, румуни та болгари з їх візами, понабирали дзядів до європи, тепер самі шкодують...
    Думаю, Єесу не так довго лишилось, ще пару років, а шенгену і то менше - ситій північно-західній европі набридає годувати лінивих "южан" та східноєвропейських циганів, так що користайте ще хто може.

• Подобається Подобається x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як на мене, ситуація в Європі зараз дивна взагалі. Взяти хоча б тих же німців. Якщо ти єврей - зелена дорога, бо звинуватятять в антисимітизмі, плюс євреїв образили ше за Гітлера. Якщо ти негр, то як не пустити? Це ж расизм. А от бідному галичанину - зась. Якщо ж ви такі вже строгі, то чого Берлін називають турецьким містом? В Німеччині турок на туркові і турком поганяє.
    У мене живе племінниця в Швеції. То там нашестя прихожан з Ірану, Іраку і т.д. Всі в душі плюються, але ніхто не може сказати вголос, бо ж расизм, а вони ходять до місцевих шкіл, вимагають, щоб хлопці і дівчата вчилися в окремих класах, щоб дівчата не ходили на фізкультуру. Тобто, ти їх під стіл, а вони - на стіл.

Що до українців, то тут питання теж є. Як можна довіряти українцям, які в своїй більшості вибрали президентом зека? Значить ми такі ж, як зеки. В принципі, логіка є.

• Подобається Подобається x 4
  9. Samojlovu4

Набила оскому вже тема турків. Але ніхто не задумується, що за всі десятиліття, що турки після війни понаїхали, німці так і не випустили їх зі сфери сервісу. Турок - це станок, шрот, блошиний ринок і продаж дьонерів. Все. Ніяких лоббі в бундестазі, ніяких депутатів, ніякого перетворення на муслімство.
    Але загалом про стіл і під стіл доволі актуально для Европи, то правда.
    А для європейця ми нічим не відрізняємось від інших східноєвропейських циганів, і вони на жаль праві. Українцю варто на себе збоку глянути, на зека, на нашу країну-болото - і перестати займатись самолюбуванням. Україна про Європу може забути назавжди.

• Подобається Подобається x 3
  10. Agaton

Agaton Well-Known Member

Миху, а те наше-ваше покаяния то їм ще більше нафіг.
    Турками собі німці пискі витірають - але тільки у Німеччині. Бо вже на плані міхнаророднії конкуренції їх просто бояться і ріжуть зі всіх евротендерів скільки сил стачить.
    Сьогодніша Туреччина це молоде, гарненько образоване і дуже динамичне суспільство. Ще трохі і вони сами німцям скажуть - "а ви собі шановні цей свій ЄС.." ітд.
    Правду каже Самойлович - над СОБОЮ працювати, інакше не вшанують.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так ж галичанин теж не пхається депутатом в Бундес. Для галичанина одне завдання - підзаробити. А от єврей, навідміну....інша тема.

---------- Додано в 08:54 ---------- Попередній допис був написаний в 08:53 ----------

Та правду Самойлович каже, хіба я проти?

12. Samojlovu4

Причому німці не випустять турків з плебейської сфери сервісу ще найближчі кілька десятиліть як мінімум - в універах німецьких турецьких студентів порівняно мізерна кількість, русаків і то набагато більше.
    Вища освіта - то не для германського турка, не його це.

13. nelegalkaya

nelegalkaya Member

Суд ЄС дозволив країнам‐членам союзу притягати до кримінальної відповідальності осіб, які отримали Шенгенські візи за допомогою обману.
    Таке рішення Суд ЄС ухвалив у відповідь на запит Федерального суду Німеччини, йдтеься на сторінці Facebook представництва Делегації Єврокомісії в Україні.
    Суд розглядав справу про організацію нелегальної міграції у країну.
    Суд ЄС ухвалив рішення, згідно з яким притягнення до відповідальності нелегальних мігрантів та їх помічників не суперечить законодавству Євросоюзу навіть у випадку
    отримання візи легально, але за допомогою обману компетентних органів (навіть, якщо візи були анульовані на момент розгляду справи).
    Як відомо, всередині березня у Німеччині через "нецільове використанням мульти-візи" затримали сімох українців, які поїхали відпочивати туром Львів-Дрезден-Краків.

Українська правда

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Свіже повідомлення: турки в Барліні зробили акцію: розповюджували прямо по вулицях Коран БЕЗКОШТОВНО!!!! Німецька влада в шоці!

Ну-ну... то вам не галичани. А після Корану - спробують встановити порядки згідно Корану, їх там багато, а плюс свобода слова, плюралізм мнєній... демократія, йопересете!
    Тут головне галичанина не пустити на роботу!

Суд ЄС: Шенгенські візи, отримані нечесно – це кримінал
    Вівторок, 17 квітня 2012, 15:44

Суд ЄС дозволив країнам‐членам союзу притягати до кримінальної відповідальності осіб, які отримали Шенгенські візи за допомогою обману.

Таке рішення Суд ЄС ухвалив у відповідь на запит Федерального суду Німеччини, йдтеься на сторінці Facebook представництва Делегації Єврокомісії в Україні.

Суд розглядав справу про організацію нелегальної міграції у країну.

Суд ЄС ухвалив рішення, згідно з яким притягнення до відповідальності нелегальних мігрантів та їх помічників не суперечить законодавству Євросоюзу навіть у випадку
    отримання візи легально, але за допомогою обману компетентних органів (навіть, якщо візи були анульовані на момент розгляду справи).

Як відомо, всередині березня у Німеччині через "нецільове використанням мульти-візи" затримали сімох українців, які поїхали відпочивати туром Львів-Дрезден-Краків.

15. Agaton

Agaton Well-Known Member

Вихід є, а навіть два
    перший- хай Німеччина виключиться зі Шенгена (або хай її віключать) і хай там собі ставляє пости, систему и забороняє "нецільово користуватися" легальними візами і ніхто не буде собі голову ломати що це може значити.

Другий - обмежити шенген до Німеччини, а з іншимі заключити нормальне порозуміння о безвізовим руху і вільним траснфері товарів.

---------- Додано в 19:15 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

Угу, хто тут на кого працює...

• Подобається Подобається x 2
  16. Кася

Кася Well-Known Member

питання до тих що трохи знають: планую їхати в Італію в серпні. до того часу - зроблю польську бізнес і з нею з"їжджу в Польщу. ТОбто ціль призначення візи я якби виконаю. Тепер суть питання - цікавлять законодавчі документи(а точніше посилання на них), що я не можу робити італійську шенген-візу (навіть туристичну), бо вже маю активну польську шенген-візу (хай і іншого типу). Якщо таки можу - теж буду вдячна за посилання на документи. Бо щось шукала - не знайшла.(сліпа мабуть)
    Буду дуже вдячна.

17. Natal'ka

Цікаво, чи інші країни теж почнуть таке витворяти. Це просто дурня якась.
    Я тепер зі своєю полською типу D взагалі нікуди, крім Польщі, потикнутися не зможу чи що?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дивно все це... чув по радіо юриста, він казав: якщо у вас є будька шенгенвіза, а потрібно їхати кудись
    по іншим справах, то згідно міжнародного прав іншої візи непотрібно.

19. Natal'ka

Шановні форумляни! Хочу спитати: чи можуть в мене бути проблеми при перетині українсько-словацького кордону (автобусом через Ужгород-Вишня Німецьке) з польською національною візою типу D? Віза неодноразово пробита на Польщі, але чи пустять з нею словаки? Наперед дякую!

Останнє редагування модератором: 25 кві 2012
  20. Agaton

Agaton Well-Known Member

Повінни, якщо докажете, що мета у Польщі
    Але чи пустять - я б позвонив
    Vyšné Nemecké - Užhorod cestný nepretržitá Tel. 0961754155

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)