добрий вечір,мене цікавить скількия можу перебувати на карті поляка у країнах евро союзі...і чи можу перебувати в них?????
Дуже навіть реально - вчора забирала візу з польського консульства - дуже багато відмов, люди, особливо ті що працюють в Польщі просто в щоці, поки стояла здавати документи стільки історій наслухалась, відмови без пояснення. При подачі документів мене ганяли два рази - просили оригінал запрошення, копію, потім ще факсокопію, щоб було видно що факс дійсно прийшов з Польщі. Коли забирали візу зі мною забирала представник турфірми - з групи 15 людей лише 4 дали візу, а туристам дуже рідко відмовляли.
Може й правда, що Кужель каже. На днях отримав відмову у приватній візі в Німеччину. Вже 5-6 раз був в того самого німця в гостях, а тут "бах" - відмова з 2-ох причин: недостатнього професійного/економічного укорінення та недостатнього сімейного укорінення в Україні. Коротше кажучи - потенційний нелегал. Але минулого року їхав аж 2 рази в таких самих умовах, мав дві візи за рік. Після відмови (29.11.11) у Нім. посол. чи можу на початку грудня подати докум. в Польське конс. на пол. нац. візу D? І чи така віза дає можливість їхати в Нім. на 2 тижні?
подати Ви можете, але на позитивний результат шансів мало. Хіба надасте вагомі і переконливі аргументи. Національна віза не дає Вам права в'їзду в Шенгенську зону.
● Всі візи типу D, що дають право пересуватися по зоні Шенген протягом трьох місяців у кожному шестимісячному періоді - аналогічні гостьовим. ● Держави-члени можуть видавати візи типу D максимально з однорічним періодом дії. ---- це з сайту Пол.конс. у Львові. Німці побоювались, щоб я не лишився. А поляки чого мають боятись, коли візу хочу робочу? спеціально, щоб лишатись і працювати. Так що ті підстави вже тут не пасують. Чи ні?
Після відмов у будь якому посольстві, інші посольства дуже насторожено відносяться до даної людини. Вважають типу ненадійним. Тому і можуть виникати проблеми. Добре було б спростувати відмову в посольстві в якому її Вам дали. І подати ще раз туди повний (або який вимагають) пакет документів.
Я б з радістю додав всі документи. 1-ша: причина відмови - недостатнє професійне/економічне укорінення Що тут можна змінити? Ну офіційно я не працюю, а значить овідки не буде ніякої, штампувати не хочу липу. 2-а: недостатнє сімейне укорінення в Україні. - Одружуватись теж найближчим часом ну буду ))))))))) Дивно, що минулого року в таких же самих умовах отримав двічі шенген в Нім. посольстві. Значить подавати ще раз папери в інше вже посольство (Польське) не варто. Хоча то різні цілі поїздки. Але нема логіки: спочатку хотів в Нім, а через пару днів в Польщі. Відмова потенційна. Так?
Скажіть наскільки небезпечно чи реально, отримавши візу D на рік, поїхати в Німеччину. Але перший раз по тій візі. Бо перед тим був службовий німецький шенген, їздила без проблем, тепер є річна польська D, але боюся попастися німцям з питанням що я роблю в Німеччині.. Хто що скаже???
На днях якраз консультувався в таких питаннях. Офіційно Ви маєте право перебувати за межами Польщі до 90 днів. Але якщо поїхали, наприклад, 1 грудня з такою візою за кордон, бажано до Польщі спочатку, а звідти пересадку в Нім., то Ви можете навіть всі 180 днів бути в Нім. з цією візою, з умовою, що там ніякий поліцай не бачитиме Вас щодня 4-5 міс. підряд. Відлік тих 90 днів відбувається після того, як Ви зареєструвалися десь в Нім одразу після приїзду. Але як правило таке ніхто не робить сам добровільно. Зловлять вас поліцаї, запідозрять, зареєструють, тоді вже й рахуйте тих 90 днів. Таке дізнався вчора.
В мене була аналогічна ситуація з Чеським консульством, завжди брав візу в Чеському консульстві і тут в один прекрасний момент відмовили по причині такої дрібниці яку можна було виправити на протязі декількох годин, можливість виправити помилку не дали тупо кинули документи і гуляй бидло, одним словом подарив я Чехам 35евро, але остатній раз, за тиждень получив візу в Польському консульстві маючи штамп про попередню відмову, тепер беру візу тільки в Польському консульстві там принаймні зразу не відмовляють якщо щось не так з документами а дають можливість виправити чи донести необхідні документи. А з 1 грудня взагалі халява з візами з введенням шопінг віз Поляками )
Мама гине на роботу до ПольщіСкільки коштує Шенген віза в Польщу з усіма документами і де взяти страховку? П.С. До речі, ми живемо в прикордонній зоні.
Всім привіт!) я багато читав про безкоштовне відкриття шенгенської візи для студентів до 21 року, які перебувають на утриманні в батьків. я попадаю в цю категорію) скажіть, будь ласка, чи це правда і якщо так, то чи у всіх країнах ЄС діє така штука і які документи потрібні для підтвердження? Буду дуже вдячний за будь-яку інформацію! =)
Шенген на те він і шенге, що дії у всіх країнах які в цю зону входять. Залежить в яку країну вікривати, якщо перша віза, максимум дадуть на 15 днів. ---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:27 ---------- Ну то зробіть собі ту 30 км. зону, чи як вона там називається...
дякую за таку шану, проте я питаю в людей, які з цим стикались і які можуть підтвердити! про результати пошуку я написав вище. якщо ви не стикалися з цим, не варто флудити
Про туристичну для студентів, нічого не скажу, але довгострокова на навчання є безкоштовною, а от з короткостроковою як вийде: мені дли безкоштовно, а моя одногрупниця платила 35Є