Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. Городецький

Городецький Well-Known Member

Я теж мав такі побоювання, але, як з'ясувалося, польські і чеські візи вже втратили статус національних і стали суто шенгенськими. Зараз моя жінка в Бельгії з чеською річною мульти-візою. До речі, летіла через Відень.

Був такий випадок з нею, угорський прикордонник щиро здивувався, коли вона хотіла проходити митницю "червоним коридором" і пояснювала що Україна не єврозона. З російськими пасажирами, звісно, все не так просто відбувається ...

Останнє редагування: 15 лис 2008
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ага...
    От на Шегинях прикордонників нічим не здивуєш...

3. Ада

Ада New Member

Привіт. :) Зараз хочу виробити запрошення через німецьке посольство. Тому мені було вислано анкету від друзів, до яких я планую їхати. Але в мене виникла проблема на якій мові я повинна заповнювати, так як німецької не знаю. Чи може мені хтось підсказати, як саме я повинна зробити? Чи хтось виробляв запрошення або візу через німецьке посольство? Як довго вони можуть розглядати мої документи? та інше

4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Друзів?!
    Не тратьте куме сили, не дадуть.

• Подобається Подобається x 1
  5. Agaton

Agaton Well-Known Member

У польскому як раз і дали... сам висилав у вересня того року...
    Тиждень треба буво чекати.
    Але певно тоже по різному биває...

6. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Мова йшла про німецьке посольство.

7. Багіра

Багіра Well-Known Member

а зараз є різниця...? подруга з польською шенгенською візою в Італії гостювала тиждень...

8. smok

smok New Member

Привіт!! Підкажіть, де і як 100% можна отримати шенгенську візу. Треба терміново!!

9. Ада

Ада New Member

Приїхала щойно із Києва, надіялась відкрити візу через німецьке посольство. Дали відказ:sad: , при цьому поставили штамп в паспорті і сказали, що сумніваються в меті моєї поїздки.А я мала запрошення і їхала в гості на 7 днів. Що робити далі7 Чи є сенс звертатися через інше посольство для відкриття шенгенської візи? Чи тепер постійно дивитимуться на цей штамп? Підскажіть

10. Grek

Grek Well-Known Member

А хто має досвід відкриття візи в будь-яку країну Прибалтики? Поділіться будь-ласка досвідом.

11. a.ilchenko

a.ilchenko Well-Known Member

Ніяких проблем у Франції не було. Всі справи зайняли менш півгодини - реєстрація (по голд карті Аерофлоту і бізнесу), паспортний контроль і догляд.
    В Шереметьево тех не було проблем - нас через трансфер оформили.

До речі, міграційну картку не треба було... А в Україну - треба...

Видатні мандрівники з форуму awd.ru радять подавати на апеляцію - бо пляма в паспорті - це дуже погано.
    Тому раджу подавати на апеляцію. Якщо буде теж невдачно (в більшості випадків апеляція проходить вдачно) - то треба загубити паспорт (або хай його вкрадуть - і щоб справка з міліції була), получити новий і звертатись в інше консульство.

Останнє редагування модератором: 10 лют 2009
  12. Megan

Megan Well-Known Member

Я маю. На жаль гіркий. Повинна була їхати в Латвію. Намагалися отримати службову візу. Всі документи були, контракти, торгові реєстри, гарантійні листи, рекламації і т.д. Повинен був їхати з нашої фірми директор, гол.енергетик і я. У наших паспортах були шенгенвізи, річні, і не одна. Відмовили, мовляв, сумніваються в доцільності поїздки. Доказували, подавали апеляцію через ТПП - не помогло. В ТПП сказали, що ще важко так само відкрити візу в Саудівську Аравію і Японію. В Японію я не попала, а от Посольство Саудівської Аравії таки здалося.

13. levandivka

Ггг...
    А я маю "солодкий". запрошували на конференцію в Естонію, то сестра паспорт заносила в Консульство і забирала. :)

14. Megan

Megan Well-Known Member

Як давно це було?

15. levandivka

Не беріть в голову: там "дзвінок звідти" був.

Доречі, й Німецьке Консульство без лишніх запитань візи дає, коли сильно просять. Я довідку "з місця роботи про доходи" майже на колінах писав.

Варто запастися хорошим запрошенням - проблема відпадає.

16. gymenjki

gymenjki New Member

Доброго вечора!!!Підкажіть, будь-ласка! Я хочу поїхати в Португалію відпочити, але візу хочу виробити сама, тому, що агенство хоче, щоб візу робити під їх тур. Чи можна самому виробити візу на Польщу, а вже з Польщі поїхати в Португалію. Допоможіть. Може, хто знає як це можна зробити

17. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Хочу їхати в Німеччину до брата. Висилав кілька місяців назад запрошенняю Хотіли їхати в Німецьке посольство, добре, що передзвонили перепиталися, сказали, що закордонний паспорт на дівоче прізвище візи не дадуть. Прийшлсь переробляти паспортю Зараз є можливість зробити шенген через Польське посольство. От думаю, чи не виникне у мене проблем на цю подорож і на настіпні отримання віз, якщо я з цією візою поїду в Німеччину.

18. Agaton

Agaton Well-Known Member

Краще перезвонити в посольство, бо дійсно правила більше круті, ниж здається. Наскільки чув - формально це треба подати, що хочете ще до німеччині.
    Але теж Польща рахується як країна, де ви перетинете кордон ЕС, тоді польське посольтво буде правільною адресою.
    Правда, можна рахувати на це, що між Польщею і Німцями нема жодной дорожної і пішої контроли - якщо їдете машиною чи поїздом, а не літаком.
    ( тильки не у часі Зустрічи НАТО в Німеччині - тоді контролі на усіх німецьких кордонах повертаються на 2 або 3 тижні).

• Подобається Подобається x 2
  19. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Можете зробити польську візу, але для цього вам треба буде надати їм інформацію про бронювання готелю та оплату даного виду проживання. Якщо ви знайдете якийсь готель, в якому можна зробити бронювання, а потім його скасувати з повним/майже повним поверненням коштів, то можете спробувати зробити такий фокус.
    Ми взимку збиралися їхати до Чехії на свята, але вирішили, що простіше буде польські візи виробити. Нам відмовили лише через оте бронювання готелю. Я таки забронювала готель, оплатила його і з усіма відповідними документами ми подалися вже до чеського консулату.
    Також варіантом може бути, якщо ви надасте в польське посольство авіаквитки, за якими ви будете летіти до Португалії, але тоді летіти доведеться з Польші.

20. syavych

syavych копач

Мо' хтось чув, наскільки збільшується ймовірність відмови у видачі шенгену у випадку "чистого" паспорту (без жодної візи)? Бо ходять чутки що відмова майже гарантована, але як ж тоді ті перші візи і взяти? :dntknw:

а де твій аватар? :)