Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. SPB

SPB Well-Known Member

Як я розумію, мультивізу відкрити буде складніше, того можна взяти просту одноразову шенгенку в польському консульстві, на 5-10 днів, перетнути польський кордон, а вже звідти добиратися у Францію.
    Проте вам потрібно продумати версію поїздки для польського консульства, бо, як я чув, вони можуть погратися на нервах, якщо основна ціль поїздки не Польща.

2. Different Girl

Different Girl New Member

Дякую! Думаю, що так і зробллю!А всі нюанси з ціллю поздки - це не моя турбота, цим займатиметься агенство за що і отримує свій куш!!!!

3. sselev

sselev Well-Known Member

Як варіант отримати шенгенську туристичну візу у польському консульстві, потягом до Варшави, а звідки літаком до Парижу.
    Я таким чином попав у Нідерланди минулого року.

4. Ravin

Ravin Well-Known Member

Что курили перед...??????????

5. oleso

oleso New Member

Віза в угорщину

Привіт
    Маю декілька запитань щодо отримання візи в угорщину:
    1. З 1-го серпня плануємо поїхати на машині в Хорватію(плануємо жити в приватних апартаментах), який папір має бути від власника апартаментів щоб підтвердити нашу поїздку?
    2. Чи може за сім'ю їхати здавати документи один представник (чоловік)?
    3. Також із дружиною ми плануємо у вересні летіти з Будапешта в Лондон ( англійська віза 24.06-24.12.2011), в Лондоні плануємо поїздом поїхати в Париж на один день.
    4. У грудні планую поїхати на медичну конференцію у Будапешті на 4 дні .

Відповідно моє запитання до п.3-4 чи можу я замовити одні візу на весь цей період щоб не подаватися в консульство 3 рази? (Угорської візи не було ніколи, але за останні 3 роки є візи в Австрію і Іспанію+відкрита англійська) і які документи додатково до стандартних треба подати якщо можна.
    Дуже дякую

6. Nevermind

Nevermind Просто персона

На хорватському кордоні нічого не вимагатимуть - жодних підтвержень, впустять за закордонними паспортами.

Просто у Вас виходить: перші дві візи - транзитні, а під конференцію по ідеї потрібна бізнес-віза. Хоча можна і по туристичній. Але угорське посольство не охоче дає туристичні мультивізи.

7. sani

sani Well-Known Member

На основі ангельської візи вам мусять дати транзитну шенгенку на весь термін дії ангельської візи.
    А якщо печаток багато(а вони їх ставлять де небуть і як небуть...) то можна по транзитній прокататись в Будапешт і назад.

• Подобається Подобається x 1
  8. Natal'ka

Natal'ka Well-Known Member

Маю в паспорті кілька національних польських віз, а потім 2 шенгенські -одна на півтора місяці, інша - на 10 днів.
    Хочу зробити собі шенгенку, але вже на довший термін. Запрошення (типу гостьове) буде давати фізична особа, з Польщі, зміст - що запрошує і всі витрати бере на себе (стандартно, напевно). На який термін писати запрошення, щоб відкрили на подовше? Пів року? Більше? Кажуть, що якщо робити візу Шенген перший раз, то можуть взагалі дати на 15 днів. Але я вже маю візи і такої радості не хочу((... Хочу мати нормальну, хоча б піврчну візу, бо планую їздити часто. Що підкажете?

9. sselev

sselev Well-Known Member

Трохи незрозуміло написав :)
    З польською шенгенською візою добрався до Варшави, а звідти літаком до Нідерландів. В такий самий спосіб можна дістатись і до Парижу, тільки в інший літак сісти.

• Подобається Подобається x 2
  10. xochyvevropy

xochyvevropy New Member

Візовий центр у Львові

Підкажіть будь ласка чи хтось шось чув про візовий центр у Львові на Міхновських, 1?
    В інтернеті читала шо шось таке є але шось трохи боюся через нього подавати.
    Терміново треба їхати в Данію, а в посольстві великі черги :dntknw:

11. night

night Well-Known Member

Заділи мене за болючу тему згадкою про візовий центр. Розказую свій гіркий досвід. Подавала документи в німецьке посольство у візовому центрі (думала скоріше і дешевше ніж їхати в Київ). Наївна одним словом. Тепер приходиться подавати ще більше документів, ксеро і підтверджень мети поїздки ( це вони так спростили відкриття віз). Плюсом було те що можна взяти талон на подання візи в візовому центрі через інтернет. Дійсно зручно і швидко. на цьому кайф закінчився.
    Прийшла в назначений час. В німецьке посольство є два вікна. Попала в друге. Документи взяли, переглянули (хвилин 40). Варто відмітити що людина в вікні геть не компетентна була. Дивилась на документи що підтверджують мету поїздку як баран на нові ворота. Потім видав геніальну фразу "Це що контракт". Це був далеко не контракт :) Видно важко прочитати було. Йдемо дальше.
    Після того як документи переглянули, дають талончик на оплату. Йду в банк, оплачую. Вертаюсь. Знову потрібно чекати в черзі щоб показати талончик про оплату і здати документи які вже переглядали. Чека. Попадаю в перше вікно. І знову перевірка документів 40 хвилин. Нарешті все вияснили, квитанцію про оплату прийняли. Потрібно оформити кур'єрську доставку. Оформляли три рази. То напишуть прізвище не правильно, то адресу доставки. Все оформили, документи забрали. Ура! Треба чекати обіцяних 3-5 днів і буде вам щастя:)
    І тут вступає в дію наш український підхід до справ і обіцянок. Документи я чекала 15 днів! І дзвонила до них по 10 разів виясняла де мої документи. Бо ніхто не знав. Одні казали в Києві, ще інші казали вже у Львові, потім казали в кур'єрській службі. А а ж переживала щоб не загубили. Прийшлось їздити 3 рази на Міхновського виясняти і скандалити. Адже телефонів вони не дають. А коли подзвонила в київський візовий центрі попросила зв'язатися з львівським мені сказали "Ми не маємо контактів з регіонами". Геніально просто!
    На 15 день я все таки отримала. З відмовою в паспорті. Бо хтось щось наплутав з документами і посольство це сприйняло як невірну інформацію.
    Тепер маю збирати документи ще раз і їхати особисто в посольство.
    Висновок: витратила 800 грн на візовий центр (послуги), нервів пішло за два тижні, втратила два тижні часу на очікування і отримала штамп відмови.
    Так що нівякому разі не користуйтесь послугами візового центру. Це не компетентний орган який бере гроші а ви потім змушені бігати за своїми документами.

• Подобається Подобається x 11
  12. tapacko

tapacko Member

Знайома з чоловіком відкривали гостьову візу в данію через візовий центр, каже що все швидко і якісно, зібрали потрібні документи, подали, і забрали паспорта вже з візами...

Я маю їхати в німеччину у відрядження, хотів подавати документи в посольство самому, оплатив співбесіду в банку, заходжу на сайт щоб зареєструватися в чергу в на співбесіду, а там мінімум черга реєстрації на 31 серпня, причому було це 15 липня. Звернувся в києві в "Бюро делегата" там мене записали в чергу на 22 липня, вчора вони ще раз перевірили документи, склали в свою папку і сказали в яке вікно підійти, співбесіду пройшов без проблем, сказали у вівторок буде паспорт в бюро делегата, звідки мені його передадуть курєрською службою...
    Вот і попробуй сам подай документи якщо черга майже на 2 місяці наперед...

13. Milena

Milena Member

підкажіть як має виглядати запрошення на шенген візу для дитини ? тобто що фірма яка мене запрошує у Варшаву по роботі не заперечує що я можу взяти з собаю дитину.
    а то фірма яка мені дає запрошення щось дивне прислала.
    Можливо хтось робив таке запрошення та має зразок?:cry:

Останнє редагування: 24 лип 2011
  14. Milena

Milena Member

допоможуть будьти добрі це дуже потрібно дівчинці яка осліпла після наших лікарів, і її потрібно виїхати закордон на лікування.

15. sselev

sselev Well-Known Member

2 тижні тому подавав документи через львівський візовий центр (Нідерланди). Зробили візу за 5 робочих днів + 2 дні доставка туди і назад. При тому, що в запрошенні просили мульти-візу 180/90, поставили одноразову 30/15. Можливо тому що подавав на бізнес-візу вперше, до цього мав 2 туристичних шенгенки.
    Приємно здивувало те, що як підтвердження фінансового стану прийняли чек з банкомату + ксерокопію картки. В той день як раз в Приватбанку глючило програмне забезпечення і довідку зробити не змогли.
    Після прийомки документів надали інформацію про відстеження стану заявки і координати кур'єрської служби.

16. Nevermind

Nevermind Просто персона

Якщо є проїзний документ дитини, то віза буде в ньому. Якщо ні, то в паспорті одного з батьків. Для дитини потрібна буде довідка зі школи, і документи батьків (довідка про доходи, копії паспортів з візами батьків, наявність фінансів тощо). Якщо дитина їде з одним з батьків, потрібно нотаріальний дозвіл другого батька на поїздку.

17. Megan

Megan Well-Known Member

Це "бюро делегата німецької економіки". Вони допомагають лише зі службовими візами, і лише для тих фірм, які працюють в Німеччині. Так, вони працюють оперативно і дуже добре. Сама через них відкривала. Але з приватною чи туристичною вони не допоможуть. На жаль. І з терміном на співбесіду теж.

18. Milena

Milena Member

дякую ми вже всі документи підготували окрім запрошення на дитину!

19. Milena

Milena Member

якщо дитина їде з двома батьками доручення ноторіальне потрібне?

20. Nevermind

Nevermind Просто персона

У різних країнах Шенгену - різні правила. Наприклад, здається, у Францію - потрібно. Зазвичай якщо двоє батьків їдуть, то не потрібно.

а де твій аватар? :)