Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Крім копії ПІТу все можна за день поксерити, а видрукувати витяг з рахунку в банку - то взагалі 5 хв. роботи. Справа не в тому навіть, що це проблемно зробити, адже за ці послуги людина ж заплатить. А справа в тому, що всі думають, що можуть мати потім проблеми якісь. От мій чоловік відмовляється тому, що каже, що потім його можуть перевірити чи що. А нашо йому проблеми?

2. Bambook

Bambook Persona non grata

Людина, яка дає запрошення, потім несе відповідальність за того, кого запрошує. Адміністративну (штраф) і навіть, в рідкісних випадках, кримінальну. Не знаю, як у Польщі, а в Португалії, наприклад, якщо людина, якій надано запрошення, протерміновує перебування чи порушує умови, штраф може становити понад 1500 євро. А якщо буде підозра, що ви допомогли знайти нелегальну роботу або були посередником (за винагороду) у влаштуванні, незалежно, чи робота легальна, чи нелегальна - то й до 3 років увязнення.
    У Польщі така відповідальність теж є (це загальні правила Шенгену), просто вона може бути мякшою. Але все одно я особисто не впевнений, що надавав би запрошення для незнайомої абсолютно людини, знаючи, що в разі чого можу влетіти навіть у сотню штрафу і запис про адміністративку.

• Подобається Подобається x 3
  3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не чула про відповідальність щодо термінів перебування запрошеного.. Щодо нелегала, то запрошуюча сторона не зобов'язана брати на роботу того, кого запрошує. Тобто може відмовити у працевлаштуванні. Тоді по суті звільняє себе від обов'язків бути відповідальним за цю людину. Так то я розумію. Може помиляюсь.

4. Bambook

Помиляєтеся. Щодо легальної там чи нелегальної роботи - це лише рідкісні випадки, коли тому, хто запросив людину, може загрожувати відкриття КРИМІНАЛЬНОЇ справи. Якщо ви при цьому за запрошення не брали грошей, то до вязниці вас не посадять. Але потягати, подопитувати можуть, за підозрою в незаконному посередництві.

Але в будь-якому разі, якщо ви запросили людину, ви гарантуєте, що вона буде дотримуватися умов перебування. Якщо вона їх порушує - ви несете відповідальність. В основному це штраф.

• Подобається Подобається x 4
  5. Agaton

Agaton Well-Known Member

Неправда, ніякий видрук.
    Ми с дружиною оформляли документі в роботі - посвідчення зробітки за останні 3 місяці як для банку.
    А про дім, то вже навіть не хочеться писати.

Різниці в деталях, принципяльно це діє подібно.

Від нічого не звільняє. І чітке розуміння отого факту треба підписати оформляючи запрошення.

Відповідае не тільки за порушення, але за безпеку його перебування (ВПОЛНІ!), за відсутність медстраховки, за кошти лікування і транспорту медичного в випадку аварії ітд.

• Подобається Подобається x 1
  6. Максим

Максим Well-Known Member

Простий приклад - запрошений протерміновує візу, бо нелегально влаштовується працювати. На роботі отримує травму. Нелегальний працедавець тут же вмиє руки і скаже, що той тип на будові в жадному разі не працював, проходив повз неї, побачив знайомого і зайшов на територію. Тому ніякої відповідальності. Уряди дивляться, як потерпілий потрапив до країни - запросили його Ви і підписали, що у випадку потреби платите за лікування. Вилікуваного нелегала потрібно відіслати в Україну - а грошей в нього нема. Знову-ж, хто платить? Той, хто запросив - бо прецінь це все підписав, коли запрошував:

Яка людина з тверезим розумом підпише щось подібне для незнайомця?

• Подобається Подобається x 2
  7. Olenall

Olenall миється в бані

Потрібно їхати додому

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

А ще кажуть, що інститут прописки відмінили... :pardon:

По закону мусять оформити. Нема такого закону, що би забороняв... :dntknw:

9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Може це просто було для іншої мети.. Коли мені потрібен був такий видрук для уженду пашпортовего, то просто видрукували з рахунку і їм підійшло. Коли хотіла запросити знайому, то теж казали, що вистачить просто видрукувати стан рахунку. Але може щось змінилось. То було 3 роки тому.
    Розмова почалась з того, що поляки навіть слухати не хочуть про вироблення для когось запрошення. Вони навіть не знають де воно робиться, не те що про такі нюанси.

10. Bambook

для когось в принципі, чи для когось абсолютно для них незнайомого?

• Подобається Подобається x 2
  11. DJY

DJY New Member

Хто може допоможіть порадою.Я і мій малолітній син збираємось поїхати в Італію на море.Декілька днів тому ми отримали Польські шенген візи -однак у мене віза на 20 днів,а у сина на 10-яким чином я можу продовжити візу сину??????

12. tanchyk

tanchyk Well-Known Member

Чому не можна? Можна спокійно зробити паспорт у Львові!

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Bambook,

14. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

А хто підкаже де "заняти чергу" в польському консульстві у Львові?
    Раніше це можна було зробити на сайті http://www.e-konsulat.gov.pl/.
    Але довго не було потреби звертатися, тепер щось не можу дати ради. Підкажіть!

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Інфа з сайту консульства:

• Подобається Подобається x 1
  16. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

nirvanka дякую, але чомусь не можу там зареєструватися :sad:
    вибиває якусь помилку :sad:

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Може ще не поміняли на сайті що треба, бо бачу внизу "Остання модифікація: 2011-03-02" :dntknw:

18. Megan

Megan Well-Known Member

Порадьте і мені щось. Хочу до Польщі, запрошення нікому зробити. Маю використану 1 німецьку шенгенку, і перед тим 1 відмову. Які шляхи вирішення? Подавати на туристичну? Яка ймовірність що не відмовлять?

19. Avsel

Avsel Member

Порадьте будь-ласка! Теща легально (але не на постійній роботі) працює в Греції і запрошує в гості (наймає квартиру, тобто готель не потрібен). Яким чином мені з дружиною можна отримати візу скажімо на 20 днів (я-держслужбовець, дружина-працює на підприємстві) ? Дякую!
    П.С. Можливо зараз через кризу в Греції до них візу отримати стало простіше? Чи краще робити польську (шенген)? (шенгену в нас ще не було)

20. Different Girl

Different Girl New Member

Я маю на меті поїхати цього літа у Францію на 5 днів. В мене є там хороші друзі, які радо зустрінуть, нададуть дах над головою і проведуть екскурсію. Але запрошення вони мені через певні обставини неспроможні надати. Ціни в туристичних агенствах мене просто шокували!!!! Виявляється 5 днів заслуженої відпустки у країні - мрії всього життя коштуватиме стільки скільки я і за 2 місяці не заробляю. Тим більше вони пропонують за гроші те що друзі нададуть безкоштовно... ((( Мені порадили відкрити шенгенську мульти візу у польському посольстві. Я знайшла агенство, яке за помірною ціною це зробить. Там говорили, що перше мені потрібно буде перетнути польський кордон типу як на закупи туда і назад))) Після цього я можу спокійно вилітати з Києва в Париж. Скажіть таке можливо??? Чи я повинна всеж з такою візою вилітати з Польщі????

а де твій аватар? :)