Наслідком буде суд, депортація, штраф, та заборона в"їзду в будь-яку країну Шенген на 5 років. І статус хуліганки в комп"ютері країн Шенгену і всіх поліцеських комп"ютерах. Так що і через 5 років, у випадку чого, поліція не вагатиметься, що з вами робити. Бо ви станете особою, схильною до правопорушень. А з такими не церемоняться ніде. ---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ---------- На сайті Консуляту - вичерпна інформація про те, як, кому і які надаються візи. І в цій гілці також інформації вистачає, прочитайте її. Щодо гарантій... Протермінована ваша віза нікуди не ділася. Вона є в комп"ютері. Якщо Консул вважатиме, що мета поїздки необрунтована - матиме всі підстави не дати візу. Зараз оскаржувати відмову Посольства неможливо. Чому? Уявіть, що до вас в двері стукає незнайома людина - і каже - я дам грошей, пусти переночувати. Якщо вам треба - ви пустите. Але якщо ви не захочете, то не пустите. Уявіть, що ця людина потім піде оскаржувати вас в суд, що ви його не впустили. Хочу - пускаю до себе, хочу - не пускаю, якщо людина не викликає довіри. Бо то мій дім. Але скоро діятиме закон, який впорядкує можливість оскарження. ТОді відмову Посольства в наданні візи можна буде оскаржувати. Бо якщо ви написали на своєму будинку "готель", і надаєте готельні послуги, то відмовити у послугах не маєте права, якщо то нормальна людина і має гроші до оплати.
Шкода. Його тут не раз задавали і так само не раз на нього відповідали. Цікаво, чи то кожен, хто задає питання, не читаючи вже написаних відповідей, вважає, що саме в їх випадку закон діятиме інакше? Чи як?
Моя всім порада - якщо дійсно треба Шенген - купуйте його. Я чесно зібрала документи, чесно пройшла співбесіду в німецькому посольстві і отримала відмову з-зза непереконливої мети поїздки. Туризм для українців - це непереконливо на думку німецьких консулів. І це при тому, що понад 5 років працюю в нормальному підприємстві на нормальній посаді, одружена, ніколи проблем за кордоном не мала. Тепер звичайно буду судитися, бо стала з-за них невиїзною. Але воно того не вартувало. Я не виключаю, що ці консули заробляють на візах, тому тим хто не платить вони нагло й невмотивовано відмовляють.
Додам останні об"єктивніші дані. Дзвонили знайомі в Берлін - з"ясовували що це все може означати. Там пояснили, що потрібно подавати разом з документами обов"язково ще й спільні фотографії та листи. Вважається, що роздруківки дзвінків не достатньо. Подумалось - чому про це не попереджати замість відмову в паспорті ліпити? Тож, майте на увазі. Щоб не довелось апеляцію подавати.
В гості до друзів на Різдво. РОздруківки дзвінків видалось їм замало. Вони ще перепитали чому не за всі місяці знайомства? На що я сказала що можу хоч вже донести - з нету за всі роки роздрукувати. Цікаво, що німці фото вважають необхідним аргументом, а на сторінці Посольства написали тільки - можуть вимагати то, чи то, чи то.. Є різниця. ІМХО, не конкретно, тож непрозоро. Бо якби хтось знав, що це обов"язково - ми б змусили їх з собою фотографуватися!))) Бо по правді фото й нема в мене, ми не згадалися, вони не висловилися ЗА то коли були в гостях.
Тепер знаємо чому)) Хотілось ж як правильно, бо всі документи були впорядку. Але що змінилось тепер - мені видали лист, в якому була відзначена галочкою причина. Тішить, що галочка тільки навпроти недостатньо обгрунтованої мети, а не навпроти "не впевнені, що повернусь" чи "становить загрозу країні" (бо є і такі пункти).)) Тепер будемо бачити як після них інші ставитимуть)
Підскажіть будь ласка, мені потрібна транзитна віза через ЄС,якщо мені потрібно летіти у Гонк Конг через Відень або Франкфурт(без затримки у цих містах і без виходу з аеропорту)?
Не треба.... Якщо в один і той же день прилітаєте в Франкфурт/Відень і відлітаєте. Ви летите однієї і тієї ж авіакомпанією? (Lufthansa або Austrian Airlines?)
Не треба, якщо не маєте наміру покидати транзитну зону віденського або франкфуртського аеропорту. Багаж мусить бути чекнутий відразу до Гонконгу, щоб не довелося у Відні/Франкфурті оцю транзитну зону покидати для забирання і перечекування багажу.