Що означає "занесли в комп"ютер ЄС за порушення?" Що таке SIS? З форуму МВС: http://mvsinfo.gov.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=news2_9;action=display;num=1277218300
Привіт! Хочу відкрити шенген візу на півроку і у мене виникло наступне питанння: чи діє правило, що перед тим як відкривати службову шенгенку 180/90 протягом року має бути погашена коротка польська шенген віза? У мене просто виникла така проблема, що туристична шенген була відкрита рівно рік назад, тобто на серпень місяць, зара хочу оформляти 180/90 і вона в мене буде у вересні місяця, тобто вийде так, що попередня віза була погаше чуточку більше як рік тому. Чи будуть з цим проблеми? Невже можуть візу не поставити? Чи можуть спочатку вліпии службову днів так на 10.. Тож візи і на чистий паспорт відкривають, а в мене тут всього такий маленький нюанс) Буду усім дуже вдячна за пораду, відповідь чи роз"яснення!!!
Допоможіть, хто знає. Чи можна з шенгенською, скажімо польською візою, летіти літаком, скажімо з Польщі в Італію, чи для цього потрібна транзитна аеропортова віза?
а хтось подавав документи до угорського посольства, як там до нас відносяться, які шанси на відкриття візи?чи сильно все відрізняється від польського? і чи знає хтось чи є сайт посольства(цікавить сайт київського відділення - я не знайшов...) яка сума підтвердження платоспроможності на день перебування потрібна? ну і всі інші деталі... буду дуже вдячним за допомогу!!
мені на початку літа поставили там відмову, правда робив то через тур фірму(хотів їхати у тур по європі).. і скорше всього ТФ щось намутила(раніше в цій темі описував) бо до того була шенгенська віза і після того теж... гугла питали?
Маю кілька питань по польській шенгенській візі. 1. Якщо в мене є запрошення від організації (на проходженняя практики), то чи потрібно мені довідку з місця роботи? (в запрошенні чітко вказано, що всі витрати бере на себе приймаюча сторона). 2. Поляки (сторона, що запрошує) запросили страхівку по медичних витратах (як завжди, з покриттям на мінімум 30 тис. євро)+нещасний випадок+ страхування цивільної відповідальності. Для консульства достатньо страхівки по медвитратах. Але проблема в тому, що в кількох страхових компаніях Львова, які я перевірила, цивільну відповідальність не страхують - тільки медвитрати і НВ. Що це за птиця така - страхування цивільної відповідальності? І, якщо хто знає, яка СК її може зробити? 3. Віза робиться на Сміливих? Скільки часу максимально? Як подаються документи? - жива черга чи по запису? Наперед дякую за допомогу!
із вище сказаного я знаю тільки те що документи на візу подаються в живій черзі! а про цивільну відповідальність я навіть не чув! можливо просто достатньо страховки з покриттям 30000 єврів...все ж це загальноприйнятий стандарт для вїзду в шенгенську зону!
Страхування цивільно-правової відповідальності здійснюється з метою забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної життю, здоров'ю та/або майну потерпілих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди та захисту майнових інтересів страхувальників. Іншими словами, це так звана зелена карта.
ок, спасибі велике. Ні, це не те. Це я страхую свою відповідальність за можливу шкоду людям/майну. Але не на транспорті. Як я вже дізналася, це одна з опцій полісу страхування медичних витрат на закордон. Раніше її не було, і навіть тепер мало яка СК її має (максимум, що є - це МС+НВ+страхування багажу і фінансових витрат). От таке.. я тепер вже в курсі, може ще комусь пригодиться. Ще раз наголошую, що консульство цього не вимагає - їм достатньо медицини (принаймі в моєму випадку з моїм запрошенням).
по цьому пункту точно треба довідку з місця роботи, але не обов*язково вказувати/підтверджувати доходи. варто тільки, щоб було вказано, що місце роботи за Вами зберігається (хоча з практики знаю, що відкривають і так). але сама довідка має бути.
Оскільки це питання тут задають постійно, думаю, варто розібрати його детальніше. Переліт між аеропортами, які обидва знаходяться в Шенгенській зоні, рівноцінний перельоту між аеропортами у одній і тій самій країні, тобто є фактично місцевим рейсом. На практиці це означає відразу кілька речей. Перше. В аеропорт можна приїхати за менше часу до відправлення літака. Детальніше це встановлює кожна авіакомпанія окремо, але на загал, якщо при закордонних рейсах може бути треба приїхати в аеропорт наприклад мінімум за півтори години до відльоту, то при місцевих - за півгодини. Друге. Часу є дійсно більше, оскільки при місцевих рейсах пасажири не проходять через паспортний (імміграційний) контроль. Третє, як наслідок - комунікація з персоналом взагалі зводиться до мінімуму. Для того, щоб читачі впевненіше почували себе в аеропортах, розглянемо, як реально виглядає подорож літаком на прикладі внутрішнього рейсу в Шенгенській зоні: 1. Купівля квитка. Здійснюється в більшості випадків он-лайн на сайті авіакомпанії або спеціальних сайтах, які продають квитки різних авіакомпаній. Варто подивитися кілька різних сайтів на предмет вигідніших рейсів і найнижчих цін. При купівлі квитка буде приділено номер резервації, який можна собі записати або видрукувати. Також при купівлі можна вибрати, яким документом хочете ідентифікуватися - це може бути паспорт, посвідчення особи, кредитна карта, або навіть карта frequent flyer. 2. Check-in. Можна пройти в аеропорту перед відправленням, але тоді треба більше часу. Тому найкраще check-in пройти самому онлайн, зробити це можна завчасу. Детальніше про це пишуть авіакомпанії на своїх сайтах. При цьому пасажирові приділяється місце в літаку, можна його вибрати онлайн самому або, якщо проходите цією процедурою в аеропорту, попросити працівника. Результатом check-in є квиток (boarding pass), який може бути паперовим або електронним. Електронний квиток можна видрукувати, або наприклад залишити в телефоні і показувати з дисплея. Ось так: 3. Маючи boarding pass можна іти в зону відправлення літаків. Для цього треба пройти попри працівника, який перевіряє, чи люди мають оцей сам boarding pass - проходячи, летмо показуєм чи вже з телефону, чи паперовий. 4. Шукаємо gate, з якого відправляється наш літак. Номер написано на квитку і на всіх терміналах аеропорту. 5. Security check - може бути безпосередньо при вході до конкретного гейту, або один на кілька гейтів. Тут перевіряють тільки наявність в пасажира недозволених предметів. 6. Після прибуття в аеропорт призначення, просто виходимо з літака і з будови аеропорту - оскільки рейс місцевий, через паспортний контроль не проходимо. Транзитна аеропортова віза взагалі не приходить до уваги, якщо ми летимо без пересадок. Якщо б Ви летіли наприклад з Києва до Торонта, то у Вас мала б бути канадська віза, але не аеропортова, а нормальна. Якщо ж Ви летите до Торонта з пересадкою в якомусь аеропорту третьої країни, то крім канадської може бути потрібна аеропортова віза цієї третьої країни для перебування в аеропорту при очікуванні Вашого наступного рейсу. Крім того, вимога щодо аеропортових віз залежить від конкретного аеропорту пересадки - є аеропорти, в яких Ви формально перетинаєте кордон, а є такі, де Ви весь час між рейсами залишаєтеся у транзитній зоні.
, треба знати англійську мову, дуже бажано мати VISA чи MASTERCARD, чи подібну міжнародну платіжну картку, а ще бажано - засіб комунікації з WiFi та GPS. Тоді всі процедури - дуже прості і зручні. Більше, того - всю подорож можна ( і треба) повністю планувати через Інтернет - квитки, транзит, готелі, мапи, короткі словнички місцевих слів (не завадить), список, адреси та координати цікавих місць, хотспоти (зони бездротового Інтернету) тощо. Навіть якщо це разова поїздка - варто її добре підготувати заздалегідь.
Я про це не згадував, бо воно ніби само собою зрозуміло. Бажано мати обидві, причому найкраще видані двома різними банками. Часом буває, що картки даної платіжної системи в якійсь країні мало поширені і, відповідно, немає терміналів для оплати ними. Традиційно VISA була більш поширеною в США, а в Європі - MasterCard. Місцями в Європі і досі до оплати картки VISA не приймають. Втім, малоімовірно, щоб так було власне у великих аеропортах, швидше в магазинах в місті. Картки з різних банків варто мати на випадок, якби у Вашому банку саме тоді, коли потребуєте скористатися карткою, стався збій. Ну і в цілому - тільки одна картка замало, хоча б тому, що її може зжерти банкомат, і Ви ризикуєте залишитися без доступу до своїх грошей взагалі. American Express в Європі досить мало поширена, тому на додачу до неї варто мати якусь ще карту однозначно. З Diner's Club в аеропортах можна мати додаткові вигоди, наприклад, доступ до салоників, де зручніше чекати на свій рейс. Подібні вигоди дають також золоті і платинові VISA або інші картки, залежить від конкретного аеропорту. Diner's Club може бути також відразу скомбінованою з карткою frequent flyer: Так, в такий спосіб заощадите і час, і гроші. Починаючи купівлею квитків і чек-іном - все треба робити через нет. Хоча б тому, що при розумному пошуку квитків на один і той сам рейс можна заощадити десятки і сотні еур.
підкажіть, будь ласка, чи можна отривати шенгенську візу в чеському посольстві якщо закордонний паспорт виданний на старе дівоче прізвище, а український на прізвище чоловіка?
Ні. Прізвище вже інше, тобто по суті, закордонний паспорт вже не дійсний. З ним ще можна з'їздити в Туреччину, Єгипет або іншу безвізову країну, але в шенген - ні. (Хоча в мене одна знайома колись примудрилася отримати саме чеську візу в старий закордонний паспорт, але це швидше виняток...)
Дуже слушо і підверджено практикою. ...тай взагалі без кредитки авто не можливо взяти в рент , ні в готель поселитися. І готівку в великій сумі з собою возити якось незручно. В Північній Америці зараз поширені всі три картки - МС , VISA , AmEx. Ці три наклейки є майже на кожних дверях навіть маленьких магазинів. От тільки китайці в своїх овочевих магазинах хочуть cash.
Привіт. Маю польску карту 30км прикордонного руху. Хочу поїхати з Польщі до Італії автобусом. Шенгену немає. Я зрозуміла що офіційних перевірок немає. Чи варто ризикувати і їхати так? Які наслідки, якщо попадусь? Не хуліганка.
nelegalkaya я би не радила,ризиковно,офіційних перевірок немає,але може бути випадкова,особливо це люблять німці,а з ними краще не задиратись.Така моя рада!
А які повинні бути підстави для вдкриття шенгенської туристичної візи в ПК??? Готельня броня? Запрошення? Авіаквитки? Тобто, я розумію, що є список потрібних документів і копій, але де гарантія, що не відмовлять??? Тобто, чи ситуація така сама як була років 10-15 тому в європейських консульствах (Франції, Німеччини), чи може трохи поблажливіша? ------------- Коротко, про те, що планую. Взяти квиток wizz air до Італії (Бергамо або Тревізо з Катовіц, напевне, бо так дешевше), потім взяти машину на прокат і трохи поподорожувати по Центральній Європі (Відень, Прага, Венеція, Любляна, Мюнхен чи т.п.). Може хтось вже здійснював схожі поїздки? Що порадите??? PS Проблем з Шенгеном в минулому не мав. Правда була одна протермінована віза (на пару днів - "відмедя" не ставили), але то ще у старому паспорті було і купу років тому, я так розумію, що це дрібниці.