Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. Максим

Максим Well-Known Member

На ці запитання тут вже по десять відповідей написано. Але приходить хтось новий і запитує те саме знову і знову.

• Подобається Подобається x 4
  2. deva

deva Well-Known Member

Вибачте, можливо мої поради для вас не будуть корисними, але я напишу як заповняла я. Звичайно, важливим є той факт який буде тип візи (вони були подані раніше на цьому форумі) і яке в вас запрошення. Я писала,що основна країна це Польша (ви ж в Польське консульство йдете), а потім перший пункт перетину є для Вас-Польша, а після неї вже Єврозона і коли мене польські митники запитували куда я їду і до кого-то я сміливо сказала, що в Німеччину (я їхала поїздом), але перед тим в мене була поїздка в Польщу.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

треба попросити адміна, щоб усім новим юзерам видавав блюдечко з голубою кайомочкою для складування персональних відповідей по суті.

• Подобається Подобається x 3
  4. Jeanjerry

Jeanjerry New Member

Доброго дня! У мене питання. В вересні планую поїхати на виставку в Італію (службову). Візи немає. Але запрошення на виставку з німецького офісу. В яке консульство потрібно звертатися? Обов'язково в італійське, чи можна в німецьке?

5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Перекладіть запрошення з Німеччини на італійську мову і подавайте (вже зараз) всі інші документи, які вимагаються, в посольство Італії. Ви ж бо збираєтесе їхати в Італію - то до чого тут німецьке посольство і їх віза?

6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Точно не знаю, але мені казали в відділі справ іноземців, що змінюються закони щодо проживання і працевлаштування іноземців в Польщі. На жаль, не в нашу користь. Наприклад, ввели обов'язкову перевірку іноземців, які подали заяви на отримання дозволу на проживання. Перевірки з поліції місцевої і прикордонної. А все тому, що в Польщу масово їдуть працівники зі сходу (не тільки укр-рос-біл, але й китайці та інші). А поляки не хочуть іноземців, бо ми ніби в них роботу забираєм. Хоча вони ж не хочуть тут за такі гроші працювати і виїжджають далі на захід в Європу чи Великобританію, США.. Але то таке, чутки і здогадки.

• Подобається Подобається x 2
  7. deva

deva Well-Known Member

в мене сестра їздить на роботу до Польщі і я прочитавши інформацію на форумі, що візи відкривають тільки до кінця року їй звичайно це сказала. тоді вона зателефонувала до своїх роботодавців до Польщі і запитала що і як, то вони їй скзали, що це залежить від печатки яка є на запрошенню, що має бути кругла печатка ( я в принципі в цьому взагалі не орієнтуюсь) і тоді все буде добре і візу відкриють на довше

• Подобається Подобається x 1
  8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Пропоную користуватись офіційною інформацією, а не чутками і здогадками, і водночас вимагати точного виконання законів щодо нас, як того вимагають від нас.

9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

10. Miturak

Miturak Member

в мене є віза D польська-видана 17.12.09- на рік і право перебування 100 днів...ціль виданя 05- чи можу я з цією візою їхати в країни шенген?...поможіть будь ласка...

11. Максим

Максим Well-Known Member

А в чому Вам допомогти? Для відповіді на Ваше питання про поїздки читайте цю тему, про візи типу D вже писали...

12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Подорож до Польщі, візи - офіційна інформація українською мовою.

http://www.e-konsulat.gov.pl/

Чому секрет? Згідно з офіційно діючим польським законодавством, аналогічно - українським законодавством (про працевлаштування іноземців), правом першочергового працевлаштування в країні (в Польщі чи Україні) мають громадяни цієї країни, а не іноземці.

Роботу треба давати насамперед своїм, а потім, при найменшій змозі - чужим.

Чому це може дивувати чи обурювати? Має бути по-іншому?

Останнє редагування: 5 сер 2010
    • Подобається Подобається x 4
  13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

DIDIO

14. tanyakulyk

tanyakulyk New Member

Дали відказ , при цьому поставили штамп в паспорті і сказали, що сумніваються в меті моєї поїздки. Це перша моя віза. А я мала запрошення і їхала на роботу. Що робити далі? Чи є сенс звертатися через інше посольство для відкриття робочої польської візи?

15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ви науковець. Невже не можете сформулювати питання нормально, щоб люди не ламали голови?

Останнє редагування модератором: 7 сер 2010
  16. tanyakulyk

tanyakulyk New Member

Не можеш допомогти, вігньою не забивай мені голову. Поможіть добрі люди. Чому зараз на польську робочу візу дають відкази???

17. sani

sani Well-Known Member

Відмови дають і давали завжди і в будь-яких консульствах... а чому? тому що...

телепати у відпустці :)
    викладіть сканкопії усіх документів і тп, може тоді хтось вам щось підкаже.. а то яке запитання така і відповідь ;)

18. Jagdpanther

Jagdpanther Member

Усім привіт!
    Хтось може поділитися досвідом подорожі по шенгенці з польською робочою візою або просто польською націонаною візою після 5 квітня? По закону проблем не має бути, але цікаво як на практиці.
    Буду дуже вдячна!!!

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Див. вище.

20. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Куда можно поехать без визы

"Если Вы не планируете поездку в совсем далекие края, можно посетить Грузию, Египет, Россию, Турцию. На летний сезон не нужна виза для поездок в Хорватию: при наличии действующего заграничного паспорта визовый режим с этой страной временно приостановлен с 1 апреля до 31 октября 2010 года. О воем намерении отменить визы для краткосрочных поездок заявляла также Черногория. Длительность перелета в эти страны не превышает трех часов.

Если Вы собрались чуть дальше (длительность перелета более трех часов), Вы можете посетить:

Барбадос
    Доминиканская республика
    Камбоджа
    Коста-Рика
    Маврикий
    Малайзия
    Мальдивы
    Мьянма
    Сейшелы
    Таиланд
    Фиджи
    Шри-Ланка
    Ямайка

Полный перечень стран, которые граждане Украины могут посетить без предварительного получения виз (безвизовые и условно визовые страны)

Азербайджан
    Антигуа и Барбуда
    Албания
    Армения
    Бангладеш
    Барбадос
    Беларусь
    Боливия
    Мьянма (Бирма)
    Буркина-Фасо
    Бурунди
    Гаити
    Гватемала
    Гренада
    Грузия
    Доминика
    Доминиканская республика
    Джибути
    Египет
    Замбия
    Иордания
    Иран
    Коста-Рика
    Кабо-Верде
    Казахстан
    Камбоджа
    Кения
    Киргизия
    Коморские острова
    Кувейт
    Острова Кука
    Лаос
    Ливан
    Маврикий
    Мадагаскар
    Македония (до 15.10.2010г.)
    Малайзия
    Мальдивы
    Микронезия
    Молдова
    Монголия
    Намибия
    Непал
    Никарагуа
    Ниуе
    ОАЭ (процедура получения визы по прибытию крайне сложна, не рекомендуем)
    Палау
    Парагвай
    Перу
    Россия
    Сальвадор
    Самоа
    Сейшелы
    Сент-Винсент и Гренадины
    Сербия
    Сирия
    Таджикистан
    Таиланд
    Танзания
    Тимор
    Того
    Тувалу
    Тунис
    Турция
    Уганда
    Узбекистан
    Фиджи
    Хорватия (до 31.10.2010г.)
    Черногория
    Шри-Ланка
    Эквадор
    Эритрея
    Ямайка

Также на подходе (еще не безвизовые, но скоро должны таковыми стать)

Босния и Герцеговина
    Бразилия
    Мексика
    Израиль
    http://delo.ua/biznes/rynki/strany-kotorye-ukraincy-mogut-posetit-bez-viz-polnyj-spisok-143982/

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)