На сайті київського Консуляту є посилання на електронне заповнення анкети та електронну реєстрацію відвідування Консуляту. Я скористався цим майже з першого дня, коли з"явилась така можливість - проблем не було - заповнив анкету, роздрукував її (там уже був згенерований штрих-код) і сам собі встановив час відвідування Консуляту. Приніс анкету і пані тільки ввела штрих-код до комп"ютера - і всі дані були за секунду у неї. І мені зручно, і Консулятові зменшується купа роботи. Подивіться, чи у ваших Консулятах немає чогось подібного. Якщо є - користуйтесь.
Дуже вдячний! але з приводу заповнення всього латинськими буквами! мені навіть назву свого навчального закладу теж буде потрібно не англійською а латиницею писати? також адресу проживання ...та навіть країну призначення теж латиницею? також якщо я вперше вїзджаю то мені у пункті "країна першого вїзду" ставити прочерк чи писати Польща?загалом не розумію що робити з пунктами 10,18,23,24,26,27,28,! 36 - дата то зрозуміло(дата заповнення чи подачі)! а от місце...Київ?... я вперше їду, не мав шенгенської візи, і подорож оплачую сам! буду дуже вдячним! ---------- Додано в 17:25 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ---------- і при подачі дорожнього чека як підтвердження платоспроможності , потрібно подавати оригінал чи копії?
1)Рекомендую писати все виключно латиницею. Інформація з Вашої анкети буде вводитись у комп"ютер комп"ютерної мережі Шенген. Там кирилиці немає, як і японських ієрогліфів (хоча я можу й помилятись, і вони там є). Це в ваших інтересах, щоб Консулят не зробив випадково якоїсь помилки. Ось: http://www.luckkg.polemb.net/index.php?document=90 2)Копії (принесіть оригінали про всяк випадок, щоб звірити з копіями).
порадьте будь ласка надійні львівські фірми які сприяють у вироблені шенгенів (чеський, польський, іспанський)? скільки приблизно така послуга може коштувати?
Питання до знаючих. В мого знайомого за кордоном (В Італії ) в родичів траурні події (в сестри чоловік помер) Хоче поїхати підтримати морально... (паспорт в нього є, візи польські теж там є...) Хтось знає рішал, щоб коридор до консульства зробили на завтра на рано? (Припустімо в польське консульство) Якщо в когось є якісь контакти - скиньте будь-ласка в ПП. Буду вдячний. Свято.
Якщо в Італії - то треба звертатися в італійське посольство. Термінові візи роблять дуже швидко, якщо є відповідні офіційні документи.
Він в курсі. З Тернополя до Львова ближче, та й польські візи в нього є. Не хоче сильно тратитись на терміновість, хоче в будь-яке консульство на прийом. У Львові знаю тільки польське є. Чеське - щось не в курсі...
привіт всім. як я вже було написано мною раніше, то маю Шенген (вироблено в польському консульстві) типС ціль 02, їду в Берлін. Для підстраховки було зроблено автомобілем перехід через польський кордон до ПОЛЬЩІ. Маю копіїї документів, що син вчиться в Берліні, чоловік- легально в Польщі. Чи ще щось треба, чи і того не брати з собою? Дякую. ---------- Додано в 20:15 ---------- Попередній допис був написаний в 20:12 ---------- Прошу вибачення. Уточнення))) До Берліна їду прямим потягом з Києва. Назад не знаю, можливо таке бути, що автобусом.
Дякую. Але вони можуть запитати куда їду ---------- Додано в 20:48 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ---------- Дуже всім вдячна за увагу. Так багато приходиться їздити і кожного разу чомусь хвилююсь))) Гарного літа і приємного відпочинку.
В Берлін, до сина в гості ---------- Додано в 21:01 ---------- Попередній допис був написаний в 20:57 ---------- Я цю візуШенген (польську) відкривала через це, що чоловік в вузі в польщі працює легально, коли хотіла відкрити візу в Німеччину, мені сказали, що в паспорті може бути тільки одна шенген віза. Це правда? Дякую.
чи зобовязана я мати довідку про доходи, якщо студентка? це ж нонсенс... минулого року їздили без таких довідок і все було добре, а тепер... їду з нареченим, його довідки достатньо? чи відкрити собі банківську карточку і покласти туди гроші, відкладені на поїздку? чи взагалі не паритися, бо студентка? візу відкриваєм через Польщу
я працюю- мала довідку з роботи,з банку нічого не було ніяких документів, правда чоловік в мене легально працює в Польщі, то з нього взяли письмову розписку, що я на повному його забезпеченні. Якщо є можлиивість, то поставте гроші на рахунок хочаб на 2 дні, візьмете довідку і знімете, але краще йти до знайомого банкіра що це все обумовити, або просто ставити на ту картку якою ви можете скористатись в іншій країні. Це тільки мої припущення, просто хотіла стати в пригоді))) ---------- Додано в 15:00 ---------- Попередній допис був написаний в 14:59 ---------- вимагати той чи інший документ це прерогатива КОНСУЛАТУ))
Маю наступні питання до форумчан з досвідом подорожей Шенгенською зоною: Чи можливо здійснити [U]авіаподорож[/U] зі Львова в Німеччину з польською шенгенкою? І ще одне питання, якщо я оформляю польську бізнес шенгенку, а чоловік буде мати "культурну польську шенген візу",чи не буде в такому випадку проблем під час подорожей поза межами Польщі? Наперед вдячна всім за відповіді.
В такому разі, нам потрібно перший раз з"їздити в Польщу/перетнути укр-польський кордон, перед тим як летіти зі Львова в Німеччину?