Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. Miturak

Miturak Member

Привіт...в мене така ситуація...перетинав кордон з Угорщиною і угорські митники не поставили штамп в паспорт...чи можливі проблеми при повернені в Україну?

2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Звідки куди перетинав? Зараз в Угорщині? Варто звернутися до найближчої поліції і запитати.

3. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

якщо це віза туристична - то тепер необов"язково ставити - так нам казав наш гід - ставиться в основному за вимогою, але всім - тепер необов"язково. Зроблено це з метою пришвидшення проходження митниці.

4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Непоставлений штамп про в"їзд теоретично може бути розцінено, як незаконний перетин кордону. Краще в таких або подібних випадках одразу звернутися за роз"ясненням до поліції, ніж потім мати проблеми.

• Подобається Подобається x 1
  5. Мамулька

Мамулька New Member

хотіла запитати :)
    в нас ситуація така, хочемо з чоловіком і дитиною (1,1рік) поїхати на два тижні у Францію до знайомих.Відкрити французький шенген дуже проблематично і майже не реально :sad: вирішили їхати через Польшу. ВІзу хочемо зробити через турфірму. Питання таке - чи можемо ми полетіти зі Львова у Варшаву (щоб перша країна була ПОльша) а далі перелетіти у Париж? чи це теж не реально? чи можуть в Франції поставити депорт з польскою візою?
    Дякую

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

1)Можете.
    2)Будете хуліганити у Франції - депортують.

7. Мамулька

Мамулька New Member

ми люди чемні ;) постараємось не хуліганити :)

Дякую за відповідь

8. Miturak

Miturak Member

розпишу конкретніше-...в мене шенген польський...перший раз перетинав польський кордон і поїхав в італію...при повернені з італії через чоп угорські митники не поставили штамп але поставили наші митники...зараз літаком полетів в італію...і буду вертатись через 2 тижня знов через чоп...чи не винекне в угорських митників питання чому не має угорського штампу а є український? дякую...

9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ні, не виникне, бо є український.

10. Miturak

Miturak Member

дуже дякую....

11. Stefanija

Stefanija New Member

хочу дібратись з варшави до Неаполя літаком з польською візою.....Чи таке можливо?

12. Максим

Максим Well-Known Member

Таке вже питалися. Чому ніхто не перечитує попередні запитання і відповіді, перш ніж питати своє? :)

При авіарейсах в межах Шенгенської зони паспортний контроль не здійснюється.

• Подобається Подобається x 3
  13. Stefanija

Stefanija New Member

тобто немає різниці чи це польська внутрішня віза чи це польський шенген?Часу обмаль, побачила щось схоже на мої проблеми і відразу написала, вибачте за неуважність:girl_smile:

14. Consuelo

Consuelo Active Member

а мене недавно "налякали"...
    передісторія:
    значить закордоном була багато разів, в теперішньому паспорті маю 4 шенгенські візи (в тому числі і польську), маю мульти американську...

Плануєм їхати туристично на місяць в Шенгенську зону, візу відкриваємо через Польщу. Так от, мені сказали таку "чутку", що туристичну на місяць не дають... Але як так? Якщо одноразова короткострокова віза, якщо не помиляюся, до 3 місяців передбачена. Даремно хвилююся? Мені в Австрію дали на місяць туристичну, я розумію, що різні країни/посольства, та все ж теж Шенген... і в Штати перший раз аналогічно - туристичну (чи то гостьову) на місяць дали...

15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Шенгенська віза типу С надається на строк до 90 днів.

16. Максим

Максим Well-Known Member

У Вас може бути щось з наступного:

• krótkoterminowa wiza Schengen (C)
    • długoterminowa polska wiza narodowa (D)
    • zezwolenie na pobyt w Polsce
    З будь-яким з цих документів можна подорожувати в Шенгенській зоні. Тільки при авіарейсах в межах Шенгену паспортний контроль не здійснюють, тому у Вас не буде нагоди цю візу комусь продемонструвати.

17. Cipko

Cipko ...

Люди добрі! маю питання!
    я вперше буду (намагатися) отримати візу(Польща) і маю пару невизначених питання по деяких аспектах її оформлення!

по шенгенській анкеті
    При заповненні анкети на шенгенську візу я маю її заповнювати через компютер друкованими літерами чи можна і від руки?фото туди мені потрібно вклеювати?і взагалі я маю цю анкету брати в посольстві чи можу скачати та роздрукувати?

Яким чином зараз проходить подача документів? жива черга? чи по певному списку?

Буду дуже вдячним за допомогу!

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО СПОСОБУ ЗАПОВНЕННЯ ВІЗОВОЇ АНКЕТИ (ЗАЯВИ ПРО ВИДАЧУ ВІЗИ):
    Треба скачати і роздрукувати - http://www.lwowkg.polemb.net/index.php?document=123
    Не знаю як у Києві, але у Львові жива черга. Якщо перерва чи на другий день, то буває, що складаються списки людьми самостійно.

• Подобається Подобається x 3
  19. Stefanija

Stefanija New Member

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Віза типу D (національна) тепер (з 5 квітня 2010 року) дає змогу подорожувати всередині країн Шенгену впродовж 90 днів кожних півроку. Турагентствам кажіть, що то не їх справа - нехай продають квитки. Варшава - Неаполь можете брати спокійно. Якщо знаєте іноземну мову (польську або англійську) та маєте картку Visa або Mastercard - можете спокійно купувати квиток самостійно через Інтернет, і не платити комісійні турагенціям.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)