Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Моя знайома теж нещодавно разом з чоловіком подавала документи через турфірму в посольство Греції. Хотіли провести відпочинок на морі. Коли вже залишалося днів п'ять до вильоту, грецьке посольство відмовило її чоловікові у візі. Почали з'ясовувати чому: виявилося, що з посольства подзвонили по телефону, вказаному як робочий телефон чоловіка, щоб з'ясувати, чи дійсно він там працює. А там чи то трубку не брали, чи то взяв хтось лівий і сказав, що не працює. Ось і відмовили у візі.

2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

В цьому випадку мали повне право відмовити, бо інформація, надана в анкеті, не могла бути перевірена, або взагалі виявилася неправдивою (з їх точки зору). А що робити? Така в них робота - зобов"язані перевіряти. І то проблема того, хто подає анкету - дати дійсний телефон, де буде людина, яка, коли попросять до телефону - скаже - його немає, він поїхав на склад. :)

• Подобається Подобається x 1
  3. Nevermind

Nevermind Просто персона

Та отож. Просто не пощастило. А в нього та неї теперь паспорти з відмовою. Тепер шенген для них майже закритий.

4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якщо все так і є, як ви розповіли, то треба було зробити апеляцію! Треба було звернутися з роз"ясненням на ім"я посла та додати такі документи:

1.Засвідчення, що ХХХ та УУУ працює в данній організації чи на фірмі.
    2.Засвідчення, що дана організація чи фірма знаходиться за даною адресою (наприклад, договір аренди, чи довідка з податкової, де вказана адреса та назва підприємства)
    3.Довідка з АТС або копія договору з Укртелекомом про присвоєння організації того номеру телефону, що вказаний в анкеті.

Таким чином, можна було довести, що то була помилка людини, яка зняла трубку, а не подання неправдивої інформації подавачами анкети на візу Шенген.

Такі закони ЄС та Шенгенської угоди - посольство може запитувати будь-які додаткові документи до обов"язкових, щоб встановити особу, яка хоче в"їхати в країни Шенген, перевірити правдивість інформації, яку вона надає, та з"ясувати істинні наміри її в"їзду.

• Подобається Подобається x 2
  5. yourock

yourock New Member

Доброго дня.Перечитав обговорення на Вашому форумі та на багатьох інших і запутався,бо багато різних відповідей,а питання в мене таке :є польська віза типу-D (ще пише multi)категорії-05,чи можу я знею поїхати в Польшу,а з відтам у Швецію на 2 місяці(на сезонну роботу збирання ягід),наперед вдячний за відповідь.

6. sani

sani Well-Known Member

Отримав паспорти, печатки стоять віз нема :sad: і листок на мадярській мові з причиною відмови. По українськи навіть не удостоїлись написати... засранці

Гугл.транслейт сказав що "Не вдалося встановити з упевненістю, що візи до закінчення строку про свій намір залишити територію держав-членів"

Дзвонив в посольство, кажуть апеляції нема, і відмову анулювати не можна, але можете, ще раз подавати на візу. Тільки платіть кожен раз по 35 євро!

отаке :sad:

а в суд на них подати можна за моряльну шкоду?

7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Віза категорії Д дає право на довгострокове перебування в країні видання, та відвідування інших країн Шенген на строк до 3 місяців кожних півроку. Очевидно, що праця в Швеції регулюється законами Швеції. Їхати можете 100%, але якщо будете там працювати нелегально і вас упіймають - то депортують, і втратите свою візу, і право в"їзду в Шенген на роки. Якщо віза видана вам як володільцю Карти Поляка, то за порушення європейського законодавства ви можете втратити і Карту також.

---------- Додано в 19:11 ---------- Попередній допис був написаний в 19:06 ----------

Єдиною можливістю оскаржити рішення Консула тепер може бути ваш лист до посла, до якого ви повинні долучити 100% документальні докази, що рішення Консула - то "технічна помилка".

• Подобається Подобається x 2
  8. sani

sani Well-Known Member

DIDIO, дякую за відповідь, ще скажіть будь ласка, то написати просто рекомендованого листа з обгрунтуванням і документами на ім"я посла?

9. music

music New Member

усім привіт )) у мене така ситуація...1) маю чистий новий паспорт, 2) хочу їхати наприкінці липня в Чехію, а потім в Італію... маю де проживати в обох країнах

як правильно мені зробити візу ??? і яку краще і легше ?

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Якщо є де проживати - то і є кому зробити запрошення, я правильно розумію?

Тоді звертайтесь у консульство тієї країни, де менший ризик відмови, тобто кращі виконання необхідних умов (валідність вашого запрошуючого, наприклад).

• Подобається Подобається x 3
  11. Nevermind

Nevermind Просто персона

Вони нібито зробили апеляцію, але ще результатів немає. :sad:

12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Узнайте ім"я, прізвище та форму звертання до посла конкретної країни. Намагайтесь не називати лист "заявою", "апеляцією", "скаргою". Просто без назви, або "прохання". Не вживайте слів "несправедливість", тощо. Краще написати - "це була помилка" тощо.

Дуже чітко і лаконічно, максимально об"єктивно і без емоцій, і з повагою до посла опишіть ситуацію. Пам"ятайте - якщо з якоїсь причини і була допущена випадкова помилка офіційною особою чи працівником посольства - це не означає, що треба за це ненавидіти всю країну, яку ви хотіли відвідати, та її представників. Так як і ви 100% можете не пустити в своє помешкання непроханого гостя, хто вам чимось не подобається, так і вони. Уявіть собі, якщо гість буде скаржитися на вас в міліцію, що ви не пустили його переночувати, хоч він і гроші вам пропонував, і взагалі чесна людина. Зрозуміли? Чужа країна - то те саме. Ми там лише в гостях.

Обов"язково підпишіть лист, та додайте свої якомога повні адресу, телефони тощо, включаючи мобільні. Прикладіть до листа документальні докази, завірені печатками. Перекладіть все у будь-якому офіційному бюро перекладів на мову посольства країни, щоб все, що ви пишете - було отримано посольством "з перших рук". Переклади мають бути завірені печаткою бюро перекладів. Залиште собі копії!
    Відправте все у посольство "рекомендованим листом" на ім"я посла, з будь-якого поштового відділення, та залиште собі квитанцію. Чекайте на відповідь. Якщо відповідь буде нейтральною, наприклад - "посольство не має змоги розглянути ваш лист від хх.уу.2010 року" - це в більшості випадків означає - все перевірили, але порушення зі сторони співробітників посольства не виявили. Тобто, вина лежить на турфірмі, або на вас особисто (невірне оформлення документів тощо). Але посольство не несе за це відповідальності і відмежовується від цього, оскільки це лежить поза межами законодавства країни, яку представляє посольство.

Якщо ж помилка буде виявлена - то її виправлять, як це було, наприклад, у випадку з посольством Чехії, коли за оформлення документів з громадян України брали "лишні" гроші. Кілька сотень людей то опротестували, консул був відкликаний в Чехію (чи знятий з роботи), а громадянам України повернуть їх гроші. Тобто - справедливість є, але часто її треба шукати.

Останнє редагування: 23 чер 2010
    • Подобається Подобається x 5
  13. deva

deva Well-Known Member

В мене є наступне питання: На даний час відкрита Шенген віза(мульті на 1 рік) типу С ціль видачі 02, відкрито візу в польському посольстві. Я планую мати поїздку в Німеччину, думаю їхати з Києва поїздом до Берліна.Перетин кордону-звичайно ж Польща. Чи не буду мати проблем на кордоні з прикордонниками?

14. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

В подальшому пропоную допомагати тут тільки форумлянам, а не тим, хто з"являється 1 раз. Принаймні, я буду робити саме так: не менше як 20 дописів у форумі, тоді можна спробувати й допомогти.

15. deva

deva Well-Known Member

Дякую за гостиприїмність)))). Ваш форум читаю давно і був кращої думки про гостинність. Але відсутність уваги, це також увага.

16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ще 18 дописів, і ваша подяка буде прийнята. Дякую за увагу.

17. deva

deva Well-Known Member

Знати б ще про що цих 18 дописів писати.о_О Контакту ж тут не знайдено:cry:

18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

deva, подібні питання, як Ваше, тут були не раз.

Я розумію, легше відразу запитатись, ніж самостійно пошукати в неті документи, чи перечитати тему.

В мене до Вас питання.
    Якщо перетин кордону звичайно у Польщі, то які проблеми можуть бути?

19. deva

deva Well-Known Member

Можно в меру быть добрым и вмеру скупым
    Можно ж меру быть умным и вмеру пустым
    Можно ж меру смеятся и в меру шутить
    Но никак не получится в меру любить

---------- Додано в 09:43 ---------- Попередній допис був написаний в 09:42 ----------

Можно много старатся быть лутше других
    Можно ветру отдатса пока он не стих
    Можно в меру страдат',можно в меру пожыть
    Но никак не получится в меру любить

---------- Додано в 09:45 ---------- Попередній допис був написаний в 09:43 ----------

дуже дякую за приділену увагу і відповідь. В принципі,погоджуюсь, питання вже розглядалось на форумі.

---------- Додано в 10:04 ---------- Попередній допис був написаний в 09:45 ----------

Ще раз переглянувши дописи на форумі, також хочу внести свою "лепту"(не памятаю як це на укр.мові) відносно цілі видачі шенген віз
    1) "01" - туристична віза
    2) "02" - гостьова віза
    3) "03" - віза для участі у спортивних заходах
    4) "04" - віза з метою ведення господарської діяльності
    5) "05" - віза з метою ведення культурної діяльності та участь в міжнародних конференціях
    6) "06" - віза видана для виконання службових завдань для представників органів іноземних держав, а також міжнародної організації
    7) "07" - віза з метою виконання робіт залежних від пір року
    8) "08" - робоча віза
    9) "09" - навчальна віза для здобуття вищої освіти 1, 2, 3-го ступенів
    10) "10" - наукова віза
    11) "11" - віза з метою користання з часової охорони
    12) "16" - віза з метою участі у справі про надання статусу біженця
    13) "18" - віза для найближчих членів родин репатріантів
    14) "19" - віза з метою реалізації дозволу на тимчасове або постійне проживання
    15) "20" - віза для осіб котрі мають карту поляка
    16) "21" - репатріаційна віза

• Подобається Подобається x 4
  20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Дякую за корисну для форумлян інформацію в попередньому дописі.

-----------------
    Якщо ви маєте візу Шенген - то маєте право в"їзду в будь-яку країну Шенгенскої угоди, в т.ч. Німеччину. Але візу вам видало посольство Польщі, яка повинна бути основною країною перебування. Тому запитання до вас може бути, чому, маючи польську візу, ви більшість часу збираєтесь провести в Німеччині. І на нього треба обгрунтовано відповідати, наприклад, що ви їдете на пару днів, там зустрінетеся зі знайомими і з ними повернетеся в Польщу. Добре буде мати і показати зворотній квиток з Німеччини до Польщі.

Останнє редагування: 28 чер 2010
а де твій аватар? :)