Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Відповідь: Шенгенська віза

Походу саме швидше Чеське посольство.
    І папірчик , з бронью в будь якому готелі.

2. Grek

Grek Well-Known Member

01.08.2008 р. Генеральне Консульство РП у Львові відкриває додаткове приміщення за адресою: м. Львів, вул. Сміливих, 5, з призначенням на Візовий відділ.

Слід зазаначити, що у двох приміщеннях: діючому - вул. Івана Франка, 110 та новому - вул. Сміливих, 5 одночасно прийматимуться візові анкети у системі так званої „живої черги” (без записів).

Цікаво яка там зараз ситуація, хто був поділіться досвідом.

3. Анута

Анута Well-Known Member

хотіла запитатись: друзі запрошують до себе на різдвяні свята до Німеччини.
    минулого року сестра чоловіка стикнулась з проблемою: зібрались їхати в туристичний тур по Європі всією сім"єю - візу відкрили тільки їй (щоб не залишились там). Поки ще до різдва є час хочеться зробити так, щоб нам вдалось поїхати.
    Плануємо їхати всією сім"єю (я, чоловік, малеча) і машиною. Проживання відповідно у друзів. Знайомі порадили зробити запрошення-виклик, тоді ніби немає підстав відмовити. Якщо не відкриють візу хоч комусь з нас, то поїздка відміняється, а так хочеться.... :)
    Поділіться досвідом, пліз, як це зробити краще і через яке консульство. дякі :)

4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Запрошення ж буде німецьке?! То й через нім. посольство...

Якщо запрошення найближчій родині - тато, мама, брат, сестра - велика ймовірність, що відкриють. Якщо вже на один тік далі по родині - приміром виклик невістки свекрусі - шансів вже набагато менше, а як і відкриють, то на мало часу і не зважаючи на ваші побажання терміну. Якщо знайомі-друзі - ставлю 95% що не відкриють взагалі, тимпаче для всіх зразу.
    Не хочу вас розчаровувати, просто кажу реальність. З викликом від знайомих на успіх розраховувати не варто.

5. lightchild

lightchild New Member

Шановний Samojlovu4,

Ви маєте на увазі саме ситуацію з німецьким консульством? Чи це так з усіма шенгенськими країнами?

А як можна отримати візу, якщо родичів у Шенгені зовсім нема, ні прямих, ані непрямих?... :sad: Може щось підкажете?

Дуже тре... дівчина там чекає...... :sorry:

Заздалегідь дякую! :pardon:

6. Samojlovu4

Маю на увазі саме німецьке посольство. Але підозрюю, що подібна ситуація з усіма, плюс мінус незначні відмінності.
    А як тепер отримати - та Бог його святий знає. Туристом. Чи на навчання яке.
    Я, щоб до жінки мотнутися, відкривав незалежно від неї візу на вивчення мови. Причому одна з головних умов при відкритті - мусіли приховувати, що ми одружені, інакше б не відкрили. Але то було вже більше ніж 5 років тому...
    Але пробуйте - а як вирветесь, там вже легше буде, зацепитесь якось.

7. lightchild

lightchild New Member

А туристом як?

Туристом я вже пробував до Греції... відмовили :sad: але я самостійно подавав, без турагенств... тепер після відмови турагенства не беруть паспорт зі штампиком...

8. Samojlovu4

Ну не знаю...
    Тоді я б на вашому місці паломником чи просто "християнською молоддю" попробував. Тезе, Люрд, Фатіма...

9. Grek

Grek Well-Known Member

Нє, така поїздка вартує більше 500 євриків, в той час коли через відповідну канторку можна виробити приблизно за 200$ (послуги фірми) польську мультивізу і кататись по Європі.
    Як варіант можеш попробувати виробляти туристичну візу (для самостійної поїздки) для цього тре мати нормальну довідку про зарплату, бронь готелю, план поїздки, і іноді вимагають бронь квитків туди-назад. Але то тре взнавати, бо конкретно щодо Німецького посольства я не знаю чи таке пройде.

• Подобається Подобається x 1
  10. Patrick

Patrick Well-Known Member

А чого Вам люди вдома не сидиться? Країна в небезпеці , а ви по заграницях хочете їздити.
    Дівчина може приїхати до Вас.

11. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я також хочу покататись по Європі, власне по Україні, з візою проблем нема. От де би то гроші роздобути...

12. lightchild

lightchild New Member

Дякую вам, Samojlovu4 та Grek за відповіді і намагання допомогти!
    А ви не могли би подокладніше? Що саме ви маєте на увазі?
    Мене власне не німецьке консульство цікавить, мені до Греції потрібно. Але оскільки вони відмовили, шукаю інші більш певні варіанти, через якусь іншу країну.
    Власне, у греків я туристичну візу і намагався здобути - мав справжню бронь готелю. Але відмовили бо "немає документів, що підтверджують небхідність/ціль поїздки"о_Оце для туристичної-то візи... з довідкою про роботу та зарплату все ок.

13. Ада

Ада New Member

Чи реально зараз відкрити шенгенську візу і які початкові кроки слід зробити?

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

не знаю як всюди, але пробувала выдкрити польський шенген - то вкінці року не хотіли. в мене то є, а от подругам відкрили лише до середини листопада...

найкраще і надійніше для відкриття візи потрібно знайти підходящий канал - якась фірма закордоном, визначені цілі.

для тих хто не міг відкрити в Німеччину - відкрийте в іншу близьку країну, наприклад в Австрію, Францію... якщо буде перевірка - просто кажете (ну наприклад коли був варіант - що тільки жінці відкрили) "Жінку відвезу до родичів - друзів,а сам потім їду в Австрію по робочих справах - залежно від того для чого і куди відкрили. (Ну принаймі рік тому це канало))) )

а з християнскою молоддю то дуже таки непогано - по-перше відкривають без проблем і якщо дійсно тусуватися з тою молоддю то получається десь вдвічі дешевше ніж би сам так їхав...

15. Ада

Ада New Member

А можете порадити якийсь надійний канал для відкриття візи? Християнську общину чи людей які можуть допомогти у важливості поїздки? Начебто по справах

16. Grek

Grek Well-Known Member

Шановні, не треба думати, що якщо ви отримаєте візу через якусь християнську програму, то ви з нею поїдете куди забажаєте. Ці організації вже мають гіркий досвід із нашими співвічизниками, які використовуючи довіру організаторів (церков) та посольств, таким чином отримували візу не за призначенням. Тому такі візи даються на конкретний термін та паспорти зберігаються у керівника групи. Окрім цього вартість таких поїздок коливається близько 500 євро (думаю, що маючи такі кошти не важко отримати іншим шляхом візу). Тому не дискримінуйте такими діями нашу церкву, і шукайте інші легальні шляхи отримання шенгену.
    ІМХО: легше отримати шенген в посольствах центрально-європейських країн або країн Балтії (туди менше звертаються наші співвічизники і вони не надто сильно придираються), єдиний мінус, що потрібно буде їхати в Київ.

• Подобається Подобається x 2
  17. a.ilchenko

a.ilchenko Well-Known Member

О, я можу згодом розповісти про шенген в Росії - плануємо зустріти Новий Рік в Парижі. Вже забронювали авіаквитки Аерофлоту (за мілі), забронювали готель (до речі, Hotl Batignolles - як вибір?), тепер треба візу.
    Телефонували в Москву в візовий центр Франції, були на сайті - перелік документів - виписка з банковського рахунку, або справка з роботи, бронь авіа, бронь готелю.
    В Україні все таке саме?
    Також знайомі казали, що при наявності страховки більше півроку французьке консульство дає мультівизу заміст однократної ,)

18. Городецький

Городецький Well-Known Member

Ні, в Україні з багатьма сусідами спрощений візовий режим. За наявності всіх необхідних документів в посольствах Польщі, Чехії, Словаччини і Угорщини - процедура триває не більше тижня, тобто перевірка Інтерполу забирає більшість часу. А з чеською або польською візою можна скрізь по шенгенській зоні.

19. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Этих? :cool:

20. a.ilchenko

a.ilchenko Well-Known Member

Але тільки в тому разі, якщо Польща або Чехія перша в машруті.

а де твій аватар? :)