Навіть якщо буде відкритий через польське консульство, то ніяких проблем немає бути, але поляки можуть і не дати візи, бо їм запрошення з Німеччини до йдного місця
а взагалі в німецькому консульстві візу оримати є проблемно??? чи легше пробити запрошення з Польщі і робити все через Польський консулат?
маєте запрош з німців- супер,йдіть до них і не морочтесь, з польск.,якщо буде нім віза, то хоч через польшу, хоч через мадярів, можете їхати в шенген.тільки з терміном, щось придумайте, щоб хоч на 3 міс вам відкрили. ---------- Додано в 04:56 ---------- Попередній допис був написаний в 04:49 ---------- як, у кого, яке щастя.одні, на німці, відкривають без проблем, а іншим поляки відкази, ліплять.
Якщо є запрошення з Німеччині. А якщо є запрошення з Польщі нормальне, оформене воєводом, радше за все дадуть. Приймаючи бере відповідальність і підписує папір, де купа параграфів стоїть. Якщо у консульстві відкажуть, запрошуючи може протестувати. Звичайно, не кажу про "ліпне" папіри, що вже з далека пахнуть.
Щастя ні до чого. Якщо документи такі, як вимагається законом - ніякої відмови ніхто "не наліпить." Сам оформляв короткотермінові візи тільки через Амбасаду Польщі *надцять раз собі, допомагав оформити друзям тощо. Зараз вже маю багаторазову довгострокову візу. Кілька разів допомагав одній з католицьких громад Київської области доставити гуманітарну допомогу (продукти харчування та ласощі, придбані католицькими громадами Польщі) в українські дитячі будинки та притулки, бо там мій знайомий - літній ксьондз, який сам не міг їхати за кермом, а людина, яка допомагала - важко захворіла. Оформляв візу "сьогодні на завтра", що, за слухами, нібито неможливо. Один раз оформив візу "сьогодні на сьогодні". Як? Мені подзвонили з костьола ввечері і дуже просили допомогти. Я покинув все, негайно подзвонив і доручив роботу помічникові, вночі заповнив анкети, сам себе сфотографував і надрукував на принтері фотографії, і ранком поїхав до Амбасади. А потім - просто просив та надавав документи, що маємо виїхати терміново, сьогодні - поїду я по просьбі католицької громади, бо більше нікому. Вислухували і давали, через керівника відділу, який є Консулом. Тому слухи про те, що "злобні поляки" відмовляють громадянам України у наданні візи "просто так" - в 99,9% випадків - брехня. Якщо документи не відповідають вимогам польського законодавства, тоді - так. Вони зобов"язані відмовити. А як ще!? Крім того, майже кругом у "віконцях" сидять наші, громадяни України, яких найнято на роботу Польською Амбасадою. Вони просто виконують інструкцію, Закон. Якщо ви вважаєте, що вони вам "приліпили відмову", скаржтеся - у розгляді скарги нікому не відмовляють. Але щоб не доходило до скарг - будьте уважні при оформленні документів - це не польська вимога, це - вимоги, загальні для всіх країн Шенгенської угоди.
допоможіть будь ласка, потрібна інформація на рахунок страхівки: планую відкрити польську шенген візу на 93 дні, а їхати перший раз на 14 днів і потім через пару місяців на тиждень. І постало питання на скільки днів мені потрібно купити страхівку? на весь період 93 дні? чи окремо на кожну поїздку (окремі дати)?
Підкажіть мені будь-ласка ,якщо в мене буде робоча шенген віза яка дає змогу працювати у польщі чи можу я поїхати в країну шенген зони наприклад в Іспанію. І як краще мені добратись в Іспанію з Польщі чи можна прямо з України на рейсовому автобусі в Іспанію ???
якщо мені не зраджує пам'ять, то страхівку будете подавати в консульство, і дні в ній прямопропорційно залежать від днів у візі (вірніше навпаки, відкрита віза може залежати від кількості днів у страхівці) Нє? а таке буває? Щось змінилось останнім часом ?
Страховий поліс має бути дійсний на всі дні, на які ви хочете візу, а не на дні, які дійсно перебуватимете. Хочете візу на місяць, хоч перебуватимете 1 день - повинен бути поліс на місяць. ---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:47 ---------- Якщо у вас буде віза з правом роботи в конкретній країні, то тільки там ви зможете працювати. А в іншу країну Шенген зможете поїхати лише "на екскурсію". Отримуючи візу країни, ви пишете в анкеті спосіб і місце в"їзду в цю країну. Саме таким способом ви і маєте в"їхати, або надати обгрунтування, чому ви раптом змінили свої ж дані, які написали в анкеті, були проінформовані про відповідальність (в тексті анкети є), і підписались під цим.
спарава в тому що я не збираюсь працювати в іншій країні з цією візою. їду просто" на екскурсію" і от тому питаю бо є в мене робоча шенген віза а іншу не охота відкривати ! якщо хтось знає підскажіть будь-ласка скільки днів я можу перебувати в будь якій інші країні шенген зони з цією візою???
пару сторінок назад уже описувалось про поїздки (терміни, умови) по Шенген зоні з Польською шенгенкою Я, можливо, повторюсь, але хотілось би знати: Вже видають польські шенгенки з правом працювати? До недавнього часу видавались лише національні ---------- Додано в 12:03 ---------- Попередній допис був написаний в 11:15 ---------- Коротко, довготермінові візи типу D (понад 3 місяці) дають право подорожувати до інших Держав Членів протягом трьох місяців в половині будь-якого року.
To Nikoilya. Якщо віза в Польщу у Вас вже є (будь-яка), то приїдьте до Польщі, і звідти ви можете з"їздити туди, куди ви хочете - звичайно, в межах країн Шенгенської угоди.
Відмовили у візі, в угорському посольстві! Ото халепа, хотів проїхатись по європі, купив тур у фірмі, за візу навіть не заморочувався, думав 100% що буде, тим більше минулого року була шенгенська, їздив, нормально вернувся, все ок! А от щойно подзвонили з фірми кажуть відмовили... ппц, я в шоці, я вже настроївся на поїздку, все спланував, а тут така засада! мав виїзджати в цю неділю Може хто знає як подавати апеляцію? І як наказати тих кАзлів з посольства? Чи можна на них в суд якийсь подати? зіпсули мені цього року всю відпустку!!
боюсь я що як кажуть в народі "на хвіст солі хіба насиплете". Хіба трохи собі нерви потріпаєте. Пояснити вони пояснять чому відмовили, а от зробити з тим навряд чи щось вдасться. І не факт що посольство щось нафуричило. Турфірми теж часто проколюються
+1. sani, яка турфірма? запитайте в турфірмі (надалі тф ) чим аргументувало посольство відмову, адже згідно нових правил видачі шенгену, посольство зобов'язане аргументувати відмови. якщо тф морозяться - звертайтесь з відповідним запитом в посольство (можна зразу це зробити, минуючи запит в тф). чи платили якісь відсотки за повернення туру? бувають випадки (переважно з кидаючими тф), коли вони свідомо подають фігові дані в посольство щоби: а) заробити тих пару відсотків, а тур перепродати; б) хтось знайомий/блатний теж захотів той тур, а місць вже немає - от і викидають когось з "смертних". найчастіше б) об'єднують з а) П.С. Угорське посольство рідко відмови дає...
мережа горящих путівок на Городоцькій, біля Скрині. ще не знаю сьогодні буду розбиратись ТФ обіцяли повернути усю вартість туру, окрім 35 евро консульського збору я взагалі в шоці ...
в ТФ сказали що посольство відмовило мотивуючи це тим що ми можемо там залишитись... в ТФ кажуть апеляцію не подавати, а краще ще раз подавати документи в посольство на аналогічний тур на іншу дату... Як думаєте, як каще всетаки подавати на апеляцію і доказувати що я (не верблюд) не хочу там залишитись, а просто їду на екскурсію! Чи просто знову подавати в посольство на той самий тур на іншу дату?
Фігня якась получилася. Теж схиляюсь до думки, що собака зарита у репутації ТФ. Якщо нічого не досягнете, викупить у йншій через - скажем Братиславу чи Краків і звернитесь у словацький чи польський консулят/посольсьтво...
Я думаю, що вони, тобто ТФ, брешуть. Якщо посольство відмовляє, то найчастіше це можуть буди 2 причини: або людина порушила закон, перебуваючи за кордоном раніше, або документи були неправильно підготовлені. У вашому випадку, скоріше всього - друге. І винна у цьому саме ТФ. Що робити? Звернутися в посольство з письмовою апеляцією, де викласти всі обставини справи, і просити письмових пояснень. З копією цих пояснень звернутися на ТФ з вимогою компенсації втрат. Якщо відмовлять - звернутися до суду. Якщо посольство відмовляє, то так просто одразу звернутися через тиждень знову - неможливо, бо той, кому відмовлено - в комп"ютерній базі даних. Та й логіка тут відсутня - "відмовили, бо можете залишитись, то подавайте через тиждень, і вони вже не відмовлять"... Є дуже велика підозра, що в ТФ - брешуть.