Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. Максим

Максим Well-Known Member

Оскільки рейс виконуватиметься в межах шенгенської зони, то Ви через паспортний контроль просто не будете проходити. Виглядатиме це так само, як переліт з Катовіц наприклад до Варшави.

2. Xlopak

Xlopak Member

гиги, аналогічна ситуація. Зібрався на лемківську ватру теж з річною національною польською візою типу D і злітати в Італію (у Ріміні).

це в теорії. а що на практиці? нажаль я ще не знайшов людини яка пробувала з нац візою їздити в інші країни шенгену після 5 квітня 2010.

маю надію, що все буде ОК.

Останнє редагування: 21 тра 2010
  3. Jagdpanther

Jagdpanther Member

А підкажіть ще таке, якщо відкрию польську національну візу з метою культурних відвідин (тобто Лемківська ватра) то чи зможу я вільно кататися до Польщі маючи при цьому заброньований готель, чи обовязково тре мати документ який підтверджує мету ведичі мені візи, тобто запрошеня на цю Ватру?
    Чи можу я ,наприклад, просто собі сісти в автобус поїхати на день до Кракова, а вночі вернутись? Чи таке непроканає?

4. Xlopak

Xlopak Member

теоретично зможеш. хоча все залежить від митників. одні можуть спитати лєгєтимацію і якщо нема, то не пустять, а інші можуть просто глянути в паспорт і пустити....

Вчора був в турфірмі, питав чи з такою візою можуть пустити в італію. Казали що теоретично проблем не має бути :haha: В них клієнтка їздила машиною і паспорт питали тільки на укр-пол кордоні і коли в готель поселялась :)))

5. Jagdpanther

Jagdpanther Member

Блін...кругом є ризик...
    Порадьте, що тоді краще зробити, чи оця вся возанина з національною візою, чи простіше відкрити шенгенку?
    Мені необхідно потрапити в Італію, щоб бути спокійною краще відкрити 10-денну шенген візу і так само літаком можна до Венеції добратись? у цьому варіанті я думаю вже ні проблем, ні питань на кордонах і з митниками не мало б бути
    Маю один шанс на таку поїздку, тому дуже переживаю і ніяк неможу вибрати і визначитися з кращим варіантом
    Щей матеріальна сторона підпирає..((

6. veronka

veronka Well-Known Member

привіт, я трохи "темна" у візових питаннях тому прошу Вашої допомоги. У чоловіка Словацька мультивіза "С" на 90 днів з зазначеною метою подорожі відвідини родичів тож він може після гостин у родичів з*їздити, наприклад, до Німеччини чи Австрії? і де саме у візі вказано, що вона "національна"?

7. Jagdpanther

Jagdpanther Member

Стосовно Словацьких віз я не особо знаю, але якщо їх класифікація такаж як і в Польщі, то важаю що у вашого чоловіка скоріше всього шенгенська віза, у самій першій строчці візи має писати "panstwa schengen",і ця віза дозволяє неодноразову вїзджати на територію шенген зони ((так вона є мультивізою) і перебувати в ній 90 днів і відповідно подорожувати і до Австрії і Франції і до Італії та інших шенген-країн,
    Національні ж візи вроді мають букву D,і у першому рядку візи замість Panstwa Schengen навевно писатиме Slovacka
    Сподіваюсь що я ніде не помилилась і допомогла вам.

• Подобається Подобається x 1
  8. Agaton

Agaton Well-Known Member

... Slovenská :)

• Подобається Подобається x 3
  9. Xlopak

Xlopak Member

Словаччина і Словенія - то різні країни :)

10. Ясь

Ясь Well-Known Member

Республіка Словаччина (словац. Slovenská republika, Slovensko)

11. veronka

veronka Well-Known Member

ще хочу спитати - в ремарках зазначено "поїздка до родичів", то чи можна їхати службовим а/м (фура) потім до інших країн? Простіше сказати чи можна з цією візою буде працювати далекобійником?

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

З цією візою не можна працювати.

13. shepel

shepel New Member

Добрий день усім! У мого чоловіка було пару польських шенген віз, та коли закінчилась остання і він подав у Луцьке консульство документи на наступну візу, то йому поставили відмову. Причиною вказали, що він внесений до польської інформаційної бази серед небажаних персон на території шенген зони. Хоча чоловік жодного разу не порушував закони. Консул нам виставив версію, що можливо з цім прізвищем і ім'ям є людина, яка порушила закон.
    Хто що чув про такі ситуації і вихід з них? Можливо, хто знає посередників по візовій підтримці, що зможуть змити в закордонному паспорті штампик про відмову? Чекаю порад

14. Xlopak

Xlopak Member

Новий паспорт з новим прізвищем :D

15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якщо людина невинна - то потрібно подати скаргу на ім"я посла, де детально викласти всі обставини проблеми. А "змивати штампики" - це підробка документів, і за це може бути кримінальна відповідальність.

• Подобається Подобається x 2
  16. Xlopak

Xlopak Member

Варто відзначити, що одним з ключових нововведень, передбачених у Візовому кодексі, є вимога мотивувати причини при відмові громадянам третіх країн на отримання візи для в'їзду в Шенгенську зону. Отримавши на руки пояснення про відмову, клопочуча особа може подати апеляцію і вимагати переглянути це рішення. Як повідомив координатор програм преси і інформації представництва Європейської комісії в Україні Давид Стулік, ця норма набуде чинності тільки з квітня 2011 року.

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Скаргу послу можна подавати і тепер. А з квітня 2011 року - можна буде звертатися і до суду.

18. IAROSLAV

IAROSLAV Member

привіт. на візі має бути напис- типу: -"водій вантажного автомоб"(ніби сама остання строчка). добре вивчіть всі написи у візі(особл.три нижні), а дві строчки вверх- "заборона на працю"-там! але.... як, яке, в кого щастя, може кататись пів року, і ніхто не придивиться,а може,в першому рейсі, попасти на контроль,- і .........

19. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

у тих візах я повний чайник...мене цікавить таке:
    цього літа їду у Францію автом, перед тим маємо заїхати в Німеччину...з Німеччини є запрошення....питання: "куди йти відкривати візу?" (термін подорожі 17 днів)

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Безперечно, метою подорожі є Німеччина. Тобто - отримуйте шенгенську візу в німецькому посольстві, на весь строк перебування за кордоном. А те, що ви "заїдете" у Францію з Німеччини - нікого не цікавитиме - маєте право. :)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)