Ви тільки в одній турфірмі питались ? Бо це щось новеньке. Хоча може таким чином поляки врешті почали фільтрувати натовп українців які їздять туди на підробіток.
Я, безпосередньо цікавлюсь, як проходить паспортний контроль в аеропортах Шенген зони - чи строго перевіряють документи і ціль приїзду, ну і звісно бронювання готелей? Справа в тому, що я з друзями маю туристичну візу на 10 днів. Летимо з Вроцлава вечірнім рейсом в Мілан (приліт о 23), а на наступний день о 13 виліт в Париж. Щоб зекономити вирішили не бронювати готель і "пересидіти" в аеропорту. Бронювання готелю в Парижі є і всі квитки назад до України також. Як поставляться до такої ситуації працівники контролю в аеропорту Мілана. Чи все таки потрібно бронювати і "тицяти" роздруківку їм при перевірці документів? Дякую за допомогу.
Паспортний контроль матимете тільки на кордоні Шенген. Якщо до Вроцлавя літаком - то матимете цей контроль тільки у Вроцлаві а потім лише у Парижі при виліті. На рейсах Вроцлав -> Мілан і Мілан -> Париж чекатиме Вас тільки перевірка багажу. В аеропорті в Мілані нихто не зацікавіться Вашим пасспортом - тобто можете спокійно спати у кріслах в аеропортах (ну - за Ваш хребет не скажу... )
подож до Кракова DIDIO, ви літали до Катовіце ВІЗЗейром, а з Катовіц як краще доїхати до Кракова (щоб і дешево і сердито). Скільки це км?
Найпростіше (найшвідше) автобусом. Увавга: аєропорт у Катовицях 30км від центру міста на північ (у містечку Пижовіце), а Краків 50 км від Катовіц, але на захід. Але є бус просто з аєропорту до Кракова (Car polonia) пошук тут - їздить десь що 2 години. http://www.katowice-airport.com/ua/passengers/access або ще краще від разу на сайті Car polonia http://www.wizz-bus.com/ua Автобус з Аеропорту до Кракова коштує 25 зл. Удачі
подорож до Кракова DIDIO, дякую за info. А чи знаєте ви як краще потім поїхати до Праги, наприклад, чи до Будапешту.
Потім - це з Кракова? До Праги найпростіше потягом D 400 Silesia, відправлення з Кракова 22:11, прибуття в Прагу 6:51. Цим же поїздом D 400 Silesia /407/477 (у Пршерові ваш вагон перечеплять, не треба виходити) ви приїдете у Будапешт у 8:32
Привіт. таке питання. Отримали шенген візу в Польському консульстві. Фактично будемо на території Польщі - одну ніч - в автобусі, другу - в готелі. Крім того маємо бронювання на 2 дні в Парижі. Як рахується головна країна перебування? ПО кількості днів, чи по реєстрації в готелях? Чи перевіряється реєстрація в готелях при поданні на отримання візи вдруге? Якщо так, що порадите зробити?
подорож Un.Known, а як краще добратися зі Кракова до Гданська. Я знаю. що є така повітряна траса на цьому напрямку. Де її можна знайти. І ще , а який курс злотої до євро? Я так розумію, що у Польщі ходять злоті. Дякую.
Візу отримали? В"їжджаєте через Польщу і їдете куди хочете. Якщо ви не порушуватимете закон, де ви були, де і скільки ночували - нікого не цікавить. Тільки порушення/непорушення закону впливатиме при поданні заяви на наступну візу. Не порушуватимете - жодних проблем, за умовою правильно оформлених документів. У всякому разі - у мене так.
Головна країна - це та, яка є метою Вашої поїздки. В дорозі Ви можете перебувати і довше, ніж у країні, яка є метою подорожі.
Для чого посольства вимагають оплачений нічліг в готелях? Відповідь проста: для профілактики правопорушень. Людина приїжджає в незнайому країну і навіть ще не знає, де переночує! Бродитиме вночі по вулицях!? Звичайно, це потенційно криміногенна ситуація. А якщо вам ховати немає чого, в тому числі і мету поїздки - то бронюєте готель, оплачуєте, вписуєте його в анкету - і посольство задоволене. Навіть якщо ви не приїхали в готель, який оплатили і записали в анкеті - це не порушення закону. Бо є свобода пересування тощо. Ну не сподобалися вам двері готелю! І ви знайшли інше місце ночівлі! Хто має право за це вас карати!? Але факт того, що ви подаєте заброньований готель, уже в більшості випадків свідчить про те, що ви а)можете забронювати готель б)як би там не було, а він уже у вас є заброньований, тобто ви повернетеся до нього, якщо щось у вас не вийде з іншим нічлігом. Ніякої іншої мети посольство не має, і тому вимагає реального бронювання готелю. А в зв"язку з тим, що ви зобов"язані надавати про себе правдиву інформацію, вони мають право перевірити (і можуть це зробити) - чи дійсно ви оплатили готель. Тому єдиний варіант - писати в анкеті правду, і робити так, як написали. Це в інтересах усіх сторін.
Всім доброго вечора. Яка на сьогоднішній день ситуація з видачою польського шенгену після зміни правил отримання віз? Я маю на увазі, яка вірогідність відкриття польського шенгену, якщо нещодавно такий шенген поляки уже відкривали? Я подаватиму документі разом із запрошенням від поляків. Буду вдячна, якщо хтось поділиться досвідом.
Я коли їхала в Прагу, на кордоні до нас підсіла одна дівчина, вона хотіла зробити так само як ви тут описали, на кордоні її не впустили, і щоб віза відкрита не пропала і відпустку собі не спортити поїхала з нами в тур в Прагу, замість запланової подорожі-відвідин подружки...от таке то буває..
дякую за відповідь. Я вже так подумала, що якщо вже зарезервую, то лишусь в тому готелі, все ж не хочеться непорозумінь і тим більше скасовувати поїздку через власну помилку. Сподіваюсь усе вийде з резервацією і візу відкриють.
Я був у Європі надцять раз, і практично жодного разу не мав проблем з візою. Це ще до Карти Поляка. Просто акуратно і точно оформлені документи тощо, ввічливість у Посольствах, розуміння їхніх завдань і проблем... Ні, раз мав - випадково фотографію приніс не того розміру. Звичайно, віза принижує. Будь-яка. Тому що вона нібито-то заперечує або дозволяє наше природне право на вільне пересування. Але ж ми не хотіли б, щоб в Україну вільно приїжджали мільйони бандитів та злодіїв з інших країн, наприклад, з Африки чи Азії? Бо наша держава має лише певні ресурси для боротьби зі злочинністю. І ці ресурси не безмежні... Тому й існують візи, тобто дозволи на право в"їзду в певну країну. З допомогою візової системи держави стараються "фільтрувати" небажаних в країні відвідувачів. Тому іноді й дивляться на вас підозріло в Посольстві, бо кількість туристів-авантюристів не зменшується. Мусимо це розуміти, бути толерантними і покращувати свою країну до рівня тих, хто живе заможніше і спокійніше. ТОді й візи не знадобляться.