Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Справа в тому - що всі візи - "шенгенські". В тому числі і національні. Анкета так і називається - на "візу шенген". А ось тип візи - може бути і національна, тобто, яка дає можливість перебування тільки в країні, яка видала таку візу... Маю надію, що саме національна довгострокова віза буде давати можливість коротких виїздів до інших країн Шенген. Думаю, докладна інформація скоро з"явиться.

2. Максим

Максим Well-Known Member

Ця інформація вже є:

REPORT
    on the proposal for a regulation of the European Parliament and of the Council amending the Convention Implementing the Schengen Agreement and Regulation (EC) No 562/2006 as regards movement of persons with a long-stay visa

(COM(2009)0091 – C6-0076/2009 – 2009/0028(COD))

...In order to facilitate the free movement of third country nationals - holders of national long-stay visas within the territory of Member States fully implementing the Schengen acquis ("Schengen area") – further measures should be taken.

...Therefore, a third-country national holding a long-stay visa issued by a Member State should be allowed to travel to the other Member States for three months in any six-month period, under the same conditions as the holder of a residence permit. The rules regarding the conditions for issuing long-stay visas will not change.

This Regulation shall enter into force on 5 April 2010 and should be published in the Official Journal of the European Union.

Можна почитати на сайті Європарламенту:
    http://www.europarl.europa.eu/sides...T&mode=XML&reference=A7-2010-0015&language=EN

• Подобається Подобається x 3
  3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ура! :)))

4. LUC

LUC Member

Чи не виникне проблем якщо залишитися на ніч в аеропорту Мілану (оскільки літак прилітає близько півночі), при цьому шенген виданий польським консульством (рейс з Польщі)?

5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Питання незрозуміле. Хто куди звідки летить, мета, коли видана віза?

6. milagres

milagres New Member

Моя сестра виходить заміж в Іспанії за литовця,якщо вони зроблять мені запрошення,чи є шанс отримати іспанську візу, так як знаю,що це одне з тих посольств,де візу отримати дуже складно.Моїй подрузі сестра робила запрошення на весілля в Англію візу без проблем відкрили їй та батькам, от правда її сестра виходила за англічанина, а вмому випадку жоден є громадянином Іспанії, мабуть це також має вагоме значення?

7. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

С 5 апреля вступает в силу визовый кодекс Евросоюза. Он касается как стран ЕС, так и третьих стран, в него не входящих, а значит, и Украины.

Идея кодекса — систематизировать процедуру получения и выдачи краткосрочных шенгенских виз, которые выдаются на срок до 5 лет, с возможностью пребывания в шенгенской стране 90 дней за полгода. Для этого ЕС создает информбазу (VIS), в которой будут собраны данные всех иностранцев, въезжающих в «Шенген».
    http://www.segodnya.ua/news/14121858.html

• Подобається Подобається x 1
  8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Пробуй. Якщо вони обоє в Іспанії на законній підставі, то можуть запросити. Чому ні?

9. flowerina

flowerina Member

привіт усім,
    я ото хотіла б на пару днів в Польщу поїхати, де зупинитись там є, і хотіла б відкрити візу без турфірми, але оскільки потрбіна резервація готелю, то виникло питання : а чи можна забронювати готель\хостел на час відкриття візи а потім зняти бронь ? (знаю там втрачається передоплата, але просто якщо маєш де жити там в польщі то не хтілось би переплачувати). Хтось про таке думав, чи можливо робив?

дякую наперед за відповідь!

10. syavych

syavych копач

Хостел навряд чи заканає. Краще готель. Є такі, що дозволяють знімати бронь без втрати передоплати, але треба враховувати, що консул також може про це знати, і відмовити у видачі, розуміючи що бронь суто для візи.

• Подобається Подобається x 2
  11. flowerina

flowerina Member

дякую зі відповідь, хоч і не втішно що хостел може не заканати. Як ж студентам виїжджати тоді до Польщі?!)
    цікаво ще чи іде якась нотифікація консульству у випадку коли знімається бронь з готелю, не знаєте такого?

12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Є дешеві готелі при університетах.

13. flowerina

flowerina Member

дякую! а не підкажете, які може є в Кракові чи Вроцлаві, або як шукати в інтернеті такі штуки? (бо щось спробувала -не вийшло знайти)

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

По словам "tanie noclegi" в Гуглі. Гляньте на цьому сайті.

• Подобається Подобається x 2
  15. Agaton

Agaton Well-Known Member

гляньте ще -> туди

16. flowerina

flowerina Member

nirvanka і Agaton - дуже дякую!!!
    а ось ще виникло питання, що потрібно, щоб отримати шенгенську візу для мами з дитинкою до року?

17. Grek

Grek Well-Known Member

Я в Кракові жив тут: http://www.smkrakow.pl/. Ціна прийнятна і до центру відносно не далеко.

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Сьогодні на сайті консуляту Польщі в Києві (думаю, в інших містах також) з"явилась важлива інформація про зміну правил подачі візових анкет, а також нові анкети. Напевне, ця інформація з"явилась і в посольствах інших країн, бо вона стосується всього Євросоюзу.

http://www.kijowkg.polemb.net/index.php?document=286

19. magda

magda New Member

подорож європою

LUC надішли інформацію про дешеві авіаквитки до європи.дякую :cesored:

Останнє редагування модератором: 27 бер 2010
  20. sselev

sselev Well-Known Member

Прийшов на одну турфірму, мені сказали, що при оформленні візи через них вимагається не то що бронь готелю, а 100% передоплата. В разі неявки в готель вони можуть передати цю інформацію консулу і будуть проблеми як у туриста, так і у турфірми.

а де твій аватар? :)