Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

таке питання- якщо офіційна зп маленька і спонсора немає, чи можна замість цього подати тревел-чеки на певну суму?

2. OldMan

OldMan Well-Known Member

Обычно это может быть вопросом у пограничников при авиапутешествии, т.е при прилёте в аэропорт. Это правило (пересекать границу в стране выдавшей визу) более строго соблюдается в случае с бизнес визой. При туристической визе Вы можете сказать, что вас либо встречают тут, а далее авто по Европе, либо придумать что-нибудь подобное.

3. marisabell

marisabell New Member

Скажіть будь ласка, а якщо є карта поляка то які документи потрібні на візу до Польщі, і які там черги Бо говорять що стояти приходитяся довго...

4. milagres

milagres New Member

Скажіть будь-ласка чи важко зараз отримати чеську гостьову візу на 10 днів маючи запрошення з Чехії від знайомих і якщо чистий загранпаспорт?Скільки часу треба чекати на отримання візи і чи потрібно проходити співбесіду в консульстві?і чи потрібно подавати дані про заробітню плату і рахунок в банку?

5. syavych

syavych копач

Чеську отримати зараз напевно найлегше, але:
    від знайомих то зле, бажано від родини
    по бажанню консула, але в 90% - так
    так. причому бажано і то, і інше, і чим побільше.

6. Персі

Персі La mafia è immortale!

А тут не вгадаєш. Один знайомий якось там робив по своїх доходах (приватний підприємець), сума вийшла солідна. Візи не дали, сказали - не вірять, що він стільки заробляє. :dntknw:

7. syavych

syavych копач

Ну так, "побільше" мабуть має верхню межу... Хоча, якщо консул не хоче дати візи - він за будь-що придереться :pardon:

• Подобається Подобається x 1
  8. sselev

sselev Well-Known Member

Хочу через кілька місяців поїхати в Нідерланди до партнерів. Оптимальний шлях добирання - до Польщі, а звідти авіарейсом Wizzair, чи Wizzair'ом Львів-Дортмунд, а потім автобусом. Як потрібно оформити візу, щоб на кордоні не виникало зайвих питань?

9. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Хочу поїхати в Італію з польською шенгенською візою. Хто підкаже, чи не виникне питань, скажем, в італійської поліції чи прикордонних служб? Їхати збираємось машиною, автобусом, попутками. Іншими словами, "автомобільним транспортом". Якось були у Франції (по французькій візі), так там після німецько-польського кордону, дальше тільки таблички "нідерланди", "бельгія", "франція" (ну, типу як у нас, наприклад, "Брюховичі"). Думаю, схоже, і на чесько-австрійських і австро-італійських межах (хоча, на першому, ще може не бути так). Чи візьмуть з такою візою в Польщі чи Чехії в автобус (на відень чи мілан, раніше постійно заглядали за євровізою) ? А навіть якщо й так, то що ж ми порушуємо? Віза ж то - шенгенска (хоч і польська)! Підкажіть, будь-ласка, хто мав схожий досвід!

10. Agaton

Agaton Well-Known Member

Скажу тільки так - на польських "шенгенских" кордонах нема фізично жодних постів, чи КПП. Взагалі нічого. Їдеш і усе, нихто не звертає уваги. Далі - Якщо людина летить нп з Вроцлавя у Мюнхен -не підлягає у аєропорті пас-контролі. Тоді і на автобусі не будуть перевіряти.
    Але - прикордонні службу працюють зараз не фактично на кордоні - але у цілому просторі шенген.
    Щодо самої візи - хай дехто скаже, хто розбірається в тих шенгеньських видах - я вже втратив контролю...

• Подобається Подобається x 2
  11. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Тобто, якщо мене, чисто теоретично, запитають десь поза Польщею паспорт, то я нічого не порушую з польською "мульти", тільки потрібно спочатку перетнути польський кордон. Це добре.
    Просто я вже давненько не подорожував Європою (останній раз в 2001), а з того часу, звичайно, бага-а-ато чого помінялося...

12. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

в мене знайома часто шастає по Європі з Польською-шенген. Розказувала що потрібно мати запрошення в країну де перебуваєте поза межами Польщі або куди прямуєте, тоді не чіпляються. От розпитав тільки що. Останнього разу вана їхала з дочкою в Іспанію то зупиняли в Німеччині та Франції для перевірки документів. Оскільки мала на руках запрошення до Іспанії то кожного разу відпускали без проблем.
    Ще один колега розказує що його знайома недавно летіла літаком з Кракова, то ніхто нічого не перевіряв

• Подобається Подобається x 2
  13. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

можу тільки власний досвід написати
    маю "польську" шенгенку
    так от, як мені пояснили прикордонники, просто в зону шенген я маю в'їхати через Польщу, а далі - хоч куди, тільки щоб термін не пройшов... заїжджати в Україну вже можна не тільки через Польщу
    По тій візі "катався" автомобілем по Польщі та Німеччині. Жодних питань ні в кого не виникало...

14. sselev

sselev Well-Known Member

А якщо я отримаю Нідерландську шенгенку - чи не буде питань при перетині кордону Україна-Польща?

15. milagres

milagres New Member

Планую їхати з чеською туристичною шенгенкою в Іспанію бусом,чи потрібно мати запрошення в Іспанію на випадок,якщо в якійсь країні зупинять для перевірки документів?Якщо так, то якого плану воно має бути і чи впливає на щось,якщо воно від громадянина Іспанії?

16. night

night Well-Known Member

Не буде. Польща транзитна країна виходить. І вам не можуть відмовити. Маю німецький шенген і ніяких питань років 5 не виникало.
    якщо за кордоном і зупиняють для перевірки документів то просять лише паспорт. І головне щоб там була шенгенська віза. А якою країною видана не важливо. І запрошення не вимагається. Можуть медичну страховку попросити показати.Зелену карту на авто.

• Подобається Подобається x 1
  17. Patrick

Patrick Well-Known Member

А можна їхати до Португалії з гондураською візою і з білетом на Гондурас з Ліссабону , якщо двоюрідна цьотка живе в Італії і зробила мені виклик?

18. Zelenooka

Zelenooka New Member

А скажіть будь-ласка можливо відкрити польський бізнес-шенген (при наявності всіх необхідних документів), якщо в паспорті стоїть діюча до 31 грудня 2010 року польська національна робоча віза, яка в зв"язку з певними обставинами, є і буде не використаною. Чи перед тим, як подавати документи на шенген потрібно анулювати національну візу? Чи взагалі краще відкривати шенген через іншу країну?

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

ТСН повідомила:
    Європейський парламент прирівняв довгострокові шенгенські візи до посвідки на проживання.
    Відповідна доповідь Карлоса Коельо (група народних партій, Португалія) була схвалена 9 березня на пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі.
    За доповідь проголосували 562 депутати, проти - 29, утримався 51.
    Документ передбачає надання права власникам довгострокових шенгенських віз (студентам, викладачам, науковцям тощо) права на вільне пересування до інших країн, які входять до Шенгенської зони.
    Досі Шенгенська угода не дозволяла власникам довгострокових віз відвідувати інші країни Шенгенської зони, або їздити транзитом через інші країни, окрім тієї, яка видала візу.

"Факт, коли студент, що отримав візу на навчання у Бельгії, не може поїхати до спеціалізованої бібліотеки у Нідерландах, щоб отримати інформацію для написання своєї дисертації, або поїхати на вихідні до Барселони, є просто неприйнятним", - заявив з цього приводу автор доповіді Коельо.

Згідно з новим законодавством, максимальний термін дії довгострокової візи встановлено на один рік. За необхідності більш тривалого перебування вихідця з третьої країни у країні-члені ЄС по завершенню однорічного терміну має видаватися посвідка на проживання.

Нове законодавство набуде чинності в ЄС вже з 5 квітня цього року.

20. Максим

Максим Well-Known Member

Очевидно, мало б бути:

Документ передбачає надання права власникам довгострокових національних віз (студентам, викладачам, науковцям тощо) права на вільне пересування до інших країн, які входять до Шенгенської зони.

Інакше б не було сенсу.

а де твій аватар? :)